13 mai 2009

EBa nu ia voturile lui Tati! Radu nu ia voturile lui Crin! (?)


Ce parere aveti despre concluziile la care au ajuns cei de la Inpolitics analizand ultimul sondaj de opinie? Stiu, stiu, nu credeti in sondaje. Nici eu. Totusi, ce spuneti daca Radu Duda nu ar "fura" prea mult de la liberali? Sau ce ziceti daca EBa ar castiga simpatia si votul unui alt electorat decat cel al tatalui ei? Prima data mi-a atras atentia aceasta postare de la Mos Califar. Apoi... Dar mai bine sa citez de pe Inpolitics:

"Ultimul sondaj de opinie, realizat de Centrul de studii comportamentale Avangarde şi dat ieri publicităţii, prezintă câteva concluzii mai mult decît neaşteptate, legate de segmentele electorale ale Elenei Basescu şi ale prinţului Radu Duda. (B.T.I.)
Votează fata, dar nu şi tata
Astfel, potrivit sondajului, doar 46% dintre votanţii Elenei Băsescu îl vor vota pe Traian Băsescu la prezidenţiale, restul optând pentru Mircea Geoană, Crin Antonescu, Vadim Tudor ori pentru un alt candidat. „Faptul că segmentul electoral al Elenei Băsescu nu se suprapune total cu cel al lui Traian Băsescu a fost o surpriză şi pentru noi, ne-a declarat azi sociologul Marius Pieleanu, coordonatorul studiului, şi demonstrează că Elena atrage voturi nu atât din zona PD-L, cum s-a spus până acum, ci mai degrabă din zona nehotărâţilor ori a votanţilor altor formaţiuni". „Oricum, EBA va intra fără probleme în Parlamentul European" mai spune sociologul. Demn de menţionat că unul dintre liderii PD-L, Gheorghe Ştefan, atrage atenţia chiar în presa de azi asupra faptului că Elena Băsescu creează probleme PD-L prin candidatura sa, care va rupe voturi de la partidul amintit. O altă surpriză este furnizată, potrivit lui Marius Pieleanu, de prinţul Duda, despre care s-a spus că va lua voturi din zona PNL şi a lui Crin Antonescu. „Numai că, din cercetările noastre, rezultă că dl.Duda atrage jumătate dintre procentele sale - 8% din total - de la segmentul nehotărâţilor, restul de 4%, adică cealaltă jumătate, provenind de la PD-L, PSD, PNG şi abia în ultimul rând de la PNL"

10 comentarii:

[D][S][N] spunea...

Eu nu am expertiza domnului Pieleanu, dar zic 2 lucruri:
- nu cred ca 23 % din votantii Ebei au studii superioare, iar daca au sint mai prosti ca noaptea! ( ceea ce iar nu ma mira, avand in vedere experienta cu Basescu, atunci cand s'au dus sa'l voteze cu entuziasm)
- ceea ce NU spune Pieleanu este ca Duda ii ia lui Antonescu, de fapt, 5 procente !!! cum ? ala 1% declarat + cele 4% din nehotarati, care in conditiile neaparitiei lui Duda, ar fi mers foarte probabil la Antonescu, judecand ca, ceilalti doi isi au ultrasii lor bine conturati deja !
Asa ca, da, il contrazic pe Pieleanu, cu tot respectul, Duda i'a luat 5 procente lui Crin, asta spune de fapt sondajul asta !
Oricum nu trebuie sa le luam foarte in serios, e prea de dimineata , ca sa zic asa! :)

Draghi spunea...

Eu sunt de parere ca Duda totusi ia voturi de la Crin. Si mai cred ca asta e o actiune deliberata a licuriciului cel mare cu scopul de a-l aduce pe baiatul lor Geoana in turul doi. Asta e si motivul pentru care Basescu va fi silit, de acelasi licurici, sa candideze si sa accepte infrangerea. Nu stiu daca Duda participa constient la acest joc. Ceva imi spune ca da.

Legat de EBA, cred ca trebui sa fi handicapat mintal sa o alegi sa reprezinte Romania in Parlamentul European. Macar la Basescu exista scuza ca a stiut sa pacaleasca lumea. Dar in halul EBA-i, daca chiar permitem sa ajungan in PE suntem de rasul pi...sicii stimatzi telespectatori.

Pro DOC spunea...

Daca extindem si adancim ha-ha-naliza asupra structurii electoratului EBA-ei, cum apare ea pe blogul lui Mos Califar, putem deduce ca, in afara celor 48 de procente de la tati, Elena Basescu mai ia vreo 33 de procente din votul filotelenovelistelor care altfel ar fi votat pentru cuplul Jiji-Vadim, 5 procente din electoratul intelectual al PSD-ului, 4 procente din votul doamnelor dezamagite ca nu mai pot pune cel putin stampila pe Daianu (asta e, predomina electoralul feminin!) plus 10 la suta de la nehotaratii apolitici din toate cluburile de noapte ale Romaniei.

Liviu spunea...

Nu ma pricep nici eu la sondaje, asa ca nu-mi permit sa comentez concluziile propriu-zise ale sociologilor.

