Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
4 ian. 2009
Sir de comunisti...
"Intrebat, intr-o emisiune de televiziune, de catre Emil Hurezeanu care sunt realizarile mandatului sau de presedinte dupa consumarea a 4/5 din el, Traian Basescu s-a grabit sa enumere cresterile salariale, ridicarea nivelului de trai, marirea pensiilor etc. Neinspirat raspuns. Acestea pot fi trecute in contul guvernului Calin Popescu Tariceanu, si nu al presedintelui. Si, oricum, nimeni nu astepta de la Basescu cresterea pensiilor. Nu pentru salarii si pensii a fost el votat, ci pentru ca "sa ne scape" de Adrian Nastase si PSD."
Cititi si continuarea articolului lui Armand Gosu in Revista 22.
Oare cand vom avea un presedinte care sa inteleaga ca nu pentru salarii, mancare, pensii e ales sa ne reprezinte? Avem sanse in 2009 sa intrerupem sirul de comunisti care ne-au condus?
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
30 de comentarii:
Nu cred că Băsescu are legătură cu comunismul - autoritarismul lui nu are ideologie. Mai curînd e adeptul Romei imperiale:) A auzit de "panem et circenses", i-a plăcut cum sună şi aplică mot a mot:)
Viitorul preşedinte ar trebui să fie un om politic cu viziune, cu o mare cunoaştere a politicii internaţionale şi a problemelor lumii contemporane, un om capabil să discute de la egal la egal cu ceilalţi şefi de stat - e clar că nu Băsescu e acela. Dar cine e? Pînă cînd dezbaterea din media va fi pe tema "cine poate să-l bată pe Băsescu" şi nu "cine poate fi un preşedinte mai bun decît Băsescu", nu vom avea un răspuns.
Armand Gosu prin articol incearca sa manipuleze cu slabe sanse, sau poate incearca sa ne lumineze aratand punctele slabe, cum procedau unii pe vremea comnismului, cand prin criticarea "teoriilor politice si economice burgheze", de fapt le popularizau.
"Lupta anticoruptie si impotriva abuzurilor "partidului-stat" PSD au fost principalele teme de campanie ale lui Basescu. De altfel, anticoruptia va ramane subiect major si in primii patru ani de mandat prezidential. Cu toate acestea, rezultatele au fost departe de asteptari, insa nu presedintele este vinovat de esecul anticoruptiei."
Din paragraful de mai sus se vede ca A.Grosu incearca sa-l spele de pacate pe Basescu. Tocmai lupta anticoruptie este de competenta lui Basescu si esecul i se datoreaza exclusiv. A avut ministru la Justitie pe M.Macovei care i-a numit oameni de incredere la DNA si ca Procuror General, a avut ministru la interne, si sefii servicilor secrete, are pana pana si presedintele CSM de partea lui, practic tot ce lupta cu coruptia e in subordinea lui Basescu si rezultatele sunt nulle.
A.Grosu inceraca sa faca din demagogia condamnarii comunismului o mare lupta anticomunista si din deconspirarea selectiva o mare realizare. Sa fim seriosi, fostii detinuti au pensii de mizerie, calaii lor si sutinatorii regimului ceausescu au pensii de invidiat, nici un procuror stalinist nu a avut de suferit.
Nici in anticoruptie si nici in anticomunism nu a facut nimic, si daca v-a aborda aceste teme in campanie, doar daca liberalii si mass-media nu vor sa-l contracareze ar avea suces cu ele.
@Lucia Verona
Da. Sunt niste nuante de care ar trebui sa tinem seama iar intrebarea cu "cine" e foarte buna.
"un om politic cu viziune, cu o mare cunoaştere a politicii internaţionale şi a problemelor lumii contemporane, un om capabil să discute de la egal la egal cu ceilalţi şefi de stat"
Am putea sa facem un profil si cred ca s-ar incadra destui.
@Gheorghe
Pasajul ala e clar. Oricum, acum Basescu nu mai poate vorbi de anticoruptie. E cel care a adus PSD la putere. Iar PD-L cu Videni, Boureni, Cocosi..etc sunt la fel de corupti.
PNL ar fi cei mai fraieri daca nu gasesc un om pe profilul creionat de Lucia Verona care sa i se opuna.
