13 iun. 2008

Traian Basescu si Monarhia Constitutionala


Cei doi "concureaza" (subliniez ghilimelele) pe "segmente de piata" diferite. Numai ca unul dintre ei, si sutinatorii sai, nu si-au dat seama de asta. Asa ca recenta aniversare a Nuntii de Diamant a M.S. Regelui Mihai a prilejuit sustinatorilor presedintelui Basescu un cor intreg de injuraturi.

Adeptii celui supranumit "Zeus" au vazut in Majestatea Sa un concurent pentru idolul lor, si l-au tratat pe Regele Mihai in stilul fesenist primitiv al anului 1990. Sub diverse pseudonime prezente pe net, pe forumuri si bloguri, acestia s-au pus pe injurat vartos. Ai senzatia ca in spatele acelor nick-uri se afla Darie Novaceanu, oribilul Sergiu Andon sau Silviu Brucan in persoana. Argumentele lor pornesc de la Roller, Pauker, Vasile Luca si Gheorghiu Dej.

Cele mai primitive teme au fost aruncate pe piata: ca Regele a fugit cu tablouri, ca a plecat din tara cu un intreg tren de valori, ca e un clapaug, un balbait, ca are fete care cer zestre etc. Modul acesta de exprimare arata faptul ca, in spatele fiecarui bloger pedelist, ranjeste sinistru un fesenist pur sange.

Si totusi, nu s-au gandit o clipa la ceva. Se vede deja, destul de limpede, ca lui Traian Basescu nu i se potriveste niciuna din functiile de conducere prevazute de actuala Constitutie. A fost ministru si a vrut mai mult. A fost primar si a vrut sa devina Prim-Ministru. L-a maturat pe Stolojan si a devenit Presedinte. In nici unul din aceste posturi Traian Basescu nu s-a simtit bine. Ca presedinte nu se simte bine pentru ca nu are suficienta putere executiva. Ca premier nu s-ar simti bine pentru ca ar mai avea pe cineva deasupra sa. Ca Primar al Capitalei s-a simtit neimplinit pentru ca nu avea un Guvern de partea sa. Ca ministru nu mai are rost sa amintesc cum s-a simtit. Nu s-a lasat pana nu a trantit vreo doua guverne din care facea el insusi parte.

Culmea este ca, probabil, postul in care s-ar simti implinit ar fi acela de premier intr-o Monarhie Constitutionala. Avand alaturi un Rege simbolic, cu toata puterea concentrata in maini, Traian Basescu s-ar simti un om pe deplin realizat. Ar dirija partidele, ar fi o locomotiva electorala pentru partidul sau, ar face legile si ar remodela viata politica dupa bunul sau plac.

In afara de asta ar putea sa ramana in primul rand al Puterii pana la adanci batraneti. Ar putea castiga trei mandate consecutive, ca Tony Blair, sau chiar patru, precum conservatorii britanici condusi de cuplul Thatcher - Major. Sau, daca ar pierde un scrutin, s-ar intoarce dupa patru ani la putere, in triumf, asemenea lui Winston Churchill. Acest lucru nu i-l garanteaza nici actuala Constitutie, nici vreo alta, pe care ar dori sa o impuna.

Intr-o monarhie constitutionala, Traian Basescu ar putea ramane in viata politica mult si bine. Mai mult, ar putea sa stea intr-o functie de prima marime si ar mai iesi din aceasta, vorba lui Ion Iliescu, doar cu picioarele inainte. N-ar trebui sa se retraga, lasand in urma sa o mare dezamagire, ca Emil Constantinescu, si nimeni nu i-ar putea spune “sa-si vada de pensia lui si sa ne mai lase in pace”, asa cum chiar el i-a recomandat lui Ion Iliescu.

