18 mai 2009

Totul sau nimic!



In declaratiile de ieri, de la Palatul Cotroceni, in discutia cu Hurezeanu, Tatulici si Buscu, Traian Basescu a spus aparent multe. De fapt a spus un singur lucru in 5-6 moduri diferite. Aut Caesar aut nihil! Ce am aflat de fapt de la Basescu?

- Daca nu va mai candida, se va retrage din politica.
- Nu va mai face parte din niciun partid politic (nici macar din PD-L).
- Nu se bate cu Antonescu sau cu Geoana, el se bate cu ditamai criza.
- Si in trecut a evitat un dezastru al Romaniei atunci cand l-a impiedicat pe Nastase sa devina presedinte.
- In general e un om norocos (i-a stat motorul in stramtoare, i-a luat foc nava… etc) dar in ultimul moment le-a rezolvat pe toate.
- Poate nu mai e dispus sa accepte inca cinci ani de umilinte.

Vi se par toate aceste declaratii zicerile unui om care nu mai are de gand sa candideze? Sau, mai degraba, sunt spusele unui om care joaca totul pe o carte, pe ultima carte... Nu acesta a fost si sloganul lui in campania trecuta: “Joc totul pe o carte”?

Sigur, private separat, toate aceste declaratii au fost comentate in fel si chip de analistii politici. Acestia s-au pierdut insa in amanunte de genul “e buna sau nu e buna solutia cu Boc?”, “ar trebui sa raspunda sau nu Ambasada Austriei in legatura cu documentul scapat?” si alte detalii fara nicio relevanta.

In fapt, Basescu ne spunea in toate felurile ca el va candida, va lupta pana la capat, va juca totul pe o carte, si, la final, va fi ori pe scut ori sub scut. Totul sau nimic. Asta ne-a comunicat de fapt presedintele. Restul sunt biete detalii…

29 de comentarii:

Mos Califar spunea...

Tre sa fii ori trepanat ori alcoolic ca sa crezi in scenariul cu Boc candidat. Unora dintre " analistii " nostri li s-ar potrivi variantele alea.

GS spunea...

Eu cred ca ar trebui sa-l vada un psihiatru.
"Nu se bate cu Antonescu sau cu Geoana, el se bate cu ditamai criza" ... vrea sa zica criza de prostata ... pentru ca alasat-o pe EBA sa-l faca de ras :)
Ca a avut noroc, nu ma indoiesc! Sa dai foc la 37 de nave intr-un port, inseamna sa fi un mare bou cu un imens noroc. A scapat cu jugulara nesectionata!

Anonim spunea...

Aseara m-am uitat la televizor si l-am vazut pe presedintele nostru, Traian Basescu, in actiune.
Dorindu-se popular cu orice pret, omul se ia la intrecere cu altii organizand diverse mese si baute, atragand de partea lui pe oricine, fara sa conteze ca aia nu au muncit o zi in viata lor si traiesc din ajutoare sociale de cand s-au nascut.
Tare mi-e teama ca noi, "astialalti", va trebui sa emigram pentru ca cei care indraznim sa il criticam sau sa sustinem alte forte politice tocmai am devenit "agenturili straine".
Victimizandu-se, s-a declarat umilit de cei care indraznesc sa intrebe sursa anumitor bunuri. Si cum multi nu prea vor sa se stie sursa unor bunuri e clar pe cine reprezinta acest presedinte.
Aruncand lumii o imagine demagogica cum ca "Poporul ma vrea!", actualul presedinte face ceva ce nu a indraznit nimeni sa faca dupa '92, sa transforme opozitia in ceva malefic. Declarandu-se mai presus de procesul democratic incepe sa semene a dictator, popular e adevarat, ce e mai presus de opozitie si legi.
Poate ar trebui sa isi reaminteasca Domnul presedinte ca el nu a castigat alegerile decat cu 51%, cu o prezenta la vot foarte slaba si ca restul tarii nu are nevoie de mici si beri aruncate drept pomana.
Oricum, a-l subestima ar fi o prostie din partea opozitiei. Basescu a mai reusit odata sa convinga poporul ca el e victima Parlamentului.
Acum se va declara victima opozantilor si a crizei mondiale?
"Agenturili straine si elementele lor infiltrate".
Am mai auzit asta candva.

