23 iun. 2008

Minciunile lui Traian Basescu









E foarte cunoscut faptul ca presedintele Basescu minte cum respira. A facut-o de atatea ori incat putem sa spunem ca ne-am obisnuit. Totusi, o noua minciuna mi-a atras atentia in campania electorala care tocmai s-a terminat: presedintele Basescu a spus raspicat intr-o emisiune, la una din televiziunile in care a fost invitat, ca in anul 1990 (deci pe vremea mineriadelor) NICI MACAR NU LOCUIA IN BUCURESTI. A adus in acest sens chiar si o carte de munca prin care sa dovedeasca ca nu lucra in Bucuresti la momentul mineriadelor.

M-a mirat lucrul asta pentru ca stiam ca in '90 Traian Basescu locuia intr-un apartament din cartierul Militari, fiind vecin cu niste prieteni ai mei. Probabil statea cu chirie.
Intamplarea face insa ca o prietena sa-mi trimita un fragment din celebrul interviu cu Maria Basescu despre care s-a vorbit mult anul trecut, si in acel interviu ce gasesc? Redau fragmentul in continuare:
"Cand ati venit la Bucuresti?
In octombrie, anul trecut (1994). Pana atunci veneam numai sa spal vasele si sa fac curat. Vreau sa va spun ca este pentru a doua oara in 20 de ani de casnicie cand avem familia reunita. Prima oara a fost pentru 10 luni, din februarie ′90 pana in noiembrie acelasi an, cand sotul meu a fost ministru secretar de stat. Cand am venit la Bucuresti chiar am avut unele neintelegeri; eu si fetele, cand venea sotul acasa, ne duceam dupa el in birou. Si el se enerva. Isi lua dosarele si pleca in alta parte. Era obisnuit singur."


De aici reiese extrem de clar ca Traian Basescu locuia in Bucuresti din februarie 1990, ceea ce confirma ceea ce cunosteam si eu.
Ma indoiesc ca in 1995 doamna Maria Basescu ar fi avut vreun motiv sa minta in acel interviu.
Dar ce nu face Traian Basescu sa-si puna cat mai la adapost numele fata de faptul ca a fost partas la mineriade?





Fleetwood Mac-Little lies
Asculta mai multe audio Muzica »

38 de comentarii:

agaX spunea...

Faina treaba :) Spune asta si unui pedelist, ca tot nu te crede :)
Saraca doamna Basescu si marturisile ei detrimentale tarisoarei ...

Anonim spunea...

Eu, in conditiile astea, ii acord credit Doamnei Maria Basescu! Este singura din familie care mai este de partea adevarului!

Asa ca, pina la urma, cel mai bine ar fi sa divorteze si sa-l lase naibii pe mitocan si pe fetele lui ... Altfel, s-ar putea sa se trezeasca in strada si ea nu este Cecilia Sarkozy...

Anonim spunea...

Explicatia cu cartea de munca in Constanta si salariile luate din Constanta si Bucuresti a fost prima manarie a actualului presedinte. Pur si simplu nu si-a facut legat transferul si s-a lacomit la doua salarii. La fel a facut si Blaga, de altfel... Atunci erau niste marunti gainari gen Stefanescu-Bachus, acum sunt bogatani si, la urma urmei, au facut deja primul milion... Este cazul sa se preocupe si de respectabilitate!

Lilick Auftakt spunea...

@all

Dar chiar sa ne prosteasca asa, in fata? Daca doar zicea, si nu aducea si cartile de munca, mai era cum mai era..Puteam sa zicem ca a uitat omul, ca a baut ceva..Dar asa? A fost clar ceva premeditat. Omul asta ne minte cu buna stiinta.
Imi pare rau ca il contrazice chiar nevasta lui, fara intentie..dar asta e.
Sa-si asume minciunile.
Dar ce se intampla cu cartea de munca? Aici trebuie investigat. Ca si la Blaga, bineinteles. :)

agaX spunea...

Pai tocmai, ca el minte strict electoral, prin ascunderea unei jumatati de adevar. E cea mai buna metoda de a isi mentine simpatizantii in timp ce si-i indeparteaza pe ceilalti. Ceilalti, de care a aratat destul in ultimii ani ca nu are nevoie. Nici macar presedintele lor nu se considera, in totala lui lipsa de respect fata de functia in care a fost ales si fata de constitutie.

