26 mai 2009

Maria Basescu proprietara unei case langa cea a lui Hrebenciuc?


Se intreaba azi pe un articol in Gardianul Corneliu Ivanciuc: “Unde doarme EBa? In Dorobanti? In spate la Perla? Pe strada G-ral Dona? In camionul funebru si amenintator in care isi plimba candidatura? In padure? Cineva, nu se pune la socoteala cine, ca e pe surse, zice ca ar locui intr-o vila din Paradisul Verde de la Corbeanca si ca pe documente costa 35.000 de euro, dar ar valora 200.000.”

Stiam din presa ca Andrei Hrebenciuc locuieste cu parintii pe strada General Dona, undeva intre Grivita si General Berthelot. Mai exact la numarul 17, dupa cum apare in cartea de telefon.

Insa, lucru straniu, pe deciziile de impunere pe 2009 un nume foarte cunoscut apare la numarul 22277 ca proprietar in acea zona, mai exact pe aceeasi strada, General Dona, la numarul 9: Maria Basescu! Un Basescu vecin cu Hrebenciuc? Hmmm… tare ciudat. Imi aduc aminte si ca de curand Traian Basescu spunea ironic ca mai lipseste sa fie gasita si Maria Basescu proprietara pe undeva… Sa fi fost doar o declaratie care sa induca in eroare? Sa amorteasca instictele de investigator? Sau sa condamne ante factum pe cineva care ar descoperi-o pe Maria Basescu proprietara? Tot posibilul.

E posibil insa sa fie si o coincidenta. Dar totusi… o casa pe numele unei Maria Basescu in vecinatatea casei lui Hrebenciuc, avand in vedere ca cei doi au fost sau sunt ca si cuscrii… nu poate si nu trebuie sa treaca cu vederea.
E posibil ca familia Hrebenciuc sa o fi ajutat pe Elena sa faca rost de o proprietate in vecinatate, si, stiind ca va candida, EBa a preferat sa o puna pe numele mamei ei? Alte variante?

PS – pe acelasi document cu deciziile de impunere pe 2009, ceva mai jos, la numarul 44417, apare si Ioana Basescu cu “mansarda” din strada Sanatescu Stefan.

41 de comentarii:

Lucia Verona spunea...

După ştirea asta, pe care o vor toca diseară televiziunile, mîine sau chiar azi Băsescu va trebui să riposteze cu ceva - un DNA, o răpire mică, un atac la moguli, un spectacol cu mascaţi...

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Hrebe a fost anuntat si a spus deja ca el nu are nicio implicatie.
Fiind vorba de un nume atat de... sonor... Maria Basescu, cineva trebuie sa investigheze. Eu nu am cum.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Basescu poate sa riposteze si cu rapirea propriei fete. Cine il mai crede? :))

Lucia Verona spunea...

Nimeni nu-l crede, dar distrage atenţia.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Si se mai victimizeaza putin... Vai, vai, vai... ce oameni rai. :))

beatris spunea...

Cum fac zdrenţele astea de "politicieni" de au acumulat atâtea averi iar noi cei mulţi suntem îngropaţi de facturi,doar pe amenzile noastre scrie preţul corect pe ale lor NU sau NU au deloc....am ajuns să mă "bucur" că NU vad batjocura la adresa poporului ROMÂN iar noi NU avem nici o reacţie...cred că pe această lipsă de reacţie îşi bazează activitatea aceşti haiduci moderni. După bucuria ca NU "văd" mi se face scârbă de mine şi de toţi concetăţenii mei care se complac sa trăiasca în acest nămol dintr-o ţară europeana a secolului 21....Somn uşor NAŢIUNE şi vise plăcute cu sexi brăileanca,nikita,piticul porno,otv,magda ciumac......

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris

NU vezi, dar ai auzit destul incat sa te scarbesti. Si noi le fel, de altfel... Daca Basescu si ai lui nu ar fi fost suspecti in cate si mai cate cazuri, poate nu ma mira sa vad acum o Maria Basescu nou-proprietar. Si treceam peste...

beatris spunea...

@Lilick Nu mi se pare corect că numai băsescu este acuzat şi făcut vinovat de situaţia din ţara asta ci toţi nemernicii care sau perindat la guvernare, la parlament şi preşedenţie în cei 20 de ani de democraţie sunt vinovaţi...Ce sa petrecut şi se petrece în continuare la noi NU sa petrecut în restul ţărilor care au scăpat de comunism şi dictatură în 89'.....

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris

E gresit sa spunem ca toti sunt vinovati. E posibil ca fiecare sa aiba o doza de vina cum si noi avem. Dar doar unii sunt mai periculosi si pe ei trebuie sa fim mereu cu ochii.

beatris spunea...

