15 mai 2009

Urmeaza Basescu?












Fostul sef al SRI Radu Timofte urmarit penal pentru ca si-a luat o casa de la RAAPPS cu pret subevaluat! Normal ar fi sa urmeze Basescu pentru casa din Mihaileanu, nu?

P.S. - Sondaj Gallup
- Intentia de vot pentru partide:
PSD - 31%
PD-L - 31%
PNL - 21%
PRM - 6%
UDMR - 5%
PNG - 4%
Alt Partid - 2%

Intentia de vot pentru presedinte:

Traian Basescu - 35%
Antonescu - 19%
Geoana - 19%
Duda - 10%
Tudor - 9%
Marko - 3%
Alt candidat - 4%

18 comentarii:

Mos Califar spunea...

Normal asa ar fi, dar mai e tara asta normala ?
Cate zile au trecut de cand a promis Ioana Basescu ca arata acte justificative privind achizitionarea casei din Baneasa ?

Lilick Auftakt spunea...

@Mos Califar

Pai doar nu cred ca si-o imagina Basescu ca daca se duce la GDS a scapat si de petele imobiliare... Urmeaza, urmeaza! :D

Lucia Verona spunea...

După declaraţia de azi cu Moldova, cred că va urma.

YODA spunea...

Never Basescu. Stim noi de ce

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Si eu... simt.

@Yoda

Se apropie. Cat se mai poate cocota sa fuga de raspundere?

mihai4 spunea...

Cifre bune pentru acest moment in sondaj Lilick. Si e Gallup.Radu + Crin egal 29%,un potential bun pentru la toamna.Deci peste cota partidului.Dupa cum ati putea vedea Crin este cu 2 puncte sub partid.In concluzie Printul Radu ,,ia''mult mai multe voturi din alte zone decat asa cum faceau toti gat, ca vezi doamne Printul ia din votantii lui Crin.Deci nu e corect sa fie numit asa cum o fac prostii ,,iepurele lui Geoana''.Sa fim seriosi.Din punctul meu de vedere lucrurile evolueaza bine,trendurile fiind pozitive.

Draghi spunea...

Daca ar fi un patriot adevarat Radu Duda s-ar retrage intr-un moment prielnic permitzand ca voturile sale sa ajunga la Crin, propulsandu-l pe acesta automat in turul doi. Daca nu va face asta, ii da sanse serioase lui Basescu sa fie reales. Ce e in joc? Urmariti aici: http://85.9.12.243/a3/watch3.php?year=2009&month=5&day=14&show=sinteza_zilei ce spune Bogdan Teodorescu pe la min 53.

Me spunea...

Promitator sondajul. Si eu sper sa se retraga Duda.

Daniel Mălăelea spunea...

Nu cred ca Radu Duda are atat. Nici PNG. Iar Antonescu sigur are mai mult. Ette bine totusi ca Antonescu pare a fi candidatul care va intra in turul 2 impreuna cu Basescu. Si va castiga.

mihai4 spunea...

Hai Draghi,Ioana,Mihaela si toti prieteni de pe acest blog,spuneti-va parerea despre acest sondaj.Eu promit ca va dau replica mai pe seara in jur de 9.Am sa va zic cum sta treaba din punctul meu de vedere.No offence please.

Liviu spunea...

Vestea buna este ca da, urmeaza Basescu. Vestea proasta e ca urmeaza sa fie anchetat abia cand nu va mai fi presedinte, moment in care fostele slugi de la DNA ar putea intoarce armele.

Teoretic exista si posibilitatea de a exista si la DNA un procuror cinstit si independent care sa inceapa si mai devreme o ancheta. Dar numai teoretic :)

CRadu25 spunea...

Nu uitati ca GALLUP este uzual institutul utilizat de PNL pentru astfel de cercetari. Asa ca nu m-ar mira prea tare ca aceste cifre sa fie ce-si doreste cel ce a comandat sondajul. Eu nu m-as entuziasma prea tare...

Anonim spunea...

Pai si Eba? Nu mai e in sondaj?

Lilick Auftakt spunea...

Am pus si eu sondajul pentru ca am mai pus si altele. Dar nu prea am ce sa comentez. Niciunul nu e complet, toate au hibe...

Draghi spunea...

@Mihai4

Sa-mi spuna intai Gallup cine l-a comandat, cat a costat, si pe urma iti spun si eu parerea... :))

P.S. Cica jumatate din personele chestionate au fost chestionate telefonic. Ce iti spune tie acest fapt despre reprezentativitaea sondajului, mai ales in zona rurala a Romaniei?

Petru spunea...

