5 mai 2009

Presedintele Romaniei: subminarea economiei nationale si instigare la nerespectarea legilor statului



Basescu mincinosul
Vezi mai multe video din Blog »

Mai multe detalii AICI si AICI.

Scrisoare CPT catre TB 16 Oct 2008 Scrisoare CPT catre TB 16 Oct 2008 DANGA Marius Scrisoarea prin care Calin Popescu Tariceanu il avertizeaza pe presedintele Traian Basescu cu privinta la impactul promulgarii legii de 50% pentru profesori.

25 de comentarii:

Anonim spunea...

Nu are onoare.

mihai4 spunea...

Doamne, nici el nu mai crede in minciunile pe care le spune.O fi asta un semn?Altadata, in alte emisiuni, chelie era mai in verva.Acuma fu palid rau.A luato-n jos pe topogan.Sa-i facem vant cu totii, sa prinda viteza.

Lilick Auftakt spunea...

@Chrysthian

Onoare? Nici nu stie ce inseamna.

@Mihai

In halul in care e il sufli ca pe o barcuta de hartie.

Marius Mina spunea...

Si-l doare pe Basea direct in koor...
Asta nu renunta decat daca-i rupe cineva capul ala de musca de pe umeri...
Sa vedeti tocana de campanie ce declanseaza jarteloidul asta.
ce nu stie el inca e ca soarta lui e scrisa deja de ceva timp.
Are semnul crucii pe coperta!

atreides spunea...

Nu l-am prins pe gaozar in direct, dar am citit cam ce-a zis. Cat de ticalos trebuie sa fie ca sa spuna ca nu stia de criza, cand ne amintim cu totii ce spunea Tariceanu in toamna? Ce dracu', ne crede amnezici pe toti?

mihai4 spunea...

A inceput deja sa se disculpe, semn ca mai avem putin de suportat.Se vor linisti si creierii nostri intr-un final.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius, @Atreides

Niciun copil nu-l mai crede pe asta. Insa imi place sa ascult tacerea complice a sustinatorilor lui fanatici.

mihai4 spunea...

Incep sa apara semne bune Lilick.Si la creditare si la restante.Vor reporni motoarele din 2010 si va fi bine.Raul creat de astia nu se va mai repeta curand.Ne-au mancat ficatii,a fost prea de tot. Pacat ca e prea tarziu pentru ei. http://www.tmctv.ro/articol_70478/cererea_de_credite_in_romania_a_crescut_prima_oara_dupa_cinci_luni_de_scadere.html Iar eu raman la ideea ca se va propune de catre clasa politica responsabila si responsabilizata si de voi un profil de presedinte european.Se va alege intre Radu si Crin cu prima optiune Radu, pentru ca ,,ia'' de la toti.Ne auzim in toamna.

Anonim spunea...

POVESTEA CELOR 10 ZILE DE CRIZĂ
Luni, 29 septembrie, a fost ziua în care a început totul. Deputaţii au adoptat pe articole legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 15/2008 privind creşterile salariale pentru cadrele didactice, la care a fost adăugat, de comisiile de muncă, învăţământ şi buget, un amendament al PSD care prevede mărirea salariilor profesorilor universitari cu 74% şi a celor din sistemul preuniversitar cu 54%. Dezbaterea de luni seară din plenul Camerei a durat cam o jumătate de oră. Nimeni nu a avut obiecţii pe fond, iar proiectul a trecut pe articole, urmând ca a doua zi să intre la vot final.

Marţi, 30 septembrie. Ordonanţa cu amendamentul PSD a fost adoptată la vot final în unanimitate cu 254 de voturi "pentru". Chiar şi deputatul Cristian Adomniţei a strigat "pentru" când a fost întrebat. La fel au făcut toţi liberalii. La fel şi ministrul Eugen Nicolăescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Asa si? Ministrul Adomnitei a fost demis imediat de Tariceanu. Dar ce relevanta are asta, si cu ce scuza minciuna de mai sus, subminarea economiei nationale si instigarea la nerespectarea legilor?