@Lilick
Nu ştiu dacă este corectă gândirea ta, pentru că eu NU mă simt vinovată cu nimic în privinţa celor care îşi batjocoresc proriul popor,care culmea prin votul LUI au fost puşi la cârma ţării,iar NU e corect să stăm cu ochii numai pe un personaj,fie el chiar băsescu,iar ceilalţi să ciordească în voie....până NU schimbăm toată clasa politică din acestă ţară NU vom putea trăii decent până NU ne schmbăm noi ca şi cetăţeni mentalitatea despre civilizaţie, societate, solidaritate civică, asta este părerea mea şi chiar nu vreau să par eu lupul moralist.....În alta ordine de idei am scris la parlament (vezi pe blogul meu) o propunere de lege la care nu am primit nici un răspuns şi cred că nici nuu voi primii,îţi doresc o zi buna căci pe tema asta trebuie sa comentam un an !!!

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris

Pai se obisnuieste sa stai cu ochii pe cei care sunt la putere. Si cine sa o faca altcineva daca nu si eu care ma simt vinovata ca l-am votat.
Clasa politica nu se naste din neant. Sunt oameni ca si noi, dintre noi, printre noi. Ca nu mereu sunt cei mai buni cei alesi, din contra, asta e si vina noastra. Iar schimbarea despre care vorbesti nu se poate face daca nu stam mereu cu ochii pe ei.
O sa ma uit Beatris pe bogul tau. Sigur! Si eu iti doresc o zi buna! :)

hendrix spunea...

@Lilick Aceasta fana basesciana, care raspunde la nick-ul @beatris, este cel mai bun exemplu pentru ce-ti scriam la tema precedenta: SCARBIREA ELECTORATULUI! Culmea este ca este indignata tocmai o fana a securistului de la Anvers, un monument de marlanie, proasta crestere, grobianism fara limite! Nu ma ingrijoreaza spusele ei, ci spusele unor asazisi lideri de opinie care marseaza pe neprezentarea la vot in toamna. Uita sa spuna acestia ca de vina este chiar favoritul lor, mitocanul securist ba-secu! Te sfatuiesc sa o lasi in plata Domnului pe basesciana @beatris, iti pierzi timpul de pomana cu ea.
La tema. Sunt convins ca este o coincidenta, altfel n-ar fi aparut stirea ,,pe surse''. Este momeaa pentru fraieri, ca pe urma sa iasa ba-secu indignat si sa acuze presa ca ii acuza familia pe nedrept etc. etc.!

beatris spunea...

@ Lilick
I-am scris Alinei anu trecut la alegeri dar fără rezultat, la dl.Chiliman am scris fără rezultat...zice că se rezolvă dar NU ştie cind....aşa că e bună buna legea propusă de mine:)

atreides spunea...

Eu parca n-as crede ca e o coincidenta. Daca se va dovedi ca asa stau lucrurile, atunci Lilick merita cel putin un Nobel pentru descoperirea asta, hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

De data asta te inseli, din pacate.
Pe @beatris o stiu. Are prea mari probleme (nevazatoare, ramasa fara casa, pe drumuri) ca sa o acuz ca ar fi rau-intentionata. Nu ei trebuie sa ii deschidem in primul rand ochii.

In ceea ce priveste "sursa"... sunt eu, nu altcineva. Stiu: o sa zica ca nu are nimic, o sa se victimizeze, dar in stilul asta e sa fac? Sa nu-l mai banuiesc de nimic si sa tac in legatura cu orice vad? Nu sunt ziarist de investigatie. E treaba altora sa verifice inainte sa faca tam-tam.

beatris spunea...

@hendrix
Dacă citeşti mai bine îţi vei da seama că NU sunt fan băsescu şi încerc să fiu obiectivă,dacă nu ader la părerea ta asta nu înseamnă că sunt duşmanul tău ci îmseamna ca am părerea mea şi sper că încă mai pot avea păreri în ţara mea ........

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Hahaha. In orice caz, si daca e ea si daca nu e, e in stare sa faca acelasi scandal, sa se victimizeze, sa insceneze si sa manipuleze.

hendrix spunea...

