Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
31 aug. 2010
Udrea cu trei iezi
"In cazul ministerului condus de Radu Berceanu, una din variantele vehiculate este comasarea cu ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale condus de Elena Udrea." - scrie HotNews. Probabil la asta se referea domnul Lazaroiu in sarada cu procente si povesti, lucru pe care deja il intuisem. :)) Propun si un nou imn portocaliu cu ocazia asta.
PDL pregateste noi metode de furt la alegeri
Va rog sa cititi neaparat la Transildania despre un proiect de lege electorala prin care portocaliii pregatesc noi metode de furt. Despre “buletinele de vot pentru asociatii partenere cu statul” - proiect Raluca Turcan pe ordinea de zi a guvernului, sau despre fanteziile lui Avramescu care nu se aplica niciunde, AICI. O sa mai discutam pe acest subiect...
30 aug. 2010
Ce vrea PNL?
Am observat ieri, uitandu-ma la cateva talk-show-uri, ca analistii sau moderatorii care participau nu au inteles mesajul lui Crin Antonescu catre cele mai importante partide politice din Parlament. Si, daca nu a fost inteles, probabil trebuie repetat pana ce intelege toata lumea:
“Liderul PNL a precizat că dacă există oameni în PD care nu sunt compromişi şi care înţeleg ca şi PNL ce a făcut şi ce face PD României, şi că dreapta n-are nimic de-a face cu populismul şi corupţia, cu “creaturile de clientelă ale regimului Băsescu-Boc”, şi că această ţară are nevoie de o dreaptă autentică, “aceşti oameni au deschisă uşa dialogului şi a unei acţiuni politice comune”, adăugând că din punctul său de vedere liberalii nu vor fi “complici” niciodată cu formaţiunea democrat-liberală.”
In emisiunea "Q&A", de la Antena 3, Mircea Diaconu a repetat mesajul, si a mai spus ca programul PNL "Pentru o noua economie" (aflat momentan in dezbatere publica) ar putea fi tocmai baza dialogului intre PNL si "bucati" din PDL, in niciun caz cu PDL in intregime.
In ceea ce priveste PSD-ul, lucrurile sunt si mai simple. Este momentan singurul partid din Parlament, in afara de PNL, care declara ca isi doreste debarcarea actualului executiv. Prin urmare, PNL propune realizarea acestei tinte comune printr-un proiect "de urgenta, de avarie", care poate merge pana la suspendarea lui Traian Basescu daca va fi cazul, proiect pe care liberalii il doresc creionat dupa modelul "Johannis", de anul trecut.
29 aug. 2010
Un deficit mai mare fardat de "profitul" unei firme fantoma?
E foarte posibil sa fie adevarat ce scrie in acest articol, dar mai trebuie putin investigat. Nu e prima data cand guvernul gaseste metode de a cosmetiza deficitul. Am mai scris pe subiectul asta aici. Sa nu uitam ca si grecii au mintit Uniunea Europeana in repetate randuri, si-au falsificat raportarile, si-au mascat datoriile si si-au cosmetizat deficitele. Alte amanunte despre firma fantoma gasiti pe acest blog. Ce parere aveti?
P.S. - Dupa a doua rectificare bugetara, deficitul pe 2009 a fost stabilit la 7,3% din PIB.
Unde esti, Lisistrata?
Avem in ultima vreme parte de cele mai haioase forme de protest. Dansul Pinguinului, la un miting al bugetarilor. Un deputat care va purta doliu pana la caderea regimului actual. Zilele trecute, Cristian Ghinea organiza in fata Ministerului de Finante un protest cu borcane si monede. Miercuri va avea loc la Cluj un alt protest, in care angajatii Operei din Cluj vor interpreta intr-un lung mars, de-a lungul orasului, Corul Robilor din Nabucco. E clar ca, romanilor, criza si nevoile le stimuleaza imaginatia. Ironizeaza de altfel foarte bine Anca Radu aici aceste forme de protest.
Citeam insa anul trecut o stire aparuta in The Telegraph, despre o manifestatie de protest sustinuta de cateva mii de femei in Kenya. Acestea au intrat in greva de sex, timp de o saptamana, pentru a convinge politicienii sa puna capat conflictelor interne. Ideea nu era noua, desigur. Aristofan relata o astfel de miscare in scop politic a femeilor din Atena, in care protagonista, Lisistrata, ajunge sa convinga femeile elene ca singura cale pentru incetarea razboiului peloponez ar fi decizia de a nu mai face dragoste cu sotii lor, pentru o lunga perioada. Femeile reusesc in cele din urma, prin aceasta strategie, sa obtina ceea ce si-au propus. Asta ma face sa ma intreb... pe cand o Lisistrata in Romania?
P.S. - Barbatii sper sa ia aceasta postare doar ca pe o gluma de duminica. Sau mai degraba... haz de necaz. :))
Raluca Turcan despre strugurii acri
"Partidul Naţional Liberal are datoria să încerce un Guvern cu Partidul Democrat Liberal." O spunea la RFI vice-preşedintele PDL, Raluca Turcan. - 18 august 2010.
"Domnul Antonescu traieste cu iluzia ca noi toti, cei din PDL, am fi nerabdatori sa luam PNL drept partener la guvernare. Nu-i sade bine unui politician destul de copt cum e dl. Crin Antonescu sa se creada Mister Univers si sa creada ca, la un semn al sau, PDL e gata sa propuna data nuntii. Putem acum, in vreme de criza, sa guvernam alaturi de un dusman ?" o spune azi, 29 august, pe blog, Raluca Turcan, citata de Romania Libera.
Femeia asta e normala? Uita dupa doar 11 zile ca facea declaratii de dragoste PNL-ului?
28 aug. 2010
PDL si UDMR taxate dur la alegeri prin tara
Duminica trecuta au avut loc alegeri pentru Consiliul Local in cateva comune din Satu Mare. In Agris de exemplu, partidele au prezentat liste cu candidati pentru posturile de consilieri precum urmeaza: UDMR 12 candidati, PDL – 14, PNL – 8, PCM – 13, PSD – 14, Partidul verde – 1. In plus, a mai candidat un independent.
PDL nu a reusit sa obtina decat 7 voturi (!!!) in aceasta comuna, si astfel niciun pedelist din 14 nu a intrat in Consiliul Local. Si UDMR a fost taxat dur, populatia optand de data aceasta pentru celalalt partid maghiar, PCM, care a intrunit majoritatea voturilor.
Prin urmare, rezultatele au fost urmatoarele: PCM – 5 consilieri, UDMR – 3 consilieri, PNL -2 consilieri, PSD – 1 consilier. Un avertisment pe care UDMR ar trebui sa inceapa sa il ia in seama.
Nici in cealalta comuna in care au avut loc alegeri, Sanislau, PDL si UDMR nu au fost iertate, rezultatele alegerilor fiind urmatoarele: FDG 38,46% - 5 mandate, PNL 15,39% - 2 mandate, PSD 15,39% - 2 mandate, UNPR 7,69% - 1 mandat, UDMR 7,69% - 1 mandat, PDL 7,69% - 1 mandat. PDL la egalitate cu UDMR si, culmea, chiar si cu UNPR.
In continuare le doresc aceleasi succesuri! :))
Programul PNL "Pentru o noua economie"
Cei care doresc sa-l citeasca, pot accesa si site-ul Comisiilor PNL. Cei care doresc sa-l comenteze, pe capitole, o pot face pe blogul lui Varujan Vosganian. Sau la Mihai Voicu. Il puteti descarca de pe Scribd, are 115 pagini.
PNL Pentru o Noua Economie
PNL Pentru o Noua Economie
27 aug. 2010
Ce-i mai mica si mai mica decat "cresterea" lui Vladescu?
Ministrul de finante Sebastian Vladescu ne-a dat astazi o stire bomba. Romania a iesit din criza! Agentia HotNews scrie: Intrebat cand va iesi Romania din recesiune, Sebastian Vladescu a raspuns: "Ei bine, am iesit deja. In trimestrul doi al acestui an am avut o crestere foarte, foarte mica, prima dupa sase trimestre, de de 0,03%".
Daca imi aduc eu bine aminte, si Guvernul Tariceanu a avut avut crestere economica, numai ca aceasta era olecuta mai mare: "In privinta anului in curs, in primul semestru din 2008 cresterea Produsului Intern Brut (PIB) a fost de 8,8%, inregistrandu-se un record absolut al perioadei postdecembriste", scria in septembrie 2008 cotidianul Ziua.
Avem astazi cu ce sa ne mandrim? Putem sa-l laudam putin si pe domnul Vladescu? Putem! Cam cat? Pai hai sa facem impartirea: 0,03 fata de 8,8 este de 293 de ori mai putin. Nu mai avem mult si-i cautam viguroasa crestere cu lupa.
Romania. Un clip socant.
Nu stiu cum de nu am vazut pana acum clipul de mai jos, pe care l-am gasit pe blogul lui Chrystyan. Aflu si ca a fost interzis de CNA in decembrie anul trecut, catalogat drept fascistoid. Eu cred ca e un spot foarte bine realizat, care reflecta bine realitatea. Dar ce m-a socat cel mai mult e premonitia celui care l-a conceput. Copilasii si berzele, fumul gros... Nimeni nu avea de unde sa stie ca peste aproape 9 luni, cat dureaza de fapt o sarcina, sistemul bolnav isi va ucide pruncii. De aceea, in contextul actual, e cu atat mai socant.
