7 aug. 2010

Sorin Iliesiu se dezlantuie: "PDL, afara din PPE!" :D


Suparat ca nu a fost numit in fruntea TVR, Sorin Iliesiu se dezlantuie. Stirea, via Puterea, mai jos:

"Mai multe organizaţii nonguvernamentale, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989, Societatea „Timişoara” şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor, îi cer demisia lui Emil Boc din fruntea PDL dacă până pe 9 august nu va emite o ordonanţă pentru interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste. Sunt cerute demisiile şi altor lideri PDL printre care Monica Macovei, Roberta Anastase, Valeriu Stoica, Theodor Stolojan, Sever Voinescu, Cristian Preda sau Gheorghe Flutur.

Apelul iniţiat de Sorin Iliesiu a fost semnat de 31 de organizaţii civice şi sindicale, printre care Asociaţia 21 Decembrie 1989, Blocul Naţional al Revoluţionarilor, Asociaţia Copiii Revoluţiei, şi îi este adresat premierului Emil Boc pentru adoptarea de către Guvern a unei ordonanţe de urgenţă privind interzicerea comunismului şi a criptocomunismului. Aceştia îl sfătuiesc pe premier să urmeze exemplul guvernului Adrian Năstase, care, la 13 martie 2002, a adoptat Ordonanţa de Urgenţă nr. 31 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. „La nivel mondial, în numele comunismului au fost ucişi peste 100 de milioane de oameni, iar în numele nazismului au fost ucişi 10 milioane de oameni. Pe bună dreptate a fost interzis fascismul prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 31. din 2002 a guvernului PSD condus de dl Adrian Nastase. La fel trebuie interzis şi comunismul, respectiv printr-o ordonanţă de urgenţă”, se arată în comunicatul organizaţiilor nonguvernamentale. Liderii acestora transmit premierului că îi revine obligaţia politică şi datoria morală de a face ceea ce trebuia să facă, imediat după 22 decembrie 1989, Guvernul României, respectiv de a adopta ordonanţa de urgenţă privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter comunist sau criptocomunist şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea crimelor comuniste şi neocomuniste, inclusiv a crimelor contra păcii şi omenirii, sugerându-i ca textul acestei ordonanţe să fie redactat în oglindă cu cel din 2002.

Ameninţarea cu excluderea din PPE

În cazul în care premierul va ignora şi acest al doilea apel, pe lângă cererea de demisie a lui şi a altor membri ai PDL, ONG-urile vor cere preşedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens, să demareze procedurile pentru excluderea PDL din PPE. Revoluţionarii sunt de părere că în cazul unui răspuns nefavorabil apelului, Guvernul PDL se dovedeşte pro-totalitar în 2010 în condiţiile în care guvernul PSD s-a dovedit antitotalitar în 2002. „Partidul Democrat-Liberal se pretinde antitotalitar şi este membru al Partidului Popular European, respectiv cea mai largă familie politică anticomunistă din Europa”, le atrag atenţia revoluţionarii celor din PDL. În apelul semnat de ONG-uri se mai aminteşte şi că poporul român a îndurat cel mai cumplit regim comunist din Europa postbelică şi că România este singura ţară europeană în care s-au înregistrat victime la căderea regimului comunist."


Amuzant, nu?

23 de comentarii:

Paul-Sorin Tiţa spunea...

Cam târzior... Răul a fost deja făcut şi nu mai poate fi reparat. În privinţa excluderii PDL din PPE, acestea sunt iluzii. PPE nu mai este de multă vreme o familie politică angrenată pe doctrină, principii şi valori, ci pe interese economice paneuropene.

Lilick Auftakt spunea...

Sigur ca e asa cum zici tu, Paul. Oamenii astia chiar sunt naivi? Daca da, ii deplang cand le mai expodeaza adevarul in fata. Totusi, inainte de numirile la TVR si inainte, cand mai toata lumea spunea ca Legea Lustratiei va fi ingropata de PDL, lucrurile astea nu erau evidente? Vezi sa nu interzica Boc comunismul pe genunchi, pana luni, azi fiind sambata. :)) Asa ne batem joc de toate lucrurile, de toate simbolurile. Cu oameni depasiti ca astia.

Anonim spunea...

Draga Lilick, mie asa mi s-a facut o sila si de dl. Iliesiu si de dl. Maries si de toti "militantii " astia anticomunisti (mai mult sai mai putin civili) care n-au facut decat sa cautioneze PD-L-ul si sa-l cautioneze pe Basescu in ultimele campanii electorale, furajandu-i pe naivi cu tema cel putin defazata temporal a anticomunismului si a unei lustratii de opereta!

