11 aug. 2010

"Udemerizarea" PNL si preconditia pentru alegerile anticipate

In ultima vreme, diversi portocalii sugereaza ideea iesirii de la guvernare a PDL-ului. Cristian Preda a spus asta explicit acum cateva saptamani, iar Roberta Anastase numai nu invita opozitia la guvernare, printr-o declaratie facuta marti la Arad.

De foarte multe ori se da ca exemplu negativ UDMR. Se spune ca au fost la guvernare cu toata lumea. Corect. Insa se uita un lucru. Si anume faptul ca niciun deputat sau senator UDMR nu si-a tradat partidul in ultimii 20 ani. Ceea ce ar trebui sa faca PNL acum este tocmai sa se "udemerizeze", in sensul ca trebuie sa se intareasca prin parlamentari foarte siguri, alesi bob cu bob.

Sa nu ne iluzionam ca daca o motiune de cenzura va trece in toamna, opozitia va avea din nou majoritatea. Sa nu uitam ca aceasta opozitie a mai avut o data majoritatea si nu a facut nimic cu ea, iar PDL si aliatii au acum aproape 60%.

Cu acest Parlament nu se poate lucra. Nu cu institutia, ci cu multi dintre cei care o populeaza. Prea multi defectori, prea multi tradatori, prea multi oameni santajabili. Prea multi indivizi nesiguri, care au trecut dintr-o parte in alta, si acum vor sa parcurga drumul inapoi din oportunism sau cu rolul de cartite prezidentiale. Traian Basescu a reusit sa imprime ceva din caracterul lui oscilant, duplicitar, oportunist, actualului Parlament.

De aici necesitatea alegerilor anticipate. Daca opozitia va prelua puterea si nu va organiza in cel mai scurt timp alegeri anticipate, iar acestea nu vor fi o preconditie in negocieri, cu date exacte de desfasurare, atunci noul guvern va fi la mana acestui Parlament plin de tradatori, care va fi la randul lui la mana lui Traian Basescu.

Iar presedintele se poate trezi astfel cu visul implinit. Sa-si scoata partidul din foc, sa-l traga putin la umbra sa-si revina, si sa ofere guvernarea pe tava dupa ce a impins tara in prapastie. Si, in plus, sa-si bata joc, asa cum stie el mai bine, de un guvern fragil care va tremura la fiecare motiune de cenzura sau stranut de la Cotroceni.

20 de comentarii:

Hendrix spunea...

Constati ca udemeristii nu si-au tradat partidul in 20 de ani, lucru de domeniul evidentei. Intrebarea se pune: de ce n-au facut-o? In primul rand unde ar putea pleca un parlamentar maghiar? Sa fim seriosi! Un parlamentar maghiar, un minoritar asadar, reprezinta voturile maghiarilor, atat! Sunt ardelean si pot sa-ti spun ca mai este vorba si de altceva: seriozitate, onoare si respectarea cuvantului dat ii caracterizeaza! Maghiarii sunt europeni 100% pe cand noi suntem inca balcanici!
Am spus adeseori ca liberalii trebuie sa-si trieze extrem de pragmatic viitorii parlamentari, sa nu-si asume riscuri prea mari. Adica sa nu mearga pe mana unor traseisti, unora cu probleme cu legea sau care pot fi santajati in vreun fel. Oamenii cu tinichele in coada vor fi permanent asediati cu amenintari sau ademeniti cu diverse propuneri din partea fesenistilor. Mai devreme sau mai tarziu unii vor ceda, lucru usor de inteles.
Absolut de acord cu ideea anticipatelor. Prima conditie este insa cadeea lui umil boc in toamna. S-a mai intamplat si pe 13 octombrie anul trecut si n-a iesit nimic!
Tu crezi ca daca pedeleprele vor fi scoase de la guvernare vor mai reintra vreodata? In niciun caz! Fii sigura ca stie asta si ba-secu, de asta se agata disperat de guvernare. Pedeleprele sunt in picaj, n-au credibilitate. Iar procentele pe care le mai au sunt doar gratie celor care INCA l-ar mai vota pe ba-secu, adica niste indivizi atat de prosti incat sunt irecuperabili. Iar numarul prostilor, mai exact al celor prostiti de ba-secu, este intr-o continua scadere. Asta chiar daca mama prostilor este tot timpul gravida!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, in legatura cu PDL: inca nu putem garanta nimic. Un PDL sigur e un PDL mort. Mai mult nu bag mana in foc. :)

Hendrix spunea...

@Lilick Vroiam doar sa-ti spun ca teoria ta cu pedeleprele care ar iesi la o mica ,,odihna'' dupa care sa revina la guvernare mi se pare...doar teorie. NICIODATA nu vor mai reveni la putere, pentru simplul fapt ca ei exista doar atata timp cat exista ba-secu, intelegi? Iti spuneam ca si ba-secu este constient ca daca acest guvern pica pedeleprele nu vor mai reveni la guvernare! Acesta este motivul pentru care se agata de putere si se vor mai agata!
As zice ca pedeleprele sunt deja niste...morti. Inca vii, dar morti dpv politic. Agonia nu o vad prea lunga, se vor prabusi in toamna! Iar daca ba-secu va repeta gafa de anul trecut, de a nu numi un premier al opozitiei, va fi suspendat in secunda doi. Referendumul nu va mai fi decat actul legal de disparitie din viata politica.

