19 ian. 2009

Lego












Calin Popescu Tariceanu spune ca mai mult ca sigur vor fi alegeri anticipate imediat dupa alegerile prezidentiale. Si eu cred. Si mai cred ca ni se pregateste inca o mare prostire.
In primul rand: am auzit deja de vreo cinci ori ca NU SE STIE DACA BASESCU VA MAI CANDIDA. Direct din gura presedintelui de doua ori. Apoi din alte surse, inclusiv pedeliste. Ma cam indoiesc de asta. Sincer. Voi nu? Traian Basescu a mai spus si ca mai jos de aceasta functie nu vrea sa coboare. Mai sus nu se poate. Atunci? Renunta?
In al doilea rand: incepe sa dea semne ca nu-i mai convine “opera” lui pe care o denumea si..visul lui: coalitia PSD-PD-L. Acea constructie Lego din piese de toate culorile. De curand a declarat ca „Dacă această majoritate nu va reforma România şi devine o majoritate clientelară, care doar împarte posturi, ea nu se justifică“. A, da? Haha! Pai coalitia asta de baroni, fiecare cu interesul lui, poate sa reformeze ceva? Si Basescu nu stia asta cand radea fericit la Cotroceni si ii mangaia pe crestet pe Boc si Geoana?
Nu vi se pare asemanatoare aceasta declaratie cu alta facuta in iulie 2005? - "Daca Alianta se indreapta spre un derapaj major care duce spre criza, voi interveni. La fel, daca disputa din PNL aluneca spre o criza a Aliantei, voi interveni". Precizez ca disputa din PNL era cea provocata chiar de el si amicul Stolojan, pentru ca nu le iesise figura cu absorbtia totala a liberalilor. In fine, a intervenit. Si se stie ce a iesit. A demolat constructia.
Adica de fiecare data celalalt partid din alianta e de vina. Niciodata PD-L. Si el, Basescu, purul, increzatorul…construieste. Tot construieste. Construieste si nu e lasat sa reformeze.
De fapt construieste pentru a avea ce demola! Ce strica. Pentru ca numai langa un joc pe care l-a stricat poate sa strige cat il tine gura: "Mami, Georgica e de vina!" Apoi sa priveasca ranjind cum Georgica e tras de urechi. De mami. Adica de popor.
Asta consider ca va fi urmatoarea mare prostire a populatiei ce pare a fi inceput deja. Scenariul prin care va demola in curand coalitia. Nu spun ca nu imi doresc alegeri anticipate. Dar ele nu trebuie sa fie un joc in mana presedintelui Basescu, folositor campaniei lui, si doar atat.

19 comentarii:

Anonim spunea...

De cate ori i-am zis eu lui tariceanu sa TCA ca nu-l mai suport? chiar nu se potoleste "prietenul" domnului Octavian Andronic? Chiar asa?

Lucia Verona spunea...

E ca atunci cînd auzim de un bărbat care divorţează a patra oară pe motiv că şi pe asta a prins-o cu unu'. Concluzia? Toate femeile sunt curve. O clipă nu se gîndeşte că în orice mariaj există două persoane şi amîndouă au responsabilitatea respectivei uniuni. (Şi da, poate fi o femeie care divorţează pe motiv că bărbatul bea şi toţi bărbaţii sunt porci) :) :) :)
Alegeri anticipate nu pot fi în ultimele 6 luni de mandat prezidenţial, conform actualei constituţii.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia Verona

Am gresit eu. Citatul e asta:

"Actuala coaliţie guvernamentală nu-şi va încheia mandatul de patru ani, cel mai probabil, vor fi organizate anul viitor alegeri anticipate după scrutinul prezidenţial," a declarat preşedintele PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, la Constanţa.

Am corectat.

@Yoda

I-ai zis tu? Si el ce ti-a raspuns? :)

Anonim spunea...

El mi-a zis: mai Yoda, asa este, sunt un prost, iti dau dreptate, ar trebui sa ma arunc de pe bloc

Lucia Verona spunea...

Asta e foarte posibil. Depinde cine cistiga la prezidenţiale.

Lilick Auftakt spunea...

Mai @Yoda

Tu ai vorbit cu TRU... :))


@Lucia

Uff...Asa e. :))

Anonim spunea...

@Lilick - esti roman adevarat, te preocupa prea mult "Zeus".

