18 mai 2009

TRU la HotNews





























19 vizitatori/privitori online a fost traficul maxim pe HotNews avandu-l ca invitat pe TRU. Ce am aflat? Muuulte: ca el, Preda si Macovei vin din societatea civila. Asta stiam. Si ca e complet chior. Imi pare rau... asta nu stiam, desi banuiam. Se explica multitudinea de greseli pe care le face pe un text. In rest, cateva intrebari aranjate, si vreo doua pe care le-a catalogat ca tehnice si la care nu a raspuns. Cred ca se poate califica cu brio la titlul de cel mai slab candidat in cursa pentru Parlamentul European. Pozele in care TRU isi cauta... literele sunt via Mos Califar.

42 de comentarii:

Petrisor spunea...

Vai dragă, dar de ce a băgat capul ăla aşa în laptop, i s-a făacut rau?

tony spunea...

I s-a parut ca se vede fundul lui Basescu in laptop ?

Liviu spunea...

Am mai spus-o, dar cred ca nu mi-ati dat atentie.

Fiind pe o pozitie eligibila, TRU poate sa spuna orice, poate sa umble gol si ras in cap pe strada, totuna.

Ne pierdem vremea cu un activist de partid care si-a aranjat un post caldut.

Lucia Verona spunea...

Vai de societatea lui! Civilă, cum o fi.

Lilick Auftakt spunea...

Scuze, am scos postarile de le temele precedente. Erau inghitite de platforma. :)

@Petrisor
@Tony

A, deci nu cauta literele? E posibil sa fi cautat fundul lui Basescu pe laptop, pe care sa il linga in direct? Nu cred ca i s-a facut rau. Cred ca ii e foarte bine.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Activist, activist... dar ce activ(ist) e!!! :))

@Lucia

Ca doar n-o fi "Societatea Penala" :))

dramoleta spunea...

I just called to say...la la la laaaa /XD

tony spunea...

Societatea de unde vine TRU nu prea e civila,s-ar putea sa fie cu epoleti !

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo

Te-ai indragostit de TRU? :))

@Tony

Asta mai mult ca sigur. :D

dramoleta spunea...

Lilick,

De privirea lui... :))

Pro DOC spunea...

TRU?

El nu este decat unu
din gruparea TRUlululu...

Lucia Verona spunea...

De epoleţi ziceam şi eu. Civili, nu?

Liviu spunea...

Iar vin si zic: ne pierdem vremea.

As intelege sa discutam un interviu al lui Lazaroiu, macar ne-am putea face o imagine asupra unor planuri care se mai coc in laboratoarele de la Cotroceni. Fie ca-s informatii sau doar manipulari, macar acolo exista un material.

Dar TRU... sa fim seriosi. E un propagandist de partid si atat. Macar de Dumitru Popescu-Dumnezeu se temeau subalternii, de TRU cred ca rad chiar si ai lui :)

Anonim spunea...

@Lilick

Ce am spus eu e mult mai grav si vad ca nu realizati.
Basescu intoarce "poporul" impotriva opozantilor iar aici nu intra numai opozitia politica ci toti cei care nu il agreeaza.
Sper sa nu retraim anii '90-'92.

De TRU mi se rupe. Ne vedem la vot!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

TRULULULU pupa fundu'.


@Liviu

Crezi ca are si subalterni? Se poate mai jos decat atat? Sunt altii mai umili decat el? :)

Petru spunea...

Ar fi interesant, pentru mine cel puţin, să vedem cât "rating" ar avea ăştia deontologii de la hotnews dacă ar vorbi cu unul care râde de Băsescu nu cu Băsescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Christhyan

Pai daca poporul reprezinta amaratul care se lupta (pe bune) cu criza, si pe care si-l ia ca aliat Basea acum folosind, ca de obicei, demagogia, chiar nu avem incotro. "Poporul" ala nu va realiza niciodata ca e disperat tocmai pentru ca s-a lasat mintit.
Noi nu ne putem lupta cu altceva in afara de demagogia si populismul lui Base, si pupincurismul servitorilor lui.

Lilick Auftakt spunea...

@Petru

Da, si cine sa-l invite? Tapalaga? Alta sluga...

Petru spunea...

@Lilick
Ai un argument. Point taken there.

[D][S][N] spunea...

Poze cu TRu?!...
Moartea traficului... :)

Anonim spunea...

19 online? Pai sa vedem - Cristian Preda, Avramescu, Patapievici, Voinescu, Tismaneanu, offf, nu-mi ies 19, adaugati si voi

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai Voicu

Hahaha! :)) Era sigur si @Mos Califar. Statea sa faca capturile.

