10 aug. 2010

Parlamentarul Basescu



De ceva vreme stiti ca portocaliii au o tema: chiulul lui Crin. Nu mai pot de grija lui. Ce face? Unde este? Inteleg ca, daca asta ar fi o problema, liberalii sa fie cei ingrijorati. Adica cei care il voteaza, nu pedelistii. Insa m-am gandit sa facem si noi putin misto de activitatea parlamentara a lui Traian Basescu, prin urmare o sa postez din cand in cand fragmente din interventiile celui care avea sa devina mai intai primar, apoi presedinte. Ei bine, doamnelor si domnilor, iata una dintre pretioasele interventii parlamentare ale lui Basescu, din anul 1996:

"Domnul Adrian Năstase:
Vă mulţumesc.
Rog chestorii să-i invite pe toţi colegii în sală pentru vot.
Nu vă aud, domnule Băsescu, îmi pare rău!

Domnul Traian Băsescu (din sală):
Să luăm o pauză să mergem la masă!


Domnul Adrian Năstase:
Unii sunt de foarte multă vreme în pauză!
Stimaţi colegi,
Dacă în după-amiaza aceasta va continua această situaţie în care colegii noştri în loc să fie în sală, sunt la bufet, începând de mâine, pe perioada dezbaterilor de la buget vom dispune închiderea bufetului din incintă!"


Macar din activitatea parlamentara a lui Crin Antonescu au ramas discursuri fabuloase. O sa aflati, incetul cu incetul, cam ce a ramas din activitatea parlamentara a locatarului de la Cotroceni. :D

18 comentarii:

Anonim spunea...

Deci basescu era un parlamentar - jucator.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex, dada. Stai sa vezi ce jucator. :))))

Riddick spunea...

Năstase, stâlp al democraţiei... Hăhăhăăă...

Anonim spunea...

Jucator pe masa. Ca tot vroia la masa mai repede :D

Andrei Pop spunea...

Mascarici a fost mascarici a ramas!

Lilick Auftakt spunea...

Activitatea lui Basescu si la Parlament si la minister si la primarie si acum si la Cotroceni e mai mult decat jalnica. Dar de ce sa nu umplem putin netul cu ea? Promit ca o sa pun periodic astfel de pastile, din activitatea securistului Buf.

vali plesca spunea...

lilick, ceea ce faci tu se cheama ignoratio elenchi, ignorarea tezei (romanii au o formula mai plastica: "ba pe-a matii). problema este ca, ca orice sofism, nu reuseste sa evite tristul adevar: indiferent de cat de lamentabil a fost basescu (ca si oricine altcineva) ca parlamentar, activitatea lui crin in parlament e nula (si reciproca e valabila). iar faptul ca voi, penelistii, va si mai laudati cu faptul ca-l apreciati pe crin pentru ne-munca lui e cu adevarat grav...

Lilick Auftakt spunea...

Pai tocmai am scris ca nu e nula. Bine, pentru comunistii care mai cred inca in lozinca "noi muncim, nu gandim", s-ar putea sa fie nula.

mirmen spunea...

Lil, matrozului îmbătrânit în rele fascinează şi lasă ,încă, aproape fără replică poporul mioritic cu fracturi logice de felul: eu vin de la mare, da' ăia de ce-s bronzaţi sau ţara-i de mâna a doua da' asta nu se pune ca înjurătură

Lilick Auftakt spunea...

Da, Mirmen. "Iarna nu-i ca vara". Cu chestiile astea o sa ramana.

Anonim spunea...

Discursuri fabuloase zici? Mie mi-a placut f.mult discursul de dinaintea primului tur la prezidentiale cu tema "D-le Geoana!!!!! Nu putem reusii impreuna!".

Lilick Auftakt spunea...

Intamplator, azi-noapte, dupa ce am scris textul asta, l-am auzit pe actorul Florin Zamfirescu vorbind despre Crin si folosind exact acelasi termen: discursuri fabuloase. Ei bine, daca un actor spune asta, si apreciaza cand un politician vorbeste exceptional, atunci nu mai e nimic de comentat. Basescu s-a remarcat prin "M...e, ti-am spus!"

tranildania spunea...