Anonim spunea...

lilick

iti raspund cu toate ca nu prea am chef sa stric orzul pe gâste.

deocamdata România este o republica semiprezidentiala in care parlamentul si guvernul conduc tara.
Daca tu si altii, din toata tarasenia il gasiti vinovat si mincinos numai pe Basescu, va priveste. Realitatea e insa cu totul alta.
Cand un presedinte primeste pe masa o lege adoptata in unanimitate de un parlament ales democratic, mi se pare mai mult decat absurd sa-l acuzi numai pe el pt ca a semnat legea respectiva.
Dar cunoscandu-ti preferintele nu astept nici urma de obiectivitate din partea-ti. Sunt convinsa insa ca in sinea ta imi dai dreptate. Ca nu recunosti acest lucru, tine de caracter.

Anonim spunea...

Iar referitor la artificiile si scalambaielile lingvistice gen: cap de musca, cruce pe coperta..toate astea nu denota decat un infantilism generat de neputinta, de lipsa de talent si de educatie.

gata, m-ati plictisit.

va doresc toate cele bune.

Liviu spunea...

Macar altii au platit pentru greselile lor. Adomnitei cu postul de ministru al Educatiei, Tariceanu nu mai e nici prim-ministru, nici presedinte al PNL, iar partidul a decontat politic, nemaifiind la putere.

A venit timpul sa plateasca si Basescu - nu cer executii publice, nu cer catuse, asta-i genul de retorica PRM, dar macar cu postul de presedinte si tot trebuie sa plateasca. Nu am iluzii ca are onoarea de a-si da demisia, dar pot sa sper ca piedre alegerile in noiembrie.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Nu-ti dau absolut deloc dreptate din moment ce eu am sustinut inca de atunci ca legea nu trebuie promulgata si am atacat inclusiv sindicatele care faceau jocul lui basescu si al partidelor populiste in campania electorala.

Nu te tine nimeni cu forta aici.

Lilick Auftakt spunea...

Exact @Liviu!

Asta nu intelege acel anonim de mai sus care, a propos, nu stiu despre ce vorbeste cand se refera la "cap de musca" ... etc. In fine, tot felul de aberanti sinistrii intra si pe aici, si eu ma indur de ei sa ii scot de la moderare. Probabil votanti EBa. :D

Lulutza spunea...

Eu imi aduc aminte foarte bine cum Basescu instiga si celelalte categorii de bugetari sa ceara mariri de 50%. Facem pariu ca, daca maririle astea exagerate erau cerute de zecile de mii de angajati ai serviciilor secrete subordonate lui Base, le obtineau urgent? De altfel, sint convinsa ca, pe sest, serviciile si-au mai asigurat in ultimile luni niste sporuri noi, pe linga cele exagerate si nemeritate deja primite.

E groasa rau de tot, daca tot felul de puiuti de parveniti pedelisti cer sa primeasca slujbulite bine platite si fara responsabilitati de la statul basescian! O sa ne trezim numai cu elene basescu, poponetzi, bogdani syda pe post de europarlamentari, consuli, ambasadori, directori si directorasi prin toate cele administratii publice si faimoase "rasconcentrate"...

mihai4 spunea...

Lilick vezi ca a postat Calin in seara asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Mihai,

Merci, vazusem aseara. Au scris mai multi despre asta.

Pro DOC spunea...

Pentru Lilick, dar si pentru "Anonim"

Draga Lilick,

Nu vreau sa-mi defulez pe blogul tau repulsia pe care mi-o produce acest presedinte pe care, de dragul liberalilor, l-am votat in 2004, desi ii cunoasteam bine (si din surse multiple) antecedentele. Nu pot spune ca l-am votat orbeste, nici ca am fost vreo clipa mesmerizat de "charisma" lui, stiam la ce ma pot astepta, dar am fost totusi suprins de viteza si anvergura cu care mi-a confirmat cele mai sumbre banuieli.
Anonimului care a postat pe acest blog si altor milioane (inca!) de romani care gandesc ca el ar fi bine sa le amintim care este rolul constitutional al presedintelui, asa cum e definit el de punctul 2 al articolului 80 al Constitutiei, chiar daca sau mai ales fiindca , asa cum zice anonimul, " deocamdata România este o republica semiprezidentiala in care parlamentul si guvernul conduc tara" : "Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate."

Or, Traian Basescu nu e capabil sa-si indeplineasca tocmai aceasta functie majora, care in constructia constitutionala in baza careia functioneaza deocamdata Romania este insasi ratiunea de a exista a institutiei prezidentiale si a finantarii ei de la bugetul (la care contribuim cu totii).