Pozitia PNL
"Ca aparator al celor peste 600.000 de persoane cu profesii liberale din Romania, PNL apreciaza ca inadmisibil faptul ca un contribuabil este obligat sa plateasca contributiile catre stat de doua ori, in situatia in care acesta presteaza activitati si ca angajat cu carte de munca si cu contract de drepturi de autor"
Crin Antonescu subliniaza "ramanerea in opozitie in scopul de a construi o oferta proprie, autentica de centru-dreapta, pentru transformarea Romaniei intr-o societate prospera, libera si civilizata. Aceasta optiune exclude din insasi formularea ei orice participare, indiferent de forma, la guvernare alaturi de oamenii care se fac vinovati de dezastrul actual al societatii romanesti".
"Partidul Naţional Liberal nu susţine niciun fel de negociere cu Partidul Democrat pentru constituirea unei noi majorităţi parlamentare împreună cu această formaţiune politică şi/sau pentru intrarea la guvernare alături de această formaţiune politică. Între noi şi partidul responsabil de situaţia economică dezastruoasă a României, între noi şi o grupare care, printr-un comportament specific triburilor sau găştilor mafiote, a discreditat în ochii românilor însăşi ideea de democraţie, nu poate exista vreo formă de colaborare. Ne separă o prăpastie de netrecut, care ţine de moştenirea istorică, de viziunea economică şi de civilizaţia politică."
PNL i-a cerut joi premierului Emil Boc sa il demita pe ministrul Muncii, Mihail Seitan, din cauza ca acesta a aratat dispret fata de oamenii care aduc plusvaloare in Romania, dar si fata de legile statului roman, indemnand la evaziune fiscala. Ziare.com
In legatura cu speculatiile facute de Tan Tapalaga, HotNews, Crin Antonescu a mai declarat urmatoarele: "Nu m-am intalnit cu democrat liberalii si nu a fost nici o negociere cu ei . Nu am dat nimanui mandat sa vorbeasca cu ei. Nu stiu de unde aveti informatiile astea, poate sunt zvonuri prin oras, dar nu m-am intalnit si nu am negociat nimic. Votul PNL pe legea ANI si pentru ridicarea exceptiei de neconstitutionalitate in procese a fost o decizie luata la partid pentru reforma in justitie. Poate PDL se lauda ca ar fi negociat cu noi, dar va asigur ca a fost o decizie politica a PNL, la votul privind cele doua legi. Am discutat cu toate grupurile parlmentare agenda pentru sesiunea de toamna, aici a participat si PDL, dar discutia a fost strict pe agenda sesiunii din toamna."
25 aug. 2010
Un poligraf pentru unii intelectuali...
Am citit astazi doua articole foarte bune, care intr-un fel se completeaza fara intentie. Iulia Huiu scrie despre felul cum societatea romaneasca rezoneaza cu atitudinea si caracterul presedintelui. Dan Ioan Popescu scrie despre indepartarea intelectualului autentic de politica, despre (ne)implicarea civica.
Oare cui i se datoreaza faptul ca nu mai exista participare din partea intelectualilor, a societatii civile, acel filtru necesar intre politic si societate? Cine mai mediaza astazi intre omul politic si societate, in ansamblul ei? O fi doar vina presei, care a preferat sa evidentieze caracterele agresive, conflictuale, cele care "fac show"? Or fi de vina chiar intelectualii, care nu au avut puterea sa reactioneze atunci cand lucrurile mai puteau fi reparate, preferand, de cele mai multe ori, sa intre in jocul politicului si al presei, intepretand roluri frivole?
Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, H.R. Patapievici sau Alina Mungiu Pippidi au fost, la un moment dat, jigniti de catre Traian Basescu. Cum a reactionat fiecare? Primul s-a retras de la Cotroceni dupa ce a fost injurat de presedinte, conform spuselor lui Mircea Dinescu. Dar tot el este acela care ne-a recomandat, mai tarziu, sa ne tinem de nas si sa-l votam pentru a doua oara pe… Traian Basescu. Cum ar mai putea acum Andrei Plesu sa ne atraga atentia asupra derapajelor presedintelui, si unde se afla baza morala necesara unor asemenea critici tarzii?
Gabriel Liiceanu s-a declarat un cetatean invins si obosit, la scurt timp dupa ce fusese pus intr-o situatie delicata de semnul egalitatii asezat de presedinte intre tampit si filozof. Liiceanu s-a retras in turnul sau de fildes, pe care l-a numit "o Romanie mica". De atunci n-am mai auzit nicio critica, niciun regret, nicio implicare. Horia Roman Patapievici, etichetat de catre presedinte cu porecla Pinocchio, a continuat sa se afunde in ridicol, prin scandalul "sex oral cu candidati" din presa spaniola. Astazi prefera sa critice orice altceva, si nu-si asuma nicio vina pentru pozitiile sale anterioare.
Singurul intelectual care n-a tacut a fost Alina Mungiu. Dupa ce i s-a reprosat de catre presedinte ca isi cauta notorietatea pe subiectul EBA, Mungiu a continuat sa critice. Articolele ei par insa astazi mai mult note de jurnal, prin care isi enumera frustrarile.
Nu, intelectualii nostri nu au facut fata contactului cu partea agresiva a politicii. Nu au stiut sa reactioneze. Si, pentru ca s-au trezit loviti peste fata de catre politicianul agresiv, asa cum a fost lovit avocatul Chitic, au preferat sa se refugieze in lumea lor si sa taca… Au tacut chitic! Avocatul a protestat, a povestit ce i s-a intamplat, a incercat sa lupte, chiar daca era constient - e totusi avocat! - ca nu va putea dovedi nimic din cele ce afirma. Intelectualii ce au facut?
Am citit ca Dan Chitic este de acord sa treaca proba detectorului de minciuni pentru a fi crezut. Daca i-am lega la un asemenea aparat pe acesti intelectuali si i-am pune sa-si reciteasca cateva din propriile lor materiale despre Traian Basescu ce s-ar intampla? Ar tresari astazi acul aparatului? Ar fi dansii capabili sa treaca proba poligrafului?
Basescu, politicianul derbedeu care te bate "la iesire"
"Copilul meu, care e in clasa a 5-a, nu a mai fost primit la scoala, in Constanta, de catre un dascal, de un director de la Scoala 32 si cred ca ma duc si il bat." - spunea Traian Basescu in 1991 catorva colegi de partid, iar inregistrarea exista pe internet. De altfel Google sau YouTube abunda de astfel de amenintari sau dovezi de violenta, confirmate la un moment dat chiar de catre Elena Udrea intr-una din emisiunile Sinteza Zilei. Daca te uiti pe inregistrarile din campaniile electorale ale lui Traian Basescu, mai poti gasi numeroase scene de mitocanie care au in context bataia, ca principala arma a politicianului derbedeu. Elena Udrea o spune clar: "E politicianul pe care l-am votat". Da, e politicianul pe care candva l-am votat, si de la care te astepti sa te bata la orice colt de strada, sau mai sigur fara martori, "la iesire". Nu se poate ca lucrul asta sa nu-l fi stiut si Dan Chitic in momentul in care "l-a insultat la iesire" pe mardeias. Ok, urmatorul la rand. "Ia de la Basescu!". Cine mai vrea o portie de la presedinte?
24 aug. 2010
De ce a tacut chitic administratia prezidentiala?
Dan Mv Chitic: Azi, la orele 00.15 am avut onoarea de a lua o palmă de la mult iubitul nostru preşedinte în faţa binecunoscutului bar Cireşica din Olimp (cu martori). În urma acestui eveniment, Băsescu s-a urcat la volan (bine, f bine afumat) alături de prima doamnă, iar SPP ul a rămas în Vila Scriitorilor mai bine de o oră (până acum 10 min)... Pt detalii ne auzim mâine!
sâmbătă la 01:27 via Samsung Mobile
1. Acesta este mesajul pe care l-a scris Dan Chitic prietenilor (pe facebook) imediat dupa intamplarea de la Ciresica. Vi se pare mesajul unui om care, conform SPP, tocmai bause o sticla intreaga de Ouzo si trei beri?
2. De ce a asteptat adiministratia prezidentiala pana ce lucrurile nu mai puteau fi ascunse (doua zile) ca sa dea un comunicat? Sa intelegem ca astfel de lucruri i se intampla presedintelui frecvent si doar faptul ca izbucnesc in presa ii face pe cei de la Cotroceni sa reactioneze?
23 aug. 2010
A venit comunicatul. Vrem si inregistrarea video
COMUNICAT DE PRESĂ
(23 august 2010)
REF: Precizări ale Administraţiei Prezidenţiale
Ca urmare a articolului „Traian Băsescu - viaţa ca-n porturi! Încă o palmă trasă unui alegător”, apărut luni, 23 august a.c., pe site-ul www.cotidianul.ro, Administraţia Prezidenţială face următoarele precizări:
Administraţia Prezidenţială regretă lejeritatea cu care site-ul cotidianul.ro lansează minciuni şi dezinformări despre preşedintele României, Traian Băsescu.
Pentru corecta informare a opiniei publice, Administraţia Prezidenţială precizează că nu a existat niciun incident de tipul celui descris în articolul respectiv.
