25 mar. 2010

O cosmetizare “à la grecque” ne mai lipsea…


Aflu acum ca premierul Emil Boc a fost atentionat deja de Comisia Europeana pentru ca a trimis un raport "cosmetizat" oficialilor europeni cu privire la evolutia economica a Romaniei in 2010. Puteti citi stirea aici si aici.

“Comisia Europeana atrage atentia ca o serie de tinte incluse in Programul de Convergenta al Romaniei pentru perioada 2009-2012, aprobat luni de guvern si trimis spre avizare la Bruxelles - precum somajul, inflatia sau deficitul bugetar, pentru 2010 - sunt mai degraba nerealiste", informeaza Evenimentul Zilei.

Se pare ca premierul a scos mai multe pagini din raportul initial si a lasat in el previziuni mult mai optimiste decat ar fi cazul, iar oficialii europeni au tinut sa infraneze elanul de care a dat dovada” – afirma ziare.com.

La randul sau, cotidianul Gandul scrie: “Programul de Convergenţă, raportul oficial anual privind strategia României de integrare economică în UE, trimis de Guvern la Comisia Europeană este subţire. Şi la propriu, şi la figurat. La propriu, pentru că are doar 85 de pagini, cu 12 mai puţine decât varianta iniţială, care a ajuns la Palatul Victoria pentru aprobare şi trimitere la Bruxelles acum trei săptămâni, şi la figurat pentru că fie conţine estimări optimiste, fie nu conţine măsuri reale de stabilizare a finanţelor publice.”

Grecii au mintit Uniunea Europeana in repetate randuri, si-au falsificat raportarile, si-au mascat datoriile si si-au cosmetizat deficitele. Rezultatul se vede. Deficitul bugetar a devenit foarte mare - 12,7% in 2009 - si datoria publica a depasit 120% din Produsul Intern Brut. Pana la urma grecii vor plati scump aceste minciuni, pentru ca tot ce au reusit sa faca a fost sa isi fure singuri caciula.

Profesorul de economie Kenneth Saul Rogoff, de la Universitatea Harvard, afirma recent ca Romania se numara printre cele cinci "tari slabe" din UE care ar putea intra in incapacitate de plata, alaturi de Grecia, Bulgaria, Letonia si Irlanda. Si, cum Romania este oricum vulnerabila, numai de minciuna nu avem acum nevoie. Asta ne mai lipsea: sa mergem spre faliment pe calea batatorita deja de greci.

3 comentarii:

eliad spunea...

La ce ciorba a la grecque a facut Boc din tara asta... Lasa ca merge si asa, o mai drege nitzel din otet si gata!

Sa vezi ce nasol o sa fie cand o sa-i puna protestatarii ciorba-n cap, fiindca in loc de salariu au primit o ciorba lunga...

william spunea...

ha ha ha.. si cum arara mesajul?.... cumva asa:
http://gallery.photo.net/photo/3113307-md.jpg

omu'cu coasa credea ca aia de la comisia europeana sunt manelisti de aia de un milion votu'... ei uite ca nu-s

Anonim spunea...

Pe calea falimentului am pornit-o de când cu forfetarul, care-a pus pe butuci 400.000 de SRL-uri şi SA-uri, am continuat-o cu împrumuturile F(O)MI-ste pe care naiba ştie cine le-o rambursa, am dus-o la apogeu cu achiziţionarea celor 24 F16, minciuna asta utecistă nefiind decât ultimul refugiu dinaintea elicopterului.
Degeba îşi îndeasă sacoşele din Elveţia, sunt din plasticul ăla de se rupe când ţi-e lumea mai dragă.
Parcă-i aud pe hârciogii oranjaţi: "Fi-ţi-ar chimia a dracului!"
Care chimie... nici aia nu mai e!