Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
25 mai 2009
Pita lui TRU, o mita electorala.
Zilele trecute, la lansarea cartii “Reconstructia dreptei. Intre experimentul capitalist occidental si proiectul national romanesc” scrisa de Valeriu Stoica si Dragos Paul Aligica, Traian Ungureanu spunea: “Tentatia socialista si propaganda socialista sunt din nou la putere in spatiul public”.
Asta il sperie pe TRU. Pana aici nimic gresit. E corecta si observatia si sunt de acord si cu faptul ca e un motiv de ingrijorare. Insa mai departe TRU ne vorbeste intrigat despre rusinea de a fi de dreapta in ziua de azi, sentiment manifestat in cadrul PPE. Povesteste ca a fost de curand la congresul “popularilor” de la Varsovia si acolo, lideri de dreapta, “floarea dreptei europene”, cum ii numeste TRU pe Angela Merkel si Silvio Berlusconi, aproape nu au avut curajul sa-si asume valorile dreptei. Majoritatea sunt timorati si chiar rusinati ca reprezinta dreapta. Ba, mai mult, abodeaza teme de stanga, accentueaza valorile compasiunii sociale, iar aceste teme vin din rusinea de a-si declara apartenenta politica.
Ei bine, eu nu cred in acesta rusine, asa cum incearca sa zugraveasca TRU reflexele populiste ale liderilor PPE. Si spun ca nu cred pentru ca dreapta are la indemana argumentele necesare pentru a educa politic electoratul pentru ca acesta sa-i mbratiseze valorile.
Numai ca este mult mai usor sa obtii votul prin oferte pe termen scurt, promitand electoratului o firava protectie sociala, decat sa il educi sa-si capete independenta financiara si intelectuala. Iar liderii PPE sunt tentati de acest castig pe termen scurt. Cel mai usor e sa fii populist!
TRU face parte dintr-un astfel de partid populist. Un partid oportunist, inscris de nevoie in PPE. In coalitia care se afla la guvernare, partidul din care face parte TRU vireaza din zi in zi spre stanga. Daca doctrinele PSD si PNL sunt clare, unul reprezentand stanga si altul dreapta, PD-L e singurul partid din Romania pe a carui doctrina nu te poti baza. Se auto-denumeste azi de dreapta, pentru ca a inghitit si un mic nucleu liberal, desi ieri a fost de stanga, iar maine, avand in vedere si trendul general despre care vorbeste TRU, ar putea vira din nou spre stanga.
Partidul portocaliu, este un lucru verificat, nu poate rezista tentatiei de a folosi propaganda socialista, populismul si demagogia. Priviti cu mare atentie zilele astea, in campanie, atat PSD cat si PD-L. Vedeti vreo diferenta in felul in care se manifesta in spatiul public?
De propaganda socialista se foloseste de altfel si TRU, atunci cand nu se afla in cercurile elitiste ce isi declara pur teoretic apartenenta la liberalism si la valorile dreptei. Caci ce poate suna mai socialist decat acel slogan tamp: “Ei dau mita, noi dam pita”? Va suna acest slogan ca fiind de dreapta? Eu l-as incadra undeva intre “Stalin si poporul rus/Libertate ne-au adus!” si “Pauker, Luca si cu Dej/ Baga spaima in burgheji!”.
I se face lui TRU rusine ca e de dreapta atunci cand urla sloganul asta in piata publica? Nu are el acelasi reflex politicianist pe care il critica la liderii PPE? Corect, si de dreapta, ar fi trebuit sa spuna: “Garantam ca veti putea sa va castigati pita”. Dar asta suna prea complicat, nu? Si TRU doreste voturile repede, repede... Multe voturi!.
Dublul limbaj, cameleonismul politic, sunt chestiuni periculoase pe termen lung pentru Romania. Aceste viraje bruste de la stanga la dreapta si retur ale partidului portocaliu induc inevitabil o instabilitate in toata clasa politica romaneasca. Lucru acesta se reflecta clar si in societate.
E posibil ca socialistii europeni sa castige alegerile. De ce nu? Ne putem astepta la o noua reorientare a PD-L? De ce nu? E posibil sa il trimitem in PE pe TRU, “liberalul” profund din intalnirile intelectualilor, si sa ne trezim ca se intoarce “socialistul” TRU? Desigur! Ii vedeti pe liberali facand asa ceva? Ii vedeti “rusinandu-se” de optiunea lor de dreapta?… Ii vedeti schimbandu-si doctrina peste noapte?
