14 mai 2009

Gafa unui fost ministru PD a creat o noua criza in sistemul de educatie!


O gafa a unui fost ministru PD din guvernarea Tariceanu, asociata cu faptul ca pe timpul acelei guvernari primariile de sector ale Bucurestiului au primit fondurile necesare sa construiasca un numar destul de mare de gradinite, dezvolta in prezent o situatie alarmanta pentru ISMB: criza educatoarelor. Dar despre ce e vorba? O treime dintre posturile de educatoare sunt vacante in Bucuresti. Inspectoratul Scolar al Municipiului a primit doar 22 de cereri pentru 1000 de locuri libere in gradinite! Gafa despre care vorbeam este a ministrului de trista amintire Mihail Hardau (in comparatie cu care Adomnitei a fost un profesionist) care a desfiintat acum 3 ani toate liceele pedagogice din tara (!!!) "Initiativa" acestuia se dovedeste acum o crima, cel putin la nivelul Bucurestiului unde in momentul de fata exista 58.708 copii care la 15 septembrie vor avea intre 3 si 6 ani, si din care o mare parte din cei care vor fi inscrisi in sistemul de invatamant prescolar de stat, nu vor avea in toamna cadre specializate care sa se ocupe de ei. Nu insist pe ideea legata de ce inseamna sa nu ai specialisti, mai ales pentru copii la o varsta atat de mica. Fiecare va puteti da seama. Va mai spun doar ca de maine (15 mai) incepe inscrierea in gradinite, si imi imaginez disperarea parintilor care se vor confrunta acum cu aceasta noua problema pe care ISMB incearca din rasputeri sa o rezolve, apeland la cadre didactice din localitati limitrofe Bucurestiului.
Cine e de vina si acum? Desigur Patriciu! Impreuna cu Tariceanu, evident, care cu nesimtire (pentru a marii deficitul, asa, de placere) a alocat fondurile necesare construirii de gradinite in Bucuresti. PD - care a creat aceasta criza de cadre - din nou nu e de vina!

23 de comentarii:

mihai4 spunea...

Chiar ai dreptate Lilick cand spui ca sunt parintii disperati.Chiar si unde locuiesc eu, se construieste o noua gradinita care a fost inceputa prin vara si e aproape gata acum.De altfel in ultimii ani se constata o mica explozie a natalitatii in Romania,iar asta poate fi un semn si al cresterii nivelului de trai.Si inca ceva:mi se pare mie, sau se nasc copii din ce in ce mai frumosii.ASTEPT RASPUNSURI DE LA VOI.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai4

Liberalii ar trebui sa se impauneze putin cu aceasta crestere a natalitatii pe guvernarea lor. Asta nu se poate combate, fiind vorba de cifre clare. Dar uite ce probleme sunt.
Ei, asta cu ... copii mai frumosi e aiurea. Nu cred ca o guvernare sau alta poate intervenii la nivel genetic. Hahaha! Insa ceea ce ai vazut tu cred ca e altceva: copii poate mai bine ingrijiti. Tine insa si cont de faptul ca tu stai in Bucuresti, unde nivelul de trai oricum e mai bun, ca si in alte orase mari. Daca o sa te duci intr-o comuna amarata o sa zici ca sunt mai uratei copiii? Nu cred. Ci doar mai saraci si mai prost ingrijiti.

GS spunea...

Mie primul ministru al PD din 2005 mi s-a parut bun. nu stiu de ce a demisionat dintr-odata!?

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Primul ministru al educatiei? Uite ca nici nu mai stiu care a fost...

Lucia Verona spunea...

A desfiinţat toate liceele pedagogice? Mi-e rău!
Evident că de vină sunt Tăriceanu, Ecaterina Andronescu, Patriciu şi Elodia. PD-ul niciodată! :))

GS spunea...

L-am vazut acum cateva zile cand a fost mascarada aia a lui basescu la Cotroceni cu sindicatele din invatamant. El a prezentat raportul comisiei

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Ei, da... a desfiintat asa, simplu, cu o semnatura. Ce nevoie mai e si de educatoare? :))

@GS

Te referi la Miclea? Aoleu, ala e alt pericol public. Stai ca am scris mai demult ceva si de asta. S-a declarat singur betiv si afemeiat: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/10/cine-face-reforma-in-educatie.html

GS spunea...