Dimpotrivă, realitatea este cu totul alta. În cursul serii de vineri, 20 august a.c., în staţiunea Neptun, o persoană cu manifestări agresive a adresat injurii preşedintelui României, fără a exista însă un contact fizic între aceasta şi şeful statului.
În consecinţă, Administraţia Prezidenţială îşi exprimă regretul că site-ul respectiv continuă politica editorială neprofesionistă şi răuvoitoare, de lansare de neadevăruri despre preşedintele României.
------------------------------------------------------
Ei, bine. Chestia asta o sa o credem doar dupa ce patronul de la Ciresica ne arata inregistrarea surprinsa de camera video care se afla in coltul restaurantului, si care surprinde toata zona unde s-a intamplat incidentul. Daca nu ne arata ce s-a intamplat, putem crede ca seful statului are ceva de ascuns. Iar patronul de la Ciresica ii e complice. :D
Astazi, ora 16:00, manifestatie liberala impotriva primarului comunist Ontanu
Primarul Neculai Ontanu a desfiintat abuziv, in stil comunist, toate corturile din sectorul 2, cu ajutorul carora PNL desfasura de mai bine de trei saptamani campania de informare a populatiei "Noi facem economie".
Campania care se desfasoara la nivelul intregii capitale are toate autorizatiile de la Primaria Municipiului Bucuresti, iar in urma actiunii primarului au fost depuse plangeri la politie.
Clubul Bloggerilor liberali este si de data asta aproape de PNL, iar membrii lui vor participa luni, 23 august, ora 16:00, la manifestatia de protest organizata in parcul din fata Primariei Sectorului 2.
Ii invitam pe toti liberalii, membri sau simpatizanti, sa se solidarizeze.
Comunicat PNL: http://www.scribd.com/doc/36157868/Comunicat-PNL-20-08
Document istoric unic: inregistrare cu Hitler despre rolul strategic al Romaniei in cel de-al doilea razboi mondial
Stenograma inregistrarii din Finlanda. Discutiile dintre Hitler si Mannerheim.
H: …Nici noi n-am stiut chiar foarte exact ce dimensiuni monstroase avea inarmarea acestui stat (URSS n. aut.) M: Noi nu ne-am imaginat deloc asa ceva in Razboiul de Iarna (razboiul finlandez-sovietic din iarna 1939/40, n. a.). In razboiul de iarna nu ne-am fi inchipuit asta, desigur ca aveam impresia ca sunt bine inarmati, dar nu chiar asa cum erau inrealitate.Iar acum nu mai exista nici un dubiu cat de bine erau pregatiti. H: E foarte clar. Au cea mai monstruasa inarmare posibila. Deci daca mie mi-ar fispus cineva ca un stat se poate alinia 35 de mii de tancuri, atunci i-as fi raspuns: “Ati innebunit! ”M: 35? H: 35 de mii de tancuri. Pana acum am distrus peste 34 de mii de tancuri. Daca mi-ar fi spus cineva lucrul acesta, i-as fi zis …”Dvs.” – daca un general de-al meu mi-ar fi declarat ca un stat dispune de 35.000 de tancuri as fi zis …”Dvs., Domnul meu, vedeti totul dublu sau inzecit. Sunteti nebun, vedeti stafii”. N-as fi crezut posibil lucrul acesta.Am gasit fabrici, doar una singura, in Kamieroskaia (?) spre exemplu, avea acum doi ani cateva sute (de muncitori?, n. a.), habar nu aveam. Acum se afla acolo o fabrica de tancuri, care intr-o prima faza avea peste 30 de mii de muncitori, iar la terminarea constructiei peste 60 de mii de mucitori, o singura fabrica de tancuri!Am ocupat-o, o fabrica gigantica! Mase de muncitori care insa trebuiau sa traiasca ca animalele. M: Im regiunea Donetk… H: Im regiunea Donetk. M: Da, daca ne gandim ca au avut libertate sa se inarmeze timp de 20 de ani, peste20 de ani, aproape timp de 25 de ani… si tot, tot ce au avut au cheltuit pe inarmare,numai pe inarmare! H: Numai! Ii spuneam inainte Domnului Presedinte (al Finlandei, Risto Ryti; n. a), ca nu mi-as fi imaginat lucrul acesta inainte, daca as fi presimtit asta, atunci mi-ar fi fost si mai greu la inima, insa decizia (de a ataca URSS; n.a.) as fi luat-o cu atat mai mult. Pentru ca nu aveam alta alternativa. Imi era clar inca din iarna ’39/’40 ca atacul asupra Rusiei trebuia sa vina. Insa eu …(ininteligibil) razboiul pe doua fronturi, el ar fi fost un ghinion, atunci ne-am fi si rupt. Astazi vedem asta mai bine dacat puteam atunci.Atunci ne-am fi rupt. De fapt eu vroian, initial inca in toamna ’39 vroiam sa realizez campania din vest. Numai permanenta vreme proasta pe care am avut-o ne-a impiedicat. Pentru ca toate armele noastre erau … sunt arme “de vreme buna”.Sunt foarte fiabile, sunt foarte bune, sunt insa din pacate arme de vreme buna, am vazut asta si acum in campania aceasta. Toate armele noastre sunt desigur proiectate pentru vestul Europei, si noi cu totii am fost convinsi, asta era parerea noastra inca din vremurile vechi, ca iarna nu se poate purta razboi. Iar tancurile germane nu au fost testate pentru a fi pregatite pentru razboiul de iarna, ci din contra s-au facut probe pentru a dovedi ca iarna nu se poate purta razboi. Ar fi fost alta situatie, ma intelegeti, in toamna lui 1939 ma aflam mereu in fata intrebarii, iar eu vroiam doar sa atac in orice caz! Si aveam convingerea ca voi fi terminat Franta in sase saptamani. Insa cand s-a pus intrebarea a venit brusc ploaia.Si era o ploaie de lunga durata, iar eu cunosc foarte bine regiunea asta franceza; si nici eu nu am putut ignora punctele de vedere a multor dintre generalii mei, anume ca probabil nu am fireusit sa avansam cu elan, ca nu am fi putut exploata arma tancului, ca nu am fi putut exploata nici aviatia cu pistele improvizate pe camp din cauza ploii, am fost acolo ca soldat timp de patru ani In Marele Razboi. Si asa a venit intarzierea aceasta.Daca as fi terminat Franta in anul ’39, altfel ar fi decurs istoria lumii. Asa a trebuit sa astept pana in anul 1940, si din pacate n-a mers inainte de luna mai, abia – 10 mai a fost prima zi frumoasa, pe 10 mai am atacat imediat. Pe 8 mai am dat ordinul pentru atacul din 10 mai. Si pe urma a trebuit sa realizam aceasta uriasa mutare a diviziilor din vest catre est. Am avut si acea sarcina, ocupatia Norvegiei. Si in aceeasi clipa s-a abatut peste noi un, astazi pot sa-ispun asa linistit, un foarte mare ghinion, si anume slabirea care a rezultat in Italia; prin, in primul rand prin situatia nord-africana, in al doilea rind prin situatia din Albania si Grecia, un ghinion foarte mare. A trebuit sa ajutam, asta a insemnat pentru noi brusc din nou o impartire a aviatiei, o impartire a diviziilor noastre de tancuri. Cand tocmai eram pe cale sa pregatim tancurile aici pentru frontul de est, a trebuit din senin sa renuntam la doua divizii, doua divizii mari, pana la urma au fost trei, si sa inlocuim acolo pierderi foarte mari.Au fost lupte sangeroase care s-au dat acolo in desert. Toate astea ne-au lipsit foarte mult in est, si nu aveam alta alternativa decat decizia care era inevitabila.Am avut pe urma o intalnire cu Molotov atunci, si era foarte clar: Molotov a plecat dela intalnire cu decizia de a incepe razboiul, iar eu m-am despartit de el cu decizia sa i-o iau inainte daca e posibil. Caci pretentiile sale aveau ca obiectiv foarte clar stapanirea Europei in consecinta. Pentru noi deja in toamna lui 1940 s-a pus necontenit intrebarea daca sa nu provocam o ruptura.Eu atunci am sfatuit mereu guvernul finlandez sa negocieze si sa castige timp si sa trateze lucrurile diversionist. Pentru ca am avut intotdeuna o frica: ca Rusia va ataca in mod surprinzator Romania in toamna tarzie. Pentru a ajunge in posesia surselor de petrol.Iar noi nu am fi fost gata pregatiti in toamna tarzie a lui 1940. Daca atunci Rusia ar fi ocupat surselede petrol romanesti, pai atunci Germania ar fi fost pierduta ! Cu 60 de divizii rusesti treaba s-ar fi facut. Atunci noi nu aveam in Romania forte militare.Guvernul Romaniei ni s-a adresat abia mai tarziu, iar ceea ce aveau ei(armata romana, n. a.) ar fi fost ceva ridicol. Aia trebuiau doar sa ocupe sursele de petrol. Eu nu puteam sa mai incep un razboi in septembrie sau octombrie, pai asta ar fi fost imposibil. Nici mutarea armatei catre est nu o aveam inca pregatita. A trebuit mai intai sa punem in ordine armele.Pentru ca in cele din urma am avut desigur si de suferit sacrificii in campania din vest. Ar fi fost imposibil sa pornim inaintea primaverii lui 1941. Iar daca rusul ar ar fi ocupat Romania in toamna 1940 si ar fi cucerit sursele de petrol atunci le-am fi pierdut pe acestea in anul 1941. Noi avem marea productie germana, insa ceea ce inghite numai aviatia, ce inghit diviziile noastre de tancuri, sunt totusi cantitati monstruase.Este un consum care depaseste toate imaginatiile. Fara contributia a cel putin 4 pana la 5 milioane de tone de petrol romanesc, nu am putea duce razboiul. De asta am fost foarte ingrijorat. De aceea si obiectivul meu de a depasi prin negocieri aceasta perioada, pana am fost destul de puternici sa raspundem acestor pretentii santajatoare. Pretentiile erau pur si simplu santajul gol-golut. Era un santaj, rusii stiau ca nu navem incontro, ca eram legati in vest, puteau sa obtina de la noi orice prin santaj. Iar abia la vizita lui Molotov am …(neinteligibil). Astfel negocierile s-au terminat foarte abrupt. Era vorba de 4 puncte. Primul punct, care privea Finlanda, libertatea de a se apara in fata amenintarii finlandeze. Zic eu: “Nu-mi puteti spune mie ca Finlanda v-ar ameninta!”