Iar acuma, cand vedem toata hidosenia viziunii lui Basescu despre reforma statului roman - o Romanie fara teatre, muzee, spitale, scoli, fara ordine publica, fara intelectuali si cu pensionari misunand deprimati, ca niste umbre ... o Romanie in care statul mafiot si-a redus fatis atributiile strict la taxarea cetatenilor si la adunarea impozitelor, o Romanie second hand (Basescu dixit!), divizata si stapanita de gasti pedeliste, acuma taman simbolurile comuniste se constituie in problema numarul 1 a natiunii! Pai, in cazul asta, d-nii Iliesiu, Maries si compania ori sunt naivi ori sunt naivi ori, mai rau chiar decat atat, ne cred pe toti naivi si extrem de usor de manipulat!

Lilick Auftakt spunea...

Da. Pai, cu amenintarile astea: "Pana luni sa fiti anticomunisti ca daca nu va ia mama dracului" nu fac decat sa scufunde si mai mult in derizoriu tema anticomunista, transformand-o intr-una de opereta. Pentru unii, prostia si servilismul ar trebui sa fie amenintari mai mari decat comunismul, dar nu si-au dat inca seama.

Lilick Auftakt spunea...

Apoi domnul Iliesiu trebuie sa fie putin atent cand face comparatii, si da de inteles ca evrei au murit numai 10 milioane. Comparatii din astea, cum ca un sistem totalitar ar fi fost mai rau sau mai bun decat altul chiar NU SE FAC. Dar ce poti sa le ceri unor depasiti de viata ca ei...

Anonim spunea...

Se pare ca nimic nu e chiar pro bono, Lilick, nici macar militantismul anticomunist al d-lui Iliesiu care, iata, potrivit wikipedia, a fost membru al Comisiei Tsmaneanu:

2006: membru al Comisiei prezidenţiale pentru analiza dictaturii comuniste din România (preşedinte: Vladimir Tismăneanu); coautor al Raportului Final al acestei comisii; în baza acestui raport, la 18 Dec.2006, Preşedintele României Traian Băsescu a condamnat regimului comunist din România ca ilegitim şi criminal.
Asa ca nu cred ca avem dea face in cazul asta nici cu prostie, nici cu servilism, ci doar cu plata si rasplata. Desigur, despre prostie putem vorbi cand ne referim doar la modul ales de acesti domni civili pentru a rasplati micile "atentii" prezidentiale.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Sorin_Ilie%C8%99iu

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim, Iliesiu ESTE un anticomunist veritabil. Nu trebuie sa ma uit pe Wiki ca stiu cam tot ce a facut din '90 pana azi. Insa, cand te scalzi cu porcii in aceeasi troaca, e cam penibil sa iesi dupa aia din namol, si sa zici ca esti curat, ba sa mai te si rastesti la porci sa iasa de acolo in cinci minute calcati si parfumati.

Radu Humor spunea...

M-am lamurit definitiv si cu SI :roll:
Daca ar fi fost uns ca sef la RTV si nu cu mizeria din troaca in care s-a bagat, n-ar fi spus nimic !
Asa a inceput sa-i puta a comunism (poate ca-i vine damful chiar de la Tismaneanu, ca asemenea doctrine se mostenesc pana-ntra treia generatie, nuy degeaba-i baga in inchisori Tismenetchi pe parinti in inchisori, iar pe celelate rude le dadea afara din servicii, de ajungeau distinsi oameni de stiinta sa presteze munci de necalificati , spre a se putea intretine pe ei si familiile lor, in timp ce nomenclatura le luase casele, facandu-se stapani pe tot ce nu le apartinea , dar le trebuia, ca sa traiasca nerusinat de bine :mrgreen:

Lilick Auftakt spunea...

@Radule, nu ma mai mira nimic acum, dupa apropierea de securist. Nici sa-l vad sarind in curtea din Bulevardul Preciziei, unde sa cante alaturi de Paturca imnul lui DD.

Micawber spunea...

Am ajuns sa apreciez regimul Iliescu-PSD. Aia macar isi vedeau de treaba in mod clasic, mai cu o ciordeala, mai cu o intimidare etc., dar macar n-au pretins vreodata ca fac lustratie, ca-s anticomunisti sau ca lupta contra coruptiei.

Regimul orange iti baga mana adanc in buzunare si te fura in timp ce-ti tine predici frumoase despre reforma, anticomunism, lustratie etc. Prefer hotii clasici, sunt mai previzibili si parca mai putin lacomi.

Cat despre naivii de buna credinta care (inca) se mai lasa pacaliti, toata compasiunea, dar deja ma tem ca e prostie, nu naivitate.

Lilick Auftakt spunea...

@Micawber

Ai dreptate. Si ar fi multe de scris pe tema asta, privind acum in urma...

