22 mai 2009

"PD-L ne vinde tara rusilor!"



Va mai aduceti aminte tot repertoriul masinii de propaganda a PD-L din campania dinaintea Referendumului pentru demiterea presedintelui? Da, acele lozinci despre petroliberali, despre faptul ca liberalii vor sa vanda Romania rusilor, cu Tariceanu, Patriciu, Kondiakov, cu masonii, etc. etc... Cum totul e o conspiratie pentru debarcarea lui Traian Basescu...
Ei bine... Cititi va rog pe blog la Andrei Badin. Citez:

"Odată cu referendumul pentru suspendarea lui Traian Băsescu din funcția de președinte, scribii prezidențiali au trecut la atac găsind o marotă care să gâdile poporul: cei 322 vroiau să îl debarce pe Traian Băsescu pentru a da România pe mâna Moscovei.
A apărut la vremea aceea și Ion Talpeș, fost director al SIE și om de casă al lui Traian Băsescu, care a dat greutate editorialelor abracadabrante semnate de TRU, Pora, Fati, Coiu, ITM, Tapalagă, Rodica Culcer, Roncea și alți câțiva care amestecau Kremlinul, FSB- urmașul KGB, liberalii, Ion Iliescu, Antenele și masoneria rusă într-un plan de debarcare a lui Traian Băsescu. A venit însuși Băsescu să ne vorbească despre rolul masonului Alexandr Kondiakov în sinistrul plan al celor 322, aliații de azi ai lui Traian Băsescu.
Scribii prezidențiali au vorbit și de planul ministrului economiei de la aceea vreme, Varujan Vosganian, de a realiza o înțelegere cu Gazprom privind depozitul de gaze de la Mărgineni. Evident, bomboana pe colivă din "planul" de cedare a României sinistrei Rusii. În ciuda faptului că mai răcnește la ruși din când în când, în spatele ușilor închise, Traian Băsescu negociază cu rușii. Le face oferte. L-a trimis cu ele la Moscova pe ministrul economiei, Adriean Videanu. (...)
AGERPRES, 21 MAI 2009 - "Ministrul Economiei, Adriean Videanu, şi reprezentanţii companiilor din domeniul energetic efectuează o vizită la Moscova, în cadrul căreia au avut o întâlnire cu conducerea Gazprom.(...)Cele două părţi au studiat posibilităţile de colaborare între companiile româneşti şi Gazprom în proiecte de investiţii în domeniul gazelor. România şi Rusia ar putea relua colaborarea pentru realizarea depozitului de gaze Roman-Mărgineni, considerat un proiect win-win pentru ambele părţi. În acest context, reprezentanţii Romgaz au prezentat un proiect de memorandum pentru această colaborare, urmând ca partea rusă să analizeze documentul. De asemenea, ministrul Videanu a prezentat conducerii Gazprom oportunităţile de colaborare în proiecte vizând construirea unor centrale pe gaze pentru producerea energiei electrice, având în vedere obiectivul României de a produce energie electrică în astfel de centrale."
Videanu a vorbit și de o "colaborare" tehnică a României cu Gazprom pentru South Stream"

Este absolut clar ca atat in afacerea cu francezii (autostrada Comarnic-Brasov), cat si in afacerea cu rusii, Traian Basescu vrea sa castige acceptul si sustinerea tarilor puternice pentru un nou mandat, tari care la randul lor isi pot salva economia pe spinarea noastra.

PS - In mod normal eu nu as pune titlul fesenist de mai sus. Doar roboteii portocalii puteau sa "urle" ca liberalii ne vand tara. Titlul e cu dedicatie pentru ei. :)

2 comentarii:

mihai4 spunea...

''PD-L ne vinde tara rusilor?'' Ete scart.Le da o parte din ea caci sunt zgarciti sa ofere din ceea ce ar putea suge chiar ei.Doar cat sai impace Lilick.Se cheama tain,asa cum insasi marinaru spunea in 2004 despre premierul francez Raffarin,iscand totodata si un scandal diplomatic daca va mai amintiti.

Pro DOC spunea...

Bunicul meu avea o vorba: "Sa ne fereasca D-zeu sa-si dea mana frantuzul cu muscalul! Nimeni nu-i intrece in intrigi si diplomatie."

Basescu stie, asadar, la ce "porţi" sa se prezinte cu tainul. Mai ramane sa mearga cu oferta si la Casa Alba. Ministerul nostru de Externe face diligentele necesare ca vizita la Obama sa se incrie in grafic, adica pana in prezidentiale.

Cristian Diaconescu e intre ciocan si nicovala, obligat la ambivalenta. Daca aranjeaza primirea, isi indeplineste obiectivul de politica externa trasat de presedintie, dar supara PSD-ul (care l-a si amenintat cu remanierea). Daca nu reuseste s-o aranjeze, multumeste PSD-ul si-si atrage razbunarea Cotrocenilor. Orice face, undeva iese pe minus.

Daca reuseste insa, Bechtel-ul s-ar putea sa iasa pe un si mai mare plus. Ori, poate, Smithfield-ul. Ce-ar mai conta ca ambele companii americane sunt sub tirul criticii internationale?