. (Molotov:) “Finlanda lucreaza impotriva prietenilor Uniunii Sovietice, acestia sunt urmariti fara incetare”. O mare putere nu poate permite sa-i fie periclitata existenta de catre un stat mic. Ii zic: “Pai existenta Dvs. nu e amenintata de Finlanda. Nu puteti sa-mi povestiti mie ca existenta Dvs. ar fi amenintata de Finlanda”. Ba da, ar exista si o amenintare morala a existentei unui mare stat, si ceea ce ar urmari Finlanda ar fi o amenintare la adresa existentei morale. Atunci i-am spus ca nu vom mai tolera ca spectatori pasivi un nou razboi la Marea Baltica. Astfel negocierile s-au terminat foarte abrupt. Era vorba de patru puncte. Primul punct, care privea Finlanda, libertatea de a se apăra în faţă ameninţării finlandeze. Zic eu: ” Nu-mi puteţi spune mie că Finlanda v-ar ameninţă!”. Molotov: “Finlanda lucrează împotrivă prietenilor Uniunii Sovietice, aceştia sunt urmăriţi fără încetare”. O mare putere nu poate permite să-i fie periclitată existenţa de către un stat mic. Îi zic: “Păi existenţa Dumneavoastră nu e ameninţată de Finlanda. Nu puteţi să-mi povestiţi mie că existenţa Dumneavoastră ar fi ameninţată de Finlanda”. Ba da, ar există şi o ameninţare morală a existenţei unui mare stat, şi ceea ce ar urmări Finlanda ar fi o ameninţare la adresă existenţei morale. Atunci i-am spus că nu vom mai tolera că spectatori pasivi un nou război la Marea Baltică. M-a întrebat care este poziţia noastră în România. Căci noi dădusem garanţia. Dacă garanţia se îndreptă şi împotrivă Rusiei I- am răspuns atunci că nu cred că se îndreaptă împotrivă lor, deoarece “doar nu aveţi intenţia să atacaţi România”. “Nu am auzit niciodată că aţi avea intenţia de a invada România. Aţi spus mereu că Basarabia vă aparţine, dar nu aţi spus niciodată că vreţi să atacaţi România”,
Masuri "noi"
Atentie! De la 1 septembrie, guvernul Boc ne va uimi cu noile masuri anti-criza. Printre ele si "menţinerea neimpozitării profitului reinvestit" sau "mentinerea cotei unice". Ei, da. Asa masuri revolutionare, anuntate cu surle si trambite, mai rar.
21 aug. 2010
Cel mai fotografiat politician roman anunta o revolutie digitala: promite sa isi posteze si mai multe fotografii in online
E vorba de Elena Udrea, desigur. Iar stirea am citit-o pe Inpolitics, care preia informatii de pe blogul ministrului PDL.
Poate va veti intreba: pai nu e dansa "blonda de la Cotroceni", cea care umbla cu decolteul adanc, iar cand aparea vreo camera de luat vederi, sau vedea un aparat de fotografiat, se apleca automat in fata si zambea gales? Nu e pozata mai mult decat orice vedeta TV prin parcari, cu fustite roz, la o palma sub fund? Nu i-a ajuns la cat a fost de filmata si fotografiata? N-a pozat in toate pictorialele, in toate revistele de moda? Nu si-a facut videoclip iesind din limuzina si urcand scara unui avion de afaceri cu brau Versace (avionul, nu ea)?
"Vor fi, sper eu, multe fotografii, pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte”, anunta ministrul Elena Udrea pe blog. Ce presupune asta? Cel putin un fotograf si un cameraman in staff-ul ministrului, insotind-o peste tot. Ca soferul sau ca secretarul de stat care ii cheama liftul. Daca Traian Basescu are un camerman doar pentru el la Cotroceni (Sorin Miscoci) si un fotograf personal (Sorin Lupsa) de ce n-ar avea si dansa? Si mai inseamna ceva: faptul ca Elena Udrea e obsedata de propria imagine, ca e bolnava de sine, si ca putin o intereseaza imaginea turismului romanesc.
20 aug. 2010
László Tőkés compara Clujul cu un lagar de exterminare
Am citit aceasta stire, in care László Tőkés compara Clujul cu un lagar de exterminare a maghiarilor, cu o "urna de incinerare", si mi-am adus aminte imediat de o alta afirmatie extremista facuta de acesta acum aproape 20 de ani, despre care am citit pe blogul lui Radu Portocala: “Situaţia ungurilor din România de azi nu are decît un singur echivalent în istorie: situaţia evreilor în Germania nazistă.”
Faptul ca persista in aberatiile astea e scandalos si umilitor pentru romani, e o comparatie extrem de jignitoare pentru evrei, si nici pentru maghiarii din zona Clujului nu cred ca suna deloc magulitor, din moment ce viceprimarul Clujului, László Attila, eticheteaza afirmatia ca fiind bombastica si rupta de realitate.
In mod normal societatea civila ar trebui sa reactioneze ferm la astfel de declaratii, facute de undeva din fruntea Parlamentului European de catre pastorul Tőkés. Dar slabe sanse, atunci cand puterea acorda, intr-un mod cu totul nefiresc, atata credit personajului. Sa nu uitam ca acest agent provocator a ajuns vicepresedinte al PE cu voturile europarlamentarilor PDL, sa nu uitam ca Presedinte Basescu i-a oferit in diverse momente companie amicala initiatorului autonomiei “Tinutului secuiesc”, sau ca europarlamentarul Cristian Preda l-a numit "erou" si "un simbol al luptei anti-comuniste".
19 aug. 2010
Ontanu: Noi NU facem economie!
Daca actiunea de informare a populatiei pe care o desfasoara de aproape o luna PNL se numeste "Noi facem economie", cum altfel s-ar putea numi demersul primarului Ontanu, membru UNPR si primar al sectorului 2, de a demola abuziv corturile liberalilor, decat "Noi NU facem economie"? Iata imagini:
Despre lustratie, cu Roberta?
O lustratie radicala nu ne-ar mai fi obligat ca la ultimele alegeri prezidentiale sa alegem, in turul al doilea, intre doi comunisti. PNL era cel mai interesat de o astfel de lustratie, deoarece era singurul partid care a propus drept candidat o persoana care nu a facut parte nici din aparatul represiv, nici dintre organele de conducere ale PCR, si nu a fost nici macar simplu membru al partidului comunist.
Un comunicat recent al liberalilor suna clar: "Partidul National Liberal s-a pronuntat pentru o lustratie radicala. Ramanem deschisi oricarei discutii cu oricine pe aceasta tema, in conditiile in care aceste discutii vor avea in vedere o lustratie completa a tuturor celor care au facut parte din aparatul represiv si din organele de conducere ale PCR, astfel incat romanii sa nu mai fie pusi sa aleaga, ca in 2004 si 2009, intre doi comunisti"
Roberta Anastase, ca proaspata revolutionara post factum si membra in "Asociatia 21 Decembrie", se simte obligata sa faca si ea cate ceva. Asa ca invita PNL la discutii pe tema… lustratiei.
Nu inteleg ce ar avea de discutat Crin Antonescu cu Roberta Anastase. Ce bagaj de cunostinte despre comunism are Roberta, si cat intelege ea din tot ce s-a petrecut in Romania? Ce sa discute Crin Antonescu, reprezentantul unui partid istoric, care a dat atatia martiri in inchisorile comuniste, cu Roberta? Nu mai pun la socoteala faptul ca Antonescu este, pe deasupra, si absolvent al Facultatii de Istorie...
Despre lustratie, cu Roberta? Mai degraba despre placinte...
------------------------------------------------------
P.S. - Paul-Sorin Tita, presedinte al PNTCD Cluj, ne ofera o stire de ultima ora pe facebook: Se pare ca Marius Oprea a descoperit oseminte la Palatul Copiilor din Cluj!
Update: Din pacate nu s-a mai descoperit nimic. Paul-Sorin Tita: "Nu se mai continuă săpăturile. Marius Oprea a spus că luptătorii anticomunişti nu sunt îngropaţi, în mod sigur, în locul săpăturilor."