Postul de prim-ministru in Monarhie Constitutionala ar fi pentru Traian Basescu manusa mult visata, si i-ar satisface toate aspiratiile. Cum fumeaza si bea cam mult, vorba lui Mircea Dinescu, in fotoliul de Papa nu mai poate ajunge…

P.S. – Daca presedintelui Basescu i-ar veni primul ideea cu Monarhia Constitutionala, ar dovedi ca anticomunismul sau n-a fost o toana, un gest de parada. PNL-ul, alaturi de propriul partid, PD-L, UDMR si fostii taranisti i-ar putea asigura oricand o majoritate confortabila. Daca ar propune astazi asa ceva cine i s-ar opune? PSD-ul, cu 28 la suta, si nici aceia toti? PRM-ul cu 2-3 procente? Fara mare efort, actualul presedinte ar putea constitui o majoritate la care, in momentul de fata, nici macar nu mai viseaza.

Update:
Trei imnuri:




10 Mai - O pagină de istorie românească
Asculta mai multe audio Muzica »

42 de comentarii:

Anonim spunea...

@Karina
Bonjour Karina! :)
Nu isi doreste marinarul asa ceva, pentru simplul motiv ca el a fost, este si va ramane, PROFUND COMUNIST, mai mult chiar, BOLSEVIC.
E de ajuns sa ne uitam la metodele pe care el, si camarila lui, le folosesc in scopul de capata cat mai multa putere, si cat mai multi bani(nemunciti, fireste).
Apropos de metodele folosite de portocalii de sorginte bolsevica: aseara iti povesteam de babete de la mine din bloc. Ei bine, astazi, una dintre ele mi-a spus ca dimineata a primit un telefon de la o individa, care s-a recomandat a fi consiliera lui Murgeanu, si care i-a spus: "sunteti doamna X, va sun din partea domnului Murgeanu, care va roaga mult sa il votati si sa aveti incredere in dansul, o sa faca multe pt dvs, batranii, etc."
Of course, ca babeta era speriata, deh, are 78 de ani, ma intreba pe mine ce sa faca pe 15, la vot, ca ei ii e frica, ca de unde ii stiu astia nr de tel, si tot asa.
Si da-i iarasi munca de convingere cu babeta, ca nu pateste nimic, daca il voteaza pe Andrei Chiliman, ca asta e alegerea corecta, ca Murgeanu E ALA CARUIA NU-I PASA DE BATRANI!
Kari, sunt nervoasa si revoltata pana la Dumnezeu, pe animalele astea portocalii si pe metodele lor imputite, de a obtine voturi! Sunt disperate javrele astea ca pierd sectorul 1!
NU ESTE POSIBIL MURGEANULE SA TE FOLOSESTI DE NAIVITATEA SI DE FRICA BATRANILOR!!!! RUSINE MURGEANU! LA GUNOI MURGEANU!!!!
P. S. Cum isi permit cretinii de la Romtelecom sa furnizeze PD-L-ului si lui Murgeanu, baza de date cu abonatii Romtelecom din sectorul 1?!!!!!!!

Lilick Auftakt spunea...

@raluca


Ei, bineinteles ca scarba de Basescu nu ar face in viata lui asta. Are alergie la Monarhie ca orice comunist:)

Pai ne mai miram cum de se folosesc de Romtelecom? Pe Lulutza au sunat-o deja de doua ori si le-a trantit telefonul in nas.
Dar ei se bazeaza pe faptul ca ar putea intimida, ca frica i-ar putea scoate pe oameni la vot spre binele lor.
Ajuta-le pe babute sa nu se lase intimidate. Spune-le ca le apara domnul Chiliman.

agaX spunea...

