9 mai 2009

Ucrainienii se pregatesc de razboi... cu noi???


Mi-a dat Lulutza sa citesc un articol din care o sa extrag un paragraf care m-a socat. Voi ce parere aveti?

"Şeful statului major ucrainean: „Nu vrem război”

Ucraina pare să atace „verbal” România pe toate fronturile, după tensionarea relaţiilor ca urmare a verdictului Curţii Internaţionale de la Haga şi apoi a expulzării diplomatului ucrainean acuzat de spionaj. În fiecare săptămână, un politician sau o facţiune acuză România că ar dori să anexeze „noi teritorii” din cele ce aparţin Ucrainei. Ieri, conducerea militară a Ucrainei a decis să trimită aproximativ 500 de soldaţi – un regiment de infanterie motorizat – la Bolgrad, în regiunea Odesa (provincie aflată în imediata apropiere a României), deoarece, spune guvernatorul regiunii Odesa, „trebuie să existe disponibilitatea de a apăra interesele Ucrainei nu doar în plan economic, ci şi prin forţă, în caz de necesitate”. Declaraţia a fost formulată la scurt timp după ce parlamentari de la Kiev avertizau că România ar putea ocupa, cu doar trei tancuri, întreaga regiune de sud a Ucrainei.

După ce publicul şi presa din Ucraina s-au inflamat pe tema unui atac „potenţial” al României, vineri, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene a încercat să mai calmeze puţin spiritele." - Gandul, 09 MAI 2009


Stiu ca Romania nu prea mai e inghitita de nimeni de cand avem catastrofa Basescu la varf, dar chiar asa, sa fim banuiti/acuzati ca am putea sa ocupam teritorii straine? Ce Dumnezeu se intampla?

12 comentarii:

Anonim spunea...

Ukraina are alegeri prezidentiale anul asta. Pe de alta parte e putina idiotenie in ceea ce fac militaurii aia, intrucat mai acusica s-au intalnit parlamentari de-ai lor cu parlamentari romani, cu sefii comisiilor de externe si afaceri europene sa discute termenii cooperarii parlamentare, politici de vecinatate etc.

Lulutza spunea...

Ei, fac si ei un pic de circ portocaliu, similar cu pedistul racnet "Noi suntem romani... in veci stapini..." remixed. Isi arata si Iuscenko muschii, si-i compara cu ai fratelui oranj de doctrina.

Ca sa sublinieze ca nici macar la Kiev nu e dorita vizita... Romanului Suprem!

Ma intreb doar ce va face Diaconescu, daca nu va reusi sa-i aranjeze lui Base Voda o vizita oficiala la Casa Alba... Ii va mijloci o vizita la pretenaru' Bill Gates? Sau macar o medalie prezidentiala pentru... piraterie? Sau macar o susanea cu "partea sanatoasa" a diasporei - aia securistica?

Unknown spunea...

"Nu suntem lasati sa vedem si nu ni se explica sub nici o FORMA adevaratele probleme: statele lumii se bat in acest moment pentru resurse energetice si pentru a obtine cat mai multe piete de desfacere. Atat. Punct. Nu exista vointa de a democratiza un stat sau altul, de a descotorosi lumea de dictatori sau teroristi, ce naiba! De ce nu ni se spune ca exista pericolul real ca Rusia sa pofteasca la Crimeea, teritorial vorbind? Ne imaginam ca putem avea un razboi atat de aproape de granitele noastre? Si-asa suntem vai de noi, ne trebuie asa ceva?" - e un fragment dintr-o postare ce-mi apartine, din 8 aprilie 2009. Sunt si eu alaturi de gainarii care mai abereaza in liniste...

codeus spunea...

Astia la Kiev au luat prozac cam mult la bord.viseaza cai verzi pe pereti.Nici daca l-am avea pe Vadim presedinte Romania nu ar face gesturi de cotropire a altor teritorii..Probail nu au nici un "basescu"acolo la Kiev de care sa se ocupe.asa ca si-au gasit ocupatie cu noi.Vad ca de Timosenko si de Iuscenko nu se mai ocupa.au terminat cerneala?!!

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Cine sa-i mai inteleaga?


@Lulutza

Si eu sunt curioasa... :)


@Paul

Zici foarte bine ce zici. Si adevarul e ca ...atata timp cat il avem pe dezaxatul asta nedorit de nimeni in afara... stam ca pe ghimpi si ne putem astepta la orice.

Anonim spunea...

Eu am facut armata si chiar nu suntem o forta militara. Cine spune asta nu vrea decat sa isi sperie proprii cetateni. Nu vad Romania in stare nici sa invadeze Vaticanul, stat care de fapt nu are armata.

Lilick iti dau dreptate cu dezaxatul, pe mine m-au deranjat comentariile lui la adresa fostelor state sovietice. Alea sunt state si popoare alcatuite din oameni care merita respect.
Ce a fost a fost si nu e el in masura sa judece pe nimeni.
Lui nu i-a ajuns poporul roman pe care l-a umilit cum a putut, a trecut la alte popoare.
Ghinion, lumea nu se reduce la Romania si cwe merge in Salajan nu merge in SUA sau Rusia.

codeus spunea...

Na ca am pus si sondaj din ala cu anonimi .sa te ascult si pa tine.

Filip G spunea...

Daca si Ucrainieni au inteles ca politica facuta de Basescu e varza si nu prezinta credibilitate.Pana la un punct ii inteleg.Dar Romania nu-i doar Basescu mai e si membra UE si face parte din NATO.
Iar in curand sper sa avem un presedinte capabil .

mihai4 spunea...

Treaba e sa i se termine odata mandatu' chelului,ca mie sa nu ne bage-n razboi, Lilick.

Gheogrghe spunea...

Nu-i decat o problema de imagine, de campanie electorala a politicienilor ucraineni.

Citeste mai bine de la pagina Psihopolitica link-urile in special cap 6.

O sa ai impresia ca toata actiunea continua si in zilele noastre, si ca psihopoliticienii sunt consilieri de imagine, jurnalisti, sau politicieni cu functii inalte.

Mos Califar spunea...

Deci da, io vreau sa ocupam Hawaii, cine mai e cu mine ?

[D][S][N] spunea...

10x 4 being in ur blogroll !