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Asa e. A spus clar ca singurii lui parteneri sunt cei de la PD-L. Ei si simpatizantii PD-L. Cine nu e simpatizant portocaliu..nu conteaza.
Nu am contat inainte nici noi cei care i-am dat voturile doar pentru ca s-a aliat cu PNL. S-a vazut clar ca pe noi ne-a ignorat total. Asa ca tradarea asta nu-i va fi iertata.

agaX spunea...

lilick, nu stiu daca e "politic" bine sa nu ierti, dar daca ma intrebi pe mine, nu as ierta acst lucru.
Am eu totusi o nelamurire care merge inapoi, pe vremea cind alianta DA s-a apart. Nu imi este clar cine a facut ce, atunci; mai ales ca variantele sint chiar in opozitie totala (unii sustin ca strict PNL-Tariceanu, altii ca PD-Basescu au fost generatorii rupturii). Poti sa imi dai citeva amanunte, te rog?

Anonim spunea...

@Lilick

Buna seara, Kari! :)

Baselu minte cum respira. Minciuna nu e a doua lui natura! ;) E prima!!! :)))

1. Sa ne amintim scena din studio de la IRealitatea: a fluturat doar, cartea de munca, nu i-a lasat pe aia sa stranga cadrul pe ceea ce scria acolo.

2. In 1990 era director general al Inspectoratului pentru Navigatie Civila(fusese numit in aceasta functie in 1988, de catre Elena ceausescu) , cu rang de SUBSECRETAR DE STAT. Pe cale de consecinta, facea parte din primul Guvern Roman.

Anonim spunea...

Kari ai vazut?! :)))

Nutzi de Norvegia a fost numita presedinte interimar la PD-L Constanta. :))))

Se leaga treaba... interviul lui Stelian Dutu, de spatamana trecuta din JN. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Ralu, buna!

Da, am vazut cu Nutzi! E interimara! :)))


@Agax


Pe tema asta e mult de scris. Stii ca PD-ul isi tot facea loc pe stanga in spectrul politic si nu prea avea loc de PSD. Dadea din fundulet sa prinda mai mult loc pe partea aia si..degeaba.
Atunci le-a venit ideea sa se intinda pe partea dreapta ca parea ca in zona aia, dupa ce scosesera PNTCD din politica, era ceva mai mult loc. Dar cum sa devii de dreapta fara sa absorbi un partid de dreapta, adica PNL?
Se pare ca Valeriu Stoica si Stolojan au batut palma cu Baselu ca sa fie absorbiti de PD (in statutul lor, PD, au o clauza care vorbeste clar de absorbtie) dupa alegerile din 2004.
Stii ca Stolo s-a dat bolnav pentru a-l lasa pe Basescu sa candideze pentru Cotroceni. Fiind bolnav a trebuit, normal, sa renunte sa si conduca partidul, PNL. Si asa a ajuns Tariceanu sa-l conduca. Problema e ca Patriciu, Tariceanu, si grupul lor, care au format partidul in 90, inclusiv batranii, nu au acceptat sa le fie absorbit partidul. De altfel vezi ce s-a intamplat cu PLD azi...Nu mai aexista. Asta s-ar fi intamplat si cu PNL. Ar fi disparut total de pe spectrul politic inghitit total de PD care astfel ar fi ajuns si ar fi fost perceput ca singurul partid de dreapta.
Ei, fiindca a existat acest grup care s-a incapatanat sa existe PNL, PD a luat teapa si de asta spun ei ca ar fi fost tradati. Tu consideri asta tradare?
Patriciu, Tariceanu, au mirosit insa ca PD era de fapt bagat cu Muste si Fluturi tradatori la ei in partid doar pentru a-i deschide usa lui Baselu. Si i-au scuipat ca pe niste insecte tradatoare.
De altfel, primul care a atacat a fost Stolojan. Chiar in timpul alegerilor din 2004 atunci cand cobora pe scarile de la sectia de votare: atunci l-a atacat prima data pe Tariceanu.
O sa mai vorbim despre asta.

