12 mai 2009

Solutii de avarie pentru EXPIRAT!





















Din ce se comenteaza la tv sau pe ziare inteleg ca la Palatul Cotroceni se fac tot felul de scenarii, se cauta solutii, si se pregatesc tot felul de planuri de avarie pentru a se salva ce se mai poate din "brand-ul Basescu". E clar ca in ciuda unui calm aparent pe care Traian Basescu il afiseaza, in spate, "alchimistii" scenariilor fantastice pun la cale ceva. Dar ce? Se cauta frane. Frane puternice. Si parghii de relansare... Se cauta potiunea magica care sa ii asigure lui Basescu viata vesnica pe scaunul de la Cotroceni.
Unul din scenarii l-am gasit AICI: Daianu prim-ministru? Boc la Justitie? Berceanu si Videanu out? Guvern monocolor? Ce spuneti? L-ar mai putea salva ceva pe...EXPIRAT?

42 de comentarii:

Mos Califar spunea...

Am zis mereu ca daca nu-si sacrifica ( DNA ) din pedelei, e pierdut. Nu cred sa aibe mustrari s-o faca la disperare. Adu-ti aminte ca am zis demult de Videanu ca e victima sigura. Sa vedem

atreides spunea...

Nu stiu daca l-ar salva, dar Daianu prim-ministru cu guvern pedelist ar fi o lovitura nasoala pentru PNL...

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Sigur ca sa-si scape pielea o vinde si pe ma-sa. Asta e clar.


@Atreides

Sa vedem.. Ai dreptate. Dar fraieri ar fi pesedistii sa iasa de la guvernare. Chiar acum vad la tv cum ataca Stolojan.

Chat Noir spunea...

Ex-pirat ... ins-pirat !

Pro DOC spunea...

Da, de unde se vedea inca o data ce eroare au comis liberalii negasindu-i o valoare de intrebuintare lui Daianu. Pentru ca Daianu, pe care chiar il stimez, raspunde si la oferte generoase, dar (ah, trecutu' nu-i da pace!) si la ordine!

mihai4 spunea...

Am gasit am gasit,intr-un cuvant SPANAC.Asta-i mai trebuie sa-si revina.

[D][S][N] spunea...

Cum?... Si tu ?
Si tu ii canti prohodu' ? :)
Eu am incercat sa fiu mai plastic... ;)

Lucia Verona spunea...

Ca să-l poată pune pe Dăianu, ar trebui ca actualul guvern să-şi dea demisia, în frunte cu bocul său. Iar atunci nu ar fi deloc sigur că s-ar păstra actuala majoritate. Nici nu-l văd pe Dăianu, oricît de supărat ar fi pe PNL, să accepte. Nu-l cred sinucigaş.

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Hahaha! :)


@Pro Doc

Uite ca nu stiu ce sa mai zic. Si daca ...Daianu... avea alte contracte?


@Mihai4

Poate sa manance pana se inverzeste. :))

@DSN

E terminat!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Pai da...e complicat. Dar ce majoritate ca cica vor guvern monocolor.

Lucia Verona spunea...

Lilick, ei pot să vrea guvern monocolor, dar cineva trebuie să-l voteze şi apoi să-l susţină în Parlament. :))

Liviu spunea...

Senzatia mea e ca n-o sa se intample nimic spectaculos. Guvernul o s-o duca taras-grapis ca si pana acum, iar la toamna Basescu va candida in buna traditie locala. Cu ce sanse de a fi reales nu stiu, dar probabil bunicele.

Eventual se va umbla la lozinci.

Imi pare rau ca-s asa de prozaic in asteptarile mele :)

Pro DOC spunea...

@Lilick

Cand ai spus contracte te-ai referit tot la... "ordine (ah, trecutu' nu-i da pace)"? :)

Mie imi tot parvine de ceva timp (din surse cu oarece credibilitate) o varianta cu mult mai sinistra, cu deadline-ul tot dupa europarlamentare. Schimbarea lui Boc (iata-l azi pe Daianu in cartile virtuale), iesirea PSD-ului de la guvernare - pentru a-si duce, refrisat, campania pentru presedintie - si intrarea PNL-ului cu UDMR-ul in noul guvern, tot cu PD-L vioara intaia.

