5 aug. 2010

Fratii Buf


Alexandru Căutiș i-a luat un interviu lui Mircea Basescu pentru Kamikaze. Fratele presedintelui a scapat iar porumbelul: pana la revolutie a facut 600.000 dolari din... buf. Daca nu stiti ce e buful (nici eu nu aveam habar) aflati de la Sebastian Corn. Atentie! Textul doctorului a aparut in septembrie 2008. Iata si un citat:

"Aşa iereau anii ăia pă mare, la Navrom. Ţie trebuia doar să-ţi meargă mintea (oh, şi cum le mai mergea!) şi să respecţi regulile jocului: să plăteşti la timp pentru a obţine un navlu cât mai avantajos d.p.d.v. al propriului tău buf. Pă vremea aia, când mai stăteam cu beuieţii la un pahar dă vorbă, tre’ să recunosc că i-am făcut calculele celui care, odată, avea să transforme porecla de Băse în renume: păi, dacă un vapor dân două, măcar, dădea 150 dă dulăi la dom’ Băsescu pentru navlu, şi dacă la Anvers intra câte un vapor românesc pă zi, păi asta însemna 150 ori 15… ia vedeţi cât dădea pă lună!"

11 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Si un comentariu al autorului, pe blog:

# sebastian-corn on 08 Sep 2008 at 9:13 am
mersi tutulor, dhragi tovahrăşi… chestia cu banii şi cu legea ilicitului… cre’ că d’aia s-au şi băgat cu toţii la înghesuiala dân decembrie: că le rămâneau TOŢI banii ăia nefolosiţi, pă când aşa… ce vreau io să zic e că nu idealurile democraţiei sau dorinţa de a avea libertatea cuvântului i-a împins la treabă, ci, întrebarea cea simplă: "băh, ce naiba facem noi acum cu tot bănetul ăsta?"

Marius Filimon spunea...

Ce face Basescu cu Romania de cativa ani incoace tot un fel de BUF este. Si ne miram ca am ajuns unde suntem

Starea NATIUNII spunea...

Inca de pe atunci isi baga betisorul cu vata invers pe gat :)

Anonim spunea...

@Lilicka: astia mint de ingheata apele incercand sa justifice averea pe care si-au facut-o prin furt dupa decembrie '89. Ti-o spune tot un comandant de nava, care desi nu facea bisnita la nivelul celor doi, protejati de Securitate si PCR, tot aceleasi operatiuni le facea pentru a-si rotunji bugetul familiei. Mircea Basescu prin anii 90, a fost acuzat cu probe video de membrii echipajului navei Crisana ca si-a insusit peste 500000 de mii usd din reparatiile facute de aceasta nava intr-un santier japonez. Oamenii incearca sa induca ideea ca au avut purcoaie de bani inainte de '89. Cu toata protectia, nici Securitatea si nici PCR, n-ar fi acceptat asemenea averi, cand stiau ca Ceausescu pedepsea cu moartea averi ilicite de asemenea proportii (vezi Stefanescu).
Sa fii iubita
marcus

Lilick Auftakt spunea...

@Marius, Starea, Marcus, cred ca treaba e asa cum zice Marcus care a fost in domeniu si stie. Astia isi acopera tunurile de dupa '90 cu povestiri demne de baronul Münchausen.

Pro DOC spunea...

@Lilick and @Marcus

Sigur ca da, asa e, asa ca imi permit sa reiterez una dintre postarile mele din 2009 si anume cea care se referea la Mircea Basescu in calitate de subiect al unei comisii parlamentare de anchetare a cazurilor de coruptie:

" Extrase dintr-un document oficial:
PARLAMENTUL ROMANIEI / Comisia parlamentara privind actele de coruptie / Raport cu privire la rezultatele anchetei efectuate in cazurile de coruptie sesizate la aceasta comisie - mai 1994.