Ei, pai inseamna ca avea macar doua defecte daca nu putea avea calitati :) Am ramas c impresia asta despre el tocmai ca aplecat asa repede

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Da, a plecat la Cotroceni. I-a mirosit a bautura. :))

Lucia Verona spunea...

Miclea nu e profesor de psihologie? Cred că el este. Am auzit că l-a ajutat foarte mult pe Băsescu în campania din 2004.
Că e beţiv şi afemeiat nu e foarte grav :))

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Ba da, cred ca e prof. de psihologie. Ei, normal ca nu e grav. Se mai si drogheaza asa, experimental doar... :))
Adevarul e ca e un "personaj" interesant tipul. Numai ca face prea multe experiente. Si daca ar face doar pe el ar fi bine, dar acum face si pe copii.
In alta ordine de idei vrea sa elimine plagiatul din invatamant, ceea ce e f. bine, dar el insusi a fost acuzat acum cativa ani de plagiat. Ei, ca la noi... In fine... Macar a avut puterea sa-si dea demisia de onoare in 2005 pentru ca nu primise procentul din PIB dorit. Ceea ce nu e putin lucru.

Lucia Verona spunea...

Dacă ăsta o fi fost motivul...

Gheorghe spunea...

Coruptii se lupta cu coruptia, plagiatorii cu plagiatul, comunistii condamna comunismul, incompetentii lupta cu incompetenta etc...

"Ipocrizie ca la noi, la nimeni", ar putea fi sloganul de referinta al guvernantilor.

De altfel cand Basescu a afirmat ca PUR/PC este "solutia imorala", s-a spus ca in guvernarea CDR, PD-ul a fost "solutia ipocrita."

Claudia Muresan spunea...

@Lilick: asta cu 'se drogheaza' ca acuzatie impotriva cuiva mi se pare totally uncool. O mai faceau la TV la emisiunile 'Din Lumea Capitalului' inainte de 89, sau in Romania Mare. Cit despre Hardau, era ministru in Guvernul Tariceanu, totusi. A fost clar ca liberalii nu au expertiza pe anumite domenii, dintre care agricultura si educatia (nu ca altii ar avea). Deciziile gresite trebuie asumate. Iar mai slab decit la comunicare, guvernul liberal n-a fost la nimic. Am auzit multi oameni de peste tot zicind "mai, astia au facut multe lucruri bune, dar n-au stiut sa le arate." Ce sa mai zici, cind candidatul lor anuntat la presedintie si prima de pe listele europarlamentare nici macar n-au site. Si asta ar trebui sa fie partidul care reprezinta clasa dinamica, urbana, generatia Blackberry si Twitter! sigh...

INCERTITUDINI spunea...

Lilik, sunt atat de multe, de incurcate , de neintzelese problemele din invatzamantul nostru, ca parca nici nu mai are importantza care dintre cei pushi in functzii a greshit mai mult..
Oricum, raul se propaga de sus in jos.
Cred ca indivizii care s-au tot perindat au fost si sunt ruptzi de realitate. Refuza sa accepte ca nu sunt pregatzitzi nici profesional, nici pshihologic sa " prinda " problemele.
In tzara asta sunt multzi dascali minunatzi, care au experientza, pasiune si pregatire de specialitate .Sunt datzi deoparte. Sau total ignoratzi.
Uneori, imi vine sa ma duc peste unii care umbla de ani in shir prin procese sa cashtige o functzie pe care n-o merita nicicum si sa le strig adevarul in fatza!
Dar shii cum e-nici primavara nu se arata cu o floare-doua-trei..

hendrix spunea...

@claudia muresan Pana sa citesc mizeria scrisa de tine nu eram tentat sa scriu ceva la tema asta, dar rautatea ta m-a indispus groaznic si ma simt nevoit sa fac unele clarificari pentru matalutza.
1.Faptul ca un politician se drogheaza este extrem de grav, oricand s-ar fi intamplat asta. Tu poti avea incredere in el? Doar daca este pedelist, precum miclea, nu-i asa? Nu exista nicio legatura cu propaganda comunista de pana la lovilutie, cum poti face o asemenea legatura???
2.Spui, cumva acuzator, ca incompetentul hardau, era ministru in guvernul Tariceanu! De parca Tariceanu l-ar fi pus ministru! Tu atata lucru nu stii ca pedelepra respectiva a ajuns ministru fiind pus acolo de ba-secu, seful pedeleprelor??? In halul asta ai ajuns sa decazi, incat sa-l acuzi pe Tariceanu pentru gafa pedeleprelor?
3.Acuzi liberalii ca n-ar fi buni la comunicare. Ca au facut destule dar n-au fost capabili sa si arate. Pentru fiinte ca matalutza poate ca nu exista, dar persoanele cat de cat inteligente au vazut ce s-a facut in cei 4 ani cat Tariceanu a fost premier. Sa stii ca un miniaster al propagandei aveau doar comunistii si hitleristii. Tie dor de asa ceva, nu-i asa? Hai pa.