Ca să-l parafrazez pe Mircea Badea, nu ştiu cum moare câinele de drum lung şi voi de grija naţionalismului principelui Duda. E retardată credinţa voastră potrivit căreia Duda "ia" din voturile lui Crin (n-am întâlnit până azi un penelist care să se fi sucit şi să-l sprijine pe Duda). E un mit urban lansat pe piaţă de cei care apasă butoane cu un scop precis, văzând că nu ţin poveştile cu implicarea lui Patriciu. Până şi Pieleanu, cel mai mare detractor, a recunoscut azi (după ce a minţit în legătură cu faptul că sondajul Gallup e singurul care-l creditează pe Duda cu 10 procente) că nu "ia" din voturile PNL. Domnul Teodorescu nu pot să înţeleg cum poate susţine că nu face politică. exact asta face, şi o face după manualul românesc: nu e informat, acceptă orice rahat pseudo-gazetăresc din partea unor ca cei de la hotnews.ro. Unde e analiza rece şi completă? (citiţi pe blogul meu mai detailat, dacă vă interesează).
Mie mi se pare destul de simplu. Nu aduni destui fraieri să te voteze nu câştigi. e valabil pentru absolut orice candidat de pe Terra (mai puţin Rep. Moldova, şi alte "ţări controlate"). Nu îmi place PNL şi nici lista lor la euro-parlamentare (nu le-o plac nici unor liberali convinşi pentru că în capul ei se află un demagog, şi nu are nici un fel de mesaj concret, nicio strategie). Cu toate astea nu îmi convine (am scris şi pe blog) modul jegos în care e atacat Crin, ca şi Duda, de unii (nu-i numesc; citiţi mai multe pe blog).
Ce e nasol e faptul că în timp ce noi ne dăm bobârnace pe chestii care dacă ne-am informa şi am judeca ar fi common sense PSD şi PNL inventează false probleme şi fac scenarii telenovelistice pentru a capta atenţia pulimii. Asta ar trebui să vă îngrijoreze. Că nu cred că suntem nic eu nici voi atât de proşti ca să punem pe Radu Duda (alteţă nealteţă sau cum o mai fi) şi pe Crin Antonescu pe acelaşi nivel cu Marean, EBa şi Nutzy (actuali şi viitori miniştri, primi, reprezentanţi ai poporului). Pentru că dacă scoatem o silabă din Vox populi şi-i adăugăm un "i" o să vedem exact unde ne găsim cu ideile astea conspiraţionist-monarhist-socialiste la care ar pune botu', cică, Radu Duda sau cu lecţiile de engleză.
Precizare: nu-mi fac recalmă la blog ce doar mi-e lene să tot repet.

Traian Breazu spunea...

@mihai4 + petru
Imi asum eu pozitia de prost si retardat (daca voi spuneti asa o fi :-)))
Lucrurile sunt foarte simple: daca un singur alegator care nu-l mai vrea pe Basescu, unul singur, voteaza Duda in loc de Antonescu, face sa scada sansele lui Antonescu de a intra in turul doi, si implicit ale lui Basescu de a fi reales. E atat de simplu.
Tpata palavrageala cu independentii e inutila. pentru ca nu se poate spune cati independenti ar merge la Antonescu (dupa ce si-ar fi pornit campania de-adevarat pt ca inca nu a facut-o) daca nu ar candida un iepuras ca Duda. Duda e in rolul perfect (din punctul lor/vostru de vedere), cel al lui Nader din 2000 cand Bush a castigat din cauza uninominalului pe state si al lui Nader. A fost nevoie de experienta asta cu totul fericita desigur (pt Bush) ca independentii din SUA sa-si dea seama ca daca il voteaza pe Nader il voteaza pe Bush, si n-ai mai facut-o. Asa cum un vot pentru Nader a fost un vot pentru Bush, exact la fel un vot pt Duda este un vot pt Basescu. Daca e de la cineva care-l vrea pe Basescu (sau pe Geoana) nu conteaza, daca e de la cineva care nu-i vrea pe cei doi conteaza foarte mult. In care dintre cele 2 categorii va aflati voi 2? Eu in ultima, chiar prost si retardat cum sunt :-)))

Petru spunea...

@Traian Breazu
Nu am intenţionat să vă jignesc, şi nu înţeleg de ce vă consideraţi retardat, devreme ce era o figură de stil (poate nu atât de plastică ca cele folosite de Dinescu - cacofonia e asumată şi premeditată, dacă mă înţelegeţi). Nu aţi răspuns totuşi marii întrebări. Oare se ducea votantul Principelui Radu, la vot în cazul în care nu candida? Sunteţi sigur că ar fi votat cu Antonescu? Eu unul nu m-aş fi dus (nu o să mă jur dar sper să-mi acordaţi prezumpţia sincerităţii). Dacă, prin absurd, aş fi fost nevoit să votez aş fi făcut o măgărie cu buletinul de vot ca să fiu sigur că e anulat la numărare. Pot oare să fiu mai puţin rece decât politicienii? Nu voi fi maşina de aplicat ştampile a nimănui, iar PNL ca partid mă dezgustă, poate mai mult decât PD-Lul fără istorie şi doctrină şi PSDul cu manifestări comunistoide, pentru că a fost un partid cu principii clare (chiar dacă oamenii nu au fost perfecţi niciodată) cândva. Acum e o gaşcă plină de oameni care îşi pun interesul personal mai presus de orice şi nu se jenează să folosească partidul la fel cum îşi conduc afacerile, de demagogi (scuzaţi şi cacofonia asta mai puţin evidentă) şi de ipocriţi. Nu sunt în dezacord cu ideile liberale (cele mai multe) dar ideile nu-s susţinute nici măcar în discursul liderilor, ce să mai vorbim de fapte. Simpla constatare a lucrurilor astea de către Crin Antonescu nu mă încălzeşte cu nimic. Eu îmi exprimam speranţa că nu ne vom mai contra aşa de mult, şi fără temei, pentru că ambii candidaţi pot trece de candidatul PSD a cărui campanie este cel puţin în dezacord flagrant cu ea însăşi. Normal ar fi ca cei doi să intre în turul doi pentru că sunt purtătorii unor mesaje progresiste şi productive(aşa cu se prezintă ele) spre deosebire de adversari. Nu văd paralela dintre SUA şi România pentru că sunt multe variabile diferite: prezenţa la vot, percepţia publică a politicului, istoria personală a independenţilor, şi altele mai mult sau mai puţin importante.