Interesant este altceva. Pana acum PDL a tot trambitat ca EBA nu va lua din voturile lor, ci mai degraba va atrage nehotarati, tineret, bla-bla-bla. Interpretarea sondajului este exact in acest sens, ne convine sau nu.

Lulutza spunea...

O sa tac despre proasta aia sinistra de EBa, numai dupa ce voi vedea dezmintirea - cu dovezi - ca tzopirlanul de Dorobanti Bogdan Ionescu Syda nu va fi numit niciodata consul in Brazilia (sau oriunde), ca altii ca el nu vor primi sinecure similare. Atunci cind tac-su lu' EBa o sa-si ceara umil scuze tuturor micilor intreprinzatori, pe care i-a numit infractori. Eventual, sacrificindu-i pentru asta pe Boc, Udrea si Pogea.

Pina atunci, pofta-n cui! Voi "injura" orice timpenie, frauda si aburire de nuanta portocalie!

De altfel, cred ca dl. Pieleanu abureste copios. Nu vad sa se deplaseze special s-o voteze pe beizadeaua aia decit fanaticii mai tinerei ai lui Base. Fraierii aia din asa-zisa organizatie de tineret, care voteaza unanimitati ceausiste... Puls aia care vad intr-una ca Nutzi creme de la creme a acestui guvern si spera si ei la cevasilea consulate, ambasade, posturi grase, sinecure. Ca-n criza asta nu o sa mai renteze nici parcarile, nici asfaltarile, nici bordurile, nici "vinzarile succesive". Ci doar anumite pozitii bugetare "strategice". Dar la care nu vor ajunge niciodata tinerii lipitori de afise, daca nu fac parte din progenitura noii nomenclaturi cleptocrate, ca EBa si ceilalti pitziponci.

Se vor face strategii si tactici "profunde" prin pedeleu, dar voturile pentru EBa tot de acolo se vor scurge. Iar faptul ca nu a intrat EBa tatii repede la loc in PD(l) dupa "defectarea" Alinei Mungiu-Pippidi, a fost o prostie din partea tuturor, pentru ca acum in PE va trebui sa fie tot in afara PD(l). Dar nu am eu grija ei, ca va inventa taticu ei vreo portita prin care sa fie primita inapoi in pedeleaua de suflet candriu, cu tot cu voturi, pe covor rosu.

Iar Radu Duda a fost "inventat" pentru a primi voturi de la nostalgicii taranisti si de la cei care altfel l-ar fi votat pe candidatul PNL. Cum altfel, cind este v i t a l pentru Base si pedelisti ca in turul doi sa ajunga don Geoana?! Cel cu care ar putea sa ofteze iar Zeus pe tema "blestemului romanilor", care tot intre doi comunisti/securisti ar avea de ales, la 20 de ani de la revolutie... Asta in cazul in care nu ar alege de data asta o alta strategie verificata de "fostii" crestin-democrati: "Credeti in Dumnezeu?"

codeus spunea...

sondaje sondaje. măi fraţilor şi surori io nu am cunoştinţă dupa â90 să se fi făcut in România un sondaj cum scrie la carte .aşa ca scuze Lilick da chiar nu cred in ele.

madalina ionescu spunea...

Normal, una-i una, alta-i alta.

Chiar la suprapuse, ca "cine bea apa A poate sa bea si apa B, ca-i tot apa", nu prea merge.

Eba s-ar putea sa ia voturi si din motive precum "la misto", "ei, si ce-ar fi daca?", "hai ca e si ea mica". Eu pe motivul cu "aia mica" ma oftic cel mai rau, ca e femeie de 30 de ani si cu figura aia de bambina de clasa a IX-a pacaleste multa lume.

tony spunea...

Eu vad o contradictie
Daca EBA nu ia din voturile lui Basescu si intra in Parlamentul european,de ce PDL-istii au tema sa-i dea un anumit numar de voturi?

Lilick Auftakt spunea...

@all

Scuze ca nu am comentat la ce ati scris, dar eu momentan nu am nicio parere. Asteptam doar sa vad ce ziceti si am citit curioasa. E clar ca trebuie sa mai treaca putin timpul si sa mai vedem si alte sondaje.

Gheorghe spunea...

R Duda nu ia voturile lui Crin, pentru ca Antonescu si le pierde pe propria mana.

Cei de la A3 i-au facut loby, dar in seara asta au analizat prestatia lui Crin la emisiunea lui CT Popescu, unde s-a prezentat sub orice critica.

S-a comentat si afirmatia facuta de Crin, "Guvernul Tăriceanu a făcut greşeli, a făcut poate greşeli spectaculoase, dar a făcut şi lucruri bune”Asemenea gafe nici un elev de liceu nu le face.

Si cei de la A3 au remarcat ca Orban nu-l ajuta, dimpotriva, si mai sunt si altii in jurul lui care-l duc in jos.

Crin a intervenit prin telefon sa afirme ca el nu vreea sa castige prin manipulare si "jmecherii", el o sa fie sincer chiar daca strategia e una prin care nu va castiga.