Lilick Auftakt spunea...

@Gheorghe
Da, observam cat se poate de clar ceea ce zici. Buna asta cu "solutia ipocrita" :)

@Claudia

Mie mi se pare ca nu ai deloc simtul umorului, ceea ce e destul de grav la varsta ta. Daca citeai cu atentie aici, unde i-am scris @Luciei de Miclea, ai fi vazut ca acolo unde am scris de... droguri am pus si un emoticon. @Hendrix are dreptate cand spune ca e grav, dar deocamdata eu nu il acuzam ca se drogheaza, ci ca e atat de tembel incat sa declare cu o oarecare mandrie-tampa asta. Dar se vede ca nu ai citit nici interviul cu el.
In rest, ti-a explicat @Hendrix. As mai vrea doar sa iti spun ca asta cu OBLIGATIA sa ai un site e oarecum deplasata. Da, trebuie sa fii prezent in online, si probabil va avea si site. Dar parca nu mi-ar placea ca treaba asta sa fie facuta asa, doar pentru ca "se cere", iar persoana nu are nicio legatura cu online-ul. Discursurile lui SUNT (apar) pe site-ul PNL. Deocamdata ne multumim cu asta. PNL e cu mult mai mult prezent in online fata de PD-L de exemplu.

@Incertitudni,

Stiu. Ai mare dreptate. Eu ma bucur cand mai citesc la tine, la Daniel Malaelea si la altii texte din care reiese cat suflet puneti in toata activitatea voastra si ma gandesc ca nu e totul pierdut in educatie, din contra. Dar pacat ca politicienii isi baga uneori coada sa faca tot felul de experiente nereusite.

Pro DOC spunea...

MIRCEA MICLEA

Miclea, in scurtu-i ministeriat, a avut totusi o initiativa mai mult decat laudabila. A incercat sa introduca standarde occidentale in promovarea in ierarhia universitara de la noi, cum ar fi numarul de articole si carti ORIGINALE publicate, inlcuse in bibliografia universitatilor straine si folosite REAL ca material bibliografic. Ma rog, tot ce tine de criteriile ISO. Riposta fosilelor din mediul academic romanesc a fost pe masura initiativei. Miclea n-a gasit atunci sustinere nici la PD, nici la Basescu, fiindca nimeni nu voia sa tulbure mafia universitara a elefantilor si-a puilor lor fosilizati inainte de termen si lipiti pe la diverse catedre. Neoficial, de asta ar fi demisionat, oficial insa pentru ca nu i s-a alocat invatamantul procentul promis din PIB. Hardau, care i-a urmat, n-a mai avut nicio treaba cu criteriile, standardizarea, bugetul...

Altfel, Miclea ramane un personaj cam prea strident colorat... Cel putin pentru gustul meu.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Da. Dar era membru PD sau nu?

Pro DOC spunea...

Lilick,
Cred ca era membru PD. Oricum, astazi este, cel putin asta aflam de pe Wikipedia: "Prof. Mircea Miclea este membru al Partidului Democrat. La data de 29 decembrie 2004, a fost numit în funcţia de Ministru al Educaţiei şi Cercetării în Guvernul Tăriceanu. El a demisionat la data de 11 octombrie 2005, acuzând subfinanţarea cronică a învăţământului românesc... "

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Da. Clar! :)

Anonim spunea...

Eu am facut un Colegiu de Institutori in Pitesti. De pe bancile acelei scoli ies anual peste 100 de educatori, si asta numai in Arges. Stiu ca si in Bucuresti exista astfel de Colegii de Institutori.

Anonim spunea...

Miclea a fost decanul Facultatii de Psihologie in cadrul Universitatii Babes- Bolyiai.