16 mai 2009

Traian Basescu ameninta subtil Coalitia


Cititi va rog in Ziarul Financiar ultimul interviu acordat de catre Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential. Acesta afirma ca e adevarat ca Traian Basescu a pierdut procente bune in ultimele luni, si ca asta se datoreaza faptului ca "Executivul este si Basescu":
"Executivul este si Basescu. A pierdut procente in ultimele trei luni. Dupa ce s-a format guvernul avea aproape 50% la incredere, deci nu este de vina asocierea cu PSD, semn ca electoratul a inteles argumentele lui pentru un Guvern puternic. Dar situatia economica s-a deteriorat, a scazut puterea de cumparare, cursul leu - euro s-a dus puternic in sus, creditarea s-a blocat"
Sebastian Lazaroiu mai spune ca Traian Basescu va intra in cursa electorala "DACA", impreuna cu guvernul, va reusi sa gestioneze corect criza.
Imi atrage atentia in finalul interviului urmatorul pasaj. Iata ce transmite partidelor Traian Basescu:

"Reporter: Daca Traian Basescu intra in cursa prezidentiala si va castiga, se poate schimba coalitia la guvernare?
S.L.: E posibil. Nu se stie ce se poate negocia intre cele doua tururi de scrutin. Pentru ca vor fi cu siguranta doua tururi de scrutin.

Reporter: Ce sanse are Traian Basescu sa castige alegerile?
S.L.: Daca va candida, va castiga, iar contracandidatii sai, Mircea Geoana si Crin Antonescu, vor fi in fata unui adevarat paradox. Pentru cei doi, Geoana sau Antonescu, varianta ideala va fi sa nu intre in turul doi. Caci, daca intra in turul doi, ei nu mai au apoi ce negocia cu Traian Basescu (in perspectiva formarii unui nou guvern - n.n.). Daca intri in turul doi, nu mai ai ce sa negociezi cu Traian Basescu."

Desi pe tot parcursul interviului Lazaroiu conditioneaza (prin repetarea lui "daca") intrarea in competitie a lui Traian Basescu de o victorie a acestuia in lupta cu criza, in final exprima ideea (falsa) ca daca ar participa, Basescu sigur ar castiga. Si asta doar pentru a baga un cui pesedistilor, carora vrea sa le atraga atentia ca ar putea fi zburati de la guvernare daca Geoana ar ajunge in turul 2 cu el. Dar si pentru a face subtil o oferta liberalilor, o invitatie la guvernare, daca Crin Antonescu ar fi "ajutat" sa nu intre in turul 2, si i-ar acorda lui sprijinul, si nu lui Geoana. Interesanta aceasta intentie de a demoraliza ambele partide in intentia de a-si sustine candidatii. Dar si mai interesant e sa iti dai seama ca pentru Traian Basescu dorinta de a deveni din nou presedinte este mai puternica, de fapt, decat Coalitia pe care a format-o tocmai in ideea de a-i fi de folos (electoral) in lupta cu criza. Va rog sa trageti concluziile.

53 de comentarii:

Riddick spunea...

Exista posibilitatea ca liberalii sa voteze in turul doi cu Geoana ? Ma refer la votantii liberali, nu la ce li se spune de catre conducerea PNL.

mihai4 spunea...

Caci, daca intra in turul doi, ei nu mai au apoi ce negocia cu Traian Basescu (in perspectiva formarii unui nou guvern - n.n.). Daca intri in turul doi, nu mai ai ce sa negociezi cu Traian Basescu."--------------mama ce soparla a aruncat aicea.E hot tare,recunoasteti si voi.

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Un liberal nu crede ca Geoana ar putea intra in turul doi.

@mihai4

Ai vazut ce javra e? Adica Coalitia (inclusiv PSD, se intelege) sa il ajute in lupta cu criza (ca sa poata candida), dar sa nu isi sprijine candidatul in turul doi PSD-ul, ci tot pe el, daca mai vor la guvernare. Ma intreb cati pesedisti pun botul si deja negociaza cu el acum nesustinerea lui Geoana.

atreides spunea...

Daca in turul doi intra Crin, PSD ar putea sa-l sprijine pe basescu, cerand in schimb functia de prim-ministru pentru geoana (dar la fel de bine ar putea sa-l sprijine pe Crin, cerand acelasi lucru). Daca intra geoana in turul doi, atunci liberalii ar trebui sa fie nebuni sa-l sprijine pe basescu, orice li s-ar oferi. Plus ca nu vad ce mare lucru ar putea face, sa ne roage pe noi sa-l votam pe basescu? Eu unul nu o voi face, oricat m-ar ruga cineva. Chestia e insa alta: daca Lazaroiu vorbeste de negocieri ale lui basescu pentru turul doi, inseamna ca probabil baietii miros ca basescu nu va putea castiga turul doi decat cu sprijin din afara pdl (altfel lazaroiu putea spune ca dom'le, ce ne pasa noua cine intra in turul doi, oricum castigam). Deci, pare ca e de bine :)))

atreides spunea...

