28 mai 2009

Marele Blat


1. Orban vorbeste despre un targ pe care Basescu l-ar fi facut cu Geoana:

"Dupa ce singura realizare a lui Traian Basescu a fost sa readuca PSD la putere, Basescu contribuie din plin, pune umarul din greu ca PSD sa fie castigatorul alegerilor pentru PE. Se dezice de PDL, a pus-o pe fiica sa sa candideze, care, pentru a intra in PE, trebuie ca PDL sa-i dea voturi" - Romania Libera

2. Q Magazine scrie despre un blat Mircea Geoana - Traian Basescu:

Surse din conducerea PSD au declarat pentru Q Magazine, ca Mircea Geoana a inceput deja sa stranga randurile in jurul sau. Mai precis, nelinistit de faptul ca Adrian Nastase si-a anuntat deja intentiile da a candida la sefia partidului, Geoana s-a gandit ca ar fi bine sa se reimprieteneasca la catarama cu strategii de altadata ai partidului: exponentii grupului de la Cluj. Aceleasi surse ne-au explicat ca, recent, Geoana si-a manifestat dispozitia de a comunica, din nou, cu fostul strateg al partidului celor trei trandafiri, ardeleanul Vasile Dancu. Deschiderea lui Geoana spre aripa dizidenta de la Cluj (nota mea: fidela presedintelui Basescu) se poate explica prin marea prietenie care ii leaga pe Dancu si Cozmin Gusa, actualul consilier al presedintelui PSD. (...)
Contactat de Q Magazine, Dancu a avut numai cuvinte de lauda pentru Geoana: "Ii recunosc calitatea lui Mircea Geoana de a baga PSD la guvernare. Eu cred ca partidul tine cont de asta si cred ca ceea ce a facut Mircea Geoana pentru partid ca putea fi valorizat dupa alegerile prezidentiale, indiferent de rezultatul acestora"

Sunt numai doua dintre stirile din ultima saptamana care ne deschid ochii asupra acestui blat, despre care am mai discutat, si in legatura cu care, incetul cu incetul, apar din ce in ce mai multe dovezi. Geoana e un pion foarte periculos pe care nu trebuie sa il ignoram. Cu cine alticneva ar putea negocia Basescu? Exista antecedente? Exista! Cred ca nu ar trebui sa ii mai tratam separat. Fac impreuna "marele blat". Marele rau! Asta dupa ce tot ei ne-au captusit cu alt mare rau: "Alianta Maro"
Intrebari:
1. Aveti si alte argumente pentru afirmatiile lui Orban?
2. Ati observat si alte gesturi de reapropiere intre Geoana si grupul de la Cluj, fidel lui Traian Basescu?

18 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Cred că e posibil blatul. Q Magazine de obicei ştie ce spune. Asta cu EBA nu ştiu dacă face parte din acelaşi scenariu.
Dar pe Geoană îl cred în stare de orice, în prostănăcia lui. :)

Mihai spunea...

Blat? De tort sau de pizza? Nu ne vindem tara! Cu drag, Elodel

Petru spunea...

Eu nu m-aş strădui prea tare cu răspunsuri pentru că partidele astea două sunt (mai bine zis au devenit după alegerea lui Băsescu) moartea raţiunii, deci orice e posibil. Grav e că ele au 60% din sufragii la prima strigare şi că astea nu se vor eroda uşor din motive pe care prefer să nu le rostesc pentru a nu-i jigni pe susţinătorii lor.

GS spunea...

Confirm blatul din surse sigure. Problema lor este ca ar prefera sa intre Crin in turul 2. "Constructia" ar fi mai usor de realizat. Problema este ca amandoi - si Base si Geoana - percepandu-se mincinosi unul pe celalalt, oameni fara onoare si fara cuvant, a ajuns sa nu mai aiba incredere. Dar blatul e ... pe dunga!

Garcia Muerte spunea...

Este un blat acceptat de catre ambele factiuni ale FSN - ului. Astia fug ca dracu' de tamaie cand vine vorba despre o competitie electorala corecta.

Pentru PSD acest lucru inseamna sinucidere politica deoarece acest partid chiar detinea o masinarie de vot foarte performanta la nivelul intregii tari. Era capabil sa castige singur alegerile.

Insa incapacitatea liderilor i-a cam dezamagit pe cei care formeaza baza partidului. Migratia catre PD a fostilor membrii ai PSD se va accentua dupa alegerile prezidentiale. Si asa fostul bazin electoral al lui Iliescu a devenit loc de balaceala publica pentru Marinar.