Un comunicat recent al liberalilor suna clar: "Partidul National Liberal s-a pronuntat pentru o lustratie radicala. Ramanem deschisi oricarei discutii cu oricine pe aceasta tema, in conditiile in care aceste discutii vor avea in vedere o lustratie completa a tuturor celor care au facut parte din aparatul represiv si din organele de conducere ale PCR, astfel incat romanii sa nu mai fie pusi sa aleaga, ca in 2004 si 2009, intre doi comunisti"
Roberta Anastase, ca proaspata revolutionara post factum si membra in "Asociatia 21 Decembrie", se simte obligata sa faca si ea cate ceva. Asa ca invita PNL la discutii pe tema… lustratiei.
Nu inteleg ce ar avea de discutat Crin Antonescu cu Roberta Anastase. Ce bagaj de cunostinte despre comunism are Roberta, si cat intelege ea din tot ce s-a petrecut in Romania? Ce sa discute Crin Antonescu, reprezentantul unui partid istoric, care a dat atatia martiri in inchisorile comuniste, cu Roberta? Nu mai pun la socoteala faptul ca Antonescu este, pe deasupra, si absolvent al Facultatii de Istorie...
Despre lustratie, cu Roberta? Mai degraba despre placinte...
------------------------------------------------------
P.S. - Paul-Sorin Tita, presedinte al PNTCD Cluj, ne ofera o stire de ultima ora pe facebook: Se pare ca Marius Oprea a descoperit oseminte la Palatul Copiilor din Cluj!
Update: Din pacate nu s-a mai descoperit nimic. Paul-Sorin Tita: "Nu se mai continuă săpăturile. Marius Oprea a spus că luptătorii anticomunişti nu sunt îngropaţi, în mod sigur, în locul săpăturilor."
Enescu - 129
Yehudi Menuhin: "Era mult inainte pentru timpul sau. A adaugat intreaga sa viata in istoria umana, in sperantele umane, in existenta umana"
Ascultati si la Lucia.
18 aug. 2010
Explore the Boc's ears!
Vedem mai jos ceva ireal, incredibil: un grup de turisti englezi facand misto de prim-ministrul nostru! Era sa scriu prim-sinistrul, dar ala e altul... Unul il musca de ureche, altul saluta nazist pe la spate, altul se pregateste sa ii toarne niste bere-n cap... si tot asa. Portocaliii se chinuie sa faca tot felul de caricaturi cu Antonescu sau cu Tariceanu. Scuze, dar acest Boc e o caricatura fara pixeli albastri si photoshop. Dupa pozele astea ma astept sa il vad si in patru labe, sau manjit cu frisca pe fata. Presedinte de partid? Hahahahahaha! Poate maimuta. Pozele trebuie promovate din greu in strainatate. In ce alta tara mai ai ocazia sa poti musca un prim-ministru de ureche? :))
Tantarul si Broscoiul
Se zice ca cei care vorbesc despre Mossad nu stiu nimic, iar cei ce stiu nu vorbesc... Asa si la PDL. Periculosi nu sunt cei care vorbesc, ci tocmai cei care tac. O postare interesanta pe tema asta gasim AICI. Acum, imaginati-va un tantar, in cazul nostru sa zicem Preda, si un broscoi, pe Blaga. Tantarul se agita, face mult zgomot, enerveaza. Broscoiul sta. Tace. Inghite-n sec. Dar ce ar fi daca intr-o zi broscoiul isi intinde dintr-o data limba lunga si inghite intr-o clipa doi-trei tantari de partid? Ei, v-ati gandit la asta? Nu-i asa ca asteptati momentul? Nu-i asa ca ne-am distra copios?
17 aug. 2010
Contrabasistii
*Pentru portocaliii carora trebuie sa le si desenez de cate ori postez ceva: aceasta nu e o postare contra lui Basescu! Nu va apucati sa injurati inutil.
16 aug. 2010
Diaspora, "votantii de aur", un rau de care tara nu are nevoie!
"Imaginati-va ce rau ar fi daca cele doua milioane de romani care lucreaza in Marea Britanie, Italia, Spania, Franta, Germania ar veni sa solicite ajutoare de somaj in Romania, cand deja avem deficite la fondurile de somaj."
Afirmatia de mai sus a presedintelui a inflamat presa din Marea Britanie. Insa cei care ar trebui sa fie astazi cei mai suparati sunt cetatenii din diaspora, carora Traian Basescu le-a cersit voturile in ultimele campanii electorale, si pe care acum nu poate sa-i vada in ochi. Cei pe care ii descrie ca pe un rau de care tara nu are nevoie sunt "votantii de aur" care i-au adus victoria in 2009. Votanti carora acum doi ani le spunea ca in al doilea mandat ii asteapta cu drag acasa. Si carora le promitea marea cu sarea.
"Prezent la liturghia înfiinţării noului sediu al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, şeful statului le-a spus românilor prezenţi la slujbă că România va avea nevoie de ei peste trei-patru ani, aşa cum astăzi are nevoie de banii pe care ei îi trimit acasă. Traian Basescu i-a asigurat pe românii din Italia că, în următorii 3-4 ani, salariile din România vor fi foarte aproape de salariile plătite în prezent de italieni. Astfel că, "în cel de-al doilea mandat al meu vă aştept acasă", a sugerat preşedintele foarte sigur că va câştiga alegerile prezindeţiale din 2009."
Poate pot sa inteleg ca ii ataca pe medici, pe profesori, in general pe intelectuali. Ca si pe sustinatorii lui apropiati, sau intreg partidul... Dar ce drac il face sa vorbeasca astfel si despre cei care in definitiv l-au readus la putere? Sa le spuna in fata ca nu ii doreste aici... Nu cred ca e vorba de nicio strategie. E pura nebunie!
Afirmatia de mai sus a presedintelui a inflamat presa din Marea Britanie. Insa cei care ar trebui sa fie astazi cei mai suparati sunt cetatenii din diaspora, carora Traian Basescu le-a cersit voturile in ultimele campanii electorale, si pe care acum nu poate sa-i vada in ochi. Cei pe care ii descrie ca pe un rau de care tara nu are nevoie sunt "votantii de aur" care i-au adus victoria in 2009. Votanti carora acum doi ani le spunea ca in al doilea mandat ii asteapta cu drag acasa. Si carora le promitea marea cu sarea.
"Prezent la liturghia înfiinţării noului sediu al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, şeful statului le-a spus românilor prezenţi la slujbă că România va avea nevoie de ei peste trei-patru ani, aşa cum astăzi are nevoie de banii pe care ei îi trimit acasă. Traian Basescu i-a asigurat pe românii din Italia că, în următorii 3-4 ani, salariile din România vor fi foarte aproape de salariile plătite în prezent de italieni. Astfel că, "în cel de-al doilea mandat al meu vă aştept acasă", a sugerat preşedintele foarte sigur că va câştiga alegerile prezindeţiale din 2009."
Poate pot sa inteleg ca ii ataca pe medici, pe profesori, in general pe intelectuali. Ca si pe sustinatorii lui apropiati, sau intreg partidul... Dar ce drac il face sa vorbeasca astfel si despre cei care in definitiv l-au readus la putere? Sa le spuna in fata ca nu ii doreste aici... Nu cred ca e vorba de nicio strategie. E pura nebunie!
15 aug. 2010
O frumoasa si fructuoasa vizita de lucru a presedintelui
Pe YouTube, pe Traian Basescu's Channel, oamenii presedintelui au postat un filmulet cu evenimentul de azi, de la Ziua Marinei. Bineinteles, au cenzurat toate momentele cu huiduieli. Cam asta am vedea la tv daca nu ar exista "mogulii cei rai". O vizita de lucru ca pe vremea lui Ceausescu:
Mai jos, varianta TVR (cu fluieraturi). Vai, vai, vai... si portocaliii care credeau ca Felix si Nus au inventat fluieraturile. Au uitat sa dea comanda si la TVR sa le scoata:
Mai jos, varianta TVR (cu fluieraturi). Vai, vai, vai... si portocaliii care credeau ca Felix si Nus au inventat fluieraturile. Au uitat sa dea comanda si la TVR sa le scoata:
13 aug. 2010
10 motive pentru suspendarea presedintelui
Preiau de pe site-ul Fundatiei Horia Rusu urmatorul material, preluat la randul lui de pe platforma Spune si Tu. V-as ruga sa il cititi cu atentie, sa il analizam, eventual sa mai propunem si alte puncte, si sa ne gandim ca in cazul unei eventuale suspendari a presedintelui lucrurile trebuie cu mult mai multa grija puse la punct. Acum stim bine ca votul poporului se cumpara usor cu o galeata de plastic. In criza, cu atat mai mult. Argumentele nu sunt de ajuns, daca nu vom stii sa le explicam limpede.
"10 motive pentru care Parlamentul ar trebui să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu
După ce Traian Băsescu a întors spatele poporului, după ce s-a certat cu sinistraţii şi cu pensionarii, după ce i-a trimis pe profesori şi medici în străinătate, 65% dintre români şi-au dat seama ca aşa nu se mai poate. 65 % ar vota pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, dacă s-ar organiza în acest moment un referendum, potrivit unui sondaj recent realizat de Institutul de Politici Publice. Există şi alte sondaje cu rezultate similare. În aceste condiţii, este evident că Parlamentul ar trebui să declanşeze procedura de suspendare, pentru a ţine cont de voinţa poporului, atât de des invocat, până mai ieri, de Traian Băsescu.
