6 aug. 2010

Cum il incomoda Varujan Vosganian pe Basescu


"In 2006, cand am devenit ministrul economiei, Traian Basescu pur si simplu ma teroriza cu anularea contractelor de energie electrica ale baietilor destepti. I-am explicat ca rezilierea lor, contracte incheiate in anii 2002 -2004 pe vremea PSD, ar insemna pagube imense pentru statul roman si i-am promis ca, pe masura ce vor expira, nu vor fi reinnoite si toate cantitatile de energie vor fi tranzactionate pe bursa de energie pe care am creat-o. In aprilie si mai 2010, dl Videanu a prelungit toate contractele care expirau in 2012, pentru Alro, pt Energy Holding, pentru Luxten si altele. L-ati auzit pe dl Basescu sa mai sufle vreo vorba?"

Mi-a atras in mod deosebit atentia aceasta declaratie a lui Varujan Vosganian. Traian Basescu nu si-a dorit ca firmelor respective sa le expire in mod normal contractele, dupa care sa intre pe Bursa, in mod cinstit. Ii convenea mai mult sa le anuleze, ca mai apoi baietii destepti sa vina la el, in genunchi, si sa devina oamenii lui. Asa s-a intamplat de fiecare data. Va rog sa va aduceti aminte de Cocos, de asfaltangii sau de Gabriel Oprea, "seful mafiei personale al lui Adrian Nastase". "Baietii destepti" trebuiau sa devina oamenii sai, si pana la urma asa s-au petrecut lucrurile.

Lui Varujan Vosganian nu putea sa ii spuna asta direct, si il teroriza cu anularea contractelor... Poate ca acest lucru nu il pricepea Vosganian in vremea aceea si prin asta il incomoda rau pe presedinte. Ce s-a intamplat de cand Videanu (supranumit "portofelul lui Basescu") a ajuns la minister? S-a rezolvat situatia! Desi contractele nu au expirat, au fost deja prelungite. Il auziti pe Basescu sa maraie? Sigur ca nu. Situatia ii convine de minune. Si ne mai miram ca Videanu e nelipsit in guvernele lui Basescu? Concluzia ramane aceeasi: Basescu nu a vrut sa schimbe sistemul ticalosit, ci sa se aseze, frumusel, in fruntea lui.

Foto: Cotidianul

3 comentarii:

laurentiu spunea...

vere, mare dreptate ai. ce sa mai zicem noi cei din Gorj, cand vedem ca banii produsi in judet merg la smecheri, ca nu-i asa, nu ne trebuie noua descentralizare, ca in felul asta nu mai au loz.

lucian burjuiul spunea...

Lilick
Aia spuneam si eu cand vorbeam de MT. In MT a construit structurile de conducere si control.. e greu sa le dea la gioale unul care a fost pus chiar de ei.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucian, asa e.