16 mai 2009

Ilie Serbanescu dat afara de la "22"!!!


Am avut de curand o postare despre revista "22". Click AICI. Astazi aflu despre un fapt incredibil care s-a intamplat relativ recent in redactia acelei reviste: Ilie Serbanescu, ultima voce independenta a revistei, a fost dat afara! De ce? O sa va convingeti singuri citind ultimul lui articol, pe care il voi posta integral. Probabil l-ati urmarit pe Ilie Serbanescu in ultima vreme si in emisiunile Antenei 3 sau ale Realitatii TV condamnand dur imprumutul de la FMI. Ei bine, iata ce vor sa ascunda redactorii portocalii ai revistei "22", cenzurandu-l pe cunoscutul economist. Sau iata pentru ce au vrut sa il pedepseasca:



"Împrumutul încheiat de România – sau mai precis spus pe care România a fost forţată prin şantaj să-l încheie – cu mai multe instituţii internaţionale sub monitorizarea FMI încalcă orice norme scrise ori nescrise existente pe plan internaţional în toate ariile reputate ale economiei de piaţă şi corectitudinii politice.

În esenţă, împrumutul cu pricina – de altfel unul gigant, care va fi greu resimţit ani de zile de aici înainte de cel care îl va plăti (respectiv contribuabilul român) – a fost făcut nu pentru a acoperi datoriile neplătibile ale unor entităţi româneşti (stat, firme private autohtone sau populaţie), ci ale unor firme străine înscrise în România. Care şi-au finanţat expansiunea în România cu bani aduşi din străinătate şi pe care ar fi trebuit să-i dea înapoi într-o mare măsură în 2009.

Nedreptatea la pătrat este legată tocmai de faptul că datoriile acestor firme au fost făcute pentru obţinerea de profit în chiar ţara pe care o pun acum să se îndatoreze spre a le prelua finanţarea acestor datorii şi a posibilităţilor de continuare a activităţii lor aici. Spusele preşedintelui Băsescu sună extrem de exact: România nu avea nevoie de bani din afară! Aşa şi este, România n-avea nevoie, dar firmele străine din România aveau.

Şantajul este că, dacă s-ar fi retras din respectiva ţară (numită România) cu tot bănetul pe care ar fi trebuit să-l dea înapoi, moneda ţării în discuţie s-ar fi prăbuşit, ca şi întreg sistemul ei financiar, care nu mai este în mâini proprii, ci este în mâinile capitalului străin. Cheia problemei se afla la societăţile-mamă, bancare sau nebancare, ale subsidiarelor din România. Acestea n-au mai vrut să prelungească finanţarea subsidiarelor, fiindu-le mult mai ieftin ca, prin presiuni politice, să forţeze statul român să se împrumute el pentru a alimenta piaţa de pe care firmele străine să extragă bani, fie spre a-i trimite în ţările de origine în contul datoriilor, fie spre a-şi continua afacerile de profit.

Deci, fără echivoc spus, pentru a nu suferi cu nimic în condiţiile actualei crize economice şi financiare internaţionale, despre care se spune – iată, greşit! – că afectează pe toată lumea, şi a arunca întreaga povară pe seama celor care le-au primit aici cu braţele deschise, în naivitatea că au venit să ajute la dezvoltare.

A-i forţa pe alţii să-ţi plătească datoriile şi, cu atât mai mult, a forţa la aşa ceva prin şantaj este în afara celor mai elementare norme ale aşa-numitei „corectitudini politice“, care ar trebui, ni se spune, să guverneze relaţiile internaţionale şi, atenţie!, chiar şi afacerile. Cât despre normele unei minime morale, ce să mai vorbim...