@Riddick Eu sunt votant liberal si intr-un eventual tur doi intre basescu si geoana fie voi vota cu geoana, fie nu ma voi duce la vot, in functie de dispozitia de moment. In niciun caz basescu.

Lucia Verona spunea...

E o fumigenă. Teoretic are dreptate Lăzăroiu. Dar să nu uităm cu cine avem de-a face! Băsescu n-ar avea nicio apăsare să facă guvernul cu oricine crede el că i-ar fi de folos!

mihai4 spunea...

Ii momeste cu OSU de ros Lilick.Dar a mai facut-o odata in noiembrie cu Oprisan&compania.Asta ii e stilul,il stiu pederost.Poker pe banii.Fiecare isi pune cartile pe masa si negociaza.Ca n-o s-o faca Iliescu e normal.Dar o va face Sarbu sau Geoana in locul lui.Piesele slabe santajabile, intotdeauna tradeaza.E indeajuns sa puna botu macar un sfert din PSD si se alege prafu de ei.De aceea e bine ca spre final sa se puna toti deacord cu sustinerea lui Radu.Sti povestea mea.

Lilick Auftakt spunea...

Excelent sesizezi @Atreides

M-am abtinut sa scriu ca daca Basescu deja a dat startul negocierilor pentru turul 2 (asta implica evident si candidatura) inseamna ca nu e DELOC, dar DELOC sigur pe el. Ceea ce e foarte bine momentan. A, ca Lazaroiu spune ca SIGUR castiga... Prostii.
Sa vedem ce carte joaca PSD (sau fractiuni din PSD) pentru ca nici eu nu pot sa imi imaginez ca PNL ar putea sa ne roage sa il sprijinim pe Basescu.

Riddick spunea...

Indicele va fi UDMR-ul : daca desemneaza candidat, este clar ca-l sprijina pe Basescu si considera participarea la un guvern cu PDL + resturi , dupa prezidentiale. Daca UDMR nu desemneaza candidat, si anunta sprijin pt. M.Geoana ori C.Antonescu, ori nu anunta, se coace guvern PSD-Iliescu (prim-ministru Nastase). Asadar, pentru liberali se pune problema, cu sau fara Crin Antonescu la Cotroceni, daca se simt confortabil cu Adrian Nastase premier. Daca Geoana pierde, in orice conditii, ramane la Senat.

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Lucia

Bineinteles! Fumigene. Poate pica in plasa cineva, poate deja au picat... Sa vedem.


@Mihai

Radu... ma rog, daca va mai creste de la 10% va conta. Daca nu.. ce sa se puna de acord si cu cine?

Lilick Auftakt spunea...

@Ridiick

Astea cu Iliescu... etc. sunt manipulari de doi lei. Prioritatea nr 1 e sa scapam de Basescu si clica lui.

Riddick spunea...

Cu pretul unui guvern Adrian Nastase ? Adica ne intoarcem la anul 2000 ?

Lilick Auftakt spunea...

@Riddick

Ti-am explicat, dar vad ca vrei sa ma repet. Prioritatea nr 1 e sa scapam de Basescu. NU ai tu de unde sa stii ce guverm se formeaza dupa. OK?

atreides spunea...

Va dati seama ca daca in turul doi intra geoana, pedeleprele or sa se roage de noi sa-l votam pe basescu? O sa murim de ras, hahaha!

Lilick Auftakt spunea...

@atreides

Pai nu vezi ca deja ne baga sperietoarea Iliescu? Nu mai tine. Impostura morala a "grupului de la Neptun", si faptul ca atat ei cat si Traian Basescu au vrut sa distruga PNL, nu se uita. PSD a tratat PNL ca pe un adversar. Basescu l-a tratat ca pe un dusman ce trebuie distrus. Aceasta diferenta, care trebuie subliniata clar si des pentru cei care uita, va departaja apele in turul doi.

agaX spunea...

guvern nastase? votez!
votez nastase sef la dna, iliescu antrenor la nationala de fotbal, votez paunescu la cultura, votez irina loghin la ministerul cercetarii.
votez becali la icr (nu ca n-ar fi si el capabil de finantarea unora care deseneaza cu volupatte organu' pe pereti), votez theo presedinta la gds (aproape ca e deja, anyway)
votez boc pivot la hcm constanta, votez patrascoiu ziarist ... votez aproape orice ...
am doar o conditie: basescu la mititica :))

precizez ca asta e o gluma ... cu exceptia mititicii

Lucia Verona spunea...

