10 mai 2009

Troica vinovata


Vad ca se trece extrem de usor peste un subiect, desi toti stim ce lucru grav s-a petrecut in toamna anului trecut in legatura cu legea salarizarii profesorilor. Toti ne amintim ce-a fost atunci, indiferent de acuzatiile lui Traian Basescu de acum.
As vrea sa subliniez cateva aspecte. Patru puncte:
1. 48 de ore – atat a avut la dispozitie Traian Basescu pentru documentare, pentru a se lamuri asupra situatiei din invatamant.
2. Mircea Geoana si PSD sunt intiatorii legii maririi salariilor profesorilor. Ei au insistat, apoi PD-L a pus botul si a marsat la populism
3. E adevarat ca toate partidele au votat legea, dar imediat PNL s-a razgandit, si ministrul educatiei, care votase legea, a fost demis. A cazut un cap. Un liberal, Adomnitei, a PLATIT, pentru ca initial mersese cu turma. Acuzatiile din partea colegilor de partid au fost grave. De la “Nu sunt responsabil pentru toţi proştii din Guvern.” – declaratia lui Tariceanu, pana la "Cristi, îmi eşti drag, dar mai drag îmi e partidul. Dacă nu-ţi dai demisia, îţi voi retrage sprijinul politic."- Ludovic Orban.
4. Emil Boc a amenitat ca il da in judecata pe Tariceanu daca nu aplica legea.

Ei bine, dintre cei care au sustinut aceasta lege, PNL a platit imediat prin debarcarea lui Adomnitei si apoi chiar si electoral. Insa troica populista (Basescu, Geoana, Boc) e inca la putere si are mult tupeu. Geoana e presedintele senatului si un fel de vice-presedinte. Il vedem zilnic prin tara facand tot felul de alte si alte promisiuni, dansand si cantand cu multimea. Boc, cel care il dadea in judecata pe Tariceanu, e premier. Si el canta si danseaza cat il tin bojocii ca “Noi suntem romaaaani!”. Iar despre cel care a gandit intens si a promulgat legea ce mai e de spus? Mai e inca presedinte si e intr-o continua campanie electorala. Troica asta vinovata cum plateste?

Din ultimul sondaj INSOMAR:
Traian Basescu: 38,1%
Mircea Geoana: 20,8%
Crin Antonescu: 20,1%
Corneliu Vadim Tudor: 8,5%
Radu Duda: 6,5%

PSD-PC: 30,9%
PD-L: 30,8%
PNL: 18%

20 de comentarii:

[D][S][N] spunea...

La un moment dat , vor plati, asta sigur!
Foarte important insa, momentul !

Mos Califar spunea...

Sondajul ala care-l da pe Basescu ca responsabil pentru guvern ar fi trebuit sa intrebe si cata incredere au in guvern si-n nivelul de viata , ar fi fost distractiv

Pro DOC spunea...

Asadar, 38,1 la suta pentru Basescu, intr-un sondaj mai "prietenos".

55,9 la suta - pentru opozantii sai (insumand procentele cu care sunt creditati Geoana, Antonescu, Vadim si Duda).

Nu stim deocamdata cati nehotarati a numarat sondajul, fiindca e evident ca niciunul din cei 55,9 la suta n-ar vota cu Basescu. (stiu ei, la fel de bine ca noi, de ce, chiar daca multi dintre ei au in vedere alte motive.)

Ramane de vazut cine va atrage in turul doi votul celor 55,9 la suta de antibasescieni si, mai ales, cati nehotarati exista acum si cine si cum ii va determina sa voteze in turul doi.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Turul doi e cel mai important si de el se teme Basescu. Sa vedem.

Pro DOC spunea...

Toate ziarele au preluat sondajul fara a face vreo referire la procentul de nehotarati, care e extrem de important!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Asa e.

GS spunea...

Era sa gresesc! Am vrut sa scriu eroare. Nu-i eroare, este doar o informatie incompleta. Nu e troica. Este un cvartet de coarde politice. In spatele lui Basecsu sta unul cu parul grizonat. De la el se trage. In urma cu sapte luni a fost chemat impreuna cu locotenentul sau Harbuz si li s-a aratat ce au lasat la Agricultura in timpul mandatului PSD. La intrebarea ... "ce aveti de gand?" au raspuns ... "contati pe noi!" Astazi, amandoi sunt la Agricultura Agricultura, ginerica este in guvern, iar fetita este pe loc eligibil la europarlamentare desi figureaza in toate topurile la absenteism. Intelegi ... ? Mi-a soptit o pasarea care stie.
Tot se lupta astia sa scoata PSD-ul de la guvernare si nu reusesc. Toata afacerea este agatata in cateva suruburi ruginite pe la DNA. Grizonatul, Oprisan, Mazare, Mitrea (suparat ca n-a prins si el ceva) si inca vreo doi.

