15 mai 2009

TRU, limba romana si... competentele sale :)))))


Am primit de la Dramoleta un link. Click AICI. Cititi cu mare atentie ce scrie Traian Ungureanu despre limba romana si despre performanta pe care o face... la limita artei. Limba romana ca limba romana. Cele cateva greseli (destule totusi pentru un CV atat de scurt) le putem pune pe seama faptului ca are probleme mari de vedere. Insa continutul e grav de tot! Competentele lui Traian Ungureanu care il recomanda pentru Parlamentul European se reduc la... una singura: "Jurnalist liber de contract, disponibil dar nu de inchiriat. Comentator declarat pro-PD-L si Traian Basescu". Pasiuni si convingeri. Atat? Cred ca are cel mai slab CV dintre toti candidatii - continut si forma.
Cateva mostre ca sa va amuzati: "Senior Producewr BBC", "Gazeta Sportuirilor", "Rvista ID", "6 volume de esuri"... si cu toate astea: "Extrem de interesat de şi riguros în comunicarea scrisă." De-ajuns pentru a "balea pe o arie larga". Nu? :))

36 de comentarii:

Mos Califar spunea...

Incredibil sa fie atat de tampit, poate e o gluma a cuiva ( el fiind oricum o gluma a naturii)

Lilick Auftakt spunea...

@Mos

Nimeni nu a vrut sa creada cand tot scriam cu @Lulutza ca ii vedeam textele trimise la Cotidianul (pentru blog), pe care cei de acolo le puneau pe site in graba in forma primita. Nu le corectau. Erau ilizibile, indescifrabile, lipseau litere, erau in plus altele, nu se terminau frazele, nu se intelegea nimic. Dupa ce faceam misto cateva ore se apuca cineva sa corecteze si aparea la lumina un text cat de cat decent.
Nu e nicio gluma nici aici. Asa e el. :)

Lulutza spunea...

O dulceata "aroganta" aia cu "Nu conduc maşini. Prefer să conduc discuţii şi dezbateri"! Asta ca sa se scuze ca nu a fost capabil sa-si ia carnetul de conducere... Si totusi, omul asta are mari probleme: 1. este "specialist" numai in gazetaria fotbalistica; 2. nu are nici cele mai vagi studii, nici experienta in afaceri, management, leadership; 3. experienta capitalista a respectivului se limiteaza la a-si negocia cu vreun patron salariul si/sau "privilegiul" de a fi pro-PDL si pro-Basescu...

Basca si colac peste pupaza: Traian cel Mic asta cunoaste vreo limba atit de straina pe cit ii este cea materna???

Anonim spunea...

dati si tu draku mailul pe blog , public, ca nu mori, ca vreau sa-ti trimit niste materiale care te intereseaza sigur si n-am unde.

Lulutza spunea...

Aoleu, ce "umoristic" este tovarasul asta! Ca "domn" nu pot sa-i spun...

"Competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului: Atit cit sa pot balea pe o arie mare de site-uri, presa si centre de productie politico-intelectuală",

"Competenţe şi aptitudini artistice: Lucrez cu limba română , ca test stilistic şi încerc să fac, prin gazetăria scrisă şi vorbită, performanţă la limita artei"

"Alte competenţe şi aptitudini:
Capacitatea de a absorbi cultură populară modernă (fotbal şi muzică). Am scris mult pe ambele teme şi deţin sau am deţinut rubrici sau pagini de opinie pe ambele teme, de aproape 20 de ani"

Saracutul, ce ridicol este! Si cind se lauda si cind face pe modestul... "Capacitatea de a absorbi cultură populară modernă..." A uitat bautul berii la gitul sticlei si scuipatul cojilor de seminte... Arta si cultura, bre, nu joaca de copii!

Stiam eu ceva ca este considerat un bun gazetar sportiv, dar chiar se ocupa si de critica muzicala???

CRadu25 spunea...

Apropo de folosirea limbii romane, tipul e de groaza. Auzi, "balea pe o arie larga". Noroc ca s-a trezit vreun baietas mai destept si a schimbat in "naviga" ca oricum intregul CV este de toata jena...

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Nu stiu cine esti dar poti lasa orice ca doar am moderare. De asemenea iti poti lasa si adresa sa te contactez. Scrie-mi despre ce e vorba.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Lasa-ma ca nu mai pot de ras. "Umoristic" rau nenea TRU. L-am mai pus si in sondajul ala cu intelectuali. A fost si cel mai votat!!! Competentele sale de fapt se reduc la a da cu limba... (e corect si a "balea", hahahahahahha)

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25

Cand am ajuns la "balea" era sa cad jos. :))))

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Da. Nu stiai ca scrie si cronici muzicale??? :D

Pro DOC spunea...