[D][S][N] spunea...

Adica...
"Eu sint dumnezeul vostru si... "
Ce circ !

Dan Trofin spunea...

e inteligent ca se lupta cu criza, altfel i-ar fi legitimat pe unul sau altii dintre contracandidatii sai !
pana la urma, vom ajunge iarasi in fata unui vot negativ pt basescu, asa cum am detaliat azi pe blog, amintind si de alte episoade din istoria de dupa 90. culmea, in toate, cei aflati la putere au pierdut alegerile presidentiale, doar n-o fi piratu asta mai cu 3 cohones !

[D][S][N] spunea...

"vreau totul sau nimic
la fel ca fenta lui Dobrin"
:)

hendrix spunea...

Sunt declaratii date de un vestit jucator la cacialma! Nu stiu ce om serios s-ar mai putea uita in gura lui ba-secu, cel mai inteligent lucru este sa nu-l bagi in seama! De fapt el asta si vrea, sa fie bagat in seama! Eu l-as baga in alta parte, dar asta este alta discutie.
Cea mai tare afirmatie ar fi cea in care pozeaza de luptator cu criza. Dupa ce in 2004 se lupta cu ,,sistemul ticalosit'', acum se lupta cu alt balaur, CRIZA!!! Ce nu intelege el este ca, avand un guvern marioneta, cu un yesman precum boc, cu un finantist de talia lui pogea, cu un ministru al economiei ca vindeanu nu are nicio sansa! El stia foarte bine inca din toamna lui 2008 ce urmeaza asa se intample, dar el a preferat sa joace exclusiv politic. Adica sa mearga pe cartea urzita inca din 2007, cand geoana a batut palma cu ba-secu. A preferat sa faca un guvern de tot rasul doar pentru a iesi presedinte. A subestimat criza, a crezut ca o poate fenta. Acum este prea tarziu sa mai repare ceva, dupa ce si-a asumat acest FSN reloaded. Cine conduce guvernul? Evident ca ba-secu, nu jenantul jollyjoker boc. Cine va deconta criza? Normal, ba-secu. Acum are inca in jur de 35% din voturi, dar in 6 luni acestea se vor topi ca untul la soare. In ciuda tuturor diversiunilor puse la cale pana acum, tuturor fumigenelor care vor mai fi aruncate pe piata. Nimic nu poate opri CATASTROFA. Daca n-ar mai candida, dupa modelul Constantinescu din 2000? Ar lasa pedeleprele fara tata, fara carma, ar deveni orfan. Drama lui este ca va duce de rapa Partidul Derahat, care se va dezumfla la fel de rapid pe cat s-a umflat ca o gogoasa. O gogoasa infuriata, ca tot bate la usa sezonul estival.

Anonim spunea...

http://www.inpolitics.ro/articole/39959/Mihaela-R-dulescu-responsabil-cu-imaginea-lui-Geoan.html

mihai4 spunea...

E disperat.O sa vedeti,isi va arata din ce in ce mai des dintii.Specie rara pe cale de disparitie.Trebuie facuta o colecta din partea noastra ca sa-l retrimitem pe mare cat mai departe.Ducase-n pustiu ii doresc. http://www.youtube.com/watch?v=jQn0jrhTnjM

Lucia Verona spunea...

Are de gînd, dar nu ştiu dacă mai poate. Mai precis, cred că varianta "aut nihil" este din ce în ce mai probabilă.

madalina ionescu spunea...

Bine, monsieur le president, daca va e asa greu si "toti va bate, toti va-njura, toti va baga pumnu-n gura", atunci sa fie nihil. Gata, Caesar, nu va violeaza nimeni, papapapapa!

Roxana Iordache spunea...

Protestez! Caesar e o figură măreaţă şi tragică. E păcat să-l cobori lângă măscărici. :mrgreen:

Ionut spunea...

Eu zic nimic!

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Vad ca a scris si CTP azi ceva de genul asta.

@GS

Ei, vrea sa zica, fara sa il intrebe nimeni, ca el e un norocos, si se poate ca... pe ultima suta de metri sa invinga balaurul crizei.