Lilick, sună grozav "Grupul de la Neptun"! :))) Pot să te citez?

codeus spunea...

Băsescu capabil de subtilităţi?!! e cumva o glumă. El dă cu barda de când îl ştiu. Dincolo de scenarii hai să-ţi zic ce cred eu "dacă" Băsescu nu va câştiga a doua zi pedelei zboară sigur de la guvernare şi o să-şi roadă unghiile in opoziţie.

Claudia Muresan spunea...

Eu il prefer oricind pe Nastase lui Boc& comp. Problema e daca iese Geoana si cartile le fac Vanghelie cu interlopii lui. Asta n-ar mai fi intoarcere la anul 2000, ar fi Transnistria, Estul Salbatic, Turkmenistan.

Pro DOC spunea...

Cred ca trebuie citit cu MULTA atentie pasajul in care Lazaroiu justifica "indreptatirea" lui Basescu la un nou mandat.


1)"Cine spune ca nu s-a schimbat nimic de cand Basescu este presedinte este rauvoitor! Numai daca te gandesti la Justitie, ca tot se vorbeste zilele astea, cine isi imagina acum 4 ani si jumatate ca inalti demnitari ai statului roman, fosti premieri, ministri in functie, primari, parlamentari, pot fi anchetati in dosare de coruptie?".

2)"Apoi este libertatea presei, care a fost garantata incepand cu mandatul lui. Nu cred ca va mai indrazni cineva sa supuna presa terorii la care a supus-o regimul Nastase"

"Apoi au mai fost consensul pentru Kosovo (EI, NA! - nota mea), pactul pentru educatie, care au fost sprijinite de toate partidele."

3)"Pana la finele anului, mai sunt de adoptat cateva proiecte importante care au fost sustinute de presedinte: legile descentralizarii, salarizarea unica, codurile penal si civil si cele de procedura penala si civila".

4)"Intrebarea este cine ar fi putut sa isi asume aceste schimbari sau cine dintre Mircea Geoana sau Crin Antonescu ar fi putut sa fie un presedinte la fel de bun ca Traian Basescu."

5)Rep: S-a mai spus despre actualul sef al statului ca este o persoana care se hraneste din conflicte.
Lazaroiu :"Dimpotriva. Daca ne gandim numai cand a format cele doua guverne, in 2004 si in 2008, a dovedit contrariul. In 2004 a reusit sa atraga PUR, un adversar cunoscut, de partea majoritatii in jurul Aliantei D.A., iar in 2008 a invitat la guvernare pe dusmanul presedintelui, PSD-ul"

Cred ca pe aceste "realizari marete" trebuie concentrata critica oponentilor lui Basescu in campanie. Aici trebuie aratat ca, in general, si parafrazand o butada celebra, raul pe care l-a facut Basescu l-a facut bine si binele pe care l-a facut l-a facut rau. (Desigur, nuantat si aplicat, cu exemple concrete.)

Anonim spunea...

devine groasa....

http://www.realitatea.net/emisiuni/tanase-si-dinescu_23997_77602.html

Anonim spunea...

Pana acum, mama vota cu stanga politica si tata cu dreapta politica. Isi anulau reciproc votul de ii intrebam: de ce va mai duceti? Acum nici unul nu il suporta pe Basescu. Ghinion! :)

Petru spunea...

În primul rând: eu am vrut să fiu onest şi să nu pun tunurile pe Băsescu până în campanie, dar cred că de acum voi încerca cu fiecare ocazie să-i dau peste bot, spunându-le oamenilor adevărul, pentru că manipularea asta cu invincibilitatea lui Băsescu îmi insultă intelectul.
Doi: calcule politice sunt futile. configuraţia parlamentară e de aşa natură, încât e asigurat nivelul de ipocrizie în care suntem condamnaţi să stagnăm, se pare. Ceea ce mă interesează de la un preşedinte este ca, dacă va fi nevoie să pună un guvern nou să pună unul de profesionişti (şi din partide politice, dacă aceştia există în vreun partid). De restul, îmi pare rău, dar trebuie să ne ocupăm tot noi pentru că, dacă nu câştigă Geoană sau Băsescu, alianţa stă în picioare. Restul e doar scenetă pentru proşti, să îi convingă, pentru că altfel au mult de pierdut.