Dar să revenim cu picioarele pe pământ şi să nu ne mai fixăm repere în preceptele minimei morale sau corectitudinii politice pentru că acestea sunt pure baliverne, vânturate prin cărţi şi pe la seminarii de adormit academicieni expiraţi şi tineri recruţi. Ce să mai proslăvim însă în spaţiul economic, în măsura în care acordul cu FMI – unul dintre templele capitalismului şi economiei de piaţă – încalcă flagrant tot ceea ce a fost prezentat de decenii ca reprezentând capitalismul şi economia de piaţă. Unul dintre principiile sacrosancte ale acestora este: cine se îndatorează acela plăteşte.

Aşa o fi, dar probabil numai pe la centrul sistemului. Pe la periferie însă, se dovedeşte că este altfel. Numeam „capitalism de cumetrie“ sau „clientelar“ devierea postdecembristă din România în care profiturile s-au privatizat în favoarea unora, în timp ce toate pierderile s-au etatizat în dauna tuturor. Păi, care este deosebirea faţă de FMI, care, chiar la o scară mult mai mare, pune în cheltuiala poporului român finanţarea firmelor străine, care ar trebui să nu fie treaba acestuia din urmă, ci a propriilor acţionari? Şi asta pentru ce?! Pentru ca aceste firme să nu-l slăbească în continuare din chingă. Asta-i capitalism?! Credeam că „unii cu câştigurile şi poporul cu pierderile“ este doar o deviaţie de la capitalism. Naiv!

P.S. Pe cititorii care au avut răbdare să parcurgă aceste rânduri îi anunţ, cu regret, că a fost ultimul meu articol la revista 22. Conducerea redacţiei mi-a comunicat că există cititori care îmi reproşează apariţiile mele la postul TV Antena 3, sugerându-mi-se că ar fi o incompatibilitate în raport cu prezenţa mea în calitate de colaborator al revistei. Este un soi de reducţionism, pe care mă abţin să-l calific, dar pe care îl resping cu desăvârşire. Incompatibilitate ar fi dacă ceea ce susţin la Antena 3 sau în oricare altă parte ar fi opozit faţă de ceea ce susţin în 22. Este vorba însă de aceleaşi susţineri, de altfel strict în domeniul de care mă ocup (economia), în care n-am făcut şi nici n-am de gând să fac zig-zag-uri şi cu atât mai puţin rocade.

Pentru a nu mai crea însă probleme privirilor acelora dintre cititorii de cleştar ai revistei, încetez colaborarea cu revista 22. Nu aleg între 22 şi Antena 3, ci aleg, din motivaţii stricte de audienţă, să continui la Antena 3 să susţin ceea ce am susţinut la 22 şi aş fi susţinut pe mai departe la 22.

Cu stimă, Ilie Şerbănescu"

43 de comentarii:

Petru spunea...

Outrageous! Mi-era scârbă destul de revista aia când l-am văzut la aniversare pe Băsescu şi TRU gratulându-se probabil. Mi-e greaţă.

Şi Şerbănescu chiar era vocea din studioul SZ care îndemna la calm.

Lilick Auftakt spunea...

@Petru

Exact. Indemna la calm. Insa pe tema imprumutului a fost ferm. Se pare ca securistilor de la "22" nu le convine deloc ca spune un adevar. Acele poze cu Traian Basescu de la aniversare, si acest gest pe care l-au facut in legatura cu IS ne arata clar impostura morala in care se scalda cativa intelectuali basescieni si cum vor sa il protejeze, uneori in defavoarea intereselor tarii.

Pro DOC spunea...

Socant, dar, in mod paradoxal, deloc surprinzator. Eu de mult zic ca pupinii actioneaza ca o secta, care i se inchina cu religiozitate lui Zeus. Ei bine, secta l-a excomunicat pe eretic! Din pacate nu stiu in ce masura are Ilie Serbanescu dreptate sustinand aceasta teorie despre imprumut, pe care i-am auzit-o, in mai multe randuri, si la Antena. Stiu insa ca acest acord cu FMI e mult mai lipsit de transparenta decat oricare altul de pana acum.