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Ala cu parul grizonat nu e in spatele lui Basescu pt ca Basescu il are la mana cu niste dosare grele, gratie lui Liviu Turcu. Am scris putin mai demult pe blog de relatia lor si cum s-a folosit Basescu de ei ca sa alinieze PSD-ul la guvernare.
Sper sa nu faca prostia sa scoata PSD de la guvernare ca au posibilitatea unica sa faca opozitie fiind la putere. Ceea ce e mare lucru.

Pro DOC spunea...

Lilick,

Ori acest sondaj Insomar e o abureala, ori a fost prost citat de ziaristi. Daca nu avem nehotarati,( si nu vem!)inseamna ca aprox. 94 la suta dintre romani sunt hotarati se mearga la vot si si-au definit deja optiunea. Mai ceva ca in Duminica Orbului, zau asa... S-o creada mutu'.

mihai4 spunea...

Da,ce sa zic sondaj insomar cu 30,9 la 30,8 sau Geoana cu Crin tot la zecimale.Pe scurt:ABUREALA.

Gheoghe spunea...

Eu am dubii ca sondajele sunt reale. Exista un monopol in media si un monopol in firmele de sondaje, ambele dominate de fosti securisti, care manipuleaza atat informatia cat si sondajele si alegerile.

Pe de alta parte pui superficial problema, focalizand-o pe indivizi.
Probelma e una de valori, nu de oameni. Daca schimbi pe Geoana cu Ponta, pe Nastase cu Hrebenciuc, sau pe Ilescu cu Basescu ce am rezolvat?

Indivizii respectivi sprijina activitatea pe ipocrizie. In '92 dupa alegeri A Nastase declara cinic la acuzele de populism, ca scopul in alegeri este sa castigi, nu are importanta cum, si ca victoria arata ca s-a lucrat cu profesionalism. Cu alte cuvinte daca poti prosti electoratul insemana ca ai fost mai bun decat adversarul care nu a reusit s-a demonteze populismele.
Nimeni nu demonteaza ipocrizia si populismul, toate partidele se intrec sa-l exploateze la maxim, considerandu-l singura metoda de succes.

Cand clasa politica e omogena nu prea ai alternativa, asa ca alegerile devin inutile.

Daca pe esicherul politic ar fi o forta politica dominata de onestitate si alegatorii ar avea o alternativa la actuala clasa politica, probabil ca s-ar prezenta mai multi la vot si rezultatele ar arata altfel.

codeus spunea...

eu am senzatia ca vor plati la toamna Lilick.sondajele sunt facute de cine sunt facute nu reflecta adevarul.am eu asa o presimtire ca multi isi vor "rupe"gatul in toamna.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Ai cautat cumva si pe site-ul INSOMAR? Eu inca nu. Poate gasim acolo si alte date.

@Mihai4

Coincidente? :D

N-as pune problema centrata pe indivizi daca nu as vedea ca doar in cazul Geoana partidul primeaza. In rest vad personalitati in fata partidelor, si mai vad ca un partid poate scadea in sondaje doar daca locomotiva lui se defecteaza. Asta e Romania, nu am ce face.

Lilick Auftakt spunea...

@Codeus

Mda. Sa vedem. Pana la toamna insa mai avem niste alegeri. Ceea ce se va intampla in toamna depinde mult de ceea ce se va intampla acum, in iunie.

mihai4 spunea...

Coincidente pe dracu.La astfel de sondaje eu nu pun botul.Eu ma uit ce vor ,,EI'' sa transmita si cred exact contrariul.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

50% nehotarati.
20% nu voteaza.

codeus spunea...

Lilick tocmai "nehotaratii" aia o sa fie o surpriza pt unii politicieni.cei care daca ii intrebi cu 24 de ore inainte de vot cu cine vor vota habar nu au da vor vota.eu stiu cu cine votez de pe acum si in iunie si in toamnadar cei ca mine sunt putzini.Lucrurile se vor transa acolo cu stampila in mana.

Pro DOC spunea...

@Lilick

Aha, multumesc. Asadar, jocurile nu sunt inca nici pe departe facute....

Traian Breazu spunea...

Nici eu nu am incredere in niciun sondaj. Sunt convins ca rezultatele vor fi cu totul altele.
Insa, la ce serveste de minune acest sondaj (si altele): ilustreaza de minune rolul lui Duda in aceasta cursa, cea de a asigura o finala Basescu - Geoana. Cel putin asta se incearca, ramane de vazutdaca vor reusi

Lilick Auftakt spunea...

@Traian

Cred ca ai pus punctul pe i. Nu e greu sa ne imaginam unde ar fi mers cele 6,5 procente.