Lulutza spunea...

Normal ca, daca va candida Basescu si daca va ajunge in turul 2, "buldogii" lui vor incerca sa-i abureasca pe cei clasati pe locurile 3, 4, 5... Amintiti-va ca, fara indemnul lui WCTudor (socant, de altfel) la votarea lui Basescu in turul 2 - 2004, acesta din urma nu ar fi avut nici o sansa. Si nici o sansa nu ar fi avut, daca nu ar fi infipt in mintea romanilor - "sold la sold" cu trustul eolian Catavencu - gindul ca Nastase ar fi "un gay nenorocit" si hot ordinar pe deasupra. Ma intreb cum a negociat WCTudor atunci cu "strategul" Basescu...

Asa ca "centrele de productie politico-intelectuala" de care pomenea TRU vor produce si vinde astfel de "mape profesionale", care sa "dovedeasca" prin zvonuri bine plasate incompatibilitatea la functia de presedinte a oricui nu se supune "negocierilor" mirsave ale portocaliilor. Fiti cu ochii pe utecistii de la Catavencu, sa vedeti ce porecle si "mape profesionale" si... sexuale mai incropesc! Chiar daca nu mai au tirajul de antzartz, s-ar putea sa aiba un succes similar cu al etichetei "Bombonel"...

De altfel, cred ca inca de pe acum se negociaza intens cu PSD, dar... personalizat, pentru a nu exista un tur 2. Oricum, din toate discursurile (si faptele) PDminusL-istilor se vede cit se poate de clar ca astia sint aceeasi Marie PSD-ista cu alta... posetzica! Una mai... Hermes si mai incapatoare!

Pro DOC spunea...

Revin, apropo de batalia electorala si de dorita prezenta a lui Crin Antonescu in finala. E timpul sa se lucreze profesionist. In lumea normala, orice proiect serios, fie el politic, fie de afaceri, fie de orice fel o fi, se realizeaza pornind de la o analiza SWOT, care evidentiaza si atuurile si punctele slabe ale proiectului, astfel incat sa se actioneze prin si asupra fiecaruia in parte, aplicat.
Simplu spus, la nivel de wikipedia,
SWOT Analysis is a strategic planning method used to evaluate the Strengths, Weaknesses, Opportunities, and Threats involved in a project. Adica trebuie pornit de la examinarea riguroasa a conditiilor care pot determina succesul sau esecul proiectului Antonescu - presedinte, printr-o metodologie clara de evaluare a punctelor lui forte (atuuri), oportunitatilor de conjunctura, dar si a punctelor slabe (vulnerabilitati) si-a amenintarior externe la care va fi supus.

Lulutza spunea...

P.S. Exista "sanse" mari de tot ca "greii" PSD sa voteze Basescu inca din primul tur. Ca sa-si asigure in continuare starea de haos, benefica pentru afacerile cu statul, ingineriile financiare, spalarea de bani prin imobiliare si conturile progeniturii...

Pro DOC spunea...

Si ultima mea postare pe subiect: mie, si NU numai, nu-mi este inca foate clar "profilul" candidatului prezidential Antonescu ( asa ca, deocamdata, mi-e doar simpatic si dezirabil in postura de sef de stat, si asta mai ales datorita sentimentelor mele proliberale). Poate trebuie "furat" ceva din stiinta marketingului politic al lui Felix Tataru. Ma gandesc la transformarea vulnerabilitatilor candidatului liberal (orice fiinta umana isi are punctele ei slabe) in atuuri, in trasaturi umane atractive, cu care sa se identifice o mare pate a electoratului. Antonescu trebuie urgent definit, avandu-se in vedere target-ul! S-a inceput bine la Congresul liberal, dar dupa el parca prea neprofesionista a fost strategia. As zice c-a lipsit cu desavarsire...:)

Lulutza spunea...

Si totusi, ce naiba se intimpla in coalitia asta guvernanta? Eu ii vad si aud pe PSD-isti vorbind exclusiv elogios despre toti PD-L-istii din guvern si acuzator en gros si en detail despre toti PNL-istii, iar Basescu si PD-L-istii urla ca sint atacati mirsav de "colegii de guvernare" si acuza en gros si en detail odioasa guvernare netransparenta PNL-PSD!

Ca bonus, Basescu acuza "punctual" mai toate ministerele PSD-iste ca "nu vor sa se reformeze" asa de mumos cum s-au "reformat" ministerele turismului si tineretului/sportului...