Nu pot sa nu ma intreb: daca Ilie Serbanescu are suta la suta dreptate, ce-a obtinut Basescu in schimbul parafarii acestui imprumut? Doar alungarea spectrului unui colaps economic care ar fi putut fi cauzat de retragerea firmelor sau si promisiuni de suport politic extern pentru un nou mandat? Daca le-a obtinut pe ambele, care o fi prevalat pentru el?

Ionut spunea...

lasa ca nici el nu-i fata mare ... sau am uitat ca a fost ministru si a facut rahatu praf!

GS spunea...

Ma uitam la stiri. Aratau proteste din Italia, din Austria. Proteste impotriva non-actiunilor guvernamentale. Am auzit un slogan care m-a bagat intr-un colaps ideologic. Suna cam asa: ... "nu suntem de acord cu privatizarea profiturilor si socializarea pierderilor". O fi de stanga sau de drapta? Sloganul, la el ma refer. Imi place si vreau sa-l spun mai departe dar nu vreau sa risc sa fiu sanctionat la partid.

Lilick Auftakt spunea...

@Ionut

Ai dreptate, dar nu asta e ideea. E vorba de libertatea de expresie incalcata tocmai de catre o revista care "musteste" de principii.

GS spunea...

@Ionut
scuza-ma nu ne cunoastem. nici rahatu nu l-a factut praf! eram pe acolo. A stat putin si era constipat. Acum a venit tot cu ideile de atunci dar par mult mai actuale.

Lulutza spunea...

Ce-a obtinut Basescu in schimbul parafarii acestui imprumut???

Probabil un comision "de succesuri" si promisiunea ca filialele bancare din Romania nu vor fi lichidate/falimentate prea curind. Hai, recunoasteti, nu-i putin lucru!

De altfel, Basescu a fost intotdeauna "fruntas in productie" la angajat credite/imprumuturi externe si ultimul la dat socoteala pe ce au fost cheltuiti banii... Amintiti-va de perioada lui de glorie ca "ordonator de credite", functie pasata rapid la juna Boiagioaica, trecuta la vestitul Necolaiciuc, pentru care ar raspunde chipurile acum Mitrea, care-i de partea lui Base Voda, asa ca... se inchide cercul!

Lilick Auftakt spunea...

@GS

daca Ilie Serbanescu a fost dat afara de la "22" pentru ca a criticat imprumutul, imi imaginez ca nici pe tine nu te vede cu ochi buni "potera" ca ceri desecretizarea contractului. :))

Cristian Banu spunea...

Hai bre, că nu e chiar aşa. Ilie Şerbănescu este un pensionar ramolit care nu înţelege mare lucru din economie (şi ca ministru s-a făcut de rahat, că veni vorba), promotor al unui naţionalism greţos pe lângă care Vadim e dulce copil. Omul are două idei fixe: străinii sunt nişte bampiri care suge sângele poporului şi există o conspiraţie malefică împotriva României.

Ce înseamnă "firmă străină". Renault este firmă străină? Ia spuneţi asta celor de la Piteşti care trăiesc de pe urma ei. E Mital firmă indiană? Nişte oameni au venit în România, au investit, au respectat legile statului român, de ce să nu-şi repatrieze profiturile obţinute? Să le doneze statului român? De ce credeţi că au venit aici? Să facă bani pentru ei sau să ajute minunatul popor român? Ce facem, ne întoarcem la dragă stolo şi naţionalizarea valutei? Moarte chiaburilor?

Lilick Auftakt spunea...

@Cristi Banu

Nu prea ma intereseaza IS cat metodele celor de la "22" si, asa cum spun mai sus @PRO DOC si @Lulutza, faptul ca e posibil ca contractul acesta atat de secret sa ascunda ceva.

Pro DOC spunea...

Inseamna, deci, ca "indicatorii sensibili" care plaseaza acordul cu FMI in zona documentelor top secret sunt tocmai aceste destinatii ale banilor !!

GS spunea...