[D][S][N] spunea...

@ GS
Eu zic ca se duce dracu toata constructia daca intra Crin in turul 2 !

GS spunea...

@DSN
Nu cred! Basescu asta ar vrea. Problema este ca multi PSD isti l-ar vota pe Crin asa cum a fost cu noi in 2000 cand am strans din dinti si ... asta e! Depinde, insa, cati vor face asta?! Deci votul lor se va imparti. Basescu e convins ca daca va intra cu Geoana in turul 2 liberalii si UDMR il vor vota pe Geoana. Dupa europarlamentare se va putea discuta ceva mai concret.

Ramstein spunea...

Din punctul de vedere al lui "Mircica" (privind si la cum sta in sondaje) un blat cu basescul ar fi o solutie salvatoare - in cazul in care basescul reuseste sa obtina al doilea mandat, ramanerea PSD la guvernarea ar putea sa salveze functia lui "Mircica" si sa-l fereasca de furia aripii Iliescu-Nastase. Numai ca, in cazul in care va trebui sa mai suportam un "basescu 2", "maretul carmaci" ar mai avea si o alternativa: pdl + udmr + nationalitati si... plus parlamentari nevertebrati de la PSD si chiar de la PNL

hendrix spunea...

Blatul intre ba-secu si geoana este mult mai vechi! In ianuarie aflam despre faptul ca inca din 2007(!!!) geoana era pe mana cu ba-secu! Celebra adunare pesedista de la Bran, din august 2007, a fost semnalul de atac impotriva guvernului Tariceanu. Gasca lui geoana nu facea decat jocurile lui ba-secu astfel, lucru care nu convenea gruparii ilici-nastase, astfel ca motiunea de cenzura din 3 octombrie 2007 a picat! Din acel moment nastase si ilici au devenit inamici publici in presa portocalie, ei urland zilnic despre o falsa alianta PNL-psd, care n-a existat niciodata!
Eu as spune ca blatul dintre geoana si ba-secu este mai vechi de 2007, mai exact este din aprilie 2005, atunci cand l-a invins la vot pe ilici, adevaratul guru al pesedistilor. Cine avea interes sa-l dea jos pe ilici, strategul partidului? ba-secu! Cine avea interes sa fractureze pesedeul, ca mai apoi sa inghita formatiunea fidela lui? ba-secu! Cum a ajuns geoana presedintele psd? Simplu, gratie unor jocuri interne facute de grupuletul de la Cluj, devotat lui ba-secu! Congresul psd din aprilie 2005 a fost o lovitura dura data pesedeului de catre tradatorii pesedisti, geoana fiind pentru pesedisti UN FEL DE DRAGA STOLO pentru liberali. Rolul lui geoana este de a aduna cat mai multi tradatori ai lui ilici si sa fuzioneze ulterior cu pedeleprele. N-am nicio indoiala ca geoana a fost si va fi doar o marioneta lui ba-secu.
Asistam acum la un mare BLUF, acela in care ba-secu si geoana se fac de bacanie in fiecare zi. Ei vor doar sa creeze senzatia ca sunt in opozitie, in fapt ei sunt in duet! Balciul la care se expun atinge cote de penibil absolut, dar asta este pretul indepartarii lui Crin din atentia publica, sa-l minimalizeze. Jalnic scenariu, jalnica regie, jalnici actori! Denota dealtfel cam cat de tampiti ii vad securistii pe romani!
@GS Avand in vedere ca sunteti un om de vaza al PNL, sunt extrem de uimit de afirmatia cum ca blatul dintre cei doi ar viza ,,sa intre Crin in turul 2''!?!?!? Tocmai ca planul securistic in care joaca ba-secu si geoana are drept scop o finala intre ei, adica scoaterea din cursa a inamicului real si dintotdeauna al securistilor: liberalii. Puteti sa-mi explicati cu argumente si logic fraza Dvs.? Consider ca ati facut o gafa impardonabila. Si spun asta de pe pozitiile unui om care am vazut ceva politica din ianuarie 1990 incoace!

dramoleta spunea...

Pot face intelegeri si blaturi cate vor. Oricum nu le vor respecta.

Paul Gabor spunea...

Stii, eu sunt putin mai moale in domeniul asta desi am si eu rabufnirile mele... Observ ca exista un puternic grup de opinie in blogosfera (pueril, nu?)... Mi-ar placea un spatiu virtual, un loc unde sa se execute practic un brain-storming efectiv, unde sa vina lumea cu idei concrete pentru a putea iesi din cacat cu totii... Toate energiile astea pierdute cu comentarii si preluari... Sa nu-mi fie luat in nume de rau, dar tot in avantajul hienelor este...

mihai4 spunea...