Sint aproape sigura ca Base Voda va "reforma" cit de curind tot guvernul Boc! Ca sa corespunda pohtelor ce pohteste El. Oare cu o alta "fuziune prin absorbtie"?

Un lucru este cert: guvernul asta functioneaza cumva doar prin subterane, intr-o perfecta taina, Ministerul de Finante nemaifurnizind publicului nici un fel de date financiare privind veniturile si cheltuielile. Se lucreaza doar pe promisiuni, sperante si zvonuri... Si, desigur, aruncind in continuare vina timpeniilor prezente si viitoare in curtea fostei odioase guvernari "netransparente"...

Halal "partid de specialisti" mai este si pedeleaua asta! Da, recunosc, PDminusL-istii sint maaari "specialisti", dar exclusiv in abureli si minciuni rostogolite cit mai... sincer & convingator! Dar numai pentru "prostimea" eterna, aia pe care statea si FSN-ul pe culmi de procente...

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Corect! :)

@Lucia

Bineinteles :)

@Codeus

PD-L fara Basescu&CO? Hmmm...

@Claudia

Geoana nu poate sa ajunga presedinte decat cu ajutorul PD-L/Basescu, in urma unei negocieri. Deci daca ar ajunge Geoana pres., tot Basescu ar face cartile, nu Vanghelie. Asta cu Vanghelie e sperietoarea pe care o tot arata pedelistii liberalilor, ca in turul doi sa le fie frica si sa nu voteze cu Geoana.

@Pro Doc

Pasajul ala mi-a sarit si mie in ochi, dar n-am vrut sa mai citez ca sa nu lungesc sus textul. E fooarte important. Toate acele puncte scoase in evidenta de Lazaroiu vor fi scoase in evidenta in campanie. Ai dreptate, pe ele trebuie sa puna tunurile contracandidatii.

@Anonim

Ei, devine daca punem botul. Despre "Bomba" lui Dinescu am scris si eu aici cu cateva zile inaintea lui, pentru ca am preluat de la Impolitics. Circula multe zvonuri, baloane de incercare, nu trebuie sa ne luam chiar dupa toate. Le analizam si atat...


@Christyan

Tu votezi?

@Petru

Nu e interzis nimic in online. Deci nici sa faci campanie cui vrei sau cand vrei tu. Nici nu stiu daca asta putem sa numim... campanie, ca il "atacam" pe Basescu. El ataca si face campanie non-stop. Scrie orice vrei tu si orice crezi ca ajuta in aflarea adevarului, asa cum il vezi.

Pasajul asta nu prea l-am inteles:
"Ceea ce mă interesează de la un preşedinte este ca, dacă va fi nevoie să pună un guvern nou să pună unul de profesionişti (şi din partide politice, dacă aceştia există în vreun partid). De restul, îmi pare rău, dar trebuie să ne ocupăm tot noi pentru că, dacă nu câştigă Geoană sau Băsescu, alianţa stă în picioare. Restul e doar scenetă pentru proşti, să îi convingă, pentru că altfel au mult de pierdut."

1.Te referi la un guvern de tehnocrati?
2. Alianta e Coalitia?
3. Care..."restul"?

@Lulutza

Dadada. In laboratoarele de productie la care te-ai referit se pun etichete, se fabrica mape profesionale..etc
Exact ai spus si cu WCT. Trebuie sa urmarim de pe acum cine va juca rolul lui WCT din 2004 si sa punem tunurile pe ei cat se poate de repede.
Pentru PS- Exact! Trebuie sa ii urmarim pe cei despre care banuim ca ar fi in stare sa tradeze.

@PRO DOC

SWOT, ok! Dar, precum ai scris si tu mai jos, in politica punctele slabe sau vulnerabilitatile pot insemna in fata electoratului puncte in plus. Trebuie valorificate adica.
Ceea ce observ insa e urmatorul lucru: in 2004, campania lui Felix era mult mai transparenta. Comunica foarte mult cu cei de pe internet.

GS spunea...

Doamne, tot politica faceti? de aseara, incontinuu ... ?! e asa frumos afara! hai mai bine sa vorbim despre ... basescu :)

Lulutza spunea...

@Prodoc - "stiinta marketingului politic" marca Felix Tataru tine de "arta" propagandei negre si manipularii maselor in stil bolsevic. De tip ultraagresiv si... "sectar", sau neoprotestant, daca preferi...

Sper sa nu mai puna prea multi botul la "strategii politice" etern autovictimizante si atotdemolatoare, dar profitabile "pe plan individual" (al celor care "au piinea si cutitul"), de genul "cine nu-i cu noi e impotriva noastra".