"Platforma de comunicare online Spune şi tu prezintă 10 motive pentru care Parlamentul ar trebui să declanşeze procedura de suspendare a preşedintelui.
1. A încălcat drepturile constituţionale ale cetăţenilor români.
Prin promovarea şi susţinerea măsurilor de austeritate, implementate de către Guvern, preşedintele Traian Băsescu a încălcat grav o serie de drepturi constituţionale: dreptul la muncă, dreptul la un nivel de trai decent, dreptul de proprietate, dreptul la pensie, ocrotirea familiei etc.· Articolul 80, alineatul 2: „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”
2. A pus în pericol democraţia.
Parlamentul este instituţia fundamentală pentru democraţie. Preşedintele a adus Parlamentului grave prejudicii de credibilitate şi imagine, prin declaraţiile denigratoare şi presiunile asupra activităţii instituţiei.
· Articolul 61, alineatul 1: „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”
3. A subminat autoritatea Parlamentului.
În octombrie 2009, preşedintele a desemnat miniştrii interimari fără aprobarea Parlamentului, încălcând legea fundamentală şi provocând un conflict de natură constituţională.
· Articolul 85, alineatul 3: „Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru”.
4. A încercat să controleze activitatea legislativă a Parlamentului.
Preşedintele a făcut presiuni asupra parlamentarilor partidului de guvernământ în vederea susţinerii măsurilor de austeritate promovate de acesta şi asumate de Guvern. Astfel, Preşedintele a încălcat principiul separaţiei puterilor în stat.
· Articolul 77, alineatul 1 şi 2: „(1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. (2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.”
· Articolul 1, alineatul 4: „Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.”
5. A pus în pericol libertatea presei.
Deranjat de criticile la adresa sa şi a Guvernului venite din partea unor jurnale şi televiziuni, preşedintele s-a folosit de calitatea sa de şef al CSAT şi a introdus presa pe lista de vulnerabilităţi în Strategia Naţională de Apărare a Ţării.
· Articolul 30, alineatele (1)- (4): Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.”
6. A numit neconstituţional un judecător la Curtea Constituţională a României.
În iunie 2010, preşedintele l-a numit, în mod neconstituţional, pe Petre Lăzăroiu, pentru un al doilea mandat de judecător la Curtea Constituţională. Conform Constituţiei, judecătorii la CCR pot avea doar un singur mandat.
· Articolul 142, alineatul 2: „Curtea Constituţională se compune din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit.”
7. A fost partizan politic.
De-a lungul mandatului său, preşedintele a adoptat o atitudine de partizanat politic, abandonând rolul de mediator. El s-a exprimat în repetate rânduri cu privire la situaţia din PDL, a sprijinit, a criticat şi a dat sfaturi conducerii acestui partid.
· Articolul 84, alineatul 1: „în timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nicio altă funcţie publică sau privată”.
8. A creat tensiune între stat şi societate.
Prin acuzaţiile constante şi denigrarea opoziţiei politice şi a unei părţi a presei, preşedintele a contribuit la divizarea României.· Articolul 80, alineatul 2: „(…) Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”
9. A acaparat toată puterea executivă.
Preşedintele Traian Băsescu s-a comportat ca fiind şeful Guvernului: a dat declaraţii, a avut iniţiative legislative în numele acestuia şi a avut întâlniri foarte dese cu miniştrii. Conform articolului 107 din Constituţie, Guvernul este condus de premier şi nu de preşedinte, acţiunile acestuia din urmă încâlcând principiul separaţiei puterilor în stat.
· Articolul 107, alineatul 1: „Primul-ministru conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, respectând atribuţiile ce le revin. De asemenea, prezintă Camerei Deputaţilor sau Senatului rapoarte şi declaraţii cu privire la politica Guvernului, care se dezbat cu prioritate.”
· Articolul 1, alineatul 4: „Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.”
10. A deturnat voinţa electoratului.
În contextul căderii, la 13 octombrie 2009, a Guvernului Boc I, Preşedintele Traian Băsescu a ignorat propunerea de premier venită din partea partidelor parlamentare, desemnând un prim-ministru, fără a ţine cont de rezultatul alegerilor.
De asemenea, şi în decembrie 2009, a existat o majoritate clară, asumată şi transparentă în Parlament, care a sprijinit un candidat la funcţia de prim-ministru. Preşedintele a consultat partidele parlamentare, dar nu a ţinut cont de această propunere, încălcând art. 103, alin. 1.
· Articolul 103, alineatul 1: „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”
----------------------------------------
Sa analizam si aceste articole incalcate:
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.
In contextul in care...
ARTICOLUL 47
(1)
Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de
protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai
decent.
Ati dat peste plan, domnule Lazaroiu!
Sebastian Lazaroiu declara astazi pentru ziare.com:
"PD-L a avut 35% si cand a inceput sa ia masurile impopulare a ajuns la 13-15%. Acum PSD e la 40%, iar PNL are 27% in sondaje, de ce ar intra la guvernare, avand experienta PD-L care si-a injumatatit scorul?"
"Partidul Poporului are şanse să intre în Parlament! E mai degrabă un simptom la care politicienii ar trebui să fie atenţi. În ultimul sondaj pe care l-am văzut, Partidul Poporului avea 13% ceea ce e enorm pentru un partid abia înfiinţat."
Inainte de '89, cand ministrii veneau cu raportarile pe judete la Ceausescu, pentru grau, pentru porumb si alte alea, i se spunea intai media la hectar pe tara, apoi i se raporta ca 13 judete au peste media pe tara. Si Ceausescu zicea: "Bine tovarasi. La anul sa fie 20 de judete cu productii peste media pe tara! Peste doi ani 25 de judete! In asa fel incat, pana la finele cincinalului, toate judetele sa aiba productii peste media pe tara!" Intamplarea a fost povestita, dupa Revolutie, de unul din apropiatii sai, si are un aer de autenticitate, avand in vedere subiectul povestirii. Incult cum era, Ceausescu nu intelegea ca, daca toate judetele au mai mult decat media pe tara, atunci si ea, media, se schimba.
Mi-am amintit de istorioara asta atunci cand m-am pomenit adunand procentele domnului Lazaroiu. Daca pui cap la cap doar cifrele din citatele de mai sus, deja ai 95%. Doamne, ce de procente! Si unde mai punem UDMR-ul? Si unde sunt simpatizantii peremisti? Dar uneperistii independenti? Dar ecologistii?
Domnule Lazaroiu, in ritmul asta, deja aveti raportari peste plan! Ceea ce inseamna ca sunteti un sociolog care lucreaza deja cu niste procente care, daca sunt insumate, dau peste 100%! Ceausescu incerca sa invinga o medie matematica. Dumneavoastra deja reusiti sa biruiti o totalitate absoluta! E un progres, nu?
12 aug. 2010
Leapsa: Pentru profesori
Povestea spune ca intr-o zi, nu stiu cu ce ocazie, Elena Ceausescu ar fi fost la un concert, la Sala Radio. Si ca prin multimea de instrumentisti de pe scena l-a remarcat pe cel de la trianglu. Partitura interpretata nu ii daduse omului ocazia sa se remarce decat in vreo doua-trei randuri, emitand cu gratie sunetul suav pe care il cunoastem.
Aspectul asta a pus-o pe ganduri pe tovarasa, ceea ce a facut ca dupa concert sa il cheme pe insusi presedintele radioului sa ii ceara explicatii in legatura cu respectivul instrumentist. Daca e angajat permanent, daca primeste salariu intreg ca toti ceilalti... In fine, tot felul de astfel de intrebari. Raspunsurile probabil ca nu au multumit-o deloc, pentru ca a cerut nici mai mult nici mai putin decat sa fie dat afara acel percutionist, iar in locul lui sa loveasca orice alt angajat in trianglu, sau un alt instrumentist daca are pauza.
Amintirea de mai sus mi-a revenit astazi, atunci cand l-am auzit pe priceputul nostru presedinte vorbind despre profesori si despre munca acestora. Si nu mi-e greu sa fac comparatia intre el si Elena Ceausescu, pentru ca niciunul nu avea habar de latura vocationala a muncii sau de cea de creatie. Ambii cuantificau doar volumul de munca. "La ora". "Ca la curve"... ar spune cineva.
Am mai scris anul trecut despre norma profesorilor care, conform legii, este de 40 de ore. Consultati AICI. Din care 16 sau 18 reprezinta orele de predare. Dar asta nu e asa important, decat in contextul in care Basescu, platind la un moment dat la Cotroceni o comisie intreaga sa se ocupa de reforma educatiei, ar fi trebuit sa fie informat. Sau putea sa se preocupe de informarea presedintelui Alexandru Gheorghe Gussi, cel care e angajat consilier prezidential la Departamentul de Educatie si Cercetare.
Nu ma apuc acum sa scriu despre importanta profesorului in societate. Cred ca toti cei care intra aici o cunosc la exacta ei valoare. Nu marinarul piroman Traian Basescu e cel care ar putea in vreun fel sa ii umileasca pe profesori, sau sa ii aduca intr-o lumina mai buna in societate. Nivelul intelectual si profilul moral al celui care ne conduce de la Cotroceni il stim prea bine.