Ionut spunea...

TRUe e natural .. adica ii stiti privirea si ochii in toat edirectii de zici ca-i melc, de ce aveati asteptari sa vada ceva?

Cand am dat examen de admitere la liceu am avut supraveghetor un profesor cu ochii ca ai lu` TRU .. si al dracu se uita inainte dar cu ochii aia ai lui nu stiam daca se uita la mine sau in alta parte .. parce se uita in ochii tuturor si nimeni nu s-a riscat sa se intoarca la banca sa copieze.

Eu zic sa-l trimitem la baile termale din Siberia! eu as vota pentru asa ceva! :D

Pro DOC spunea...

@Lilick si Mihai Voicu
Exact asta spuneam si eu: TRU este doar unu' din gruparea TRULULULU. Culmea e ca, pe vremuri, ii apreciam comentariile sportive de la "22". Am incercat azi-noapte sa-i citesc si cateva "esuri" din "Tehnica neputintei la romani". Am fost uluit de topaiala lui lingvistica. Cu cat subiectul abordat era mai greu, cu cat opintelile-i stilistice mai serioase, cu atat mai lesne ii scapa totul printre degete. Are asa un fel de-a spune TOTUL, fara sa spuna nimic!... Un "talent" de-a vantura clisee "canonice", carora le agauga tot felul de moate si fundulite stilistice... Dupa trei "esuri" am inchis (definitiv) cartea si-am trecut la alta. Am sa ma uit pe site-ul ICR-ului, sa vad daca este si el tradus si publicat afara, ca Avramescu.

Jpost.ID spunea...

acum înteleg de ce-a scris TRU cu atâta patos pâna când l-au dat afara: nu putea citi comentariile.

Anonim spunea...

Va amuzati dar cand or sa va alerge minerii prin Capitala nu cred ca o sa va mai arda de ras. Si tare am o banuiala ca minerii vor fi inlocuiti de interlopi de strada. Base prinde la smecheri.

codeus spunea...

asta-i tare de tot.ha ha, ase bine vede?

Petru Clej spunea...

Așa ceva mi se pare abject:

"Si ca e complet chior. Imi pare rau... asta nu stiam, desi banuiam."

Precizez că fac parte dintre cei care sunt acuzați că "l-au data afară pe Traian Ungureanu de la BBC la ordinul PSD", dar astfel de josnicii sunt inacceptabile, indiferent cât de mult ai urî un candidat.

Pro DOC spunea...

Domnule Petru Clej,

Pacat, totusi, ca nu-ati spus de ce a fost Traian Ungureanu dat afara de la BBC. Din cauza picarii unui test de voce radiofonica si-a unui interviu – cum s-a mai scris prin presa romaneasca – sau pentru ca a incalcat principiul echidistantei postului?

Surprinzator e ca TRU a trait o experienta similara si in presa autohtona. Cred ca stiti ca a fost dat afara de la ‘Cotidianul” fiindca, in timp ce-si publica aici editorialele – din pozitia de jurnalist independent, era platit de PDL pentru consultanta politica si acceptarea posturii de mascota electorala a partidului.

In fine, pentru TRU, totu-i bine cand se termina cu bine. Salvarea ii vine de la politica, in care, in sfarsit, s-a angajat plenar si, mai ales, transparent.

Intrebarea mea este: Oare pana cand va mai functiona politica noastra ca o fabrica de reciclarea a materialului uman devenit, prin compromitere, nefolosibil in domeniul in care a profesat?

Dar, ce mai conteaza? Pe langa atatia ex-securisti, ex-mici nomenclaturisti PCR si alte no names din diferite domenii de activitate, ce mai conteaza si-un ex-jurnalist ca TRU? Mai ales ca habar n-are cu ce se mananca Parlamentul European. Nu stie nici macar daca UE are personalitate juridica sau nu, nu stie nici in cate domenii se aplica in prezent procedura codeciziei. De fapt, nu stie mai nimic, in afara de faptul ca e pro Basescu si pro PDL, (fapt de care e atat de sigur incat a socotit necesar sa-l mentioneze si-n CV). As spune ca dvs., rece, sec, englezeste: e inacceptabil! TRU insa ne va dovedi, ca si pana acum, exact contrariul.

Petru Clej spunea...

Domnule care semnați PRO-DOC (chipurile pentru că aveți nu știu ce funcție la serviciu care nu vă permite să, etc, etc) există o decență, o discreție și o confidențialitate a acestor raporturi de serviciu pe care dumneavoastră și atâția alți români nu o puteți pricepe.