,,Bai prostilor'',ideea era si poate mai e ca sa ramana 2 partide pe scena politica[vechiul FSN splitat,unii pe stanga altii pe dreapta], al treilea sa aibe un maxim 6-7%[udmr] si poate vreun alt partid ,,aerian''intrat din greseala cam cu acelasi procentaj.Au vrut sa-si imparta tara pentru totdeauna.Asta a fost ideea si planul lu' Base inca de la inceputuri[2005].Nu uitati cum intr-o seara a trecut de la stanga la asa zisa dreapta si doar dupa ce iau capusat pe taranisti, momindui cu o posibila apropiere doar si numai doar ca sa-si faca partie la popularii europeni.Planul cu inghitirea Pnl-ului esuase din cauza lui Calin iar acum ei sunt in vrie.Legaturi ,,trainice'' intre pdl si psd exista dar problema e grupul Iliescu,Severin,Nastase.Daca ei cedeaza va fi urat de tot, pentru ca va ramane toata greutatea pe umerii pnl-ului si sunt prea micii zic eu.Deaceea spuneam odata ca trebuie ajutat pntcd-ul sa intre in parlament pentru ca pericolul de a ajunge cu un sistem politic fara iesire ca la rusii e inca mare.Va dau 2 exemple ca sa vedeti ca am dreptate:ieri la Firea, Stolojan era ofticatla culme ca si cum el n-ar fi condus partidul ala, de faptul ca pnl inca din 2000 se vrea a fi partidul ,,balama'' iar pe ei ii incurca asta.[De altfel cum sa nu fie pnl partidul balama intre noi fie vorba ,caci liberalii prin conceptie sunt oameni cel putin mai curati si nu se trag in poze sau sa danseze pe mese ca populistii astia].Al 2 exemplu e faptul ca virgula Calin le-a dejucat planul nelasanduse inghitit de pdl iar acum ia facut sa se manance intre ei.Intrati aici si vedeti cum gandeste Calin: http://www.tariceanu.ro/Blog/CalinPopescuTariceanu/art/203/Din-doua-una-PSD-%E2%80%9Cinghite-PDL-sau-invers.html Pot baga mana-n foc ca astea au fost strategii facute de grupu de ,,intelectuali'' gen Preda&Compania.Asta i-am spus-o si lui Badin pe blog acum vreo luna cum ca vor exista ,,ruperii'' in toate cele 3 partide [mai putin la pnl, asta daca sunt isteti] in functie de rezultatul din toamna si practic scena politica se va reconfigura incet.Deaceea e bine ca Radu Sarbu sa poata revitaliza Pntcd-ul ca ei sa poata lua din electoratul pdl-ului insa Milut ii tot taraganeaza pan' tribunale de aproape un an iar sanse pentru viitorul apropiat sunt extrem de mici. Lilick,raspuns la intrebarea 2: Pupincurismul lui Dancu la adresa lu' Geoana de acum cateva zile,asta am mai observat.Iar il slavea pe prostanac.Deci da ,cred ca va fi blat.Eu si deaceea tin cu Radu la presedentie caci lui i se poate oferi la un moment dat si sprijinul grupului din psd asta fara a se exclude ei insisi din partid,pentru ca nu poti avea si candidatul tau,al partidului[psd-Geoana]si sa ,,tradezi''in acelasi timp sustinandul pe Crin.Asa cu Radu e acceptabil si la ei.Un independent e perfect si poate capta mai multe voturi dinspre pnl si psd dejucand eventualul blat Basescu-Geoana.Va pup.

mihai4 spunea...

Nu uitati:pe ei ii uneste ciolanul ,au un adevarat cult pentru asa ceva iar important e cine il are caci el va fi si cel il va imparti,asadar toti vor asculta de cel ce da.Trecura 5 luni de la instalare si astia inca isi mai impart si ultimele posturi din nu stiu ce gaura de sarpe.Geoana va zice intotdeauna atunci cand vede ca n-are sanse mai departe :,,dar mie ce-mi iese''?E mai hot decat multi smecheri pe care-i credem noi.Uitati cum ii impaca pe toti la el in PSD.Dribleaza asta de nu-ti vine a crede.Mai e sfatuit si de nevasta!Prostanac prostanac,dar asta eu o zic de oftica caci cunosc personagiul.