In cazul asta, nu mai e chiar atat de sigur ca ex-piratul, daca mai da si mana cu Obama (revezi, te rog, postarea mea despre Cristi Diaconescu), nu ne va mai fi pleasca inca un rand. Brrr!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Cu ceva "rupt" de la PSD s-ar putea. Oricum, depinde mult de PSD acum. Se rup sau nu...

codeus spunea...

scenariu posibil, ba nu foarte posibil Zăus cade, alianţă PSD-PNL binenţeles că atunci şi Geoană ar fi mazilit dacă va cădea Zăus, asta în cazul in care câştigă Crin

codeus spunea...

LIlick diseară la 10 pe tvr să nu uiţi EUROVISIONUL semifinala.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

:)) A, deci tu il vezi chiar expirat. :))


@Pro Doc

Cam asa ceva. Sa zicem ca m-am referit la intelegeri anterioare cu Basescu. Totuna, nu? Cine poate sa stie?

Nici nu stiu ce sa comentez de scenariul pe care il expui. Daca PNL-ul intra la guvernare dupa tot ce au patit, n-au decat sa pateasca si mai rau...

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Multumeeesc! Uitasem! Noroc cu tine.

Pro DOC spunea...

In cazul celei mai negre variante a scenariului, (cea care mi-a parvenit) daca scapam de expiratul Base, ne putem trezi la Cotroceni cu neopleasca Geoana. :(

Adica, din nou, raul un pic mai mic.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Of, despre chestia asta, cu Geoana, am scris prin februarie-martie dar nu mai gasesc acum textul.
PSD trebuie sa scape de Geoana.

agaX spunea...

daca pnl intra la guvernare inaintea alegerilor prezidentiale, facindu-i un eventual joc lui basescu, au pierdut si votul meu.

nu cred ca se va intimpla, principalul motiv (cred) fiind ca nu au nimic de cistigat.

mai mult, cred ca psd isi poate juca mai bine rolul electoral din interiorul guvernului. ar pleca daca ar fi (eventual) dati afara, dar va fi greu sa ii scoata de acolo fara scandal ... insa scandalul, chiar si ruperea lor in fractiuni cred ca le vor aduce voturi, se vor putea declara victime, se vor putea reorienta fatis inspre fenomenul vadim, vor putea reangaja udmr-ul de partea lor si poate ca ei vor forma atunci noua majoritate

este foarte posibil sa ma insel in scenariile astea ...

overall, cred ca pentru pdl va fi destul de greu sa genereze o "instabilitate" politica la guvernare din care sa iasa cistigatori (ei si sinistra lor sotie, presedintele) ... asta avind in vedere mica lor istorie in guvernele din care au facut parte si, mai ales, considerind "ratiunile" pentru care au mers pe solutia acestei coalitii

GS spunea...

Doamne, ce groaznic! Vin de pe un drum pe soselele Patriei si ce vad? Alta groaza! Cum va adresa Basescu dupa noiembrie?! E prea mult pentru astazi! Prea multa groaza!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Sper sa nu fie atat de nebuni liberalii, ci sa priveasca din tribune sfasierea tigrilor.

Dar uita-te te rog repede la "concurenta". Nici nu am bagat bine articolul ala cu Daianu... si deja se fac scenarii, cu bucati mari de partide rupte si trecute la alt partid. Stii tu despre ce vorbesc. Hahaha! Incredibil, domnule!


"ei si sinistra lor sotie, presedintele"? hahahah... tare de tot.

Lilick Auftakt spunea...

@GS

:) Eu tocmai m-am uitat la Lucia pe blog.

Lilick Auftakt spunea...

@GS

:) Eu tocmai m-am uitat la Lucia pe blog.

dramoleta spunea...

Nu se va intampla nimic. Puterea i-a luat mintile lui Basescu. El se simte bine, acum, cand comanda Guvernul. In plus, nu e chiar lipsit de sanse la prezidentiale; nu toti romanii s-au trezit inca la realitate.

p.s.

Sunt absolut convinsa ca Daianu ar accepta cu ochii inchisi asa o propunere. Nu mi-a placut, si nu am avut niciodata incredere in omul asta. Nu ar fi nicio lovitura de imagine, deoarece chiar PNL-ul a renuntat la "serviciile" lui atunci cand l-a scos de pe listele pt europarlamentare.