Lilick Auftakt spunea...

Hendrix, in politica nu e bine sa intorci capul de la sarpele care inca mai da sa respire. Nu e bine sa fim mult prea siguri. Mai bine PNL isi ia toate masurile de siguranta, chiar in plus daca se poate.

pdlsenat.ro spunea...

Scumpa doamna, permiteti-mi sa anunt un nou calup de oua :)
peste 25 senatori PDL isi publica acum pe pdlsenat.ro, declaratiile de avere. va mai fi un grup luni / marti din motive tehnice

Lilick Auftakt spunea...

Domnule, dar mai rapid nu se poate? Ce Dumnezeu fac cu declaratiile alea de le scriu asa de incet? Motivele tehnice ale cui? :) Ale dvs sau ale paramentarilor? :))

Adrian Stoica spunea...

@Lilick: Din punctul meu de vedere, UDMR nu e un exemplu deloc bun. UDMR e o organizatie de tip mafiot, si nu cred ca acest model ar trebui preluat de PNL. In niciun caz!
Sa ma explic. UDMR e un grup inchis si, ei intre ei, nu se tradeaza niciodata, iar asta zici tu ca e ok. O fi, nu stiu, dar UDMR nu pluteste in eter ci fiinteaza intr-un anumit mediu politic unde au nevoie de colaborare, parteneriate etc. Iar UDMR si-a tradat toti partenerii! E aceasta o atitudine corecta, "europeana"? Hai sa fim seriosi!
In alta ordine de idei, in Romania UDMR guverneaza neintrerupt de un deceniu si jumatate, cu acea sincopa de cateva luni numita Boc1.
Asta in timp ce, in multe din tarile vecine, minoritatea romana nici nu este recunoscuta!
Off-topic: cu care dintre urmatoarele nume asociezi mai bine liberalismul romanesc: Bratianu - care vrei tu, sau toti la un loc - sau Carada? Si, bineinteles, de ce?

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, am explicat clar in ce sens sa se udemerizeze si am pus si in ghilimele. Nu vreau sa divagam.

Lilick Auftakt spunea...

Ce intrebare e asta? Familia Bratianu inseamna enorm pt PNL. Dar Carada i-a crescut pe copiii Bratianu. Asta spune multe.

Riddick spunea...

Măi, Lilick, da' când liberalii au trădat Alianţa DA (fir-ar capu' lu' moş Stolo al dracu', că a lasat hăţurile în 2004...), cum a fost ?

Oricum, mai e loc, de la 18-19% până la media ALDE, de 11,5%.

Lilick Auftakt spunea...

PNL e acum putin mai mult decat dublu fata de PDL, si asta o stiu bine de tot si pedelistii si Basescu. Aberatiile cu ALDE nu au nicio legatura.

Lilick Auftakt spunea...

Numai un portocaliu spalat pe creier mai crede astazi ca PNL a tradat alianta DA, cand se vede clar acum cine colcaie de tradatori si cine se infrateste cu ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick, vrei sa iti spun in fata ca nu te simpatizez deloc, din contra, si ca nu ai ce cauta nici la mine pe blog cu mesaje nici pe mail? Esti de o nesmitire rara daca nu ai inteles pana acum asta. Si spune merci ca ma rezum sa zic doar atat. Du-te si danseaza pe cadavrul PDL, ca numai atat mai poti face.

Riddick spunea...

Rezumă-te. Că eu nu mă rezum, if you now what I mean... ;-)

Lilick Auftakt spunea...

Esti un biet obsedat. Mi-e mila de tine.

Lilick Auftakt spunea...

Insa esti in targetul lui Basescu... care imparte lumea in sclavi si dusmani. :) Numai ca, vezi si tu, pana la urma si sclavii il scarbesc si le da un picior de nu se vad.

Shadow spunea...

@Ridiche

imi spui si mie cand a tradat PNL alianta DA?

Cand au inceput "migratia politica" cei de la pdl pt orice psd + prm, etc(cu toate ca in platforma DA era total interzisa) si asta inainte de inundatii sau cand Tariceanu nu a vrut sa se "integreze" in pd? Apropo in platforma aia program nici vorba de "contopire", "alipire" sau "lichire" de partide.

Ce spuneai ca te "rezumi" si ca stii ce e aia? Nu prea stii decat sa rezumi "comanda de la centru". Hai fugi cu "cerculetul" ca rade lumea de tine.

Mihai Pop spunea...

Eu cred in principiul "bad publicity is better than no publicity". Dar refuz sa mai discut in atmosfera asta sarcastica si sa mai argumentez. Voi oricum nu aveti de gand sa discutam.

Shadow spunea...

@Mihai Pop

Ai vrut sa discuti la articolul cirent si ai fost "cenzurat"? Nu de alta dar nu vad nici un inceput de discutie de la tine.

La un alt articol unde ti-ai exprimat parerea am argumentat cu datele pe care le am despre "eficienta" si "treaba buna" a lui udrea. Acolo inca nu am gasit un raspuns.
La ala te refereai si ai gresit "articolul" de postare sau la asta nou?

PS. Sper ca nu o sa-mi spui ca ridiche "discuta", dezbate sau argumenteaza.

Mihai Pop spunea...

n-am treaba cu riddick. si da, am gresit articolele.