Eu am stiut sa respect intotdeauna "diversitatea de opinii" coerenta si civilizata, dar "sectantii" astia nu vor vedea niciodata in asta un modus vivendi sustenabil, de durata. Pentru ca diversitatea de opinii (electorale sau nu), inteligenta si competenta reala a "celorlalti", le clatina zdravan "tronul" - cel deja cucerit si/sau dorit, acum sau in viitor.

Eu personal, ma simt acum extrem de vinovata ca, lasindu-ma aburita de "strategia ardeiului iute" a lui Felix Tataru, am votat cindva la gramada cu PNL, ascensiunea politica incredibila a unei "secte" de prosti agresivi, demolatori si atoatestiutori de teapa lui Basescu, Udrea, Boc, Blaga, Ritzi, TRU, EBa, Onaca etc etc etc. Ar fi trebuit, poate, sa-mi dau seama ca este doar reclama desantata si mincinoasa a unor produse altfel complet nevandabile...

Pentru ca, specialistii stiu, cu cit este mai agresiv marketing-ul, cu atit mai mare este pretul platit pentru niste produse altfel nefolositoare sau chiar nocive...

Anonim spunea...

Da, Lilick! Si nu cu Basescu sau PDL.

Petru spunea...

@Lilick
1. Da şi nu. Dacă tehnocraţii trebuie să fie apolitici avem o problemă, pentru că în România e greu să pui pe cineva care să nu fie contestat. Deci mă refeream la oameni care ştiu ce fac, şi care nu au căpătat notorietate exclusiv prin politică, cum dă Boc dovadă că este.
2.Da, mă refeream la Coaliţia PD-L+PSD ("monstruoasa coaliţie" cum o văd eu)
3.Primul "restul" numeşte acţiunile pe care trebuie să le facem, noi poporul suveran (mă rog, partea lui neadormită şi nesedată) pentru a instaură o legislatură mai curată (eu aş fi de acord cu un PNL doar dacă va fi curăţit de Crin Antonescu spre exemplu). Avem dreptul ăsta, iar pupincuriştii băsescieni vroiau să se folosească de el pentru ai da puteri semi-dictatoriale în 2004-2005.Al doilea "restul" se referea la PSD, PD-L.
Scuzaţi ambiguitatea.

Satmareanca spunea...

Atâţia de dacă şi aproape o certitudine: nu scăpăm nici în următorii cinci ani :(

Lulutza spunea...

Sincera sa fiu, singurul care ar marsa la asumarea "misiunii" lui WCTudor din turul 2-2004 nu ar putea fi decit Geoana, pentru care ar fi floare la ureche sa le impuna electorilor sai din turul 1votarea "loialului coleg de coalitie"... In schimb, nu vad cum ar putea sa-i faca pe nostalgicii sai sa voteze vreodata vreun "dusman al poporului", "petroliberal"...

Asta pentru ca Antonescu chiar nu are ce (si cu cine) negocia pentru turul 2... Iar electoratul PNL este cam "nabadaios" de felul lui, nu prea poti sa-i impui ceva si nu stiu daca nu-l considera pe Basescu "raul cel mai mare".

Asa ca, daca va candida si daca vrea sa mai pupe al doilea mandat, Basescu & Cie ar trebui sa faca "totu'" inca de pe acum ca sa ajunga in turul 2 cu Crin Antonescu... Daca ar fi un bun sahist si nu doar un vulgar barbugiu...

Lilick Auftakt spunea...

@Christyan

:) Ma bucur.

@Petru

Ok, am inteles. :)

@Satmareanca

Asa va fi daca pesedisti sau penelisti ar trada. Si bineinteles ca se va intampla intr-o oarecare masura si asta. In ceea ce ii priveste pe pesedisti nu ma indoiesc, dar daca liberalii o vor face, dupa tot ce au patit, de data asta chiar ca se va alege praful de ei.

tony spunea...

Pe fatza lui Basescu se citeste esecul si el stie ca are sanse mici sa iasa din nou presedinte.Problema cea mai grava pentru el este ca economia se prabuseste si,chiar daca foloseste imprumuturile,el doar poate sa amane catastrofa.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

In toamna o sa mimeze o victorie impotriva crizei prin populism, mariri de salarii, etc. Asta nu e o problema. Problema lui e sa isi asigure voturi de la celelalte partide.

tony spunea...