@Lilick N-am nicio indoiala in privinta acestei @beatris! Eu judec ceea ce scrie, iar din vaitatul asta isteric s-ar deduce ca toti sunt de vina, ca toti fura, nu numai ba-secu! Ha ha ha ha (hahait basescian)! Sa fim seriosi! Daca individa nu-si da seama despre ce se intampla, daca arunca anatema asupra tuturor, la ce mai scrie? Sa se afle in treaba? Sunt satul de postari de genul asta, de asazisi patrioti indignati de ,,clasa politica'', care nu sunt in stare sa discearna pe cei cinstiti de cei necinstiti, pe cei de buna credinta de ceilalti. Are limbajul unei babe de la tara care habar n-are ce se intampla, dar vorbeste gura fara ea. Cam asta cred eu! Modul in care il apara pe ba-secu ma scarbeste.
Raman la parerea ca este doar o momeala! Daca vei investiga, adica sa verifici ce Maria basescu sta acolo, te vei convinge. Este chiar asa de greu? Instinctul meu asta imi spune, al tau?

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris

Eu am incredere ca vei primi in curand casa. Mai ales de cand stiu de dna aia de care ti-am spus in martie. Fara nicio pila, fara nicio relatie, nimic, a fost sunata sa vina sa-si ia casa.
Acum mi-a si povestit de ea. E o garsoniera f mare, aproape 50 mp, si nou nouta, pe langa Institutul Pasteur.

atreides spunea...

Lilick, daca e ea, a dat-o-n bara baiatul, nu cred ca mai merge cu victimizarea, cu atat mai mult cu cat chiar tu citezi spusa aia a lui cum ca nevasta-sa n-are casa pe numele ei, iti dai seama ca asta ar fi cea mai gogonata dintre minciunile pe care le-a spus pana acum, nu-l mai spala nici o suta de ape...

beatris spunea...

@ Lilick

Mulţumesc pt. încurajare dar ce o să fac dacă se legifereaza şi se promulga propunerea mea legilativă :):)

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Pai absolut sigur nu sta Maria Basescu acolo ca o vedeau vecinii. Ce, trebuie sa stai prin toate casele pe unde esti proprietar? Cum Dumnezeu sa investighez? Sa stau la usa zi si noapte sa vad daca vine vreodata? Cum sa vad CNP-ul? Sa o sun pe dna Basescu? Nu am numarul ei de mobil. :D

beatris spunea...

@ Hendrix
Nu ştiu ce vârsă ai dar dacă toţi trebuie să îţi împărtăşim părerile şi să mai şi fim de acord cu ele şi să nu le putem spune pe ale noastre lângă ale tale trebuie să îţi spun că trăieşti degeaba în democraţie locul tău este lângă ceauşescu unde dacă nu ştii o sigură părere era buna şi adevărată.....

Lilick Auftakt spunea...

@Beatris,

Ei, lasa legea ta... Ti-am scris ca e pericol cu ea! :))

@Atreides

Daa. Dar asa am tot zis mereu cu toate minciunile lui. Anul trecut, in campania electorala de la locale, se batea cu pumnul in piept ca in 90 (pe timpul mineriadelor adica) nu statea in Bucuresti. A venit si cu o carte de munca la TV sa demonstreze asta.
Si nevasta-sa intr-un interviu l-a tradat fara sa vrea, declarand ca el sta in Bucuresti din februarie 1990. Interviul exista si azi pe internet.
Basescu minte cum respira.
Pana acum a zis de nu stiu cate ori ba ca el e responsabil pentru alianta PSD-PD, ba ca nu are nicio implicatie si doar Geoana si Boc au. Apoi iar a schimbat. Si tot asa. Basescu e insasi minciuna.

atreides spunea...

Da, dar una e sa zici de exemplu ca iti dai demisia in 5 minute si apoi sa te razgandesti (de, chestie de politica; si minciuna aia de care zici tu cu locuitul in Bucuresti in '90 pare tot de natura politica), si alta e sa minti intr-o chestie care nu are nici o legatura cu politica si culmea sa treca doar cateva saptamani pana sa ti se dovedeasca minciuna in fata...Bine, acum mai exista si varianta ca poate intr-adevar casa este a nevesti-sii dar el habar n-are de casa asta, if you know what I mean, hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Hahahaha! Desigur! Se poate banui si varianta asta. Daca Maria vrea sa divorteze si si-a aranjat unde sa plece? :))

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Apropo-ul tau e insa si mai direct... :))

atreides spunea...

Mda, ce urat gandim, domnu' Preda ar zice ca nu gandim ca niste adevarati liberali, hahaha!

Liviu spunea...

Apropo de 'scarba' si alegeri.

Vor aparea in curand (deja sunt activi!) tot felul de 'oameni de bine' care vor spune: Da, in regula, sa-l schimbam pe Basescu! Dar pe cine punem in loc v-ati gandit? Ca X e asa, Y e asa, Z e asa etc. Cu concluzia implicita ca trebuie reales Basescu.

Va suna cunoscut?

Lilick Auftakt spunea...