@Lilick
Ar mai fi si alte motive! Dar nu toata potera tine cu el. Se mai impart si ei cand se apropie alegerile.

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Sper! :)

Pro DOC spunea...

@Lulutza

Siguuur ca da, si comisionul! E ca in scenariile KGB-iste: pentru orice actiune ai in vedere trei tinte, din care e suficient sa atingi si numai una.

Voila: comisionul!

Pro DOC spunea...

Imi place ironia lui Ilie Serbanescu:
"Pentru a nu mai crea însă probleme privirilor acelora dintre cititorii de cleştar ai revistei, încetez colaborarea cu revista 22."

"Cititorii de clestar" sunt din ce in ce mai vocali si au iar greutatea pe care o avea pe vremuri cate "un grup de oameni ai muncii".

Penibil pretext au mai gasit sectantii de la '22" a-l excomunica pe "ereticul" Serbanescu. Seamana perfect cu metoda "gasita" de Doina Jela pentru a se descotorosi de o jurnalista "nealiniata" de la Radioul Public.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Exact! Scrisorica vigilentului ascultator radio din satucul ala indepartat... :)

GS spunea...

Lilick: dar esti sigura ca l-au dat afara? poate a plecat el

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Pai cand ti se spune undeva ca nu mai esti dorit si ti se aduc si argumente...

GS spunea...

Dar la Antena 3 nu prea lasa pe nimeni sa se atinga de Preacalvitul ... gasea intotdeauna argumente economice. poate incerca sa le castige simpatia celor de la 22 pana la 32 :)

GS spunea...

@Lilick
nu mi-ai raspuns. Pe muzica de criza :) cum ti se pare lozinca asta "nu suntem de acord cu privatizarea profiturilor si socializarea pierderilor"? de dreapta sau de stanga?

Petru spunea...

@GS:
N l-au dat afară direct, doar i-au prezentat incompatibilitatea. Şi omul a ales, şi a fost diplomat până la capăt zicând că alege A3 din motive de audienţă, notorietate, etc.

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Eu n-am auzit sa il critice pe Basescu. Din contra. Acum, de cand cu FMI-ul... a tot reactionat. Dar nu l-a atacat pe Basescu. Cu atat mai mult acest argument al "incompatibilitatii" reclamate de catre cititori mi se pare ciudat. Daca o sa te uiti in subsolul acestui articol (scuze, dar acum nu gasesc link la "22", poate il pun mai incolo) o sa vezi ca cei mai multi dintre cititori critica indepartarea lui de la "22"

GS spunea...

@Petru am inteles!
@Lilick eu am spus ca, dimpotriva, daca il ataca cineva pe basescu el reactiona schimband subiectul sau chiar aparandu-l indirect cu argumente ... Oricum, nu se poate spune ca nu stie meserie doar ca a fost slab ca ministru pentru ca una este sa ai opinii si altceva este sa ai curajul sa le si aplici. Atunci el trebuia sa si faca ce spunea. Asta a fost problema si alui si a raposatului Ulm Spineanu.

Petru spunea...

Pentru că e unul din comentariile la acel editorial al domnului Şerbăescu postez aici (şi nu pe blog) un caz disperat care sfidează bunul simţ şi inteligenţa mea în acelaşi timp:

Disperatul caz al lui T. Bucur

"T. Bucur
"Cum mai manipuleaza d-l Serbanescu in ultima sa aparitie la 22". Pai, manipuleaza, ca de fiecare data, fara sa realizeze ca asta face. Foloseste expresii "de specialitate", pe care unii cititori, ca mine, nespecialisti in domeniul economic, le inteleg deformat. Iata cateva din articolul prezent: Romania se indatoreaza pentru "a prelua finantarea datoriilor" firmelor straine inscrise aici. "A-i forta pe altii sa-ti plateasca datoriile..." (deci Romania va achita datoriile firmelor straine). "Cine se indatoreaza, acela plateste"; pentru Romania insa, "se dovedeste ca este altfel". FMI, care "pune in cheltuiala poporului roman finantarea firmelor straine". Am postat si eu comentarii prin care il rugam pe d-l Serbanescu sa precizeze, pentru nespecialisti ca mine, daca in final imprumutul luat de Romania de la FMI si UE devine un cadou nerambursabil pentru firmele straine, deci daca banii respectivi folositi pentru "finatarea", pentru "platirea datoriilor firmelor straine" se vor intoarce totusi la noi, fiind apoi inapoiati catre FMI si UE, ca orice datorie. Nu a facut-o. Citind articolele d-lui Sebanescu si ale altor analisti, am avut mult timp convingerea ca e vorba de un cadou nerambursabil. Si cred ca multi ca mine au avut aceeasi convingere, desi bunul simt imi spunea ca ar trebui sa am indoieli. Aflu insa chiar ieri ca, in SUA, bancile au inceput deja sa inaoieze banii dati de stat pentru a le ajuta sa depaseasca perioada de criza. Eram convins ca si guvernul SUA a dat acele sute de miliarde de dolari drept cadou. Cati oare, ca mine, au fost astfel manipulati de analistii respectivi? Sau, Doamne fereste!, la randul lor, si analistii respectivi au avut aceeasi convingere ca mine? Mai stii! Referitor la P.S.-ul d-lui Serbanescu, voi reveni cu alt comentariu.6 T. Bucur
Ca unul dintre cei care mi-am exprimat de cateva ori aprecieri pentru abordarea frontala a temelor de actualitate economica, de catre dl. Serbanescu, dar si disconfortul pentru aparitiile sale la Antena 3 alaturi de acel baiat slinos cu laptot, vreau sa fac urmatoarele precizari: 1. Niciodata nu m-am referit la aparitiile sale la Antena 3 pur si simplu, ci la aparitiile sale alaturi de acel baiat slinos cu laptop. Imi inchipui ce teribil disconfort ar putea sa aiba insusi dl. Serbanescu, silit sa stea alaturi de el, doar ca sa castige sumele cu care trustul ii atrage pe unii oameni altfel demni de respect. Sper ca Domnia Sa realizeaza ca, daca e foarte bine platit, asta se explica doar prin DORINTA TRUSTULUI DE A DA CREDIBILITATE ELUCUBRATIILPR BAIATULUI CU LAPTOP. 2. In ultimele doua numere ale Revistei 22 mi-am exprimat pe forum nemultumirea pentru modul oarecum neclar in care dl. Serbanescu a prezentat problemele legate de imprumutul FMI, cerandu-i aproape imperativ sa precizeze daca banii imprumutati de la FMI pentru sprijinirea filialelor din Romania ale unor banci straine urmeaza sa fie dati drept cadou, deci nerambursabil, acelor firme, asa cum se putea intelege din articolele sale (ca si din cele ale altor analisti). Nu a facut-o. In articolul de fata, impinge problema si mai mult in nebulos. Ca atare, i-am atras atentia in comentariul de deasupra asupra manipularii la care recurge, poate fara sa realizeze. 3. Daca eu sunt unul dintre cei la care redactia 22 s-a referit atunci cand i-a spus ca unii cititori ii reproseaza aparitiile sale la Antena 3, il rog sa ia la cunostinta ca eu nu am cerut sistarea aparitiilor sale pe acel post (poate ca si eu as aparea acolo, daca as primi cate 2000 EUR pe seara), ci doar sa nu mai apara alaturi de baiatul slinos cu laptop, sa apara in alte seri, cand acela nu e prezent. Sunt sigur ca si Domnia Sa simte acelasi disconfort in acele seri, dar ... banu-i ban!"

Lilick Auftakt spunea...

Link ca sa cititi si comentariile de acolo:
http://revista22.ro/articol-5964.html

@GS

Exact. Chestia e ca mi se pare de laudat (sau ciudat?) faptul ca nu a facut scandal la A3. Altii ar fi facut.