Anonim spunea...

@Kari

Antena3: "Blaga si-a inaintat demisia."

O avea vreo legatura cu faptul ca matrozul nu a fost la nunta buldogitei?! ;)

Lilick Auftakt spunea...

@Ralu


Wow! Dar bineinteles ca Boc n-o sa o accepte, si, cu lacrimi in ochi, il vor ruga sa ramanaaaaa :(((((

Anonim spunea...

@Kari

Tot din putu' gandirii bocului: "Guvernantii doresc amanarea alegerilor pentru ca le este greu sa se desparta de BUTOANELE DE MIERE. "

hahahaahha!!! Saracu' Boc! In afara de gogomania cu BUTOANELE DE MIERE, Boc are partial dreptate. :))) El si pedelistii STIU CEL MAI BINE cat de bine e la BUTOANELE DE MIERE! :))))

P. S. E la Antena 3, la Gabi Firea. E ca si cum as urmari Cascadorii Rasului. :))

Realitatea lui Petria spunea...

L-ai prins cu mâţa în sac.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

Tzac-pac! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Ralu

Amuzant micul Boc, nu? De-abia astept sa se dea jos de pe scaun si sa-l arate cum pleaca. Sper ca cei de la A3 au pus o camera si sub masa. :))))))

Anonim spunea...

Kari! :))))))) hahahahaahaha

Realitatea lui Petria spunea...

Tzac-pac...
http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/06/traian-bsescu-prins-iar-cu-ma-n-sac.html

Anonim spunea...

@Alex

:))) Sa-l dam, in gat pe mincinos! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Ralu

Ei, dar i-ai vazut pe portocalii cum comenteaza cand e vorba de "marele" om politic Boc? Nu-i altul ca el...decat poate insusi Zeusache. Asta nu se discuta. PE-NI-BIL! :)

agaX spunea...

vad c-aveti distractie mare inca de la inceputul saptaminii :)

Anonim spunea...

@agax


Pai distreaza-te si tu cu noi! Ai lipsit in week-end. :)

Bibliotecaru spunea...

Mi-am adus aminte cât de mult îmi place Fleetwood Mac. E drept că cel cu Peter Green (adică Peter Allen Greenbaum) îmi place şi mai mult. Din păcate nu mai am chemare spre ascultat muzică. Relativ la minciuna politică, nu ştiu ce e de mirare. Cum spunea un fost prieten, "Dă-le Doamne minte, că toţi minte."

Îmi permit să sugerez şi eu o melodie:
Fleetwood Mac - Need Your Love So Bad

agaX spunea...

lilick,
in weekend am fost la san francisco
am pus distanta cit am putut eu de mare intre mine si presedintele jucator :)

Anonim spunea...

@Kari

Of course! :))) Daaaa! Matrozu' si Boc-Poc sunt categoric cei mai mari oameni politici! .... din partidul groparilor! :))))

Kari, sunt convinsa ca ai dreptate: Boc o sa planga cu lacrimi de sange pe umarul buldogului, pentru a-l convinge sa nu plece.
P. S. Ce parere ai Kari despre sinuciderea directorului adjunct de la Administratia Strazilor din Primaria Generala?! Cam ciudat, nu?! ;)

agaX spunea...

raluca,
Daca inca nu se stie nimic concret cu sinuciderea aia, eu zic ca e bine sa clocim pe teoria veche si care nu prea da gres: cherchez la femme

Lilick Auftakt spunea...

@Ralu

In legatura cu sinuciderea...eu cred cam ce crede si @agax. Momentan. Iar daca e ...altceva..asta chiar nu cred sa aflam din pacate.


@Bibliotecarule,

Multumim pentru melodie. Culmea e ca si eu, cautand o piesa pentru postare si dand de Fleetwood Mac mi-am adus aminte ca imi placeau. :)


@Agax

Pai sa ne mai spui si noua cand pleci..ca nu-mi palpaie jos niciun beculet verde din Cleveland si...nu stiu ce se intampla. :)
Deci asa..ai luat distanta. Si inca ce distanta. Prin Noua Zeelanda nu te duci ca sa iei distanta de marinar? :))

agaX spunea...

lilick,
Ba m-as tot duce ... Pai chiar ma gindeam sa cer un imprumut la Murgeanu, dar l-ati picat la alegeri, si ati privat Noua Zeelanda de moi :)

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

De la Murgeanu? Adica din banii Groparului Buba? :)))

agaX spunea...

pai da!!!! vreau si eu la "ciocolata" , daca "ciolanele" udrei s-au impartit deja :)

Lilick Auftakt spunea...