@all

Cica e TRU diseara la Ciutacu. Nu-mi vine sa cred. :))

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Cum sa nu... Au aparut deja. Scepticii de profesie. Inganduratii... Cu gandul la binele tarii mereu. :)

Liviu spunea...

@ Lilick

Nu ca-s sceptici sau ingandurati ma deranjeaza - la urma urmei, imi displac cei care nu au indoieli, nu cei care au.

Atata ca indoielile acestor 'oameni' de bine sunt, nu stiu cum se face, indreptate cam in aceeasi directie. Nu-s, in definitiv, macar in spirit, aceiasi insi care in anii '90 ne intrebau - ingrijorati - pe cine punem in locul lui dom' Iliescu?

atreides spunea...

@Liviu Da, l-am auzit pe Blaga zicand ca Geoana nu prea e bun de presedinte pe motiv ca este...populist!!! Era sa mor de ras, baietii astia vorbesc de funie in casa spanzuratului si sunt atat de imbecili ca nici macar nu-si dau seama!

Chat Noir spunea...

Observ pe toate blogurile celor care îl contestă pe Băsescu o ofensivă a roboţeilor portocalii ... e de studiat atitudinea domnului Cristian Preda precum şi a ofensivei portocalii de pe toate televiziunile ... deşteaptă-te române (sau românco) ...

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Astia sunt poate chiar mai periculosi decat cei cu optiunile clare.

@Atreides

Nu ma-nnebuni? Asa a zis? A ras si Basescu ieri de Geoana ca se joaca cu lopatica. Rade ciob de oala sparta. Doi populisti.

atreides spunea...

Da, asta a lui basescu cu lopatica e monumentala, venita la o zi dupa ce s-a antrenat la tuns oi. Culmea e ca portocalii sunt atat de indoctrinati incat nu realizeaza cat de ridicol este idolul lor...

Lilick Auftakt spunea...

@Chat Noir

Da? Ai simtit ofensiva? S-o fi sunat goarna pentru atac. :)

@Atreides

Da. Si ca nici Basescu nu vede nimic in neregula.. I se pare normal sa tunda oi ca presedinte.. :))

Anonim spunea...

Lilick, populisti da' multi si smecheri.
Cunosti expresia "God bless America"?
God, save Romania!

Anonim spunea...

Nu are nici o legatura cu familia presedintelui. E o simpla coincidenta de nume. Pe strada G-ral Dona nr. 9 a locuit o fost cantareata de noti si botezuri care se numeste Maria Basescu, a purtat si alte nume prin casatorie. O simpla coincidenta. Locuiesc in vecinatate. Pentru detalii ma puteti contacta la spiridusul_schiop@yahoo.com

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim


Multumesc. Totusi nu prea se potriveste cu ce zici tu. Spui ca "a locuit" cineva cu acest nume in zona aceea in trecut. Pai actele oficiale, de la administratia financiara, spun ca de-abia anul asta o Maria Basescu a intrat in posesia unei case in zona. Deci... NU a locuit. Poate sunt mai multe? Te rog, mai afla ce se poate...

Anonim spunea...

Un lucru e sigur, pe doamna in varsta care a locuit cu chirie la stat de prin anul 1970 o cheama Maria Basescu si e fosta cantareata de nunti si botezuri. Asta nu are cum sa nu se potriveasca. O cunosc de foarte multi ani fiind vecini de gard.
Faptul ca s-a realizat o intabulare a proprietatii pe numele ei abia anul asta se poate explica prin faptul ca imobilul a fost in litigiu pe fondul revendicarii de asa zisii fosti proprietari. Chiriasii imobilului nu au putut cumpara in baza legii 112 din cauza existentei unei notificari de revendicare. De ce nu s-a realizat retrocedarea pana acum dupa atatia ani se poate explica prin faptul ca cei care au depus notificarea ori nu au actele doveditoare necesare ori sunt doar presupusi mostenitori. Asta tine de un alt tip de verificare si nu are legatura cu familia presedintelui in nici un caz. Doamna Maria Basescu exista, a locuit in imobil si o cunosc inca de cand s-a mutat in 1970. Doamna cu acest nume exista in legatura cu adresa imobilului dar e o simpla coincidenta de nume cu sotia presedintelui. Ea s-a mutat de anul trecut in Bolintin o puteti gasi acolo pentru alte detalii. Nu stim ce a determinat-o sa paraseasca imobilul, ori a primit o suma de bani de la cei care au revendicat imobilul, ori castigase procesul si a avut posibilitatea sa cumpere in baza legii 112 cu intarziere. Aceste amanunte oricum nu au nici ele legatura cu familia presedintelui.