Basarica spunea...

Raspunsul PDL la problemele Iliesiu

http://basarica.wordpress.com/2010/08/08/4915/

Riddick spunea...

Lilika... (nu te râde...)

Dacă mai ramân la PPE (şi nu trec la ECR sau EFD), NU îi mai votez la viitoarele europarlamentare (dealtfel, nici pe ciracii lor de la ALDE sau S&D).

Că sunt mână-n mână la Bruxelles.

Lilick Auftakt spunea...

Nu ma intereseaza.

Mihai Pop spunea...

Mie mi se pare ca iar asteptam ca Boc sa la faca pe toate dupa ce din 89 nu s-a facut nimic. Bina ca Nastase a scos simbolurile xenofobe in afara legii, dar cele comuniste nu. Daca face ivners, le interzicea pe cele comunsite si uita de cele xenofobe, ne ajuta mai mult. Noi nu avem nici un Daivd Irwing printre noi.

Si mai si amenintam. Si daca nu accepta amenintarea, inseamna ca au un spirit totalitar. Adica Tariceanu este un autoritar, iar acum Boc risca sa fie si el printre ei?

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai Pop, ca de obicei nu ai inteles nimic si nu esti la curent cu subiectul, dar te bagi in vorba:
- proasta aia de Anastase a promis ca va fi totul ok cu Legea Lustratiei. Cine a pus-o?
- Nastase n-are nicio treaba. Iliesiu&Co l-au bagat in context ca sa ameninte.
- Faci si tu o comparatie imbecila, ca si Iliesiu, dar nu e de mirare la tine. La el, da.
- Ce treaba are Tariceanu? Doar tu stii...

Mihai Pop spunea...

De fapt, eu am o alta viziune. Ceea ce cu adevarat ne intereseaza, nu ce o zis un prost sau o proasta sau chiar un om cu o functie importanta pe care il etichetam...

Legea lustratiei este un lucru bun. poate fi si mai bun. Tu vrei sa vorbesti despre asta.

Eu vreau sa vorbesc despre faptul ca pana acum nu s-a facut nimic, si acum cand s-a facut ceva, ce-i drept, are legea minusurile ei, gata jos cu Boc, jos cu PDL. De parca partidele de Opozitie, cand au fost la guvernare, au facut ceva.

Daca insa vrei sa spui: "Apreciem ce a facut PDL, insa sprijinim partidul principal de guvernamant in a modifica aceasta lege, a o imbunatati" e una si a ataca in permanent PDL, doar pentru ca esti in alt partid e alta.

Sigur, poti sa urmaresti itneresul de partid sau sa ai o mai mare credibilitate si sa recunosti ca guvernul tariceanu, la fel ca toate celelalte, nu a facut nimic in aceasta privinta.

Crezi ca pe mine nu ma deranjeaza ca inca mai exista PCR in 2010?

Lilick Auftakt spunea...

Cum nu a facut nimic GUVERNUL Tariceanu? Mai, legea asta a fost initiata de liberali. Bineinteles ca PSD si PD au facut mereu totul, ca si acum, sa impiedice intrarea in vigoare pentru ca nu isi doreau aplicarea ei. E logic, da? Liberalii nu au nicio problema cu aplicarea ei.

Shadow spunea...

dupa 20 de ani "lustratia" mai este doar "praf in ochi".

Oricum asa cum a iesit ea din "laboratoarele" pdl il protejeaza pe presedinte si pe boc sa nu intre sub incidenta acestei legi. Deci legea in sine pritocita de boc si ai lui nu vad de ce ar fi "apreciata" asa cum vrea sa o aprecieze Mihai.

Iar ridichea cu "votarea" lui devine doar "patetic".

Mihai Pop spunea...

Pai daca acum a fost adoptata, inseamna ca PDL e de acord nu? Nu sunt foarte documentat pe aceasta tema, nu stiu cum s-a votat pana acum.

pe cdep.ro imi arata ca senatorii au adoptat in 10 luni legea si apoi a stat in BP al Cam. Deputatilor 19 luni inainte sa fie introdus pe ordinea de zi a plenului camerei, dupa care inca 15 luni la 2 comisii. Nu stiu care era raportul politic acolo.

Sesizarea de neconstitutionalitate apartine tot PSD. Acum citesc decizia.

Lilick Auftakt spunea...

http://www.asociatia21decembrie.ro/2010/08/legea-lustratiei-dispare-in-mod-oficial/

Citeste articolul de mai sus daca nu esti la curent cu subiectul.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Mereu a fost patetic. :)

Lilick Auftakt spunea...

Si citeste si cine a mutilat legea: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2010/04/legea-liberala-lustratiei-mutilata-in.html