Insa, daca aceste declaratii sunt si punctul de vedere al Institutiei Prezidentiale, avem intr-adevar o problema. Sau are el, presedintele. Iar reprezentantii profesorilor ar trebui sa trimita la Cotroceni legea (cu norma de 40 de ore) si sa ceara o pozitie oficiala in legatura cu declaratia. Astfel, Traian Basescu ar putea fi obligat sa-si recunoasca incompetenta, sa spuna ca nu a fost informat, si sa-si retraga afirmatiile inepte legate de profesori.
Ma alatur cu aceasta ocazie prietenului Codrin Scutaru, care trimite o leapsa in blogosfera "in sprijinul profesorilor". O trimit si eu mai departe urmatorilor: Mihai Voicu, Transildania, Elfy, Zeus, Theodora, Alexandru Marin, Liviu Jicman, Liviu Marian Pop.
Aspectul asta a pus-o pe ganduri pe tovarasa, ceea ce a facut ca dupa concert sa il cheme pe insusi presedintele radioului sa ii ceara explicatii in legatura cu respectivul instrumentist. Daca e angajat permanent, daca primeste salariu intreg ca toti ceilalti... In fine, tot felul de astfel de intrebari. Raspunsurile probabil ca nu au multumit-o deloc, pentru ca a cerut nici mai mult nici mai putin decat sa fie dat afara acel percutionist, iar in locul lui sa loveasca orice alt angajat in trianglu, sau un alt instrumentist daca are pauza.
Amintirea de mai sus mi-a revenit astazi, atunci cand l-am auzit pe priceputul nostru presedinte vorbind despre profesori si despre munca acestora. Si nu mi-e greu sa fac comparatia intre el si Elena Ceausescu, pentru ca niciunul nu avea habar de latura vocationala a muncii sau de cea de creatie. Ambii cuantificau doar volumul de munca. "La ora". "Ca la curve"... ar spune cineva.
Am mai scris anul trecut despre norma profesorilor care, conform legii, este de 40 de ore. Consultati AICI. Din care 16 sau 18 reprezinta orele de predare. Dar asta nu e asa important, decat in contextul in care Basescu, platind la un moment dat la Cotroceni o comisie intreaga sa se ocupa de reforma educatiei, ar fi trebuit sa fie informat. Sau putea sa se preocupe de informarea presedintelui Alexandru Gheorghe Gussi, cel care e angajat consilier prezidential la Departamentul de Educatie si Cercetare.
Nu ma apuc acum sa scriu despre importanta profesorului in societate. Cred ca toti cei care intra aici o cunosc la exacta ei valoare. Nu marinarul piroman Traian Basescu e cel care ar putea in vreun fel sa ii umileasca pe profesori, sau sa ii aduca intr-o lumina mai buna in societate. Nivelul intelectual si profilul moral al celui care ne conduce de la Cotroceni il stim prea bine.
Insa, daca aceste declaratii sunt si punctul de vedere al Institutiei Prezidentiale, avem intr-adevar o problema. Sau are el, presedintele. Iar reprezentantii profesorilor ar trebui sa trimita la Cotroceni legea (cu norma de 40 de ore) si sa ceara o pozitie oficiala in legatura cu declaratia. Astfel, Traian Basescu ar putea fi obligat sa-si recunoasca incompetenta, sa spuna ca nu a fost informat, si sa-si retraga afirmatiile inepte legate de profesori.
Ma alatur cu aceasta ocazie prietenului Codrin Scutaru, care trimite o leapsa in blogosfera "in sprijinul profesorilor". O trimit si eu mai departe urmatorilor: Mihai Voicu, Transildania, Elfy, Zeus, Theodora, Alexandru Marin, Liviu Jicman, Liviu Marian Pop.
11 aug. 2010
Priviti cu cata scarba le rosteste numele...
Dar acum, nah, ce sa mai zic... Basescu imparte lumea in sclavi si dusmani. Iar de sclavi e poate normal, uneori, sa ti se mai faca si scarba.
Pentru Feldman, Preda si alti Cotoi, intelectuali de vitrina
Regula de aur: la PDL doar Traian Basescu are dreptul sa critice partidul in public! Remember:
"Să vii cu listă mi se pare o bolşevizare în PDL. Este un pas teribil înapoi în modul de funcţionare al PDL, aia nu mai e listă de politicieni, ci de gaşcă. Deci preşedintele partidului îşi pune o găşcuţă sub el. Este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva în PDL"
"Să vii cu listă mi se pare o bolşevizare în PDL. Este un pas teribil înapoi în modul de funcţionare al PDL, aia nu mai e listă de politicieni, ci de gaşcă. Deci preşedintele partidului îşi pune o găşcuţă sub el. Este pentru prima dată când se întâmplă aşa ceva în PDL"
"Udemerizarea" PNL si preconditia pentru alegerile anticipate
In ultima vreme, diversi portocalii sugereaza ideea iesirii de la guvernare a PDL-ului. Cristian Preda a spus asta explicit acum cateva saptamani, iar Roberta Anastase numai nu invita opozitia la guvernare, printr-o declaratie facuta marti la Arad.
De foarte multe ori se da ca exemplu negativ UDMR. Se spune ca au fost la guvernare cu toata lumea. Corect. Insa se uita un lucru. Si anume faptul ca niciun deputat sau senator UDMR nu si-a tradat partidul in ultimii 20 ani. Ceea ce ar trebui sa faca PNL acum este tocmai sa se "udemerizeze", in sensul ca trebuie sa se intareasca prin parlamentari foarte siguri, alesi bob cu bob.
Sa nu ne iluzionam ca daca o motiune de cenzura va trece in toamna, opozitia va avea din nou majoritatea. Sa nu uitam ca aceasta opozitie a mai avut o data majoritatea si nu a facut nimic cu ea, iar PDL si aliatii au acum aproape 60%.
Cu acest Parlament nu se poate lucra. Nu cu institutia, ci cu multi dintre cei care o populeaza. Prea multi defectori, prea multi tradatori, prea multi oameni santajabili. Prea multi indivizi nesiguri, care au trecut dintr-o parte in alta, si acum vor sa parcurga drumul inapoi din oportunism sau cu rolul de cartite prezidentiale. Traian Basescu a reusit sa imprime ceva din caracterul lui oscilant, duplicitar, oportunist, actualului Parlament.
De aici necesitatea alegerilor anticipate. Daca opozitia va prelua puterea si nu va organiza in cel mai scurt timp alegeri anticipate, iar acestea nu vor fi o preconditie in negocieri, cu date exacte de desfasurare, atunci noul guvern va fi la mana acestui Parlament plin de tradatori, care va fi la randul lui la mana lui Traian Basescu.
Iar presedintele se poate trezi astfel cu visul implinit. Sa-si scoata partidul din foc, sa-l traga putin la umbra sa-si revina, si sa ofere guvernarea pe tava dupa ce a impins tara in prapastie. Si, in plus, sa-si bata joc, asa cum stie el mai bine, de un guvern fragil care va tremura la fiecare motiune de cenzura sau stranut de la Cotroceni.
De foarte multe ori se da ca exemplu negativ UDMR. Se spune ca au fost la guvernare cu toata lumea. Corect. Insa se uita un lucru. Si anume faptul ca niciun deputat sau senator UDMR nu si-a tradat partidul in ultimii 20 ani. Ceea ce ar trebui sa faca PNL acum este tocmai sa se "udemerizeze", in sensul ca trebuie sa se intareasca prin parlamentari foarte siguri, alesi bob cu bob.
Sa nu ne iluzionam ca daca o motiune de cenzura va trece in toamna, opozitia va avea din nou majoritatea. Sa nu uitam ca aceasta opozitie a mai avut o data majoritatea si nu a facut nimic cu ea, iar PDL si aliatii au acum aproape 60%.
Cu acest Parlament nu se poate lucra. Nu cu institutia, ci cu multi dintre cei care o populeaza. Prea multi defectori, prea multi tradatori, prea multi oameni santajabili. Prea multi indivizi nesiguri, care au trecut dintr-o parte in alta, si acum vor sa parcurga drumul inapoi din oportunism sau cu rolul de cartite prezidentiale. Traian Basescu a reusit sa imprime ceva din caracterul lui oscilant, duplicitar, oportunist, actualului Parlament.
De aici necesitatea alegerilor anticipate. Daca opozitia va prelua puterea si nu va organiza in cel mai scurt timp alegeri anticipate, iar acestea nu vor fi o preconditie in negocieri, cu date exacte de desfasurare, atunci noul guvern va fi la mana acestui Parlament plin de tradatori, care va fi la randul lui la mana lui Traian Basescu.
Iar presedintele se poate trezi astfel cu visul implinit. Sa-si scoata partidul din foc, sa-l traga putin la umbra sa-si revina, si sa ofere guvernarea pe tava dupa ce a impins tara in prapastie. Si, in plus, sa-si bata joc, asa cum stie el mai bine, de un guvern fragil care va tremura la fiecare motiune de cenzura sau stranut de la Cotroceni.
10 aug. 2010
Bercene, nu te vad bine!
Aflu de pe blogul lui Ionut Iancu ca Duduia Udrea a pus mana si pe Inspectoratului de Stat in Constructii, cu tot cu bugetul de aproape 33 milioane euro. Se pregateste oare si trecerea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii sub papucul Coanei Mari?