Pro DOC spunea...

Asa e, nici eu nu l-am auzit criticandu-l pe Basescu. Ba chiar l-am vazut facand un fel de vagi grimase de indoiala sau de usoara dezaprobare cand il criticau ceilalti invitati. Dar, pentru pupinii dogmatici sau poate chiar pentru Basescu, critica adusa acordului a echivalat cu un atac indirect la presedinte. Ori, cel putin, cu o vadita incalcare a principiului dogmatic: crede ce spune Supremul si nu cerceta.

GS spunea...

@Lilick
nu e genul, are demnitate, desi in raport cu ceea ce crede el despre sine are mari frustrari. cred ca se astepta sa fie numit la Economie. Si cand a vazut ce bufon a fost numit acolo, iti dai seama ce a fost in sufletul lui

Lilick Auftakt spunea...

@Petru

E posibil ca acel vigilent cititor, grijuliu fata de pielea lui IS care se putea impregna cu grasime in vecinatatea "baiatului slinos", sa fi fost "motorul" care sa fi pus in miscare mecanismul redactional care l-a scuipat pe economist din schema.
Ce-mi plac grijuliii astia... mai ales cand aduc astfel de argumente. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Exact! Iti imaginezi ce lovitura pentru el acum.

Lilick Auftakt spunea...

@GS

Clar...
PS - nu prea stiu ce sa iti raspund la intrebarea de mai sus. Hahaha! E intr-un limbaj destul de iliescian din punctul meu de vedere. :)

GS spunea...

@Lilick
Atunci o sa-l intreb pe Iliescu sau pe Nastase. Vreau sa fiu sigur. Mie imi place lozinca aia dar nu vreau sa fiu acuzat ca am derapaje de dreapta tocmai acum cand mi-am platit restanta la cotizatie si pe un an inainte :)

Petru spunea...

Ar trebui să fiu consternat de faptul că există oameni atât de josnici încât nici acum nu se dezic de TB, convinşi probabil că va răzbi în alegeri cu ajutorul lor după care se vor gratula în continuare pe banii noştrii. Curios e faptul că râd ca un nebun citind abjecţiile alea învelite în zahăr de intelectualitate fină.

Aş fi zis că măcar cu exprimarea şi nivelul de cultură n-o duc rău intelectualii pupincurişti şi cititorii lor, dar m-am înşelat, de vreme ce scriu "schizofreni" prin comentarii şi "Domnia Sa" (referitor nu la un zeu ci la maestrul Şerbănescu).

daurel spunea...

Au mai zis si altii, dar sustin, chiar daca dna Lilick afirma ca nu o intereseaza: dl Serbanescu este un fals economist, este asemanator purtatorului de vorbe a lui Mugur Isarescu. Cand vorbesc acesti domni imi vine sa-mi montez stergator de parbriz la televizor. Il citeam pe dl Serbanescu in revista "Lumea" cu mult inainte de 1989; Nu credea nici atunci in economia de piata, nu crede nici azi. Pe omul lui M. Isarescu il plateste Banca Nationala. Cine-l plateste pe Ilie Serbanescu?

Lilick Auftakt spunea...

@Daurel

Omiti un lucru: nu pentru ceea ce ii reprosezi tu a fost dat afara Serbanescu de la "22". Din contra, avand in vedere toate aceste probleme a fost tinut ani in sir acolo. Deci: unde e problema? O luam de la capat.

Lilick Auftakt spunea...

@daurel

As vrea sa te intreb daca nu cumva il consideri pe Pogea un adevarat economist...

Ionut spunea...

Domnul meu, multumesc ca mi-ati raspuns, dar `principii`? am auzit bine?

Principii are si fata cu care ies in oras .. zice nu din prima seara, desi in a 2 a are apucaturi de curva!

Normal ca aia de la 22 sunt niste buze reci, dar daca imparatia ii place inseamna ca macar in domeniu ala fac treaba buna si nu au buze reci cum spun altii!