După cum nu puteți pricepe și nici faptul că este abject și lipsit de decență să-ți bați joc de infirmitatea unui om. Sunt absolut dezgustat de atitudinea de pe acest blog, care din rațiuni de microbism politic trece peste aceste norme elementare de decență.

Mă interesează prea puțin discuțiile dumneavoastră anti-Băsescu și pro-PNL (după cum le-am spus și partizanilor lui Băsescu același lucru), dar când un om care are o miopie debilitantă este făcut "chior" și batjocorit pe tema asta, iar dumneavoastră numai asta v-ați găsit să comentați, nu pot să fiu decât foarte ușurat că nu mai frecventați pagina revista ACUM.

Pro DOC spunea...

Domnule Petru Clej,

Daca ati fi citit postarile mele, ati fi observat ca niciodata nu m-am legat de incapacitatile fizice ale persoanelor in discutie, ci, si cu precadere in cazul de fata, de un anumit fel de cecitate morala. Aceasta nu-mi starneste niciun fel de compasiune si nu ma obliga, in niciun fel, la mai multa discretie sau decenta decat probeaza subiectul discutiei.

Si fiindca tot invocati decenta si confidentialitatea raporturilor de serviciu, (si, presupun, a celor interumane, in general) sunt surpins ca amintiti aici motivele pe care vi le-am destainuit ca fiind la baza optiunii mele pentru un nick name. E plina blogosfera de mii si mii de nickuri, fie ale autorilor de bloguri, fie ale vizitatorilor lor. Nu inteleg cu ce v-ar fi iritat mai putin daca as fi postat sub un pseudonim de genul Radu Andreescu, George Cristescu sau Marin Cumpata. Ma mir ca nu intelegeti ca, in Romania, sunt joburi in care, privind exprimarea opiniilor, ai doua drepturi fundamentale: sa faci politica sefului sau sa ramai … silent.

Revenind la TRU, nu am facut niciodata nicio aluzie la miopia lui galopanta. I-am comentat exclusiv scriitura si nicio regula de bun simt nu ma impiedica sa fac observatii asupra stilului unui eseist. Am si dreptul de-aface comentarii asupra calitatii lui morale si intelectuale, din moment ce a devenit politician si-mi cere un vot pentru a deveni eurodeputat.

Cat priveste revista ACUM, in care am postat vreo cinci comentarii, acum cateva luni, nici nu intentionam sa recidivez. Cred ca si in patul lui Procust m-as simti mai confortabil decat pe un forum pe care il moderati dvs.

Petru Clej spunea...

Domnule anonim, care de sub anonimat aveți curajul să vă dați cu părerea și să dați lecții de moralitate și aruncați cu piatra deși nu sunt sigur că sunteți chiar așa de neprihănit, eu mă leg de faptul că ați tăcut chitic când a fost propusă această temă unde este batjocorită o persoană pentru infirmitățile ei fizice. Ca atare, sunteți complice la această abjecție, la fel cu ceilalți chibiți și microbiști politici care se defulează pe acest forum și au impresia că fac ceva inteligent (la fel ca partizanii lui Băsescu pe alte forumuri care au aceeași impresie, când de fapt nu faceți altceva decât să vă scăldați într-o submediocritate deprimantă, cu toții).

Pro DOC spunea...

Domnule Petru Clej,

Desi va impartasesc opiniile, inclusiv respectul pentru corectitudinea politica, ma despart categoric de felul in care vi le sustineti prin dialog. Transformati orice disputa intr-o partida de box care nu se poate incheia decat c-un invingator si-un invins, invingatotul fiind mereu dumneavoastra. Eventual, prin KO, si chiar in prima repriza.

Niciun argument al interlocutorului dvs. nu ramane vreodata in picioare, chiar daca este unul valid. Pentru asta aveti la indemana nu doar o ironie mordanta, ci si un larg repertoriu de etichete: romanism, fundamentalism, sovinism, microbism, provincilaism, si alte "isme", la care recurgeti mereu, ca la uppercut-ul final.

In fond, eu postez anonim pe bogul unei persoane care si l-a inregistrat sub un nick name, fapt ce nu contravine defel principiilor blogosferei.

Si, fiindca tot am pornit acest raspuns de la ideea de dialog, imi permit sa va amintesc ca intr-un dialog conteaza doar argumentele opinentilor, nicidecum eventualul lor grad de prihanire.

Revenind la oile noastre, dincolo de colocvialul "chior", un peiorativ (si in opinia mea, regretabil) pentru stiintificul "miop galopant", folosit de dvs,. majoritatea postarilor de la subiect nu s-au referit la infirmitatea fizica a ex-jurnalistului devenit, oficial, om politic.

