21 mai 2009

Emil Constantinescu: "Basescu mai nomenclaturist decat Iliescu!"


"Fostul preşedinte Emil Constantinescu declară pentru Inpolitics că actualul şef al statului, pe care îl consideră o creaţie a fostei Securităţi, „va candida pentru un nou mandat chiar dacă va avea 2% în sondaje, pentru că teama de condamnare e prea puternică".Constantinescu mai spune că actualul preşedinte este singurul mare nomenclaturist comunist aflat în funcţii înalte în stat, în acest moment. „El se afla, în decembrie 1989, pe lista celor 2400 de nomenclaturişti oficiali ai statului, pentru că exista o asemenea listă, şi, de asemenea, pe lista celor 1640 de funcţii pentru care era nevoie de aprobarea specială a Elenei Ceauşescu. Ca şef al agenţiei Navrom de la Anvers - iar aceste agenţii se ocupau în mod clar cu spionarea occidentului - Băsescu era mai nomenclaturist chiar decât Ion Iliescu, pentru că acesta era doar director de editură în acea perioadă. Nu ştiu, în aceste condiţii, cum de îşi permite domnia sa să îi acuze pe alţii că au fost comunişti sau securişti, când el a acoperit ambele categorii. "consideră Constantinescu."

As vrea sa fac o completare: ma intreb cum le-a picat celor din "grupul de la Neptun" faptul ca Traian Basescu, la Paris, a minimalizat influenta pe care comunismul rezidual o are in Romania...

14 comentarii:

tony spunea...

Nu vreau sa il laud pe Iliescu,dar Basescu ,intr-un mandat,a facut mai mult rau Romaniei decat Iliescu in trei mandate !

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Ca sa parafrazez pe cineva: cred ca prin securistul Traian Basescu in cea mai inalta functie din stat fosta Securitate "si-a vazut visul cu ochii".

Pro DOC spunea...

Orice ati spune, spectaculoasa evolutie! Din topul comunist 1640, in varful topului postcomunist. De unde se vede de ce lustratia e mai anticonstitutionala decat incalcarea separarii puterilor in stat si decat implicarea presedintelui in toate campaniile electorale ale unuia si aceluiasi unic partid.

tony spunea...

Basescu recunoaste ca in 1989 avea un milion de lei,deci era foarte bogat.Cred ca acum are o avere mult mai mare.Lozinca "sa traiti bine" se refera la familia lui si la mafiotii care il inconjoara.

INCERTITUDINI spunea...

Lilick!
Am "dat" nishte argumente despre intamplarile de la teze.

Riddick spunea...

,,Confesiunile'' unui dezertor...dupa ce a lasat balta pe cei care l-au ajutat sa ajunga unde n-a crezut: ,,da-mi. Doamne, ce n-am gandit / sa ma mir ce m-a gasit''.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Cu adevarat spectaculoasa evolutie.

@Riddick

Si ce? E vreo minciuna in ceea ce spune?

Liviu spunea...

"Grupul de la Neptun" nu cred ca ar avea nimic de obiectat nici daca s-ar afla ca Basescu a fost membru al CC al PCR.

Singura lor preocupare e de a justifica actiunile lui Basescu si de a gasi scuze pentru boacanele acestuia. Precis ar zice ca de fapt Basescu era disident si submina sistemul din interior prin micul trafic cu blugi :)

Lucia Verona spunea...

Emil Constantinescu ştie ce spune. Păcat că n-a spus-o în 2004 - deşi mă întreb cîtă lume l-ar fi auzit atunci.

Iar cei din "Grupul de la Neptun" nu ascultă ce spune Băsescu. Se mulţumesc cu profiturile.

Lulutza spunea...

Ridiche asta vede viata politica a unei natiuni ca pe un etern razboi pe viata si pe moarte, in care "dezertorii" trebuie impuscati si umiliti definitiv, iar eventualii "perdanti" impuscati sau viriti in lagare de munca... Adica exact asa cum o vede si alde "reformista" famiglia Basescu: o eterna revolutie, lupta nemiloasa de guerilla si victorie singeroasa de tipul "Invingatorul ia totul"... O victorie a la... Hiroshima, in care poporul civil sa fie etern desfiintat.

Bai, Ridiche, ma scutesti naibii odata de extremismele tale bashiste?! Tu chiar nu esti "dezamagit de tine insuti" ca esti doar un papagal razboinic?!

Riddick spunea...

lulutza, nu incerca sa ma analizezi, au mai facut-o si altii si s-au speriat...extremisme ? Unde?

Lulutza spunea...

Mai, Ridiche, ce naiba sa "analizez" la tine?! Nu faci decit sa raspindesti pe aici birfele securistice ale lui Basescu & Cie si esti prost ca noaptea cea neagra a comunismului de piata multilateral-dezvoltat.

Du-te, omule, pe un blog mai prietenos cu de-alde tine: la Coiu, la javra aia mirsava de thor si nu ma mai plictisi! Esti atit de anost si plat, ca numai aia te merita cu adevarat, zau asa!

agaX spunea...

Liviu,
urmareste traseul banilor publici (pe care presedintia are posibilitatea de a-i influenta) si afli de unde vine ingaduinta "grupului de la neptun" fata de presedintele tarii... nu e nevoie de multe "investigatii" pentru a-l gasi pina si pe netotul de patrasconiu "implicat" in devenirea intelectuala a patriei

personal, nu pot sa spun ca nu-i inteleg. ceea ce nu inteleg este genul asta de "fake morality" pe care il propaga. nu stiu ce rost are incapatinarea cu care ei tin sa convinga pe toata lumea ca nu s-ar atinge niciodata de usturoi ... desi, poate ca-i adevarat, ca lor gurile le put doar a trandafir (zic, unul singur)

mihai4 spunea...

Pe mine Constantinescu nu ma dezamagit niciodata.Stiam ca ii va fi greu si l-am inteles intotdeauna.Eu un om deosebit.