19 aug. 2010

Despre lustratie, cu Roberta?

O lustratie radicala nu ne-ar mai fi obligat ca la ultimele alegeri prezidentiale sa alegem, in turul al doilea, intre doi comunisti. PNL era cel mai interesat de o astfel de lustratie, deoarece era singurul partid care a propus drept candidat o persoana care nu a facut parte nici din aparatul represiv, nici dintre organele de conducere ale PCR, si nu a fost nici macar simplu membru al partidului comunist.

Un comunicat recent al liberalilor suna clar: "Partidul National Liberal s-a pronuntat pentru o lustratie radicala. Ramanem deschisi oricarei discutii cu oricine pe aceasta tema, in conditiile in care aceste discutii vor avea in vedere o lustratie completa a tuturor celor care au facut parte din aparatul represiv si din organele de conducere ale PCR, astfel incat romanii sa nu mai fie pusi sa aleaga, ca in 2004 si 2009, intre doi comunisti"
Roberta Anastase, ca proaspata revolutionara post factum si membra in "Asociatia 21 Decembrie", se simte obligata sa faca si ea cate ceva. Asa ca invita PNL la discutii pe tema… lustratiei.

Nu inteleg ce ar avea de discutat Crin Antonescu cu Roberta Anastase. Ce bagaj de cunostinte despre comunism are Roberta, si cat intelege ea din tot ce s-a petrecut in Romania? Ce sa discute Crin Antonescu, reprezentantul unui partid istoric, care a dat atatia martiri in inchisorile comuniste, cu Roberta? Nu mai pun la socoteala faptul ca Antonescu este, pe deasupra, si absolvent al Facultatii de Istorie...

Despre lustratie, cu Roberta? Mai degraba despre placinte...

------------------------------------------------------

P.S. - Paul-Sorin Tita, presedinte al PNTCD Cluj, ne ofera o stire de ultima ora pe facebook: Se pare ca Marius Oprea a descoperit oseminte la Palatul Copiilor din Cluj!
Update: Din pacate nu s-a mai descoperit nimic. Paul-Sorin Tita: "Nu se mai continuă săpăturile. Marius Oprea a spus că luptătorii anticomunişti nu sunt îngropaţi, în mod sigur, în locul săpăturilor."

5 comentarii:

radu spunea...

Lilick, poate ca nu-i bine sa acuzam copiii de pacatele parintilor, dar sa nu uitam ca Roberta ar trebui sa-si lustreze tatal, un securist mizerabil care a lansat-o in politica pedista.
Robertica intra in categoria fiilor de nomenklaturisti, activisti si securisti care ne dau acum lectii despre anticomunism. Bleaaah.

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, dar nu ai acuzat-o. Si nici eu nu o acuz decat ca e proasta.

Lilick Auftakt spunea...

Pentru anonimul furios care comenteaza pe aici, in ciuda intunericului in care ii tot las mesajele: Te asteptam. Ma distrezi la culme. :)

acuvio spunea...

În glumă credeam că acum ar fi utilă o "lege a lustraţiei" în sensul că oricine a avut o funcţie publică, ales sau numit din 1989 până în prezent nu mai poate cadida sau ocupa o astfel de funcţie, aici am ajuns după 20 de ani cu ei, toţi au contribuit, GATA!
Nu neapărat ca o lege scrisă, să o avem cu toţii în minte ca o “lege nescrisă” la momentul votului şi să acţionăm în acest spirit!
... Şi atunci a apărut Dan Diaconescu care a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al României! :)

Lilick Auftakt spunea...

Candideaza.. in gluma.