@vali plesca
nul este respectul pentru inteligenta celor care in disperare de cauza folosesc si repeta argumente ridicole impotriva lui Crin antonescu.
Un lider de partid nu trebuie sa fie prezent mereu in parlament cum tot repeta placile stricate, decat exact asa cum face Antonescu la voturile si dezbaterile importante.
Parlamentul nu e o gradinita unde dimineata la 8 dupa prezenta arati unghiutele taiate profesoarei, cel putin nu pentru un lider de partid.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, imi pare rau ca Vali Plesca pica intr-o plasa care nu il onoreaza deloc ca intelectual. Chestia asta cu chiulul, ca si cea cu "16 ore" a lui Basescu, sunt din aceeasi categorie cu episodul in care Elena Ceausescu, vazand si ea un concert, a intrebat daca cel de la trianglu e la fel platit ca si restul din orchestra, desi nu bate poate decat de trei ori intr-un concert intreg. Afland ca da, a sugerat sa fie dat afara, si sa sune trianglul un alt instrumentist, atunci cand are o pauza. :))))))

Mihai Pop spunea...

@transildania

observand ca il consideri pe vali plesca un intelectual, insist atunci sa te raportezi clar la argumentele sale daca la ale mele pe blogul tau nu o faci si sa explici clar unde greseste in argumentare vali plesca.

pentru ca mi se pare ca a sustinut foarte bine cu greseala asversarului nu scuza greseala proprie si din pacate de unde nu rezulta un atac la crin antonescu, ci mai degraba o scoatere in evidenta a faptului ca postarea lui lilick nu-si are sensu.

daca prezenta lui antonescu este contestata (si nu e criticata sau apreciata activitatea lui, care nu consta doar in prezenta-iti dau dreptate) nu te aperi spunand ca si basescu a chiulit. mare fas. atunci si basescu era lider de partid, ministru, etc. (a nu se interpreta ca il apar pe basescu)

E o evidentiere a faptului ca nu argumentezi in favoarea unui om pe care il apreciezi si pe care altii il ataca, prin a arata ca si altii fac la fel. Asta inseamna ca toti sunt la fel, dar rai, din punctul asta de vedere, sau mai mult, daca lilick spune ca si altii fac al fel si tu imi spui ca e normal sa fie asa, atunci nici unul din cei mai sus mentionati nu au gresit, dar ca ar trebui sa le evaluam activitatea. sigur, asta daca deopotriva ce spune lilick si ce spui tu acceptam ca fiind corect.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai Pop, citeste mai atent. Eu am scris ca Vali Plesca este un intelectual. Pentru ca, chiar daca nu sunt de acord cu el, fata de tine, el abordeaza problemele ca un intelectual.

In ceea ce priveste activitatea paralela de sef de partid Basescu - Antonescu: ti-am demonstrat mai sus ca, in timp ce Antonescu atunci cand merge in partid rosteste discursuri fabuloase, un lucru pe care nu il contesta nimeni, activitatea lui Basescu in parlament face cinste numelui pe care il poarta. Sper sa nu fie nevoie sa iti traduc... :))

Shadow spunea...

@transildania

"Un lider de partid nu trebuie sa fie prezent in parlament"

corect

dar as adauga eu

Ar fi bine daca ar fi mai prezent. Cel putin in perioada asta mai mult decat "tulbure". De ce sa dai "munitie sterila" inamicului cand e asa de simplu sa nu o dai. Ca in fond inamicul de un an si ceva se impusca singurel.


In rest insa baietasii "portocali" au creat "psihoza" chiulului la crin sau a repetarii anului la crin si la tariceanu pt ca nu aveau nici un fel de argument de atac.

O sa poata sa ne spuna Vali poate ce fel de argumentatie este cea "mincinoasa". Un mijloc de propaganda pur bolsevica. Si nu pot sa nu ii si "indic" pe cei care au dus si duc astfel de "propagande" de la "micutul si rotofeiul" it morar la ridichea sustinatoare de stalpi de "crasma" si altii.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow,

Pai cel mai nasol e sa te duci la scoala si sa ajungi... basescu. Sa mergi in Parlament si sa nu te remarci decat prin luari de cuvant asa cum am exemplificat eu, sau sa te lauzi ca muncesti 16 ore pe zi si sa nu se vada nimic. :))