Buna Karina :)
Parerea mea:
- ai o expunere frumoasa, articulata si, daca nu s-ar baza pe o componenta falsa a ipotezei tale, fara cusur justificativ
- acum, problema: ca toate acestea sa se fi putut vreodata intimpla, chiar si in planul imaginatiei, ar fi trebuit ca Basescu sa aiba o calitate absolut necesara si anume, sa fie cit de cit competent

Eu cred ca motivul cheie in "nemultumirea", neadaptarea lui Basescu in orice post s-ar afla este incapacitatea lui crasa in a isi desfasura activitatea, asa cum se cere.
Omul asta este un vinator de voturi si absolut nimic altceva. El este produsul perfect al unei societati bolnave, o creatie a lui Iliescu si a acolitilor sai.
De aceea "sare" dintr-un post in altul. El face pur si simplu ceea ce, cu darnicie natura l-a inzestrat, smecherie "de salon".

Cind eram mic ascultam de voie de nevoie buletinul meteo, dupa Mihaela si telejurnal :) . De la o vreme expresia "lapovita si ninsoare" mi-a intrat in minte ca un tot, nu putea spune cineva lapovita si creierul meu sa nu rezoneze, "si ninsoare". Cind romanii o sa se trezeasca si o sa inteleaga odata pentru totdeauna ca nu poti sa spui Traian Basescu fara ca mintea sa nu urle in "fundal" Ion Iliescu, ca al lui produs e, in Romania nu va mai fi nici speranta de mai bine.
Ca pe Ion Iliescu poti sa il acuzi de multe, dar nu de aceea ca ar fi un profesor bun. Toti "elevii" lui sint o apa si-un pamint.

Sa nu te supere parerea mea diferita, bitte :)

Lilick Auftakt spunea...

@agax


Bineinteles ca nu ma supara. Ma bucura ca mi-ai scris. Ma intereseraza parerea ta.
As vrea sa vad si pana unde va merge Basescu.
Oricum, singurul lucru bun, daca Basescu nu va adopta Monarhia Constitutionala, e unul: scapam repede de el!!!! :)

Anonim spunea...

@Karina
Sigur ca am linsitit-o pe batrana, am facut-o sa inteleaga faptul ca unul ca Murgeanu nu da doi bani pe batrani, ca doar se foloseste de voturile lor, si ca doar o persoana educata, cu principii, si care isi iubeste semenii, asa cum este domnul Andrei Chiliman, le poate face si lor viata mai buna, mai curata.
Mi-a spus si matusa mea( sta tot in sectorul 1) ca si pe ea au sunat-o, dar ea i-a balacarit cum scrie la carte! Si la sfarsit le-a strigat :"Il votez pe Chiliman!" :)

agaX spunea...

lilick, daca o sa scapati repede de el? hmmm, eu ma cam indoiesc. Oricum, si daca ar fi sa fie la viitoarele alegeri, tot nu e indeajuns de repede :)
momentan sper sa scapati de un blaga, de-un murgeanu ... ramine de vazut luni.

Lilick Auftakt spunea...

@raluca si agax

Eu am reusit chiar si in ziua votului in turul 1 sa mai conving cativa. O sa vedem noi duminica seara.
Citeam aici si va recomand si voua : http://moshemordechai.wordpress.com/2008/06/13/nu-mai-furati-ba/

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Eu cred ca in maxim un an scapam. :)

Lilick Auftakt spunea...

@raluca


Bravo matusei tale!!!!!! :)

Anonim spunea...

@Karina
:) Pai si ea e votant PNL din '90, asa ca era nornal sa ii porcaie pe murgeni! Basca, era capsata, venea din trafic, dupa ce statuse blocata la stopurile de pe Dorobanti vreo 45 minute. :)
Si eu abia astept sa fiu sunata de murgeni, sa ma dezlantui! :))))

agaX spunea...

bine scrie omul ala ... incep sa inteleg de ce nu sint si eu capabil sa scriu ca el. Pai eu consum consum filme cu pumni, pistoale, femei goale.
trebuie sa ma las de vicii :)
bravo tuturor care au reusit sa convinga citiva sa iasa la vot

Lilick Auftakt spunea...