De fapt de ce sa te miri? PDL nu e decat o proiectie a caracterului pervers al presedintelui Basescu, in timp ce liberalii au in spate nu numai o educatie si o istorie, ci si o doctrina viabila. Cand ai asa ceva n-o sa te rusinezi usor si n-o sa-ti cauti oportunist o noua identitate in functie de cum bate vantul prin Europa.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
21 de comentarii:
TRU e tînăr în politică, nu ştie că dreapta europeană (chiar şi cea creştin democrată) nu are nimic de-a face cu isteriile de dreapta-stînga sau stînga-dreapta ale pedeleilor mioritici.
Abordarea "temelor de stînga" este firească într-un moment de criză. O criză pe care politicienii responsabili de toate culorile din Europa o iau în serios. Vezi la pedelei politicieni responsabili?
Ai dreptate cînd vorbeşti de pericolul pe care-l reprezintă lipsa de doctrină. Care înseamnă lipsă de convingeri şi multe alte lipsuri!
Dar aşa, alternînd declaraţii elitiste şi populiste, cu un partid a cărui "doctrină" este charisma lui Băsescu, pedeleii speră să ia voturi, cît mai multe voturi de la un electorat care nu mai ştie care-i stînga şi care-i dreapta, zăpăcit de promisiunile lor.
PD si succesorul sau PD(l) - prin reprezentantii sai, mai vechi sau mai noi - au reusit "frumoasa" performanta de a fi simultan o "stinga" fara protectie sociala reala (eventual, doar promisa electoral si apoi negata, "din motive obiective") si o "dreapta" foarte abila doar in a se spala pe miini de orice responsabilitate sociala, economica, personala...
Or fi aflat pedelistii ceva ca pozitia de forta a popularilor europeni este in primejdie, daca "propovaduiesc" studiul de catre intreaga natiune - in parlament, scoli, fabrici si ogoare a "Manualului de liberalism... stiintific" editat de Humanitas... Ce lovitura economica magistrala ar fi asta pentru un om de afaceri abil ca Liiceanu!
Pentru ca ma refer la cartea "Reconstructia dreptei. Intre experimentul capitalist occidental si proiectul national romanesc". Pe care unii o vad acum ca pe o... Biblie a liberalismului PD(l)-ist! Eu o vad doar ca pe un colac de salvare... doctrinara pentru Partidul prezidential basesc. Pentru Nutzi, Roberta, EBa, Boc, Blaga, Videanu & Cie!
Iar pentru eventualitatea ca Grupul european socialist (sau cum i-o spune) va deveni cel mai numeros din Parlamentul european, le sugerez teoreticienilor pedelisti sa pregateasca si varianta de... avarie: "Manualul de socialism stiintific"! Oops! Asta nu numai ca este experimentat si "fumat" in Romania, dar teoreticienii pedelisti au mincat deja un cozonac plin de stafide pe seama lui! Tant mieux, PD(l) are deja de partea lui "experti" imbatabili in stiinta (sau arta?) de a face din negru alb si viceversa...
Cel mai interesant aspect in lozinca "Ei dau mita, noi dam pita" mi se pare folosirea verbului "a da". Daca "ei" sunt bau-baul care mituieste, eventual bau-baul de stanga (ca "noi" deh, suntem de dreapta), nu-i nicio problema cu "a da".
Dar noi... noi care suntem - vezi Doamne - dreapta.... chiar si "noi" dam? Eu stiam ca dreapta nu da, dreapta ii creeaza individului posibilitatea de a obtine ceva prin eforturi proprii. Tineti minte cum, in comunism, se tot "baga" si se tot "dadea" cate ceva?
La nivel subliminal, lingvistic, lozinca lui Traian Ungureanu devoaleaza esenta demagogica a incropirii portocalii a lui Traian Basescu.
Spatiul politic este intr-o continua perimare, mai ales in Romania, unde omul de rand este satul de absolut tot ce se intampla. Nu stiu daca va fi cineva capabil sa-l scoata din letargie, lehamitea ultimilor 20 de ani a lasat o factura importanta... Cine o va plati?