Lu` Nea Serbanescu daca nu-i place compania sau se vrea prea destept incat ii poate critica pe cei ce-l platesc (indirect) eu zic sa ramana la A3, parca e mai moral asa! Sa iei bani si sa-l si injuri e de toata jena!

Pro DOC spunea...

@Ionut

V-ati plasat de la inceput in ambiguitate si ati perseverat in ea pana la ultimul rand. Or, de fapt, ati vrut sa ne transmiteti, indirect, altceva?

Din cate spune redactia 22, revista este independenta. Aflu - citindu-va postarea - ca, dimpotriva, ea e platita (indirect ) de inaltul protector al "buzelor reci" (asta se duduce din textul dvs.!). Implicit, ca "platnicul" poate suspenda dreptul oricarui colaborator al publicatiei la exprimarea unor opinii necanonice.

Chiar daca stiti din surse sigure ceea ce doar ne sugerati - ca ar exista un platnic indirect al independetului 22, tot sunteti incongruent atat cu dvs., cat si cu buzele reci. (imi place sintagma, de asta o repet, numai asa nu li s-a mai zis!). Pai nu ne gunguresc ele, "deontologic", ca platnicul este un adevarat garant al libertatii presei?

Oricum ati da-o, oricum ati lua-o, faptul ca fostul bastion al democratiei (i.e. al pluralismul de opinii) ii sugereaza unui colaborator sa plece la cererea cititorilor, mie imi aministeste de sinistra epoca a lozincii "Cine nu-i cu noi e impotriva noastra".

P.S. Sincer, va compatimesc ca iesiti in oras doar cu fete ale caror principii dureaza numai 24 de ore! Oare ar trebui sa va invidiez? :)

Ionut spunea...

Pro DOC, fetele cu care ies sunt mai ... libertine, asta inseamna ca-s din PNL, nu?

Revenind, de ce va faceti ca nu intelegeti? Basexu sponsorizeaza 22`ul! E o asa mare smecherie? Pai chiar nu vedeti cine semneaza editorialele? Ok, nu zic ca e rau ... fiecare place pe cine vrea, dar ca se dau impartiali si apolitici ... adica faptul ca-s ipocriti, tot treaba lor e!

Baiatu` de-i economist respectat doar la A3, ca am vazut noi acum 10 ani cam ce stie sa faca, a fost la randu-i un lingau si avea buze reci!

De ce ii plangem de mila? A fost dat afara ... f bine! Sa iei bani de la 22 si sa-i injuri, dupa cum ziceam, tine de nesimtire. Sa se duca la A3 ca acolo sunt si altii de-i tin isonul!

Pro DOC spunea...

Ionut,

Apropierea complet aiuritoare pe care o faci intre libertinaj si liberalism imi dovedeste ca ambiguitatea pe care ti-o remarcasem la prima postare nu e semnul unei exprimari esopice, ci al unei organizari cerebrale vicioase. Asta ar explica inclusiv faptul ca te misti printre femei cu principii de 24 de ore. Oricum ai fi, n-am sa te dezambiguizez eu acum!

Ionut spunea...

hai, bre, ca era o gluma! si limbajul de lemn simandicos nu ma impresioneaza ... cred ca nici pe fetele de 24 ore! :D

Ma mut cu ale mele commenturi la postari mai recente. O seara placuta!

Pro DOC spunea...

Ionut,
OK, ce e gluma ca gluma trece...
O seara placuta si tie!

Anonim spunea...

@Ilie Șerbănescu: Bună seara, d-le Șerbănescu, la trei ani de la scrierea editorialului cu citat! :-)
Vă rog, amintiți-vă de anul 1998, respectiv de învestirea d-voastră ca ministru al Economiei și Finanțelor, dar și de *jurământul* rostit de d-voastră la propria învestitură. :-)

Vă mulțumesc frumos. :-)