Nu cred că s-ar încadra prea mulţi. Tocmai asta e problema majoră a clasei noastre politice - prea mulţi specialişti în politichie şi prea puţini oameni politici veritabili.
Dar foarte de acord, să facem profilul. Să vedem ce iese:)
@Lilick - daca nu te ajuta clasa politica degeaba ai un presedinte remarcabil.
E valabil ce spunea A. Plesu cand era ministru de exterene.
Politica externa se face in tara, daca nu ai nimic in tolba sa oferi, nu ai cu ce sa te prezinti in fata partenerilor externi.
Eu cred ca Tariceanu e cel mai potrivit, respecta ambele conditii.
A doveddit ca e capabil sa-l infrunte pe Basescu e de calibru Presedintelui, si este apreciat peste hotare, are cunostinte, experienta si relatii in lumea politica a UE. Chiar Basescu a afirmat ca el nu are "fata europeana", sugerand ca Tariceanu o are.
@Gheorghe
În afară de "faţă europeană", mai trebuie multe alte calităţi, pe care Tăriceanu... mai încet.
Despre Pleşu, ca ministru de externe, no comment.
@Lucia si Gheorghe
Poate Tari ar fi bun doar pentru ca se stie ca are curajul sa il infrunte pe Basescu. Are atu-ul asta de "curajos". Dar nu il vad totusi castigand. Eu ma tot gandesc la cineva nou. Cu totul si cu totul nou. Desi stiu si dezavantajele
răspuns la ultima întrebare din textul tău: da, avem şanse, dar nu vom profita de ele!
@madalina
Si eu cred ca sunt sanse sa gasim un presedinte cu care sa nu ne fie rusine. Si pe care sa nu fim nevoiti sa il votam DOAR pentru ca e "raul mai mic".
@Lucia Verona - Presedintele trebuie sa fie un om de protocol si un arbitru, nu un jucator cum se vrea Basescu.
Care persoana publica a dovedit echidistanta?
Eu nu vad pe nimeni neimplicat politic si cu sanse sa ajunga sa candideze la presedentie.
Daca nu exista o persoana echidistanta atunci trebuie gasit un echilibru intre puteri.
Tariceanu ar echilibra balanta intre puterea majoritatii si opozitie, asa cum si Basescu a tinut in sah pe ministrii si pe Premier.
Daca si Presedintele e de aceiasi baricata, coruptia isi da drumul fara nici o retinere.
@Lilick - cineva complet necunoscut nu are sanse sa ia voturi.
Oamenii au mentaliatea ca Presedintele trebuie sa fie un "tatuc" sa le dea, si sa-i "ia de urechi pe ministrii" care nu-si fac treaba, un luptator-invingator.
Asa au fost educati din comunism si de propaganda pro Baseciana recenta.
E. Constantinescu a fost blamat pentru ca nu s-a implicat in guvernare, pentru ca s-a retras la Cotroceni.
In consecinta trebuie un candidat cu sanse, unul care se muleaza pe asteptarile oamenilor, un personaj "puternic" un invingator.
Asta este modelul de politician de succes pe care l-a promovat mass-media dupa '90.
@Lilick: La Multi Ani ;) p anul asta.
A mai "uitat " domn Basescu ce-a mai facut de cand este prezident si credeti-ma: ca a reusit sa creasca consumul de alcool pur ( uischi, votca, vin) si crede-ma ca aceasta crestere datorita lui s-a intamplat ;)
Anemice şanse.
Ziua buna
Frumoasa dezbatere. De perspectivă. Pentru 2009, timpul e prea scurt. Nu, nu avem nicio şansă, cred eu să întrerupem acel şir. Mai mult, vom ramine pe mîna lui Băsescu. Apele sunt prea "frumos" aranjate, zic eu...
Cele bune!
Flavius
Este cumplit ca s-a ajuns la concluzia ca nu exista romanul care sa-l infrunte pe Basescu si sa-i faca si faţă.
Deci, nu ne putem pune cu un betiv, cu un cocalar care danseaza tiganeste pe terasele din Constanta, cu un magar care rade ca proasta-n targ de stupidele-i glume.
Deci Basescu este cel care poate face un om inteligent sa coboare la nivelul sau.