Cat despre submediocritatea comentariilor, sunt sigur ca o alta calitate a politicii si-a celor care o fac in Romania (iata, mai nou si TRU, in mod oficial printre ei!), ne-ar da ocazia unor comentarii de o cu totul alta tinuta.

Ca alegator si comentator ocazional pe forumuri, m-as fi simtit mult mai bine daca TRU (si oricare alt aspirant la eurodeputatie) mi-ar oferi prilejul sa-i comentez proiectul politic cu care merge la Bruxells, decat sa ma dedau la penibile ironii despre si mai mai penibilul adevar ca d-nul/d-na/d-soara "catindat" care-mi asteapta votul nu s-a ostenit nici macar sa afle ce-i cu forul in care pretinde ca vrea sa ma reprezinte.

Pro DOC spunea...

Erata la postarea anterioara

Desigur, invingatorul si Bruxelles.

Petru Clej spunea...

Domnule anonim care semnați pro-DOC, ați reușiți să scoateți un "regretabil" din vârful buzelor și evident dacă nu interveneam nu ați fi spus nici pâs la această abjecție, de la care de fapt a plecat acest fir. Asta nu e "corectitudine politică" cum cu ironie remarcați, ci pus și simplu lipsă de fair play, lovitură sub centură.

Remarcați că nu am spus abcolut nimic pe fond despre opiniile candidatului Traian Ungureanu.

Un alt lucru care mi s-a părut deplasat și care reprezintă o altă dovadă de dezorientare morală este faptul că inițial ați încercat să mă trageți de limbă despre detaliile cazului Ungureanu-BBC. Asta vă interesează de fapt pe dumneavoastră. Adică am păstrat tăcerea până acum (repet, din considerente de etică) și am să mă apuc să dezvălui aceste chestiuni confidențiale pe un forum care are ca singură rațiune de a exista atacarea a tot ceea ce este legat de Traian Băsescu și de susținătorii săi? Mă dezamăgiți domnule anonim, dar nu cr4ed că vă spun o noutate.

Pro DOC spunea...

Domnule Clej,
Evident nu am vrut sa va trag de limba privind plecarea lui TRU de la BBC, fiindca, din nou evident!, nu sunteti genul care s-ar lasa tras. Am adaugat doar la cauza evocata si respinsa de dvs., (pe care o resping si eu) alte posibile cauze, asa cum au fost ele vehiculate de presa romaneasca. Asta doar pentru a ne face o imagine mai clara asupra persoanei din topic.

Cat priveste ratiunea de a fi a acestui blog si-a forumului aferent, ma despart categoric de dvs. Eu cred ca blogul si forumul nu-si propun altceva decat sa demonteze enormele minciuni puse in circulatie de masinaria de propaganda a principalului partid de guvernamant si-a liderului lui - ajuns, si prin votul meu si-al multor altor vizitatori care posteaza aici, presedintele intregii tari. Va rog, nu ignorati faptul ca masinaria de propaganda la care m-am referit a cooptat prin diverse forme de cointeresare, in principal pecuniare, cam tot atatia intelectuali de o anumita anvergura cati a reusit sa adune si Ceausescu.

Nu mi se pare normal sa asist pasiv la intinderea minciunilor propagandistice peste noi, cum am facut eu, dar mai ales parintii mei, pe vremea cand nu existau aceste forme alternative de comunicare si informare care sunt blogul si forumul. Presa romaneasca, asa cum este ea acum, e infinit mai dezgustatoare si mai toxica decat majoritatea blogurilor. In plus, e controlata si lipsita de credibilitate, gata sa le lepede de jurnalistii nealiniati la o simpla sesizare a unui om al muncii ( nici nu mai e nevoie de un intreg “grup”) Apropo de presa, dvs. reusiti sa cititi editorialele lui Mircea Mihaies din EVZ?

Paratraznetul Fanica spunea...

Cineva este destul de iritat incat ignora complet argumentele care fac obiectul discutiei de fapt si se axeaza asupra unor superficialitati. Ca este "chior" sau "miop" e irelevant. Sa fie "sindromul Boc", obsedat de faptul ca niste oameni rai din societatea civila "s-au luat de el ca e mic", ceea ce este la fel de fals in cazul lui Boc, cum este fals astazi, in cazul lui TRU, ca ne-ar interesa vreun pic miopia sa.

Nu inteleg de ce trebuie sa inchidem discutia intr-un cadru trivial si in esenta neinteresant pentru noi, cetatenii acestei tari, in contextul in care, de fapt, ar trebui sa evaluam candidatii la parlamentul european.