@raluca

A aparut asta in 7 plus.
http://www.7plus.ro/?arhiva=11/06/2008&id=6777


@agax

Te uiti si la meci? :)

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Ba scrii foarte bine. :)


@raluca

Sa fim cu ochii in 4 ca astia s-ar putea sa faca tot felul de manevre si la urne.

Anonim spunea...

@Kari
Kari, merci pt link!
MURGEANU DU-TE CU VIDEANU!!! DU-TE!!!
P. S. Cata greata imi provoaca si lingaul asta portocaliu de Radu Moraru de la B1!

Lilick Auftakt spunea...

@raluca

Ce e la B1?

agaX spunea...

Nu Karina,
Nu ma uit la meci. fac in schimb niste experimente la servici, asta-i viata :)
Aici este putin inainte de ora 1 pm, mai e de lucru saptamina asta.

Lilick Auftakt spunea...

Ati vazut ca i-au gasit si lui Pie done pedalistii ceva:

http://www.ziare.com/Videanu__Piedone_si_a_luat_permisul_de_conducere__fraudulos__la_Pitesti-331640.html



Oribili oameni. E tipic lor sa "fure". Cum poti numi altfel atacul in afara campaniei?

Sper sa scapam de Videanu si de "mostenitorii" lui!!!

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Esti in Cleveland?

Te intrebam de meci pentru ca e..de infarct. S-a terminat prima repriza, e inca 0-0, dar am avut niste ocazii bune si avem si doi raniti...
Ei, hai ca intri si tu in w/e acus-acus...

Anonim spunea...

@Karina
Nu e nimic la B1, acum. Ma gandeam la ce am citit in 7Plus.
Kari, Videanu asta stie, asta face. Dar sa vezi pe Realitatea ce jihad au declansat impotriva lui Piedone. De vreo doua ore au pe ecran news-alert cu treaba asta. Iar tovaru' Razvanel Dumitrescu nu a miscat nici macar un muschi al duiosei lui gurite atunci cand un purcel de la pdl care era invitat in studio a rostit in clar numele lui Piedone, in scandalul asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Raluca

Asta stiu, asta fac: sa fure!!!!
Dar daca cu arsenalul asta in care au bagat sute de milioane de euro, santaj, presiuni...trafic pe televiziuni nu vor castiga..cu atat mai mare va fi victoria noastra. Iar sutul in fund pe care o sa-l primeasca ii va ustura puternic.
Oricum, cum va fi schimbat Videanu, trebuie sa i se faca zeci de plangeri penale. Macar sa nu mai aiba nicio zi linistita pentru tot raul pe care l-a facut!

Anonim spunea...

@Kari
Stiu si eu... Daca iese buldogul Bleaga(asa cum se prefigureaza, din pacate), crezi ca ii face vreo plangere PENALULUI Videanu?!! Ma indoiesc. :(
Macar domnul Chiliman de ar reusi sa ejecteze din viata noastra, pericolul murgeano-pdlisto-becalian!!!

Lilick Auftakt spunea...

@raluca


Nu stiu ce sa zic cu Blaga..
Uite pe aici cateva grafice din turul 1:


http://turambarr.blogspot.com/

Anonim spunea...

@Karina
Legat de aceasta postare, citeste ce scrie porcul de Sever Voinescu=ambasador aspirant.
http://voinescu.blog.cotidianul.ro/2008/06/13/regele-si-patria-care-rege-care-patrie/

Lilick Auftakt spunea...

@raluca

Mda. Am citit. Si nu stiam despre articolul de care vorbeste. Daca l-a scris, e un porc ordinar si comunist domnul Cotoi.
Regele e deasupra partidelor si a oamenilor politici. Asta nu intelege nici Cotoiul nici multi altii. Isi permite asadar sa invite pe oricine si sa aiba ce atitudine vrea fata de orice roman. Pe vremuri l-am crezut mai inteligent pe Voinescu dar pe zi ce trece imi dau seama ca e foarte limitat.

