6 mar. 2010

Foarte scurt: ce imi place si ce nu imi place pe lista lui Crin

Exista pe lista oameni care imi plac foarte mult. Cum exista si dintre cei pe care nu prea ii simpatizez. Insa nu vreau sa nominalizez pe nimeni acum. M-a bucurat enorm faptul ca O TREIME din cei care formeaza ECHIPA sunt din zona Ardeal - Banat. Insa nu prea imi place ca exista doar trei personalitati cu profesii liberale (un actor, un filozof, un scriitor). Sa ne aducem aminte ce spunea Crin: "Un partid liberal nu este doar al sefilor si baronilor, fiindca altfel nu suntem cu nimic diferiti de modelul Vanghelie sau modelul Berceanu. Un partid liberal trebuie sa fie si al intelectualilor, al artistilor, al tinerilor cu educatie deosebita, al oamenilor de cultura, al tuturor oamenilor liberi. Si vreau sa facem un prim pas, prin promovarea unor astfel de oameni, in mod proactiv."

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Nimic nu este perfect pe lumea asta. Dar este de datoria noastra sa facem cat mai bine cu putinta ceea ce facem.

Si eu am aproape aceleasi comentarii ca si tine.

Mai sunt si altele: tineri, prea putine femei, de de Norica (este si europarlamentar), de ce Fenechiu (care are o imagine contestata), de ce Adomnitei etc.

Dar elementul esential consta in faptul ca este o echipa. Si ca aceasta echipa se angajeaza sa traga in anii urmatori...

Claudia Muresan spunea...

EU o sa cam iau o pauza cu sustinerea PNL de acum incolo. Ma convinsese ca lista e buna pentru ca asa vor fi reprezentati toti, nu doar pretenii sefului. Hehe. Inseamna ca Norica e singura femeie demna de functii de conducere in PNL. Restul la cratita! Lista asta, cu citeva exceptii, pare conducerea PNT (max. CDR). S-a vazut si Crin cirmaci. Mult succes lui Mihai Voicu! Si gata! Pe mine m-a pierdut si de votant, nu doar de sustinator (si nu pentru ca l-as iubi pe Orban, God forbid).

Deceneu spunea...

Mie nu-mi plac din lista lui Crin tocmai cei mai influenti.

vali plesca spunea...

simt asa o jale printre fanii naivi ai peneleului, ca mi se face si mie mila de ei...

Lilick Auftakt spunea...

M-am intors de la Congres. :) Finalul a fost excelent. Chiar m-a emotionat. In legatura cu lista: Mihai Voicu mi-a spus ca e cea mai buna formula posibila. Desigur, nu poate sa multumeasca pe toata lumea. Dar ii multumeste pe cei mai multi.

Doru spunea...

Cu exceptia catorva persoane, echipa lui Crin este cat se poate de slaba. Nu cred in ea si nici in posibilitatea de realizare a targetului insusit, cel de 30%. In primul rand pentru ca lui Crin ii lipsesc calitatile de lider autentic si pe urma pentru ca s-a inconjurat de oameni slabi.

Lilick Auftakt spunea...

@Doru

Cum vedeai tu echipa de conducere? Te rog, propune 30 de persoane.

Hendrix spunea...