Petru Clej spunea...

Domnul care se ascunde sub anonimat și semnează PRO-DOC,

Ultima postare a unui individ care se ascunde ca dumneavoastră sub anonimat, arată cât de justificată a fost intervenția mea.

Faptul că acesta consideră că batjocorirea unei persoane plecând de la o infirmitate fizică - cum este absolut evident din startul firului - ar fi un lucru neînsemnat dovedește cecitate morală.

Repet, nu m-am referit la fondul problemei și dacă cumva sunt suspectat de simpatie pentru Traian Ungureanu ca oamenii de casă ai lui Traian Băsescu, vă doresc tuturor de aici să nu fiți vreodată ținta unei campanii de presă de denigrare ca aceea din 2003 - 2004 de după plecarea lui de la BBC. Criticarea jurnalistului sau a candidatului Traian Ungureanu este perfect legitimă, dar calificarea lui drept "chior" este o abjecție și dacă nu înțelegeți asta, aveți o serioasă problemă de moralitate.

M-ați întrebat dacă citesc editorialele lui Mircea Mihăieș. Nu, nu le citesc nici pe ale lui nici pe ale altora care apar în presa din România. E o pierdere de vreme.

Le citesc pe cele publicate în revista ACUM www.acum.tv de Liviu Antonesei, elegante, pline de substanță și care arată că pot fi și sunt mai interesante articolele scrise de pe o poziție imparțială.

Dar mă îndoiesc că un microbist politic ca dumneavoastră poate accepta așa ceva.

Pro DOC spunea...

Domnule Clej, am impresia ca am intrat intr-un never ending story. Stiu ca veti insista pana veti avea ultimul cuvant, asa ca reiterez: aveti dreptate in cazul nefericitului cuvant "chior, (care nici macar nu-mi apartine), desi miezul, MIEZUL problemei se afla dincolo de peiorativul "chior" versus "miopie debilitanta", formula corecta politic pe care o propuneti in schimb. Inca o data va spun, oricat de slab pugilist as fi in ringul(sic!) dialogului initiat de dvs., nu pot accepta supozitiile pe care le faceti in privinta mea.

Mai mult, aflati va rog ca dl Liviu Antonesei este comentatorul meu politic preferat. I-am admirat curajul opiniei si inainte si dupa '89, iar editorialul dumnealui "Boierii mintii, sluga la boierii zilei" l-am citit de doua ori si l-am email-at tuturor prietenilor si cunoscutilor mei. Exact despre asta e vorba si in cazul TRU. Mai rau, se pare ca persoana care ne-a fost vanduta drept un un boier al mintii e un simplu negustor care n-are nici in maneca si nici in clin cu boieria. Imi insusesc observatia ca falsul boier sufera de miopie debilitanta si ma disociez energic de nefericitul cuvant "chior".

Pro DOC spunea...

P.S. Scuze ca revin, dar am uitat sa va spun ca ma tot intreb daca editorialul domnului Antonesei, pomenit de mine in postarea anterioara, si-ar fi gasit vreodata locul in revista ACUM.
Eu l-am citit in New York Magazin.

Pro DOC spunea...

Oops, nu credeam c-am sa mai revin la pagina asta. Citidind niste articole de Liviu Antonesei, am realizat ce confuzie am facut intre cei doi disidenti ieseni si publicisti cu prenumele Liviu. Bineinteles ca "Boierii mintii, sluga la boierii zieli" a fost scris de Liviu Cangeopol (de asta a si aparut in "New York Magazin"), si nu de Liviu Antonesei, cum imi dictase mie o sinapsa gresita! Oricum, il citesc cu placere si pe Liviu Antonesei.
Ii multumesc lui Lilick pentru vizualizarea acestei rectificari insotite de scuzele de rigoare.

Lilick Auftakt spunea...

Nici eu nu credeam ca o sa mai revin la pagina asta, dar, pentru ca vad ca s-a terminat disputa, o sa pun acum si un citat din TRU in care spune singur despre el ca este chior... si asta spune si despre Traian Basescu. Iaca-ta:

"Traian Cel Mare si Chior! Si pe mine ma cheama Traian, si eu sint chior, dar Basescu e Mare. Dintr-un motiv foarte clar. Aparitia acestui barbat furtunos si deschis e aparitia unui fenomen necunoscut in lumea romaneasca: vointa. Dupa o suita interminabila de figuri negative sau depresive, Traian Basescu e primul exemplar de roman pozitiv, la putere."
TRU, Evenimentul Zilei, 14 Decembrie 2004