Anonim spunea...

@Karina
Exact! Un oportunist jegos!
Logica lui Voinescu: "Nu l-a invitat Majestatea Sa, pe idolul meu=betivanul national, hai sa infierez cu manie proletara, un simbol al romanilor, ca poate la tura viitoare ma premiaza sefu' meu iubit, cu un post de ambasador!"
Aseara, la Sinteza Zilei, Cristoiu: "Maiestăţii sale, care cum să zic, eu sunt comunist şi aş putea să fiu mai critic cu monarhia, îi spune ca un mârlan, e o mârlănie... chiar dacă nu l-a invitat, e şef de stat, e un om mai în vârstă... bun...
Nu mă interesează de ce nu l-a invitat. Mă interesează răspunsul şefului statului. Dacă Condoleezza Rice îi spune ceva o face curvă? Stai dom'ne. E şeful statului, nu e proprietar de bodegă. Nu are maniere."
Nu imi dau seama, cine e mai comunist, Voinescu sau Ion Cristoiu?! ;)

Lilick Auftakt spunea...

@raluca


Voinescu=Andon..Amandoi au scris legat de Rege in acelasi stil. Istoria o sa-i trateze ca atare. Niste lingai.

Anonim spunea...

@Lilick - Nu gasesti tu sa pui pe aici si citeva dintre cintecelele anticomuniste ale lui Moscopol?

Lilick Auftakt spunea...

@lulutza

poate gasesc, dar mai bine punem ceva monarhist, sa-i zgarie pe urechi pe comunisti.. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

am pus si niste muzica. :)

agaX spunea...

da Karina, in Cleveland. Cum ti-ai dat seama de asta ?! Am "accent"? Sau esti ceva nepoata de-a Omidei :))

Lilick Auftakt spunea...

@agax


Hihihi!

Ia ghiceste cum te vad. De fapt, te poti vedea si tu. Nu e vreun secret...

agaX spunea...

cum? eu nu stiu sa fac de-astea :) i-am facut o poezie lu bleaga, ca ma obsedeaza ceva de groaza. Am pus-o la Lucescu pe blog, ca am vazut ca "se poarta" de vreo 2 zile .

agaX spunea...

nu bleaga, bleaga! bleaga bleguta.

Anonim spunea...

@agax

Uita-te aici jos, sub mesaje, si o sa vezi niste programele.. :)

Ah, nu am mai gustat din oranjada de pe Coti ca mi-e sa nu fac diabet, dar o sa citesc acum la Lucescu ce ai scris tu. :)

agaX spunea...

nu stiu unde sa ma uit, adicatelea m-am uitat, dar cam degeaba, nu vad nici un programel

agaX spunea...

m-am prins :) merci

Anonim spunea...

@agax

da cautare in pagina cu Cleveland. Ultimul gasit iti va arata...prin programel, unde te vad eu. Sau scroll-down pana in pagina..jos.


La ce numar e poezia ta?

agaX spunea...

127, parca

agaX spunea...

it's amaizing, really. Bine ca n-am zis ca scriu din noua zeelanda, sau mai stiu eu ce, ca o sfecleam :)

Anonim spunea...

@agax

1. Eiiiiiiiii......???? Hahahahaha! Hai ca nu mai pot de ras! Tu ai scris poezia aia? Femeia aia e cea mai penibila de pe toate blogurile pe care le-am vazut pana acum. Si am vazut o graoaza! :) :) :)


2. :) Ai vazut? Asta ca sa stii si pe alte bloguri mai mult. De-asta ti-am zis "secretul". :)

agaX spunea...

multam, o sa "am grija" daca ma uit pe alte bloguri, chit ca nu sint sanse prea mari. E perfect aici pentru mine.
Fug la o sedinta tirzie, ca nu se mai satura nici astia de vorbit :))
Noapte buna.

Anonim spunea...

@agax

Pa! Sedinta usoara! :)