Congresul a confirmat un lucru de necontestat: Crin este seful PNL! Niciun liberal de bunacredinta nu poate sa nu vada ca acum Crin este locomotiva partidului. Noutatea congresului a fost ieri, cand s-a hotarat alegerea sefului liberalilor pe baza de echipa, de lista. Rauvoitorii au vazut in asta elemente de ,,dictatura'', in orice caz ceva nedemocratic. Gresit! In situatia in care PNL este intr-un continuu razboi cu securistii lui ba-secu, cu partidul-stat care chiar ameninta democratia, era necesara o echipa de conducere eficienta, unita in jurul liderului ei. Masura este oarecum inedita, dar prefect de inteles in astfel de situatii!
Modul in care si-a alcatuit Crin echipa tine de responsabilitatea lui Crin in acest sens. Consider ca a facut o alegere corecta, fiind promovati oameni cu bune rezultatate in filiale si exponenti de marca ai liberalismului. Cine are incredere in Crin va avea si in echipa lui. Cine nu, nu!
@atitudini Norica este o liberala 100%. Nu uita cu cata ura a fost ea contrata de ba-secu in ianuarie 2008, fiind refuzata nominalizarea ei ca ministru de justitie, pe mbaza de ,,mapa profesionala''. Oare de ce? Fenechiu este contestat doar de adversarii portocalii, care au incercat sa-i manjeasca imaginea. Nici un dosar facut pe numele lui nu s-a finalizat. Oare de ce?
Adomnitei a fost puternic atacat de presa portocalie, precum si Chiuariu sau Cioroianu. Tu chiar tii cont de atacurile lor?
@claudia muresan Daca ai inteles doar ca au fost promovati ,,doar pretenii sefului'' inseamna ca n-ai inteles nimic! Modul in care spui:,,S-a vazut si Crin cirmaci.''arata fara dubiu cat respect ii porti. Nu cred ca va regreta cineva ca nu vei mai fi un votant liberal. La modul cum gandesti pierderea este nula.
@vali plesca Fiind un postac portocaliu normal ca ti-e mila de liberali. Ha ha ha ha ha ha (hahait basescian)!!!!
@doru Pai daca spui ca ,,lui Crin ii lipsesc calitatile de lider autentic '' este si normal sa consideri ca ,,echipa lui Crin este cat se poate de slaba''. Daca nu-ti place Crin ce cauti pe blogul asta? Apropos, ce lider politic iti place? Eu banuiesc cine, dar prefer sa o spui tu!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

O sa copiez comentariul asta al tau si pe postarea urmatoare. :)

matusalem spunea...

Aristotel Cancescu.
Aici:
http://www.lal-pnl.ro/aristotel_cancescu.html
1992-2000 Senator
Vag, chiar foarte vag.
Provenit din FSN, ajuns in PD prin schisma lui Petrica Roman.
O parte din activitatea lui Cancescu aici:
http://forum.cna.ro/viewtopic.php?t=737&sid=3ff17ae530fd5994547b92d87119bc35
unde vei intalni niste nume foarte cunoscute in Brasov.
Primul, ajuns Presedinte Municipala PNL Brasov:
http://www.gandul.info/alegeri-locale/deputatul-dumitru-puchianu-candidatul-pdl-la-sefia-c-j-brasov-la-un-pas-de-a-se-retrage-din-cursa-2670645
Al II-lea
apare permanent la televiziunile locale ale lui Cancescu cu titulatura "Consilier municipal PNL nevalidat" :)
Vasile Bran
http://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Bran
si aici:
http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=46477
DIN CAUZA ASTA NU-MI PLACE ARISTOTEL CANCESCU
Deocamdata atat.

Lilick Auftakt spunea...

@Matusalem

Vezi ca Mihai Voicu a deschis acest subiect sensibil. Scrie-i.

matusalem spunea...

Ghinion. Am incercat.
Fail! Reject! No comment!
Peste tot unde am incercat.
Nici macar un "Hai sictir" n-am primit. Era si asta un raspuns.
Ghinion. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Matusalem

Eu nu vad postarea ta la Mihai. Sa stii ca el nu cenzureaza nimic. Daca ai scris si nu a aparut e la moderare. Mai asteapta putin.

matusalem spunea...

Nu acum. Alta data. Uite, ca sa-ti fac pe plac, mai fac o tentativa, mai ales ca mi-am vazut un prieten la comm.
Multumesc.

Hendrix spunea...

