8 mai 2009

Marcarea teritoriului: o politica de stanga!


Zoe Petre loveste iar. Si loveste bine. Dreapta politica nu inseamna doar cateva bloguri si publicatii in care cativa autori isi aroga meritele de a fi de dreapta, sustinand un partid care la guvernare numai de dreapta nu se dovedeste a fi. (Vezi Tismaneanu, Preda si altii). Va rog sa cititi articolul in care Zoe Petre regaseste locuri comune in politica PCR, PSD si PD-L. Extrag doar cateva fragmente:

"La putina vreme dupa numirea Anei Pauker in fruntea Ministerului Afacerilor Externe, intr-o buna dimineata, cladirea Ministerului a fost inconjurata de trupe de militie si evacuata complet, camera cu camera. De la portar la experti, diplomati, sefi de cabinet si secretari de ministri, toti au fost imbarcati in cateva camioane si dusi direct la Prefectura Politiei, pe Calea Victoriei. Cei mai rasariti au fost expediati de acolo direct la puscarie, ca unelte ale regimului burghez, cei mai marunti au fost lasati sa plece. (...)Asa, dragalas si inofensiv cum pare, dl. Boc s-a dovedit si el mai feroce decat Bubico al lui Caragiale in operatia de excludere a intrusilor de pe propriul sau teren de vanatoare, unde nu se mai intra decat pe baza de carnet de partid si de juramant de vasalitate. (...)La inceputul mandatului prezidential, acum aproape cinci ani, cand ne miram toti ce l-a apucat brusc pe dl. Basescu sa se certe ca la usa cortului cu fiecare component al coalitiei de guvernare abia incropita, de fapt nici D-sa nu facea altceva decat sa-si marcheze teritoriul. Probabil ca fiecare - fie el presedinte, prim ministru sau Vanghelie local - se crede unica alternativa pentru urmatorii 100 de ani, asemeni PCR in genere si Anei Pauker in special."

23 de comentarii:

Mos Califar spunea...

Tismaneanu si grupul ala de care dreapta e ? De dreapta asta ?
http://moscalifar.eu/?p=8247

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Mai degraba dreapta aia. :D

Marius Mina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Ai probleme? Esti fan Ana Pauker, Basescu, Boc sau Vanghelie?
Ti-am lasat postarea doar ca sa vada lumea cum gandesti tu de fapt.

mihai4 spunea...

E un prost Marius. Asa e el, n-ai ce sa-i faci. Lasa-l inecat in propria-i imbecilitate, n-o sa ai sanse de izbanda cu frustratul asta. ---------------
Uite raspuns pe care mi-l sterge Mariusica,
dar oprindu-l pe cel in care-l laudam intr-un fel.
@ mihaita, drum bun si cale batuta . Ai cui tine companie, Basescu o sa va multumeasca ptr efortul de a-l frana pe Antonescu spre turul doi.

May 6, 2009 6:37 PM———–viteazule,tu esti ala care ,,gandesti” si-l dai jos de unu singur pe chelu, tocmai de la New York. Ti-a zis tot ce era de zis Hendrix pe blogu lui Lilick azi. Calin era un bulangiu pana mai ieri, azi il slavesti. Asa si Roxi e o proasta, tot genul asta de gandire il ai. Eu te respect un pic ,chiar si pentru faptu ca ai fost taranist si prietenul Roxanei, dar atat, nu mai mult.

agaX spunea...

lilick,
nici roger moore n-a fost asa inspirat ca taranismul mina in roluri de spion

asistam in continuare la serialul: agentul zero-zero-mina loveste din nou; cam el si theo ... sa vedem daca nu cumva, pina la urma, rezultatele "muncii" lor servesc aceluiasi stapin

Riddick spunea...

Nici Henric al IV-lea nu a fost de la inceput catolic, a abjurat (prima oara fortat, in timpul noptii sf. Bartolomeu, a doua oara pentru a putea fi rege : ,,Paris vaut bien une messe !''). Si a fost, poate, cel mai capabil rege al Frantei. Nu intotdeauna pedigree-ul politic se concretizeaza in actiune politica.

Lilick Auftakt spunea...

@mihai4, @agax

Sa vedem, sa vedem...


@Riddick

Hai, da-o-ncolo de treaba ca ma faci sa rad in hohote. :))

codeus spunea...

Marius gandeste ca Zeus Lilick.adica toti nu sunt buni restul se ghicesteeu am fost curios si pe unde mai intru chiar i-am urmarit comentariile..ca sa nu spun ca pe blog aici Hendrix la trimis foarte elegant la origini pe Marius Mina.Referitor la postare ce sa mai zic mai e ceva de zis.zeus pana nu demult credea ca nici nu se pune problema sa nu mai aiba un mandat acu sa vedem ce o sa fie.A facut atata rau Tzarii in astia 5 ani cat nu a facut psd in toata guvernarea sa cu Iliescu in frunte desi si aia mai ales in 90-96 au avut o politica economica varza.ti-am raspuns pe blog la comentul tau in legatura cu eurovisionul.