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Pt PS - Pai daca acepta asa ceva e clar ca numai liberal nu a fost.

Radu Portocala spunea...

Stiu ca dl Daianu are destui simpatizanti, dar mi se pare ca nu se poate trece cu vederea peste faptul ca a fost ofiter de Securitate si ca povestea cu demisia dupa doi ani de activitate nu prea sta in picioare. Din Securitate nu se iesea (dl Daianu ar fi un caz unic, deci cu atit mai putin credibil) si nici din serviciul de spionaj in cadrul caruia a activat.
Cit despre liberalismul lui, sa nu uitam ca nu a vrut sa se inscrie in PNL si de aceea nu a mai fost pus pe lista pentru Parlamentul european.

Lilick Auftakt spunea...

@Radu Portocala

Unul in plus in echipa oportunistilor. Ce as mai putea sa zic?

GS spunea...

@Lilick si Radu Portocala
ca fost presedinte al Comisiei SIE va pot impartasi un secret de importanta deosebita. I-a dezamagit si pe cei din fosta securitate!

Pro DOC spunea...

Eu cred ca niciun om cu scaun la cap nu se mai indoieste de faptul ca Basescu e expirat, nici chiar el insusi.:)

Nici nu prea mai are ce sa-l mane in lupta, in afara serviciilor (eventual) si-a dorintei de-a pastra tot ceea ce a realizat din marele lui "proiect" politic: a inghitit deja o halcuta din PNL (har Domnului, pe cea de care zicem multam fain c-am scapat), si-a tras partid prezidential popular, s-a erijat in carmaciul dreptei politice, si-a pus amica ministru, ba i-a creat si-un portofoliu ad-hoc, a reunificat cumva feseneul, a mosit un guvern dupa chipul si asemanarea lui, prin care se plimba ca voda prin loboda, a protejat afacerile fratelui, si-a aranjat fetele: una la Popoviciu, alta in curs de transfer de la Luxten la Bruxelles, l-a discreditat pe rivalul sau nr.1, Nastase, si-a recompensat amicii si sponsorii cu "oportunitati grase de afaceri", a compromis prin stimulente (probabil) de nerefuzat ceea ce ne imaginam ca ar fi fost societatea civila, a discreditat complet Parlamentul, a facut ca Romania sa fie atat de marginala in UE incat inaltii oficiali europeni sa-l ignore si, implicit, sa nu ne (il) deranjeze prea mult.

Din toate pohtele ce-a pohtit doar cu PNL-ul nu i-au iesit la fix socotelile si cu schimbarea Constitutiei, tot dupa chipul si asemanarea lui. Sper ca nici sa nu-i iasa!! Imi doresc ca scenariul pe care l-am pomenit sa moara ca un vis urat.

Shadow spunea...

@Dle Portocala

Daianu a fost la SIE. 3 ani a spus dansul. In perioada aia a scris si 3 articole economice care punea pe butuci "ideile socialiste" despre economia blocului sovietic. In realitate le atragea atentia ca sunt pe drum spre faliment.

Nu stiu daca cele 3 articole au fost cauza sau nu a "despartirii" sale de SIE. Chiar si asa ca economist a demonstrat cat e de bun nu numai in timpul extrem de scurt al CDR cat mai ales in functia de contabil sef al BNR si mana dreapta a lui Isarescu.

Ca viziune si ideologie "pare" sau chiar este liberal. Nu stiam ca isi daduse demisia din PNL si de aia nu a fost pus pe liste. Consider ca PNL a pierdut un foarte bun economist. Mult mai bun decat Vosganian de exemplu. Asa cum l-au pierdut si pe Ionut Popescu alt foarte bun economist plecat cu stoica si stolojan la pld.

Ca prim ministru nu stiu cat de bun ar fi. Ca ministru de finante insa nu sufera comparatie cu pogea, stolojan, videanu si alti "glumeti" asa zisi "tehnicieni" ai meseriei.