Ma indigneaza (si ar trebui sa-l indigneze si pe Anonim) ipocriza cu care Traian Basescu, privind spre natiune cu cea mai "inocenta" privire albastra ne spune ca nu a avut alternativa la promulgarea legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă 15/2008 privind creşterile salariale pentru cadrele didactice. A avut alternativa, dar, ca de obicei, presedintele s-a derobat de responsabilitatea lui constitutionala, intrand pe post de mare gladiator in arena luptelor electorale. Presedintele ar fi putut invita la Cotroceni reprezentantii partidelor si ai sindicatelor, mediind in conflictul declansat de cadrele didactice. Ar fi putut iesi pe orice canal TV ca sa explice de ce e neavenita ordonanta, inainte ca ea sa fi fost arobata de parlament.. Ar fi putut duce o campanie contra ordonantei, asa cum a facut-o in cazul majorarii pensiilor. In ultima instanta, daca in ciuda tuturor diligentelor pe care le-ar fi facut parlamentul s-ar fi incapatanat sa promoveze ordonanta, avea dreptul de-a refuza promulgarea ei, nelasandu-se manjit atat de descalificant de jocul electoral al partidelor. L-ar fi avut alaturi pe premier, ceea ce nu ar fi fost putin. A preferat insa sa procedeze exact pe dos, iar azi, aruncand vina pe intreaga clasa politica, refuza cu LASITATE sa-si asume exact partea (imensa) de vina care ii revine. Mai mult, minte cu nerusinare ca premierul Tariceanu nu l-a informat asupra riscurilor la care expune Romania promulgand ordonanta.

Este extraordinar ca bloggerii au produs dovada minciunii prezidentiale, dar din pacate, deocamdata, insuficient. Masinaria de propaganda a presedintelui "nu va precupeti niciun efort" pentru a i escamota vina, dispersand-o in tot spectrul politic si pana la urma in toata societatea, cum a facut si masina de propaganda a FSN-ului in cazul lui Iliescu si-al mineriadei din 13-15 iunie '90.

Teama mi-e ca secta pupinilor, din care se pare ca a defectat pana acum doar Alina Mungiu Pippidi, nu are niciun interes sa raspandeasca ceata propagandistica a carei victima este si "Anonimul" care a postat aici si caruia-i acord, deocamdata, the benefit of the doubt.

dramoleta spunea...

Lipsit de onoare si curaj! Nu are taria sa demisioneze. Sper ca romanilor sa le vina mintea la cap si sa il elimine pt totdeauna din viata politica la alegerile din Noiembrie.

p.s.
Infantilism...ce-or vrea unii, sa-l luam la omor pe Base? Sa spuna mersi. Suntem chiar civilizati.
...şi chiar are cap de musca!

Bogdan spunea...

Anonimul de mai sus e 'Coiu. Lasand la o parte duhoarea tipica Poienitei cu Pupinice'o taraie dupa el, ipochimenu' foloseste expresia favorita si plina de suficienta a maistrului sudor: "gata, m-ati plictisit."

Apropo de tucalar: ce fel se gudura zilele trecute pe langa nepotul lui T34! Ha ha ha!!! "Volo, mai incet ca nu ma pot tine dupa tine!:)" apropo la creatiile blogheristice ale ideologului marxist-leninist.

Exact cum foarte inspirat ai scris: "Insa imi place sa ascult tacerea complice a sustinatorilor lui fanatici."

A ultra-faneilor!

Spre gloria sa!

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan


Hahahahahahahahahahahahahh! Adica intra si la mine sa zica ca l-am plictisit? Hahahahahahahhaahahah

Pro DOC spunea...

Cine-i 'Coiu? Sever cumva?

Bogdan spunea...

@ProDOC:)

Cum? Nu'l stii pe maistru' sudor 'Coiu? Celebru atat pentru sudurile sale nemaipomenite aplicate posteriorului basescian, dar mai ales consacrat ca si creatorul, patronul spiritual al Poienitei cu Pupini?

He he he...

Cristi PatrascoNiu, de la Coti.

Sau cum cu blandete il mai alintam: un ultra-fanel.

Pro DOC spunea...

@Bogdan
Aha! :))
Multumesc