Rasu'-plansu'

E totusi trist sa primesti zilnic noi dovezi ca "intelighentiei" noastre ii lipseste tocmai inteligenta si un derivat de baza al acesteia, simtul ridicolului. Hai, ca mananca litere intr-un fel care ar putea sa-i faca textul haios, (daca n-ar fi vorba de propriul CV de candidat la europarlamentare!) mai treaca-mearga. Dar isi impinge "stilul" dincolo de orice limita a ridicolului.

E atat de "atent la buna folosire a limbii romane" si "lucreaza" atat de bine "cu o limba romana ca test stilistic", incat face "performanta" dupa performanta la limita... umorului involuntar.

Alta de pomina: "Disponibi, dar nu de inchiriat". Oricum, stiam si noi ca el e... not for rent, but for sale.

Ce mai, clar: Le style c'est l'homme meme!

Mos Califar spunea...

Bai Lulutza+Lilick nimic nu intelegeti , tre sa va explic tot io.
Nu e "balea" e "balega" dar a omis o litera.

[D][S][N] spunea...

Oricum, in Gazeta Sporturilor scrie bine de tot...
Se pricepe omul asta la sport, ce n'ai vazut! :)
Daca nu te'apuca nervii cand il vezi ce debiteaza, poti sa te amuzi copios...

Lilick Auftakt spunea...

@Pro-Doc

Rasu'-Plansu' ... asa e. Nu l-o fi invatat nimeni pana la varsta asta cum se scrie un CV? Nu l-o fi invatat ca stilul literar nu are ce cauta in completarea unei fise tehnice?

Lilick Auftakt spunea...

@DSN

Haha! Comentariile sportive nu ma mai apuc sa i le citesc acum. Imi sunt de ajuns "balelile" astea.(sau "balegile", cum zice @Mos)

Pro DOC spunea...

Lilick,
E trasnet! Imi curge "balea' de atata ras. Ce-o fi in capul lui?? :))

Lucia Verona spunea...

De mult nu m-am mai distrat aşa? Sigur e cv-ul lui TRU? Sună a parodie :)
Un lucru nu înţeleg - la cronologia faptelor de vitejie, acolo unde povesteşte ce-a făcut el începînd cu 1981, pomeneşte şi de faptul că e comentator pro PD-L şi pro-Băsescu. Nimic nou, bine că recunoasşte, dar chiar din 1981?

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Nu stiiiu! hahaha! O varza!

@Lucia
"Perioada
- Începând din 1981
Numele şi adresa angajatorului
- Comentator declarat pro-PD-L si Traian Basescu"

Hahaha! Iti imaginezi de cand se munceste pentru Basescu ca sa ajunga si el ceva colo, un ambasadorel ceva? :))

Liviu spunea...

Sa fim seriosi. Omul e pus pe un loc fruntas pe lista PDL. In conditiile astea putea sa fi scris si Catelus cu parul cret in CV. N-ar fi contat, alegerea e oricum asigurata odata ce s-a pus bine cu 'cine trebuie'. Deocamdata prostimea voteaza cam orice i se pune in fata daca e frumos colorat in portocaliu.

Lulutza spunea...

@Califar & Lilick - cred, totusi, ca mai corect decit "balea" este "băli", mai ales in cazul TRU: "Atit cit sa pot băli pe o arie mare de site-uri, presa si centre de productie politico-intelectuală"... sau poate "băloşi"..

Si totusi, m-a pus pe ginduri rau TRU cu CV-ul asta al lui... Ce naiba inseamna "centre de productie politico-intelectuală"??? Adica insinueaza ca politicienii si 'telectualii lui Base pun temeinic umarul la PIB??? "Oamenii muncii" din "domeniul politico-intelectual" dau cu pixul, gura si tastatura ca sa "produca bunuri politico-intelectuale"??? Mooor de ris, parca-i un fragment inaltator de prin "Scinteia" de odinioara!

Pro DOC spunea...

Lilick,
I-am trimis si pe forumistii de la EVZ, pagina cu Cartarescu, la CV-ul lui TRU. Mi-am permis sa dau un copy-paste cu perlele evidentiate de tine, sper sa nu te superi. Cred ca "intelighentul" trebuie popularizat, ca tot suntem in campanie pentru europarlamentare.

Lulutza spunea...