Marius Mina spunea...

probleme? cred ca aveti voi ...cu scroafa cazuta din copacul epocii de aur pe platforma anticomunista.
@mihaitza te mananca gaoaza, gaozarule?
marsh la Roxania turbatule.

Marius Mina spunea...

@Cockdeus si Agackx, sunteti simpatici dar n-aveti juice. Sa veniti sa va dau la pachet ptr acasa.

agaX spunea...

lilick,
mi-ai facut un cadou nesperat azi

mersi ca ai dat drumul vomaturilor scrise de zero-zero-mina. ocazional, am stari anxioase generate de gindul ca m-as putea face involuntar apreciat de orice fel de semidoct ...

ca multi frizeri din astia se dau si pe net ... sa le dea Dumnezeu sanatate ... cum sa zic ... macar atit noroc sa fie

ce crezi ca e de facut? eu cred ca inteligenta artificiala nu va putea in veci compensa pentru prostia naturala ...

again, tks lilick :)

Marius Mina spunea...

@Agackx, ti-ai depasit valoarea de piata,nu-ti mai ramane decat sa te in culorile curcubeului,sa poti respira linistit in oaza ta de inteligenta la kilogram.
Voi fetele sunteti mai sensibile...

codeus spunea...

Mina, orice. Da vezi cum te joci la formarea de cuvinte, ca daca iei ad litteram cum mi-ai scris tu numele, stii ce iese, si ma tem ca te-a bate al de sus. iar cu juice-ul meu nu ai tu treaba(nici daca esti pe invers). Macar daca ai avea o atitudine unitara nu as zice nimic, da esti ca Zeus: una zici azi si alta maine. Nici tu nu mai stii ce vrei. si sa stii: chiar ti-am urmarit comentariile pe blogurile pe unde ne intalnim. nu de alta da sunt curios ce mecanisme iti pun tie gandirea in miscare. si cu asta eu am terminat disputa indiferent ce zici. nu ma pierd ca fraierul in lupte intestine fara nici un rezultat.

Najibullah spunea...

Ana Pauker turna la Siguranta regulat, ca nu-i cerea nimeni forfetar pe treaba asta. Sper sa n-auzim si de astia ca faceau la fel :)

Unknown spunea...

Pana si marcarea teritoriului a devenit o treaba nastrusnica. Pana mai ieri era un tot unitar, putin mai multa munca dar se marca un intreg tapsan. Astazi e curtea plina de javre, se pisa una pe cealalta si nu mai stii unde sa dai cu dezinfectant. Nu mai vorbim de pupatul pe obraz...

Lucia Verona spunea...

Lilick, ţi-am dat o leapşă!

agaX spunea...

0.0-mina,
metaforizarea abundenta trebuie lasata pe seama celor care au abilitati, fie innascute, fie dobindite ... altfel, ceea ce ramine in urma nu reprezinta mai mult decit o dira de cuvinte fara elocinta

pe linga cunoasterea limbii in care incerci sa iti asterni gindurile, iscusinta in exprimare este unul dintre beneficiile educatiei sistematic-eficiente, coagulata cit mai omogen cu respectul de sine si al interlocutorului, cu seriozitate ... si mai, peste

textele tale nu primesc din partea autorului nici macar un ecou firav de cursivitate logica...ele doar continua sa dezveleasca, daca mai era nevoie, ce caracter nanos le contureaza. desi sper sa ma insel, ma indoiesc ca un perciun mai aranjat poate tine loc de "freza"

cred ca, totusi, a fost Dumnezeu care-a dictat asa ... nu judec, lucrarea Lui e mare

mihai4 spunea...

cred ca, totusi, a fost Dumnezeu care-a dictat asa ... nu judec, lucrarea Lui e mare----------------------agax,permite-mi sa-ti spun ca te iubesc.Nu conteaza ce esti,baiat sau fata, dar ii dadusi replica nene.Si a durut,parca-i dat cu bata-n balta.Mai da-l in masa ca prea se baga-n seama.Joaca dur,acum a pus 2 gheme si un mosor la el acolo,danduse la Nutzica.Daca mai continua asa toata diaspora il va revota in bloc pe marinar.Un ghelban de newyork,asta e Mariusica.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai4

Agax e baiat.

mihai4 spunea...

Atunci ce ma fac?Ha ha ..fellings.Vezi ca maine la Brasov se va anunta candidatura lui Crin.Sunt curios si cine va sta in spate.Iar duminica e 10 mai,zi frumoasa pentru regalistii din toata tara.SI NU NUMAI. Uite stire: http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-05-09&id=27499 Erau un cuplu misto.A murit intr-un banal accident de ski acu vreo 2 lunii.A cazut,n-a patit nimic dar a murit acasa.Aiurea,extrem de aiurea. Imi mai place de Diane Lane tot asa cu un tip chipes si cuminte.

Lilick Auftakt spunea...

Lasule imputit, am facut print screen - stai linistit. Se vede ca ti-ai sters comentariile in care o injurai pe doamna Petre si ai fost si las si le-ai sters. :)))

Lilick Auftakt spunea...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ylsUn80OiRQJ:lilick-auftakt.blogspot.com/2009/05/marcarea-teritoriului-o-politica-de.html+&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro

Ups! Aici se vede!