@Lilick Tu nu te-ai prins ce hram poarta acest @matusalem? Ai timp sa crezi povestile lui, minciunile sale? Chiar nu l-ai decriptat?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Uite, ca sa nu fiu nici nepoliticoasa si sa inchid usa in nas comentatorilor, si ca nici sa nu ma certi, il intreb si pe Matusalem cum ii intreb si pe altii (dar vad ca nimeni nu raspunde) pe cine voiau pe lista... Si eventual sa faca lista cu 30 de nume din PNL. Daca fac, vedem spre ce bat. Daca nu fac, inseamna ca e diversiune. OK?

matusalem spunea...

Nu Lilick. Nu sunt in stare sa fac o lista cu toate aceste 30 de nume.
Dar sunt in stare sa-ti spun ceva.
Sunt un batran TALIBAN de partid. TALIBAN PNL.
Inscris in ianuarie 1990 in filiala PNL Brasov, am ajuns in 1992 Consilier Judetean al Judetului Brasov, pe listele PNL.
Imi pare rau ca nu va impartasesc entuziasmul, dar la 20 de ani de la infiintarea acestei filiale, la care mi-am adus si eu modesta mea contributie, nu pot decat sa constat involutia ei, la mimarea activitatii de partid a actualilor conducatori, la revolta vechilor membrii, alungati si inlocuiti de unii tineri si straini de credinta noastra. Il cred si pe Hendrix cand ma suspecteaza de antipartizanat.
Daca as fi avut o adresa de mail, ti-as fi trimis mesajul batranilor membri de partid, cei care la 20 de ani de la infiintarea filialei din Brasov, s-au intalnit si au discutat, si s-a contrat, acceasi visatori ca si atunci, poate putin mai blazati.
Deocamdata atat.

Lilick Auftakt spunea...

@Matusalem

E bine ca il intelegi si pe Hendrix. Pentru ca ceea ce face si ce spune, atunci cand se leaga de cineva pe care il banuieste de antipartizanat, face doar pt. PNL. El nu are niciun avantaj personal. Stiu, uneori risca sa indeparteze oameni foarte de treaba care au cate o nemultumire legata de PNL. Dar un om care tine la partid intelege pana la urma.

Lasa-mi, te rog, adresa si iti scriu eu.

Doru spunea...

@ Lilick,persoane ca Fenechiu, Norica Nicolai,Dan Rusanu sau Cancescu-un oportunist si un mare " afacerist" al Brasovului le consideri potrivite ptr conducerea Pnl-ului? Iar, cand ma refer la calitatile de lider....ptr a conduce un partid iti trebuie mult mai mult decat un bun discurs si o imagine bunicica.
@Hendrix, iti place sa pupi undeva? ai nevoie de pupincuristi? Sunt pe blogul asta in primul rand pentru persoana care-l scrie, in al doilea rand pentru ca sunt liberal, chiar daca nu sunt un fanatic, asa cum pari tu, al lui Crin. Liberalii sunt caracterizati de diversitatea de opinii si de acceptarea acesteia!!! Ai o preoblema de mentalitate.
Si ca sa-ti satisfac curiozitatea, imi place Orban ,Tariceanu si imi place si Antonescu, dar nu e suficient pentru a-l considera un mare lider( sa dea Dzeu sa ma insel). Iar din 90 incoace am votat mereu PNL. Poate imi spui unde si cine a dat primul pael pentru reinfiintarea PNL in decembrie 89. O sa revin cu amanunte...

Anonim spunea...

@lilick
Mentionarea unor persoane era facuta nu din perspectiva membrului de partid ci din cea a votantului.

Pe strada se reactioneaza la perceptii. Si prea nu exista posibilitatea explicatiilor in masa. Reactia intampinata de mine, chiar la oameni cu pretentii este: "ma laaaasi ma cu Norica si Fenechiul tau!".

Trebuie tinut cont in permanenta ca lucram cu perceptii nu cu realitati... Este greu (citeste imposibil) ca Norica sa devina o Mona Musca, sau Fenechiu un Johannis.

Un partid exista prin membrii sai dar si prin voturile primite. Oricare dintre cele 2 elemente este esential si nu poate lipsi.