Scuzati-ma, dar despre ce vorbim aici?
Basescu are electoratul sau, cei care ii seamana, cei care se simt bine in mocirla, alaturi de el. Mai are in plus sustinerea celor cu care a furat, la propriu, cot la cot din '89 incoace. Asta il tine pe Basescu acolo, sus. Santajeaza si este santajat.
In cazul in care va candida un om cu minte la cap, veti vedea ca si participarea la vot va fi mare, tocmai in ideea de a-i dovedi lui Base ca are 50% din 25%, nu mai mult!
Cati dintre cei care au ramas acasa la alegeri ar pune stampila pe buletinul de vot pentru un nebun?
Presedinte, Parlament, Guvern. Are vreo relevanta cine e cel mai comunist securist sau cel mai securist comunist? Sa fim seriosi!Nu exista comunisti, nu exista securisti. Exista fripturisti.
@Alandra- nu-i vorba ca nu exista roman care sa-l infrunte pe Base. Problema e ca exista un intreg sistem care-l promoveaza, care face dintr-o nulitate o personalitate, si cu acest sistem e dificil de luptat. Nu poti lua un anonim sa-l faci personalitate, sa-l promovezi in constinta oamenilor, cand te astepti la o campanie agresiva de demolare a lui de la la 80-90% din mass-media.
@Gheorghe
Stiu ca de obicei partidele pregatesc nu unul, ci mai multi candidati cu mai mult profiluri.
@Yoda
Hello! La multi ani! :)
@Alex Petria
Daca esti pesimist inseamna ca il lasi pe Basea sa castige
@Flavius
Si tu sti pesimist? Eu cred ca acum sunt cele mai multe sanse..
@Alandra
Cei care nu au fost la vot asteapta ceva...:)
@Mihai
Ai dreptate. Dar nu 100%
@Gheorghe
Mass-media ii e benefica marlanului si atunci cand il critica. Asta e. Sansa e ca oamenii sa se plictiseasca totusi de el.
Daniel Daianu?
@atreides
Stii ca de cate ori se pomeneste de "om politic cu viziune, cu o mare cunoaştere a politicii internaţionale şi a problemelor lumii contemporane" si eu il vad in fata ochilor pe Daianu?
E acceptat chiar i de multi pedalisti si pesedisti. Dar are un trecut care ar putea sa ii fie imputat.
Mda, chestia cu cei doi ani de ofiter DIE, daca nu ar fi fost problema asta...Pe de alta parte, a primit de la CNSAS atestatul ca nu a facut politie politica...
@atreides
Pe de alta parte ti-e si frica sa numesti pe cineva, chiar daca ai idei. Se duce zvonul si ai lui Basescu imediat vor sari sa-l faca albie de porci pe eventualul contracandidat. Asa ca probabil adevaratii candidati vor fi scosi tot din palarie inainte de alegeri, ca Basescu in 2004.
Eu unul cred ca PNL ar trebui sa-si desemneze candidatul cel putin cu cateva luni inainte de alegeri, eventual imediat dupa europarlamentare...
@atreides
Dupa congresul lor o sa vedem pe ce linie merg. Apoi la europarlamentare sa vedem si ...scorul.
Gheorghe da vina pe presa de toate relele. Evident ca nu pot fi de acord, fiindca sunt ziarista si am si suficiente argumente ca sa sustin ce spun. Deocamdata atat intreb: oare nu afla toata lumea de la presa ce se intampla in tara asta, in spatele usilor inchise (sau deschise) ale diferitelor cancelarii, institutii ale statului sau despre afacerile celor de la putere (si nu numai)? Ei bine, cu toate acestea, votul romanilor ii trimite in Parlament si Guvern pe aceeasi politicieni de "nota 10". Presa are si ea derapajele ei, reprezentanti mai buni sau mai rai, dar fara ea ne-am intoarce de unde am plecat.
Pai daca va aduceti aminte, in 2004, nici nu s-au comunicat rezultatele alegerilor si Traian era in strada cu simpatizantii. Daca a ajuns un presedinte de stat sa iasa in strada, ce sa ne mai asteptam?
@alexescu
:) Pai cu asta a cucerit. Sau cu asta ne-a facut sa uitam cine este de fapt. :)
Trimiteți un comentariu