Românii visează să reducă democraţia la un singur om
Citat din articol
Studiu european: trei sferturi dintre români vor un conducător cu mână forte, care să nu se încurce cu organizarea de alegeri sau cu un „moft“ cum este Parlamentul.


Nu cred ca asta-i idealul tau, dar daca se discuta numai despre persoane, se induce ideea ca persoanele sunt importante/decisive pentru natiune.

Basescu vrea sa fie in centru atentieie si toti cei de pe forumuri si bloguri ii fac jocul.
Daca ar fi ignorat ar fi jale pentru imaginea lui.
Imaginea lui Basescu se hraneste cu "atmosfera" cu ha ha..ieli.

CRadu25 spunea...

Acelasi "celebru" citat al lui Basescu l-a preluat si Cristi Patrasconiu pe blog-ul lui, cu mentiunea ca ar trebui "arhivat". I-am raspuns (si am primit in ignore politicos din partea tuturor "poienarilor") ca "si ciocolata marmotea inveleata in staniol". Ca cam asa suna declaratia lui TB (cacofonia este perfect intentionata si in cunostiinta de cauza). O declaratie frumoasa de duminica, cu continut fix zero.

In alta ordine de idei, lansa cineva azi pe un alt blog (nu-mi aduc aminte nici cine, nici pe ce blog) o idee interesanta: Ca s-ar putea ca Base sa nu mai candideze la prezidentiale, sa-si impinga in fata omul lui care sa castige, dupa care sa provoace alegeri anticipate pentru a deveni prim-ministru. Desi ideea pare creata, are oarece substanta prin modul de a fi al presedintelui-jucator, care chiar cred ca isi doreste functia executiva unde chiar are painea si cutitul. Asa ca Tariceanu ar putea avea dreptate, desi nu asa cum crede el :).

Oricum, chiar conteaza cine va fi presedinte din vara lui 2009. Si sper ca PNL va avea mintea de pe urma sa gaseasca un om (nu stiu pe cine) care sa castige printr-o minune aceste alegeri. Propunerea mea (empirica, nici nu stiu daca omul ar vrea) este Leonard Orban. Pareri?

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe

Pai..e singura sansa se se enerveze si sa-si mai iasa din sarite. Sa reactioneze la TV, in direct..etc :) Asa enerveaza si lumea.

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Da? Si al doilea citat nu l-a pus? Ca eu din ziarul in care scrie l-am cules... :)

madalina ionescu spunea...

intrebarea 1:

de ce trebuie sa ne deranjeze pe noi cu alegeri mici, degeaba si dese, doar pentru ca se plictisesc ei repede?

intrebarea 2:

asta cu Lego era din serie cu filmul "Principiul dominoului", nu? :)

CRadu25 spunea...

@Lilick: E, cum ar putea Cristi Patrasconiu sa-l citeze pe Tariceanu daca nu poate sublinia ca e "ipocrit", "nesimtit", "tupeist" si altea alea. Si aici nu prea avea de ce...

CRadu25 spunea...

@yoda: cand zici de Octavian Andronic te referi la Dan Andronic? :)

CRadu25 spunea...

@Lilick: Scuze, am gresit la comentariul anterior, nu era vorba de citatul din Tariceanu acum am inteles. Despre citatul din 2005 al lui Basescu, nu pot crede decat ca Cristi Patrasconiu la "arhivat" si pe acela. La cosul de gunoi...

Lilick Auftakt spunea...

@Madalina

1. Da. Alegeri mici si dese. Pentru ca se supara si vor sa-si ia jucariile. Si sa schimbe regulile.

2. :))


@CRadu25

Direct la cosul de gunoi si i-a dat foc. :)

Mihai spunea...

Lume rautacioasa! Unii copii se plictisesc mai repede de jucarii. O fi vazut alta noua in vitrina.

Anonim spunea...

@Radu: imi cer scuze, da, la dan andronic m-am referit. ultumesc pentru observatie.

Anonim spunea...

Nu cred ca Basescu construieste ceva pentru a putea distruge (in direct, la o ora de maxima audientza) pentru ca nu cred ca el poate construi ceva. E o trasatura tipic malefica. Aliantza de la guvernare nu trebuie privita ca o constructie, ci ca un mijloc de a destructura PSD-ul, si in general scena politica din Romania, pentru a accede la puterea absoluta.

Am dreptate? :))))

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi

Se preface ca ar construi ceva. Ai dreptatee! :)))