Ei nu te mira Lilith ca asta este "campania" de "dreapta" si mai ales "liberala" a PDL la care dl Preda a aderat fara nici cea mai mica "jena". Nu de alta dar se brodeste foarte bine cu intrebarile puse lui TRU la intalnirea cu Tapalaga de catre un forumist(toate cu relevanta la UE) si la care acesta nu a raspuns (la nici una din intrebari) decat prin "epocalul" deja "cine stie cistiga" si faptul ca ar cunoaste raspunsul la "cateva" din chestiuni fara insa sa faca si dovada acestei "cunoasteri".
Un fel de "noi ne facem ca suntem de dreapta si competenti" si voi ne votati.
Au preluat sau, mai corect, au dus mai departe întreg arsenalul de practici manipulative comuniste.
Dl. Radu Portocala îl citeaza, via Roxania, pe dl. Patapievici, care declara: "Singurul fapt cert este că toţi cei care îl vor ieşit din joc sunt ei înşişi nedemni să ia parte la joc.” Acest "cine nu e cu noi e împotriva noastra" sta la baza strategiei de compromitere a celorlalte partide de catre PDL, Basescu & "intelectualii prezidentiali". Dar nu numai a celorlalte partide ci si a societatii românesti.
În Dilema Veche, dl. Plesu vine sa întareasca spusele d-lui Patapievici:" Iar „răsfoirea“ Internetului cere alte însuşiri decît cele ale cititorului tradiţional: veghe critică sporită, de importanţă vitală pentru separarea falsului de autentic, a aproximaţiei de exactitate, disciplină mentală, necesară pentru evitarea arbitrarului şi a abundenţei excesive a informaţiei disponibile în reţea".
Iata ca astfel capacitatea de-a distinge falsul de autentic apartine unui cerc închis, care publica în medii controlate, unde accesul este permis pe baza "aderentei" la cauza (tot de tip comunist) si, culmea, de multe ori pe banii platitorilor de taxe (ca doar suntem în capitalism).
In felul acesta "intelectualii" reusesc ceea ce comunistii nici nu visau, sa instaureze cenzura, simulacrul si în acelasi timp sa ramîna aparatori (indignati) ai democratiei, ai utopicului "sa traiti bine!"
Actuala "dreapta" îmi aduce aminte de bicicletele fabricate la Cugir, care oricum le-ai fi asamblat, pîna la urma ieseau mitraliere.
cate ceva interesant...
www.inpolitics.ro
@Lucia
O lipsa de doctrina si de convingeri, deci un gol, in care pedelistii au turnat putin liberalism, putin populism, putin (mai mult) nationalism... Si cu acest ghiveci te prezinti in fata alegatorului sa ia fiecare ce vrea.
@Lulutza
Buna asta cu liberalismul stiintific, dar si cu manualul de socialism stiintific de avarie. Caci nu se stie niciodata, nu? Trebuie sa pleci al tine si cu umbrela si cu ochelarii de soare. :)
@Liviu
"A da". Da. Foarte interesant. Se trage din mai vechiul "tovarasi, tovarasi... va mai dam 100 de lei"
@Paul Gabor
Saturatia de care spui exista si cred ca a fost si cultivata. Un om cu o educatie politica nu poate spune m-am saturat. Dar nu s-a urmarit acest lucru, ca oamenii sa fie educati. Din contra. Asa ca ori primesc orice ghiveci doctrinar cu bratele deschise, ori se retrag.
@Shadow
Am vazut ca la un moment dat TRU a raspuns si ceva de genul: "vedem la fata locului". Ceea ce da, spune extrem de mult...
@JPost.ID
Cerc inchis.. insa atunci cand din diverse motive sunt obligati sa coboare in arena, vorba ta, imbratiseaza acest memorabil "Sa traiti bine".
Eu sincer nu stiu cum poti juca mereu acest dublu rol.
Nu am citit ultimul numar din Dilema sa vad ce a mai scris Plesu. O sa caut.
@Anonim
Merci, ma uit.
@Lulutza
Nici dacă învaţă pe de rost cursul scurt al PCUS sau operele lui Marx nu-i mai primesc înapoi socialiştii europeni.
Dar nici popularii nu-i iubesc foarte tare, din cîte am auzit - nu au încredere în ei, tocmai pentru că şi-au schimbat doctrina şi "familia politică". Pe acolo nu se prea practică "schimbarea la faţă".
