27 aug. 2010

Ce-i mai mica si mai mica decat "cresterea" lui Vladescu?


Ministrul de finante Sebastian Vladescu ne-a dat astazi o stire bomba. Romania a iesit din criza! Agentia HotNews scrie: Intrebat cand va iesi Romania din recesiune, Sebastian Vladescu a raspuns: "Ei bine, am iesit deja. In trimestrul doi al acestui an am avut o crestere foarte, foarte mica, prima dupa sase trimestre, de de 0,03%".

Daca imi aduc eu bine aminte, si Guvernul Tariceanu a avut avut crestere economica, numai ca aceasta era olecuta mai mare: "In privinta anului in curs, in primul semestru din 2008 cresterea Produsului Intern Brut (PIB) a fost de 8,8%, inregistrandu-se un record absolut al perioadei postdecembriste", scria in septembrie 2008 cotidianul Ziua.

Avem astazi cu ce sa ne mandrim? Putem sa-l laudam putin si pe domnul Vladescu? Putem! Cam cat? Pai hai sa facem impartirea: 0,03 fata de 8,8 este de 293 de ori mai putin. Nu mai avem mult si-i cautam viguroasa crestere cu lupa.

14 comentarii:

niku_elektriku spunea...

io, car' am fo singuru (cel putzin din cele vazute p'in blogosphere) car' am previzionat, cu ceva timp 'nainte de instalarea actualului gubern boc, ca vladescu o sa fie instalat la finantze, afirm acuma ca epi_cur_ianu' ministru vorbeste fara sa se auza.
curaj gaina !
oricum, o crestere ca cea vosganiana n'ar mai trebui sa si'o doreasca nici cei mai aprigi din blogrollu' teu, ca nici n'o sa mai fie posibila prea curind.

dac' nu ma crezi, intreaba'l pe isarescu...

Lilick Auftakt spunea...

@Niku, sa stii ca stiu chiar de la Vosganian personal cand si in ce conditii ar fi posibila. :) Insa cu cat rezista mai mult guvernul asta, termenul se indeparteaza.

niku_elektriku spunea...

si cu bula, ce facem cu bula ?

Lilick Auftakt spunea...

@Niku, nu exista guvern mai prost decat guvernul PDL. Deja o stie toata lumea. Trebuie sa recunosti ca in comparatie cu guvernul Boc, guvernul Tariceanu a fost de vis. Asa ca, pana la proba contrarie, nu am de ce sa ma indoiesc ca nu ar face crestere economica daca ar veni la guvernare si acum. Una serioasa, nu gluma asta vladesciana. Vorbim pe date, pe fapte, pe probe... Daca vrei glumite, facem si glumite, precum vezi in postare. :)

Shadow spunea...

@Niku electro

Dl isarescu poate da un ochi pe esecurile BNR in limitarea consumului in perioada de "boom". Trebuia sa se ocupe si de asta nu numai de curs si de inflatie.

Cat despre crestere de 8% care nu este de dorit este o gluma americanii cred ca-si planga in "pumni" dar vor ajunge primii la aceeasi crestere. De chinezi nu vb ca ei sunt din "alta lume".

Puteam sa fim azi in afara crizei pe crestere si nu pe W asa cum pare sa arate azi "mareata crestere" plezirist bucuros voineasca.

radu spunea...

Remember ce zicea Vladescu acum cateva luni? "Ma simt impotent".
Cu o erectie de 0,003, care se va contrage repejor la toamna, PIB-ul bokciu va deveni pbb cea mai virila bacterie anaeroba! :)
Anyway, opozitia chiar are de gand sa dea jos guvernul asta impotent?

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, sa-l mai lase sa se faca de ras total? Mie mi-ar placea.

Crăciun Florin spunea...

Ușurel Lilick, ușurel. Creșterea este față de trimestrul trecut, nu față de un trimestru de pe timpul lui Tăriceanu. Apoi, după cum spun unii, așa-zisa creștere este datorată grabei cu care au achitat românii TVA în iunie, dar de fapt, va fi o scădere în cursul acestui an de aproape -2%.

Vlădescu spune tâmpenii. Atât.

Lilick Auftakt spunea...

Of, @Florin, ai stricat toata placerea omului. Omului Vladescu. A vazut si el undeva o mica crestere si nici de aia nu are voie sa se bucure. Rai mai suntem. :)))

Anonim spunea...

Am ras cand ti-am citit titlul!
Tu nu stii cum fac astia, de trei ani ne scot din criza dar nimeni altcineva nu vede asta.
Ce naiba sa ceri unor ...?
Ca la cum vorbesc ministrii nostri ar trebui sa o lasa mai usor cu bautura toti. Sau e moda in PDL?

Vania spunea...

Ipsilon, da' nu-i la genul feminin.

radu spunea...

Mica, mica, dar exista! Nu va puteti face ca nu exista, asa spunea maestrul Sever Voinescu pe realitatea. Pai nu? Iar daca mai creste in ritmul asta si-n urmatoarele semestre, se cheama ca avem un guvern potent!
Ma intreb si eu: daca vom avea din nou crestere negativa, se cheama ca onor guvernul a facut operatie de schimbare de sex? :)

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Statistic vorbind, suntem încă în recesiune. Pentru a ieşi din recesiune trebuie înregistrată creştere economică în două trimestre consecutive, aşa că domnul ministru a vorbit cu un trimestru mai repede...

Cât despre "creşterea" de 0,03%, sper că vă daţi seama că aceasta presupune o rămânere în fundul bălţii crizei în care ne-a scufundat guvernul Boc, iar nu un reviriment economic.

Realitatea lui Petria spunea...

Răspuns la titlul tău: puța de furnică...