Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
20 ian. 2009
Tot inainte! Spre un nou regim de teroare!
Eram ascultati si pana acum? Da. Cunosc pe cineva care a lucrat la Orange si care mi-a povestit in detaliu cum si in ce fel se stocau de ani de zile datele, informatiile, si cum se foloseau de ele SRI, SIE…etc. Asa ca daca acea persoana a mintit mint si eu. Desi… nu avea niciun interes sa ma minta, pentru ca aceasta discutie a avut loc acum cativa ani. E bine insa ca a bubuit acest subiect acum ca sa ne hotaram ce avem de facut.
Pe mine personal nu ma intereseaza daca mi se asculta sau nu convorbirile, sau daca mi se citesc mail-urile. Imi va face o placere deosebita sa le condimentez pe toate de acum incolo cu cateva ziceri “de bine” pentru cei care o fac, ceea ce va recomand si dumneavoastra. E rau insa ca se POATE INSTAURA DIN NOU UN REGIM DE TEROARE asa cum era si inainte de 1990. Indiferent ca el e impus acum de Bruxelles sau nu. Pentru ca in afara de continutul sms-urilor sau al mail-urilor vei fi monitorizat 24 de ore din 24 unde esti, cat stai pe internet, cat si de unde vorbesti la telefon si cu cine. Diferenta dintre aceeasi lege aplicata “la ei” si “la noi” o reprezinta factorul uman. Dar cand afli de la un fost sef SIE ca insusi seful statului asculta telefoane, si cand stii cu ce se ocupa aceasta inainte de 1989, parca nici nu-ti mai vine sa te mai miri de nimic.
La urma urmei societatea a “evoluat” spre un soi de de exhibitionism si voyeurism fara limite. Ceea ce se intampla in mass-media, pe bloguri, e o expunere a chilotilor in public. Dar trebuie sa avem fiecare dreptul de a decide daca si cand ne expunem sau nu, si, in caz ca ne expunem pe tv, in ziare sau pe internet, sa ne asumam singuri riscurile si urmarile. SA PUTEM SA ALEGEM NOI INSINE.
Dar de ce zic de..factorul uman? Pentru ca LEGAL ti se pot inscena in Romania multe. Vorba lui Dinescu: “In Romania daca nu ai niciun dosar risti intr-un sfert de ora sa ti se fabrice unul.” Ti se pot pune in carca si e-mailuri pe care nu le-ai trimis, si sms-uri pe care nu le-ai primit. Sau..la fel de rau..un personaj corupt poate invoca ca ii sunt incalcate drepturile si libertatile, si poate iesi pana la urma basma curata dintr-un proces de coruptie real.
In concluzie: cantarind totul, nimic nu justifica completarea cadrului legislativ in Romania pe ideea “Big Brother”. Nu pot sa aprob asa ceva. Nici de frica lui Bin Laden.
Cititi va rog si "Grupul de Evidenţă SRI a monitorizat comentarii de la Meleşcanu, Şereş, Roman, Tăriceanu, Vlad Popa" ca sa vedeti cum e informat presedintele.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
8 comentarii:
Rămîne cum am vorbit :)
Eu mereu dau ca exemplu energia nucleara.
Ea nu este nici benefica nici nociva, depinde in ce scop e utilizata.
Servicile secrete si interceptarile, nu sunt nefaste sau benefice pentru tara si pentru democratie, depinde de cum sunt utilizate.
Daca ele sunt utilizate de putere impotriva adversarilor politici au o utilizare nefasta pentru democratie si pentru Romania.
Cred ca ar trebui umblat asupra legilor sigurantei nationale, sa fie prevazute cu elemente clare despre ce au voie si ce nu au voie sa faca, sa se prevada ca acoperirea ilegalitatilor constituie infractiunea de complicitate, sa fie stimulati si aparati cei care divulga ilegalitatile din interiorul servicilor secrete.
Din cate retin legile servicilor secrete nu au fost discutate in Parlament pentru ca Basescu nu avea o majoritate favorabila lui, si nu le putea acorda puteri mai mari decat cele actuale.
Eu consider ca SS au prea multa putere, au dreptul sa faca afaceri comerciale, ceea ce le aduce venituri ce nu pot fi controlate, nu se supun controlului fiscal si nici unui alt control externe.
De un control extern altul decat cel fiscal nu cred ca pote fi vorba, SS trebuie sa aiba organizare si procedurie de decospirare interna, un fel de anticorpi proprii.
PNL si societatea civila ar trebui sa propuna un set de principii de functionare si reglare a SS , sau un set de legi, astfel incat societatea sa stie cum pot servicile sa fie impiedicate de la abuzuri sau de la utilizarea informatiei eeconomice in scopuri private.
Nu ma pricep si n-as vrea sa ma pronunt in legatura cu noua lege.
E foarte posibil ca prevederile ei sa nu stirbeasca in niciun fel drepturile cetatenesti, dupa cum e la fel de posibil ca ele sa constituie violari serioase ale drepturilor omului. Pur si simplu nu stiu.
Stiu insa ca e un subiect delicat si, in eventualitatea in care cea de a doua posibilitate ar fi adevarata, ar fi vorba de o situatie extrem de grava.
Ceea ce ma nedumereste este absenta din dezbatere a organizatiilor asa-zisei 'sociatati civile'. M-as fi asteptat ca acestea sa fie foarte active si vocale in aceste zile, chiar cu exegerari, dar in dorinta de a se face lumina. Pana una, alta, nu pot decat sa constat discretia cu care se manifesta aceste institutii. Poate nu le-am observat eu.
@Gheorghe
Prevad ca o sa vorbim curand si despre legile sigurantei nationale.
@Liviu
Sicietatea civila? Hmm..Inexistenta. De curand a spus AM Pippidi ca trebuie o lege antitrust (asta era problema ei). In rest, nimic..
Il iei pe Dinescu exemplu, omul Internationalei Socialiste (lansat politic de ,,Liberation'' in 1989) si patronul revistei jegoase Plai cu Boi ?
@Riddick
De ce revista jegoasa?
Desene cu chestii care atarna si aluzii scremute, neduse la final. Macar sa puna bancuri cu cucu' si pupaza. :)
Nu prea are nici un efect legea asta noua. Datele alea oricum le tineau operatorii pentru billing si alte statistici. Si apoi daca vrei sa nu se vada sunt nenumarate metode care nici macar nu necesita cunostinte tehnice. Iar astea de ascultat peste tot vine SRI cu echipamente, dar din experienta mea n-au venit niciodata fara ordin de la judecator. Si despre profesionalism celor care se ocupa n-am tocmai cuvinte de lauda. Am avut si cazuri in care le-am explicat noi cum si pentru ce ar trebui sa ceara voie la ascultare. Dar propabil ca au si oameni buni pentru treburi importante.
Trimiteți un comentariu