@Lucia - sa vezi ce-o sa se "basice" alde Berlu, cind o vedea ca "popularii" romani dau la tot boborul spre studiu aprofundat "Biblia liberala apud Stoica & Aligica"... Probabil ca tirajul la Humanitas a fost prea generos si Liiceanu vrea sa goleasca depozitele si sa-si umple corespunzator conturile. Pina nu se prinde boborul ca Basescu e la fel de liberal ca... Luca, Pauker si cu Dej! Pina nu i se rupe si "haina" liberalismului pe la toate cusaturile...
Li s-a pus pata pe liberalism, probabil pentru ca ALDE e singurul grup serios din PE unde nu a adastat pina acum PD. Iar grupul "paneuropean" al extremistilor - singurul care i-ar merita pe pedelisti - nu este inca suficient de "puternic" dupa pohtele basesti...
Karina,
Ntz, ntz, ntz...
Nu ti-ai bagat mintile in cap? Vrei sa te dojeneasca (iar again) domnu' Preda ca insulti cameleonii? :D
eu cred ca se gasesc in pd oameni care au vederi politice inchegate. spre exemplu, eu sint foarte curios sa urmaresc o dezbatere dupa modelul pe care domnul preda l-a propus pe acest blog. cred ca raspunsuri la intrebari concrete, nu generalitati sau intepaturi gratuite (cu care tot domnul preda a binevoit sa ne onoreze initial), ar fi interesant de aflat. Unul dintre comentariile lui prodoc a ridicat mingea la fileu (domnule preda, sper ca asa se zice intre intelectuali, daca nu imi cer iertare pentru lipsa de eruditie), pacat ca domnul preda a ales sa-l ignore cu maiestrie. poate data viitoare avem mai mult noroc.
@Dramo
Uff, iar trebuie sa imi fac mea culpa. Sorry ca am insultat cameleonii. :) Cred ca sunt niste animalute simpatice. :))
@Agax
Ei, eu nu pot sa cred ca daca a propus initial dialogul ar alege acum tacerea ofensiva pentru a distruge din fasa relatia de comunicare.
TRU, e-adevarat, nu comunica in online. Nu a facut-o niciodata.
Atentie, Basescu a spus acum cateva minute (citez, sper, exact)despre coalitia PSD-PDL:
"...ca om care a a vut o contributie consistenta in realizare aceste coalitii..."
Va rog sa va uitati la reluari! Pai nu spusese el ca n-a avut nici o contributie la realizarea acestei coalitii? Si ca a fost vointa celor doi presedinti de partide, Boc si Geoana???
Ma rog, aici in Romania asa spusese, va rog sa cautati pe net! Ca la Paris a declarat altceva, ca a zis ca e dezamagit de ce a facut (deci a facut...), asta-i altceva! E declaratie pentru "exterior"...
Eh, discutia pe aceasta tema nu avea loc daca nu era congresul cand a fost dat jos Roman, acum luat de bun de PNL, PDSR si PD mergeau frumos spre fuziune, si naiba stie daca nu aveam un mare PSD 2-3 mandate majoritar...greseala PSD si a Internationalei Socialiste este ca a subestimat votantul roman, care a reactionat atipic la presiunile lor.
@Gugu
Am vazut. Si am mai vazut ca a zis: "Ce sa fac? Sa intru de acum in campanie? Sa ma joc cu lopatica?". Cred ca nu-si mai da seama ce face. Pai nu se juca ieri cu... oaia?
P.S. - daca imi scrii sa nu scot de la moderare nu scot.
@Riddick
Sa vedem ce va mai fi acum in alegeri. Nu neaparat la noi, ci in afara...S-ar putea sa mai fie schimbari.
A mai spus Basescu ceva:sa se schimbe legea electorala!
@Tony
Yes. Auzit si asta.
Daca ar fi lege electorala cu doua tururi de scrutin, si cu prag de cinci procente, ar ramane maxim trei partide in parlament, s-ar vedea ce aliante ar vrea electoratul, prin optiunile de la turul doi. Nu s-a vrut asa, desi a fost referendum pe tema, desi nevalidat, dar clar pentru aceasta solutie.
@Lilick - nu numai ca ar trebui sa porti simultan in posetica si pelerina de ploaie, si ochelarii de soare, dar unii ar trebui sa-si faca vara sanie socialista si iarna car (alegoric) liberal... dupa ce primavara au scris cu oi pe dealurile patriei, pentru gloria Lui eterna!
Schita de eurocandidat: Cristian Preda
Eurocandidatul Cristian Preda este intr-o situate ingrata. Unii ar numi-o schizofrenica, (din cauza ambivalentei la care il supune).