Liviu spunea...

Nu am informatii concrete, pentru ca nu ma invart in cercurile respective.

Judecand cu nitel bun simt si avand in vedere cum s-au comportat in trecut politicienii PDL si PSD, e limpede ca un (nou) blat e oricand posibil, indiferent de nivel.

Bogdan spunea...

Salutare @hendrix,

Subscriu si eu la comentariul tau cat se poate de corect.

Referitor la varianta propusa de @GS, cred ca ea este valabila doar pt grupul de la Cluj care intr'adevar nu cred ca si'ar dori o finala Geoana, Basea caz in care vand-nevrand ar fi adversari cu stapanul lor.

O finala asea-Antonescu i'ar aduce pe slugoii clujeni mult mai lejer alaturi de pedelepre si ar reusi sa realizeze "constructia" la care viseaza de ceva timp: sa rupa o halca din psd asa cum a facut dragaStolo cu PNLul.

Cred ca amandoi, si tu si @GS, aveti aceasi intelegere aspra subiectului:)

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

In prostanacia lui s-ar putea sa fie capabil chiar de planuri inteligente cu Basescu. :))

@Mihai Elodel

Ai oprit taxiul si p-aici? :)

@Petru

De ce nu rostesti?

@GS

Posibil...

@Garcia

Frumos spus: "Si asa fostul bazin electoral al lui Iliescu a devenit loc de balaceala publica pentru Marinar."

Ce putzea inainte bazinul asta... Imi imaginez ce e acum... :)

@DSN

Pai daca intra Crin in turul 2 pesedistii se impart intre Basescu si Crin. Cred ca partea pro-basescu din PSD trebuie "nimicita".

@GS

Sustii ce zice si Orban, vad...

@Ramstein..

Ei, dar tu ce zici? Ca Base ar putea sa-i dea teapa lui Geoana? Hahahaha. Asta ar fi cea mai tare chestie. Si fooarte, fooarte plauzibila. :))

@Hendrix

Foarte buna trecerea in revista, dar sa ne gandim la ceva: e fff greu pentru Geoana rolul pe care il joaca. Nu e credibil. Are scor mai mic decat partidul. Tu chiar il vezi in turul doi? Nu cred. Nu il vede nici Basescu.
Basescu stie ca va fi cu Crin in turul doi si isi asigura de-acum voturile gruparii Geoana. Pt asta e posibil sa ii promita orice: si postul de PM. De fapt asta zice Orban. Si cred ca si GS. Cum ti se pare?

@dramoleta

Vad ca si tu esti pe aceeasi linie cu @Ramstein. :)

@Paul

Preluarile nu sunt decat un pretext la urma urmei. Un pretext sa fim mobilizati si activi. Un motiv sa ne expunem gandurile. In 2004 Basescu a castigat la diferenta mica si internetul a avut un rol important. Acum, si 2 procente in plus pentru PNL conteaza. Si un procent mai putin pentru Geoana conteaza. Daca nu ar fi sanse de schimbare nu ar fi agitatia asta. In cateva luni (intreaba-l si pe Garcia, sau altii care au mai vazut) s-a reusit un lucru important: ca pro-basestii sa nu mai domine internetul. Uita-te la sondaje. Stiu ce zici si e important. Dar nu in ani electorali. In ani electorali nu se poate face decat guerilla.

@Mihai,

ai scris prea mult si pentru ca sa-ti raspund ar trebui sa scriu cam tot pe-atat.
Da, inca mai vor sa nu existe decat doua partide. PNL incurca.

Totusi, ce zici cu Radu... nu stiu pe cine vrei sa convingi. Nu il critic. Voturile lui vor fi folositoare PNL-ului in toamna.

@Liviu

Da, normal, si antecedentele lor sunt importante.

@Bogdan

Trebuie facuta doar o diferenta intre ce se doreste (si aici are dreptate hendrix) si ce se poate, la urma urmei (si aici are mai multa dreptate GS).

Paul Gabor spunea...

E buna si lupta de guerilla, e pacat ca mai apoi lumea se lasa pe o ureche... Tanjala e mare, e ca o salata stricata...

Lilick Auftakt spunea...

@Paul Gabor

Cand zici "lumea" te referi la politicieni? Cel putin pe cei care sunt in online merge sa ii tragi de maneca pe blogurile lor, sa le scrii. De la cei care refuza pana si comunicarea... asa e... nu te poti astepta la prea mult. Dar cu asta ii si verificam.