@agax

La asta te referi?

http://realiatealuipetria.blogspot.com/2008/06/pe-cine-mai-incalecat-elena-udrea.html


:))))

Anonim spunea...

Extraordinar cum il ajunge din urma un interviu mai vechi, la vremea aceea complet nevinovat.

Felicitari pt observatie. Realmente remarcabila!

Anonim spunea...

@Bogdan


Merci! Daca ar fi stiut saraca Maria Basescu... Acum cred ca n-ar mai da vreun interviu nici moarta. :)

Anonim spunea...

si inseamna ca acea carte de munca e falsa? ca nu mai inteleg nimic.

Anonim spunea...

@anonim,

Episodul "cartea de munca" este folosit in 2008 pt a indica faptul ca la vremea mineriadei din iunie 1990, Basescu nu era in Bucuresti("slava Domnului").

Interviul Mariei Basescu (luat in 1994) confirma ca intre feb si nov 1990, dansa, impreuna cu restul familiei, inclusiv Basea insusi au locuit in Bucuresti.

Contrar celor afirmate recent de Basescu.

Acum, lasand minciuna la o parte, faptul ca Basescu ar fi fost sau nu in Bucuresti la momentul mineriadei nu are mare importanta. Practic el a fost numit Ministrul Transporturilor tocmai de "criminalul", "edecul" Iliescu chiar DUPA mineriada, cand toata lumea stia ce facusera minerii in Bucuresti. Si nu pare sa'l fi deranjat prea mult acest lucru. La fel si'n timpul mineriadei din 1991 sau dupa, cand a fost in continuare ministrul lui Ilici in guv. lui draga Stolo. Nu pare sa'l fi deranjat nici pe Blaga faptul ca era prefect FSN la acel moment. Caci asta era contextul.

Deranjant este tupeul, ipocrizia si minciuna acestor indivizi.

Lilick Auftakt spunea...

@anonim si @Bogdan

Revin si eu cu niste precizari:

In primul rand pentru @anonim.

Nu era falsa cartea de munca. Dar, de exemplu, tie nu ti s-a intamplat niciodata sa ai mai multe locuri de munca in acelasi timp? Mie da. Cartea de munca o tineam intr-o singura parte si doar acolo mi se opera in ea. Restul locurilor de munca apar in niste anexem ceva de genul asta, cu care dovedesti la pensie pe unde ai lucrat.

In 90 din cate stiu NU exista un minister al Transporturilor. Dijmarescu parca era ministru al industriilor si in cadrul acestui minister existau si transporturile. Basescu facea parte din guvern ca subsecretar de stat.

Anonim spunea...

La adresa asta am gasit componenta tuturor guvernelor.
http://documentare.rompres.ro/guverne.php


Se pare ca pana in 28 iunie '90 a fost guv. provizoriu Petre Roman care l'a avut la Transporturi pe Corneliu Burada (2 ian. 1990-28 iun.1990).

Dupa alegerile din Duminica Orbului, castigate de FSN si Iliescu, iata pe cine gasim Min Transporturilor:

Ministrul lucrărilor publice, transporturilor şi amenajării teritoriului
- Doru PANĂ (28 iun. 1990 - 30 apr.1991)
Ministrul transporturilor
- Traian BĂSESCU (30 apr. 1991-16 oct. 1991)

Din informatiile gasite pare ca traseul lui Basescu a fost

-intre octombrie 1989–octombrie 1990, director general al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile din Ministerul Transporturilor ;
-intre oct 90 si apr 91,
subsecretar de stat–şef al Departamentului Transporturilor Navale
-din apr 91 Ministrul Transporturilor.

Toate sub regim Ceausescu sau Iliescu.

Anonim spunea...

@Bogdan


Multumesc mult! Foarte important! :)