Lilick Auftakt spunea...

@Chrysthian

Oricum, noi, cei care il criticam, am fost declarati nedemni sa il votam. De catrea Patapievici. vai, vaaai. Mor de rusine.

@DSN

El e Dumnezeu. Daca nu, e in legatura directa cu Dumnezeu. El, Unicul, Alesul, Neo... :))

Lilick Auftakt spunea...

@Patrick

Ei, da, vot negativ. El chiar merita un vot profund negativ. :)

@Hendrix

Exact cum ai scris tu. Chiar si mai amuzant e ca se lupta cu criza de brat cu Nutzi acum, in Franta. Si ea calare pe "land of choice"

Petru spunea...

Ce este important e că încă mai are cui să spună alea 5-6 lucruri. Pentru că dacă i s-ar spune în faţă câteva lucruri nu ştiu pe unde ar scoate cămaşa. Vine tot timpul pregătit şi domină totdeauna aşa-zişii interlocutori. De aceea cred eu că ar fi important să observăm tacticile pe care le aplică echipa care stă în spatele lui, pentru că altfel setup-ul lui va funcţiona indiferent ce spunem, şi în esenţă nu avem lucruri foarte diferite de spus. În câte cuvinte poţi să-i araţi ipocrizia, minciuna neruşinată, lipsa de pregătire, lipsa de instruire, setea de putere, plăcerea de a face jocurile şi de a controla?
Cât de mult putem să ne punem de acord în privinţa locotenenţilor săi ştiuţi şi mai puţin ştiuţi?
Eu zic că dacă venim cu răspunsurile bune la aceste întrebări totul devine o formalitate.

PS: vreau să fac un fel de experiment social, to make some point, cei care doresc probabil ştiu cum să acceseze - nu vreau să pun link (în comentariu) spre propiul blog pentru că nu ştiu dacă Lilick e de acord :)

madalina ionescu spunea...

postarea mea s-a pierdut ?!! haaa:((((

madalina ionescu spunea...

Comentariul adică, nu postarea, dar tot pierdut e.

Nu spuneam vreun mare adevăr, ziceam doar că:

dacă îi e aşa de greu şi se simte umilit şi i se pare că toţi îi scuipă-n chelie, să aleaga nihil, între nihil şi Caesar, că nu îl ţine nimeni cu forţa acolo

Lilick Auftakt spunea...

@Mada

Scuze... :) Acum exploram prin maruntaiele blogului si am gasit si postarea ta, si a Luciei, si a Roxanei. In fine..am gasit vreo 7 ascunse. :))

Lilick Auftakt spunea...

Hmm... Si culmea, blogul v-a ascuns excat postarile in care cereati :NIHIL. Straniu. :))

madalina ionescu spunea...

Bine că s-au regăsit:)

Pro DOC spunea...

Doar un scurt si vibrant mesaj pentru presedintele umilit si, probabil, obosit de-atata batalie cu criza:

Take a five-year break and give us one, too!

Many thanks in advance!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

:)))

dramoleta spunea...

De primul hop a trecut.

S-a preconizat o scadere economica de 8% pt primul trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Victorie!!! Scaderea a fost doar de 6,4%.

Cui multumim pt. asta? Lui Basescu, of course!

Lilick Auftakt spunea...

@Dramoleta

Daa... L-am auzit cand a zis. Mai bine o preconiza de vreo 20% ca sa aiba o victorie si mai rasunatoare! :))

Lulutza spunea...

"Reformatorul de profesie" se da jignit si umilit, chipurile, in onoarea lui de... etern "reformiciator", ca asa-zisa reforma/tactica/strategie de... crizificare a guvernului Basescu/Boc/Bogea afunda Romania in cea mai tulbure si infricosatoare "iarna atomica" posibila. Lui ii pasa acum mai mult sa se plimbe pe la Paris cu Duduia pe post de omoloaga blonda a lui Fillon...

tony spunea...

Poate ii mai sta inca o data motorul in stramtoare ! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Ce sa facem? Turistii straini o vor pe Nutzi. :)

@Tony

Ti-ar placea sa-l vezi cum inoata disperat si nu mai gaseste malul, nu? Si mie :))