Sa revedem cateva stiri mai vechi: "Elena Udrea spune că şi ea este o susţinătoare a construcţiei de autostrăzi şi că ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu are motive de invidie pentru că va primi şi el bani pentru drumuri, dacă va avea de unde." - Gandul, 1 martie 2010
"In acest moment si probabil ca foarte multa lume nu stie, lucram la un drum care sa lege Cernavoda, direct, de Costinesti, iar cei care vor sa mearga in sudul Litoralului sa nu mai mearga prin Constanta", a spus ministrul Dezvoltarii, citat de Agerpres. - Hotnews, 2 iulie 2010.
Parlamentarul Basescu
De ceva vreme stiti ca portocaliii au o tema: chiulul lui Crin. Nu mai pot de grija lui. Ce face? Unde este? Inteleg ca, daca asta ar fi o problema, liberalii sa fie cei ingrijorati. Adica cei care il voteaza, nu pedelistii. Insa m-am gandit sa facem si noi putin misto de activitatea parlamentara a lui Traian Basescu, prin urmare o sa postez din cand in cand fragmente din interventiile celui care avea sa devina mai intai primar, apoi presedinte. Ei bine, doamnelor si domnilor, iata una dintre pretioasele interventii parlamentare ale lui Basescu, din anul 1996:
"Domnul Adrian Năstase:
Vă mulţumesc.
Rog chestorii să-i invite pe toţi colegii în sală pentru vot.
Nu vă aud, domnule Băsescu, îmi pare rău!
Domnul Traian Băsescu (din sală):
Să luăm o pauză să mergem la masă!
Domnul Adrian Năstase:
Unii sunt de foarte multă vreme în pauză!
Stimaţi colegi,
Dacă în după-amiaza aceasta va continua această situaţie în care colegii noştri în loc să fie în sală, sunt la bufet, începând de mâine, pe perioada dezbaterilor de la buget vom dispune închiderea bufetului din incintă!"
Macar din activitatea parlamentara a lui Crin Antonescu au ramas discursuri fabuloase. O sa aflati, incetul cu incetul, cam ce a ramas din activitatea parlamentara a locatarului de la Cotroceni. :D
9 aug. 2010
Varujan Vosganian: "Bibliotecarii, stapanitorii lumii"
Am ascultat astazi la lansarea Bibliotecii Liberale o exceptionala pledoarie pentru carte si pentru slujitorii ei, autori si cititori deopotriva. La un moment dat, Varujan Vosganian i-a amintit si pe bibliotecari, asupra carora s-a aplecat intr-un mod aparte in discurs: "Personalitati dintre cele mai exceptionale ale istoriei umanitatii sunt bibliotecarii. Oamenii bibliotecii. Stapanitorii lumii. Oameni care, oricat ar fi de surzi, aud fosnetul paginii de carte."
Ascultandu-l, n-am putut sa nu fac imediat o paralela cu un episod pe care il cunoasteti prea bine din campania electorala, cand Traian Basescu a adus in discutie "bibliotecarul", referindu-se la acesta intr-un mod peiorativ, si incercand sa-l puna, numindu-l astfel, in inferioritate pe Crin Antonescu. Am cautat si raspunsul pe care l-a dat mai tarziu liderul liberal, pentru ca e foarte potrivit sa ni-l amintim si in acest context:
"E aşa de sugestiv episodul cu "bibliotecarul". Eu nu am fost niciodată bibliotecar. Întâmplător am fost profesor şi muzeograf. Din această mică greşeală de informare răzbate ceea ce crede acest om care conduce România, care a vorbit chipurile atît de frumos despre educaţie, care a patronat Pactul naţional pentru educaţie, care este un amic intelectual destul de intim al lui Liiceanu, al lui Cărtărescu, ce crede el despre bibliotecari..."
Vezi mai multe video din Blog
Vezi mai multe video din Blog
Vezi mai multe video din Blog
Vezi mai multe video din Blog
Ascultandu-l, n-am putut sa nu fac imediat o paralela cu un episod pe care il cunoasteti prea bine din campania electorala, cand Traian Basescu a adus in discutie "bibliotecarul", referindu-se la acesta intr-un mod peiorativ, si incercand sa-l puna, numindu-l astfel, in inferioritate pe Crin Antonescu. Am cautat si raspunsul pe care l-a dat mai tarziu liderul liberal, pentru ca e foarte potrivit sa ni-l amintim si in acest context:
"E aşa de sugestiv episodul cu "bibliotecarul". Eu nu am fost niciodată bibliotecar. Întâmplător am fost profesor şi muzeograf. Din această mică greşeală de informare răzbate ceea ce crede acest om care conduce România, care a vorbit chipurile atît de frumos despre educaţie, care a patronat Pactul naţional pentru educaţie, care este un amic intelectual destul de intim al lui Liiceanu, al lui Cărtărescu, ce crede el despre bibliotecari..."
Vezi mai multe video din Blog
Vezi mai multe video din Blog
Vezi mai multe video din Blog
Vezi mai multe video din Blog
Bibilioteca liberala - cateva poze
Mai jos, cel mai mic simpatizant liberal prezent la intalnire, castigator (impreuna cu mamica, prietena noastra Elfy) al unui premiu oferit de Varujan Vosganian.
Incredibil! Si americanii au furat frunzulita Duduii!
Dupa ce pedelistii i-au acuzat pe englezi ca i-au furat logoul doamnei Udrea, descopar acum ca si americanii de la Lamers Bus Lines au facut acelasi lucru (foto). Parca n-ar avea si ei frunze. Alte frunze... Ca sa nu mai zic si de italienii de la GPN, care au pus-o pe dos, sa nu ne prindem. Ce sa mai spun? Parca ar fi o conspiratie mondiala. Ca de obicei, rusine Dinu Patriciu!
8 aug. 2010
Biblioteca liberala
Ne intalnim maine, 9 august, cu Varujan Vosganian, pentru a continua dezbaterile despre importanta culturii in spatiul public. Cu ocazia asta vom face si donatii de carti, in vederea deschiderii unei biblioteci liberale, pentru toti cei care cauta un mic spatiu de intalnire intr-o zona semi-politica dedicata dezbaterilor si altor actiuni culturale.
7 aug. 2010
Sorin Iliesiu se dezlantuie: "PDL, afara din PPE!" :D
Suparat ca nu a fost numit in fruntea TVR, Sorin Iliesiu se dezlantuie. Stirea, via Puterea, mai jos:
"Mai multe organizaţii nonguvernamentale, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989, Societatea „Timişoara” şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor, îi cer demisia lui Emil Boc din fruntea PDL dacă până pe 9 august nu va emite o ordonanţă pentru interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste. Sunt cerute demisiile şi altor lideri PDL printre care Monica Macovei, Roberta Anastase, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Sever Voinescu, Cristian Preda sau Gheorghe Flutur.
Apelul iniţiat de Sorin Iliesiu a fost semnat de 31 de organizaţii civice şi sindicale, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989, Blocul Naţional al Revoluţionarilor, Asociaţia Copiii Revoluţiei, şi îi este adresat premierului Emil Boc pentru adoptarea de către Guvern a unei ordonanţe de urgenţă privind interzicerea comunismului şi a criptocomunismului. Aceştia îl sfătuiesc pe premier să urmeze exemplul guvernului Adrian Năstase, care, la 13 martie 2002, a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 31 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. „La nivel mondial, în numele comunismului au fost ucişi peste 100 de milioane de oameni, iar în numele nazismului au fost ucişi 10 milioane de oameni. Pe bună dreptate a fost interzis fascismul prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 31. din 2002 a guvernului PSD condus de dl Adrian Nastase. La fel trebuie interzis şi comunismul, respectiv printr-o ordonanţă de urgenţă”, se arată în comunicatul organizaţiilor nonguvernamentale. Liderii acestora transmit premierului că îi revine obligaţia politică şi datoria morală de a face ceea ce trebuia să facă, imediat după 22 decembrie 1989, Guvernul României, respectiv de a adopta ordonanţa de urgenţă privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter comunist sau criptocomunist şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea crimelor comuniste şi neocomuniste, inclusiv a crimelor contra păcii şi omenirii, sugerându-i ca textul acestei ordonanţe să fie redactat în oglindă cu cel din 2002.
Ameninţarea cu excluderea din PPE
În cazul în care premierul va ignora şi acest al doilea apel, pe lângă cererea de demisie a lui şi a altor membri ai PDL, ONG-urile vor cere preşedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens, să demareze procedurile pentru excluderea PDL din PPE. Revoluţionarii sunt de părere că în cazul unui răspuns nefavorabil apelului, Guvernul PDL se dovedeşte pro-totalitar în 2010 în condiţiile în care guvernul PSD s-a dovedit antitotalitar în 2002. „Partidul Democrat-Liberal se pretinde antitotalitar şi este membru al Partidului Popular European, respectiv cea mai largă familie politică anticomunistă din Europa”, le atrag atenţia revoluţionarii celor din PDL. În apelul semnat de ONG-uri se mai aminteşte şi că poporul român a îndurat cel mai cumplit regim comunist din Europa postbelică şi că România este singura ţară europeană în care s-au înregistrat victime la căderea regimului comunist."
Amuzant, nu?
Abonați-vă la:
Postări (Atom)