Citind CV-ul asta, al unuia de se vrea parintele "noii" limbi de lemn - capitalist, naturlich! - inteleg de ce il promoveaza principalul beneficiar al limbii cu pricina. Nu numai pentru ca linge "transparent" si fara perdea... Ci si pentru ca e fericit ca a gasit, in sfirsit, unul pe linga care pina si fiica-sa - candidata europarlamentara "independenta" - pare oarecum normala... Pentru ca inteligenta tot nu se poate afirma ca ar fi!

Stau acum si cuget, ca veni vorba de savanta neamului Basescu: oare si Luxten - locul de unde-si ia banii progenitura portocalie pentru "introdus date in computer" - este tot un "centru de productie politico-intelectuala"? Adica un loc unde se cloceste economia politica moderna si capitalismul stiintific multilateral dezvoltat... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Si eu de cate ori il citesc mai gasesc cate ceva si ma minunez. Multe lucruri mai poate omul asta sa faca cu "limba".
Si cand te gandesti ca Avramescu, pe blog, ii tot toaca de unul singur CV-ul lui Parvulescu pentru ca i se pare lui ca nu e chiar asa competent pe cat scrie. Daca ar avea acolo deschis pentru comentarii i-as lasa CV-ul asta.

@PRo-DOC

A, nu e nicio problema. Sa mai rada si altii, nu?

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Pai da! Orice rahatel, frumos si in portocaliu impachetat, e bun de votat.

Ionut spunea...

pai daca parintii lui erau frati ... ce te poti astepta?

Petru spunea...

Cum am ajuns să ne ducă de nas asemenea impostori? Mă rog să încerce.

Norocul lui Ciutacu căe ziua lui că şi el a început de aseară căzând în plasa lui Valentin Stan (zic aşa, în glumă, pentru că orice grgeşeli ar face nu cred că e în stare să lingă, atât de dizgraţios, precum TRU, iar asta e singura scuză care mai contează - demnitatea).

Petru spunea...

Cum am ajuns să ne ducă de nas asemenea impostori? Mă rog să încerce.

Norocul lui Ciutacu că e ziua lui, că şi el a început de aseară căzând în plasa lui Valentin Stan (zic aşa, în glumă, pentru că orice greşeli ar face nu cred că e în stare să lingă, atât de dizgraţios, precum TRU, iar asta e singura scuză care mai contează - demnitatea).

Riddick spunea...

Totusi la blogul personal nu apar erori de scriere. Esti sigura ca pagina respectiva este autentica ?

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

:)

@Petru

Pe unii nu i-a pacalit nicio clipa. Nu a reusit.


@Riddick

Cum poti sa intrebi asa ceva cand am dat link spre site-ul oficial al PD-L? Iar incerci sa manipulezi? Iar incerci sa induci ideea ca ... ceea ce vede toata lumea negru-pe alb nu e asa?

Riddick spunea...

Aoleu, cu tine n-o scot la capat...am dat click si mi-a aparut fereastra ,,adobe .pdf?''. Am Windows 7 nou introdus, este oarecum diferit ca accesare, si face figuri Adobe. :))))

Lilick Auftakt spunea...

Nu te preface naiv acum, chiar daca asta ar fi singura motivatie pentru faptul ca esti prostit de catre unul ca TRU. Windows-ul, nou sau vechi, nu are nicio legatura. Ai deschis un document pe care scrie clar: http://www.euro-pdl.ro/files/cv/Traian_Ungureanu.pdf

Hai ca nu suntem de gradinita. OK?

Riddick spunea...

Merg pe varianta ca este reala. Am dat clic, OK in fereastra, totusi nu mi de deschide pagina (ramane alba), desi sus in bara am :
http://www.euro-pdl.ro/files/cv/Traian_Ungureanu.pdf
Incerc si in IE, poate la Mozilla sunt probleme.

codeus spunea...

parcă ar fi civiu de elev de clasa a doua Lilick nu de jurnalist de talie...internaţională. )))Caragiale forever.

Anonim spunea...

Sunteti cu totii dusi!
Va mai intreb inca odata "Who the f... is TRU" de ii dati atata importanta?
Nobody is somebody?

Lilick Auftakt spunea...

@Christyan

Pai hai sa iti spun daca nu stii: TRU face parte din "Grupul de la Neptun". Daca nu stii care e importanta acestui grup in politica romaneasca din ultimii ani, imi pare rau. Insa te asigur ca unul dintre obiectivele acestui grup e sa distruga PNL. Impreuna cu Traian Basescu. Poate asta te mai sensibilizeaza. :)

razvan pop spunea...

bine ca nu a scris, 6 volume de assuri in loc de eseuri.......