20 aug. 2010

László Tőkés compara Clujul cu un lagar de exterminare


Am citit aceasta stire, in care László Tőkés compara Clujul cu un lagar de exterminare a maghiarilor, cu o "urna de incinerare", si mi-am adus aminte imediat de o alta afirmatie extremista facuta de acesta acum aproape 20 de ani, despre care am citit pe blogul lui Radu Portocala: “Situaţia ungurilor din România de azi nu are decît un singur echivalent în istorie: situaţia evreilor în Germania nazistă.”

Faptul ca persista in aberatiile astea e scandalos si umilitor pentru romani, e o comparatie extrem de jignitoare pentru evrei, si nici pentru maghiarii din zona Clujului nu cred ca suna deloc magulitor, din moment ce viceprimarul Clujului, László Attila, eticheteaza afirmatia ca fiind bombastica si rupta de realitate.

In mod normal societatea civila ar trebui sa reactioneze ferm la astfel de declaratii, facute de undeva din fruntea Parlamentului European de catre pastorul Tőkés. Dar slabe sanse, atunci cand puterea acorda, intr-un mod cu totul nefiresc, atata credit personajului. Sa nu uitam ca acest agent provocator a ajuns vicepresedinte al PE cu voturile europarlamentarilor PDL, sa nu uitam ca Presedinte Basescu i-a oferit in diverse momente companie amicala initiatorului autonomiei “Tinutului secuiesc”, sau ca europarlamentarul Cristian Preda l-a numit "erou" si "un simbol al luptei anti-comuniste".

9 comentarii:

transildania spunea...

Tökes e un agent provocator de diversiuni interetnice. Nici maghiarii din Romania si nici cei din Ungaria nu-l mai iau in serios.
A compara situatia situatia maghiarilor din Romania cu situatia evreilor din Germania nazista e de-a dreptul scandalos.

Realitatea lui Petria spunea...

Treaba nu merita nici macar comentata.

dramoleta spunea...

Un ticalos folosit in 1989 de unii si altii, reactivat acum de tampitul de Basescu, din motive care imi scapa.

simona_ionescu spunea...

L+au reactivat tocmai ca nu e credibil si hamaie ca tampitu. Dar, atentie!, hamaie controlat! Doar ne enerveaza pe noi, dar in afara aia de la putere o sa+l arate ca pe un provocator inconstient si fustangiu.

Starea NATIUNII spunea...

Si eu cred ca Tokes este unealta din mana dictachiorului.
Totodada doresc sa anunt lansarea site-lui MISCARII: 6 Decembrie 2010 - Zi de DOLIU POLITIC.
Pe site veti gasi motivatiile acestei initiative si bannerele cu care puteti promova miscarea.

lucian burjuiul spunea...

E si normal ca Basescu intretine amicitia cu Tokes. Pai in Jiji sau Vadim n-are incredere sa-i trimita sandwichuri lui EBa...

Lulutza spunea...

Ce sa faca si el?! Asta comanda SRI/SIE, succesori principali ai Coanei Secu', asta presteaza Laszlo bacsi. Oricum, e tampit sadea, daca tocmai Clujul - cu primar oranjgutan de-al lui, si-a gasit sa-l dea de exemplu ca "lagar de exterminare"! Nu putea si el sa atace un oras condus de vreun primar PNL, PNTCD, PSD sau macar FDGR?! :D

Lulutza spunea...

P.S. Un site educativ pentru "agentii provocatori":

www.agentprovocateur.com

Diversiune de vacanta, quoi! :)

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Nimic nou sub soare: liderii politici ai maghiarimii pierd sprijinul propriului electorat şi chiar au impresia că îl pot recâştiga recurgând la declaraţii scandaloase. Toţi românii, inclusiv cei de etnie maghiară, s-au cam săturat de scandal...