Nu mai tine treaba cu populismul.Din sloganul"sa traiti bine" nu a ramas nimic,traiesc bine doar slugile lui:TRU,Patapievici,Canibalu,etc.Cu noua grila de salarizare va fi un adevarat circ si cred ca va pierde voturi.Eu sunt optimist,cred ca sunt chiar sanse sa nu ajunga in turul 2.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Pai daca nu are sanse nici macar sa ajunga in turul 2 da-ti seama ca nici nu candideaza, ca nu e prost. Dar acum e deja in faza de a negocia turul 2.

tony spunea...

Si mai este ceva:dorinta lui Basescu de a fi presedinte vine din frica lui de puscarie !

Lulutza spunea...

Geoana si PSD isi fac socoteli proaste insa, daca se bazeaza pe faptul ca Base il va numi vreodata primministru pe el personal sau pe cineva competent si/sau corect din PSD. Basescu joaca intotdeauna la cacealma, iar "viziunea" lui politica este "Invingatorul ia totul". Si... microfonul, si cheia de la casa de bani, si pe... Ileana Cosinzeana! Si nu tine seama de nici un fel de promisiuni, fie ele verbale sau scrise.

Iar "Fat Frumos" este, in "basmul" asta postmodernist, de cartier rau famat, ala care urla primul "Am inviiiiins", fara sa mai astepte finalizarea corecta a unor proceduri democratice, cum ar fi numararea voturilor... Uitind ca, din perspectiva electoratului, acesta din urma este intotdeauna cel pacalit, aburit cu sforarii de campanie, iar si iar...

In ultimii 4-5 ani, Basescu si al sau PD(-minus-L) de stinga-dreapta-stinga ne-a oferit doar o telenovela manelistica a parvenitilor provinciali si de cartier, iar noi am tot oftat a paguba, dupa cum ne-au cintat "sirenele" populiste, pardon "populare".

Imaginati-va cum ar suna melodia ASTA, un fel de "Imn al perdantului" , daca ar reprezenta... partea plina a paharului, opinia "fiarei politice" invingatoare, adica un Imn al 'otzului manelist! In care ar arunca toate pacatele in spinarea victimelor, ca doar el "are intotdeauna dreptate"...

Lulutza spunea...

P.S. Daca ar fi sa am incredere in "mintea cea de pe urma" a electoratului roman, nici eu nu as l-as mai vedea pe Basescu sa candideze vreodata. Dar cred ca o va face, numai si ca sa-i dea peste bot lui Blaga, care a inceput sa aiba niste periculoase "idei personale", cum ca nu ar scrie nicaieri in statut ca PD-L este obligat sa-l voteze pe Basescu... Cine-i Blaga asta? FSN-istul ala care spunea ca s-a saturat de fîţe prin partid... Acum pare destul de satisfăcut de fîţele partidului din guvern...

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Daa, foarte buna dedicatia. Daca cineva isi imagineaza ca va lua mai mult decat praful de pe toba de la Basescu negociind cu el turul 2, nu poate fi numit altfel decat Prostanac. Sper ca nu vom avea mai multi prostanaci.

Lulutza spunea...

Cred ca fostul electorat din 2004 al ADA & Base ar trebui sa-i cinte mai des si mai tare la ureche lui Base Voda, cum incearca acum timid Bazilica Bleaga: Voi supravietuiiii! Fara tine, fara fiica-ta, fara farfuze blonde/brune & fara pitziponci bugetivori... Fara voi imi e mai bine!

[D][S][N] spunea...

Baiatu asta , Lazaroiu, ne ia de prosti ?
Mie'mi miroase a disperare... si iincercari de manipulare cu aratarea felinei, care nu stiu pe cine mai impresioneaza.
O sti Lazaroiu carte, dar mai stiu si ceilalti, da'o'n colo de treaba!

Pro DOC spunea...

Lulutza,

Nu doar ca-ti inteleg indignarea privind acel tip de marketing politic care ne livreaza produse toxice pe post de trufandale providentiale, dar ti-o si impartasesc, chiar daca mi s-a mai tocit verbul cu care o exprim prin diferite mijloace de, iata, aproape douazeci de ani.

Si eu l-am votat pe Basescu, nu pentru ca m-a convins Felix Tataru, (il cunosteam prea bine pe Basescu, cel din perioada Conventiei Democrate, pentru a nu avea niciun pic de incredere in el), ci exclusiv de dragul liberalilor. Nici acum nu-s sigur ca atunci am gresit suta la suta, dat fiind ca (impotriva vointei lui) el le-a creat totusi liberalilor posibilitatea de-a guverna singuri si de-a se impune cu adevarat in constiinta electoratului, astfel incat putem spera astazi sa il vedem pe Crin Antonescu la Cotroceni .