Nu cred ca Daianu mai "pune botul" la vreo guvernare care sa-l contina pe stoica. In caz ca lumea a uitat valeriu stoica pe vremea in care acesta era ministru al justitiei si Daianu era ministru de finante nu-l inghitea deloc. Ba chiar i-a trimis mascatii peste parintii batrani acasa. Ala a fost momentul "eliberarii de ipocrizie" al pnl cand isi doreau si l-au schimbat cu un "ostean de incredere al partidului". Cred ca va este cunoscut numele de remes. Unul din cei mai slabi ministrii de finante din ultimii 20 de ani. Depasit doar de "ciumara" in topul meu personal.

Nu mi-a venit sa cred ochilor cand am vazut numirea facuta de Tariceanu la agricultura cu remes. Il prefer personal de 100 de ori pe "securistul" Daianu pepinierei de partid Roman ajuns in PNL absolut absurd pe vremea lui Tariceanu(vroia musai sa piarda alegerile la scor in diaspora) si ridicat la rang de consilier de catre Antonescu. Ori lipsa de cadre este cumplita la pnl ori teama de tineri este imensa.

Uneori e "teatru absurd" in politica romaneasca. Ma rog "fiecare vrabie pe limba ei piere".

dramoleta spunea...

Ultimul sondaj :)

http://www.politico.ro/stiri/ultima-ora/ultimul-sondaj-psdpc-pe-prima-pozitie-pentru-europarlamentare.html

Roxana Iordache spunea...

Nu e! Din păcate. Băsescu nici pe departe nu-i expirat. Cred că n-ar trebui să ne facem iluzii.

Referitor la Dăianu, parcă îl apreciai?!

agaX spunea...

pro doc,
as adauga la lista reusitelor programului basescu si una dintre nenumaratele (la propriu) victorii pe plan extern: ducerea la bun sfirsit a programului iliescu in ceea ce priveste soarta basarabiei

Pro DOC spunea...

D-lui Radu Portocala

Amanuntul ca Daianu a refuzat sa se inscrie in PNL imi scapase cu desavarsire. Intr-adevar, o inregimentare politica clara ar fi restrans gama pozitiilor in care ar fi putut fi folosit in vremuri de criza, drept piesa potrivita la locul potrivit.

Si asa chiar, macar daca toti ex-colegii d-lui Daianu ar fi fost ca el! Altfel ar fi putut arata Romania astazi, din toate punctele de vedere: institutional, arhitectonic, muzical, mediatic s.a.m.d...

Desmond spunea...

La Base nu e brand, e brandy... si odata golita sticla n-ai ce mai salva din ea

Lilick Auftakt spunea...

@Roxi

Il apreciez ca e decent, elegant si ca stie economie. In rest nu prea stiu exact ce se ascunde in spatele lui.

Lilick Auftakt spunea...

@Desmond

Dar poti sa pui in ea un biletel cu SOS si sa o arunci in mare.. :)

mihai4 spunea...

Gresiti cand vorbiti asa de Daianu. Gresiti si sunteti niste fraieri toti.Da lasa,nu-mi mai bat capul cu explicatii,ar fi prea multe pentru prea multi.

Pro DOC spunea...

Corect, dar nu numai in cazul Basarabiei, ci si in cazul Kosovo si in problema gazului rusesc din conducta uncraineana Basescu a actionat exclusiv in favoarea Rusiei.

Un al doilea mandat i-ar da ocazia sa-si impuna Constitutia cu parlament unicameral (un minus de democratie pentru noi), votul uninominal "pur si dur" si implicit sa scoata PNL-ul de pe scena (noua sursa de reducere a democratiei).

Daca intra in vigoare Tratatul de la Lisabona, Basescu ar putea sa impuna, prin referendum, si iesirea Romaniei din UE. Acum l-am auzit pe Ilie Serbanescu ca, pana azi, noi am depus anual la UE cate 1 miliard de euro (contributia obligatorie) si am primit doar 170 de milioane de euro. Ia sa declanseze Basescu o campanie anti UE, ajutat de Avramescu care a cerut iesirea din UE chiar pe 2 ianuarie 2007, cand nici nu ne trezeseram bine din bucuria integrarii!

Din pacate, Basescu nu si-a epuizat potentialul distructiv si nici oamenii lui nu si-au epuizat capacitatea de-a proiecta noi si noi scenarii de amagire a a electoratului.

Pro DOC spunea...

Post Scriptum

Ultimul meu comentariu ii este adresat lui agaX, fapt pe care am omis sa-l mentionez.