Teoretician si adept declarat al liberalismului, el candideaza pentru eurodeputatie sub banner-ul PD-L, un partid care reprezinta exact ceea ce spune viitorul eurodeputat ca NU trebuie sa fie liberalismul. Cel putin daca ne luam dupa speech-ul lui de la lansarea cartii “Reconstructia dreptei. Intre experimentul capitalist occidental si proiectul national romanesc”, de Valeriu Stoica si Dragos Paul Aligica.
"Specia de liberalism" in care crede C.P. este aceea in care "liberalismul trebuie sa nu fie o simpla declaratie, ci inradacinat intr-o experienta intelectulala, deschis, intelegator si nu o forma de autoizolare si separare". C.P crede intr-un liberalism sistematic, "care construieste, nu dezbina". Ce mai tura-vura, intr-un mediu elitist, CP isi exprima increderea intr-un liberalism liberal (scuzata fie-mi tautologia), adica fara populistul Traian Basescu, fara EBA si Prigoana si, in general, fara figurile reprezentative ale demo-liberalilor.
Dar, fire realista, spirit critic si minte analitica, el continua: "Traim, din pacate, vremuri in care sub semnul unor identitati de dreapta sunt asezate nu doar ignoranta si dispretul fata de o experienta intelectuala, fata de ideea de a constri sistematic, ci pur si simplu dezbinarea."
Sunt de acord!
Dornic de aplauze, succes si eurodeputatie, traind, cu noi, in vremuri in care "se aplauda mult mai mult ignoranta" si succesul public este datorat "improvizatiei", nu "inradacinarii intelectuale", Cristian Preda candideaza la Parlamentul European din partea partidului cunoscut si aplaudat exact pentru improvizatie si ignorarea experientei intelectuale. Adica intonam Wagner, in timp ce tudem oaia si berbecul, musai cu un clop cu pene de paun pe cap. Ori citam din Walter Lippmann si defilam cu EBA, Udrea, Videanu si Prigoana. La nevoie, inghitim si mititei cu mustar, la o campeneasca de partid, eventual pe gazonul celui mai frumos parc public.
In fine, eurocandidatul plin de contradictii nu va primi eurodeputatia in dar. O fi el "liberal inradacinat intelectual", dar pentru un loc pe lista PD-L nu-i suficient sa citeze din "The Good Society" a lui Lippmann, ci trebuie sa propovaduiasca din propagandistii partidului. In consecinta, dupa un laudatio pentru adevaratul liberalism (cunoaste el bine, din interior, si-o alta specie), Preda, ca si TRU, propagandiceste(sic!), papagaliceste, din strategii oranj. Ne spune, asadar: astazi, dreapta (formata adica din PNL si PD-L) este majoritara la urne, dar "asta nu se intampla ca in 2004, cand penelistii intra la guvern nu pentru ca ar fi fost o majoritate, ci pentru ca Traian Basescu castiga prezidentialele, lucru pe care ei l-au uitat". Eu nu cred deloc ca l-au uitat, mai ales ca Basescu a castigat prezidentialele in primul rand datorita girului dat de liberali, la data aceea cu un scor electoral mult mai bun decat al PD-istilor, si, in consecinta, in primul rand prin voturile electoratului liberal.
Daca, din 2007, PNL si PD-L au castigat impreuna majoritatea voturilor, (unii prin liberalism, altii prin improvizatie, subliniez eu), "aceasta majoritate n-a fost tradusa pana acuma la nivel guvernamental, la nivelul vointei guvernamentale" (spune C. Preda), turnand inca o minciuna: PSD a profitat de dezbinarea dreptei, intrand la guvernare in 2008, in contextul refuzului PNL. Aici cred, de fapt, ca a zbarcit-o rau de tot, ca Toader Paleologu cu "pleasca". Pai cum sa puna el "consistenta contributie" a presedintelui la constituirea coalitiei PD-LSD pe seama PNL-ului? Cum sa-i rapeasca el presedintelui mandria si autodezamagirea parinteasca fata de aceasta zamislire naturala, clocita tainic si cu grija inca din primavara lui 2007?
Acum, daca aceasta crochiu de eurocandidat mi-a iesit cam suprarealist ori prea cubist, nu-mi cautati doar mie vina. Va rog, uitati-va un pic si la... model!
Trimiteți un comentariu