Pagina 89, ultimul paragraf: "Este cunoscut cazul navei CRISANA, comandant Mircea Basescu, reparata pe un santier din Yokohama la pretul de 7,2 milioane dolari SUA, cu toate ca in contractul incheiat dupa negocieri de 8-9 luni se prevedea un cost in suma de 3,5 milioane dolari SUA. (...) Se mentioneaza ca, la 6 luni dupa repararea navei Crisana, membrii noului echipaj care a preluat nava au reclamat calitatea necorespunzatoare a lucrarilor si chiar neefectuarea unor operatii cuprinse in deviz, precum si defectiuni in functionarea normala a instalatiilor, ceea ce a necesitat introducerea navei din nou in repatie pe santierele romanesti. In noiembrie 1993, in timp ce Corpul de control al primului ministru verifica situatia acestor reparatii, nava Crisana a luat foc in Portul Constanta. Corpul de control a sesizat Parchetul.
Intr-o nota din 9 iulie 1991, aflata la dosarul Comisiei senatoriale de ancheta (vol 22, pag. 23), se explica costul ridicat al reparatiei unor nave pe santierele straine prin acte de coruptie etc. etc."
02.04.2009

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc, e clar ca fratii Buf s-au ocupat si de contrabanda, au spus-o de atatea ori, dar nu la nivelul pe care incearca sa il descrie acum. Si Marcus care a fost comandant de nava, dar si altii, daca ar fi fost atat de bogati inainte de revolutie, fara sa fie prinsi si condamnati la moarte, ar fi transformat mai apoi Constanta intr-o zona de nababi. Si nu e cazul. Marile tepe au fost, asa cum demonstrezi acum si tu, date imediat DUPA revolutie. Si asta incearca sa ascunda acum mizerabilii.

Matilda spunea...

Înainte de revoluţie au făcut contrabandă cu ceasuri şi chiloţi, după care s-au deşteptat, au trecut la flotă.

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda, hahaha, nu ca s-au desteptat. Au fost avansati in grad si au primit acces la afaceri mai banoase.

Anonim spunea...

Oare exista vreo lege care sa permita Opozitiei sa ceara un examen medical complet, fizic si psihic, al presedintelui in functie al Romaniei?
Daca la Stolojan s-a putut...

Si nu ar fi bine ca orice candidat la o functie publica in Romania sa fie examinat inainte de o comisie medicala, a medicilor.
Daca Curtea Constitutionala ne spune ce lege e buna sau nu oare nu ar putea Colegiul Medicilor sa ne spune ce politician e bun sau nu? Eu stiu ca duc adeverinte medicale ca sunt apt de munca la servici.
Sa vedem atunci cum ar mai trimite vreun presedinte medicii peste granita!

lucian burjuiul spunea...

Lilick & Doc
A avut in maini in mod direct pentru 10 ani (si alti cativa ani indirect) ministerul transporturilor; de 6 ani e sef de stat- adica in 80% din timpul trecut de la "revolutie" a fost la carma. E mult prea greu sa poata demonstra cineva ceva impotriva lui...

Marcus are dreptate. Eu am prieteni care castigau o bani de-o Dacie intr-un voiaj. Aveau vreo cateva zecii de mii in casa pusi la pastrare dar restul il spargeau pe Valea Prahovei, nici un marinar nu strangea averi... de frica ilicitului, a vecinilor, a politiei.
Iar Basescu n-a demostat pana acum ca ar fi strangator, mai degraba risipitor. Mircea nu-si platea taxele la zi... in orice caz au recunoscut amandoi ca au o inclinatie spre buf nu spre munca. Inainte de 89 buf, dupa '89 ... tot buf ca doar nu si-o schimba pisica naravul.

Cat despre reparatiile unei nave ... sunt multe de spus. Nu se dubleaza pretul asa peste noapte. La 7 milioane schimbau sala masinii cu totul ... si cate ceva din corpul navei...