De alfel, nu cred ca Felix Tataru e mai responsabil de raul pe care-l reprezinta Basescu decat pupinii presedintelui si de alte "structuri". El (Tataru) a reusit insa sa-l salte pe Basescu, din primava lui 2004 pana in toamna aceluiasi an, de la 10 la suta la scorul care i-a asigurat victoria in fata lui Adrian Nastase, performanta depasita cred doar de Chubais in campania, din 1996, Eltin vesus Ziuganov.


Daca iti mai arunci o data privirea pe textul meu, vei vedea ca am spus doar "sa furam CEVA" din stiinta lui Felix Tataru de a transforma vulnerabilitatile unui om politic (fiindca omul politic e si el om, si nimic din ceea ce-i omenesc nu-i este strain) in pete de culoare atractive ale personalitatii respectivului. Nicio clipa nu m-am gandit "sa-i furam" lui F.T. toata strategia, i.e. autovictimizarea si alte abureli. M-am referit strict la crearea si impunerea unui candidat bine conturat, cu care sa se poata identifica sau in care sa-si poata proiecta aspiratiile cat mai multi votanti.

Traim sub tirania mass-media (televiziunea a decis victoria in multe confruntari electorale, internetul a venit rapid din urma, dar si telefonia mobila.). Fara o strategie bine pusa la punct, eu cred, de pilda, ca Obama ar fi pierdut in fata lui McCain - pe care il recomanda un trecut impecabil, ceea ce nu se poate spune despre castigatorul prezidentialelor americane. Fara o strategie bine pusa la punct si fara mult efort n-ar fi castigat nici Emil Constantinescu, in 1996, si astazi am mai plins poate pe la portile NATO-UE.

Ar fi o naivitate sa ne inchipuim ca in 2009, doar prin sinceritatea si buna noastra credinta si a d-lui Antonescu vom convinge un electorat intoxicat vreo 60 si ceva de ani cu propaganda mizerabila sa aleaga un presedinte care respecta diversitatea de opinii si coerenta. Iar eu tare nu vreau sa mai zac cinci ani cu dreptatea in brate si cu mintea deschisa, visand la pluralism, diversitate, spirit democratic, coerenta…

Subiectul ramane, oricum, deschis. Despre ce inseamna o campanie electorala si cum trebuie facuta ea se scriu tratate lungi, dar nici macar ele nu epuizeaza problema.:)

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Pana citeste @Lulutza uita-te te rog si la ultima postare de pe blog.

Lulutza spunea...

Parca in campania aia haioasa cu ardeiul iute - "Arde-i pe corupti!" - era implicat caricaturistul Mihai Stanescu, nu Tataru... Care Mihai Stanescu nici nu cred ca a mai primit plata pentru campanie... In orice caz, in 2007 inca nu primise cei 10000 de euro cuveniti...

Cu ce ne-am ales noi de pe urma... ardeilor iuti administrati coruptiei"??? Cu borduri videne, cu Nutzi Udrea, cu EBa si cu...

ASTIA! "Efectiv"!

Pro DOC spunea...

@Lulutza

Hahaha, ce tare e! Ardeii iuti imbarligati in zvastica, Basescu cu mustacioara a la Hitler si el cu Boc aducandu-ne Reich-ul pe pamant! Ia sa cumpar eu din nou revista lui Dinescu!

Lulutza spunea...

@Pro DOC - cumpara, cumpara! Ultimul numar iti va oferi o surpriza despre cum vad baseii lu' Voda "Unitatea in diversitate"! Sau viceversa: diversitatea in unitate monolitica...

Traian Breazu spunea...

perfect de acord cu atreides si cu lilick, insa pt ca lilick a cerut concluzii vin cu doua:

1. E ultimul santaj / incercare de santaj a jucatorului de poker fara succes inaninte de a parasi jocul. Din nou cu cele mai proaste carti in mana incearca sa ameninte sau sa santajeze jucand la cacialma. problema e ca din experienta ceilalti stiu deja ca "jucatorul" are in mod traditional carti proaste in mana si nu-i mai sperie nici cacialmaua.

2. E ultima dovada dintre multe altele, daca ar mai fi nevoie de ea (si de fapt nu era nevoie de ea), ca Duda nu va intra in turul doi, si ca orice vot pt Duda e un vot pt Basescu sau Geoana si impotriva lui Crin.

Shadow spunea...

Nu Ridick nu este posibil ca un liberal sa-l voteze pe Geoana. Deci daca geaoana ajunge in turul 2 liberalii NU mai VOTEAZA. Este varianta Vadim pt Basecu. Varianta in care castiga "la sigur".