29 aug. 2008

Adriana Saftoiu - tactici de guerilla


Alandra preia o stire cu iz de barfa aparuta in presa zilele trecute, referitoare la Adriana Saftoiu. Voci din presa spun ca ea ar avea un amant.
Ceea ce mi se pare mie insa foarte important e raspunsul si explicatia doamnei Saftoiu:

"E un avertisment din partea anumitor cercuri, sa le zicem oculte, ca trebuie sa imi tin gura in campania electorala, probabil in ideea ca am vazut cate ceva in ultimii ani si as putea face diverse dezvaluiri", a declarat Adriana Saftoiu.
Aceasta mai spune ca a primit si alt tip de avertismente si chiar amenintari, in perioada postcotrocenista - refuzand sa dea orice amanunt suplimentar - legate de aceeasi discretie care se asteapta de la ea, dar ca "nu le-am luat in seama". Saftoiu afirma ca s-a obisnuit sa i se puna in carca diverse acuzatii si scenarii si ca nu are de gand sa reactioneze: "Bine macar ca m-au cuplat, in povestea de azi (marti-n.r.), cu un specialist in publicitate si nu cu vreun mocofan, asa macar imi mentin cota", a glumit fostul consilier prezidential. Ea mai spune ca se asteapta sa urmeze si alte atacuri similare, dar ca nu ar reactiona pe masura "decat in situatia in care s-ar lua de copilul meu, e singurul lucru pe care nu l-as tolera".-conform Ziua

E primul atac al doamnei Saftoiu in directia Cotroceni! Indiferent ca a fost avertizata, amenintata, sau nu, faptul ca vorbeste despre asta e de ajuns daca analizam prudenta exagerata a doamnei Saftoiu de pana acum. Apoi mai stim ca dansa nu face nicio declaratie fara sa cantareasca foarte bine riscurile, sau bulgarele pe care aceasta il poate rostogoli. Cunoscand-o asadar, ca voi toti, ma intreb daca "atacul" la care a fost ea supusa e mai periculos decat atacul acesta discret al ei, ce razbate din declaratia de presa. La urma urmei nu e greu nici sa inscenezi prin Cancan sau aiurea prin presa un "atac" la adresa propriului copil pentru a avea motive sa ripostezi, nu? :) Daca va fi nevoie!... E si asta o tactica. Oricum ar fi, ne asteapta o poveste interesanta.

17 comentarii:

Anonim spunea...

:) Karina,

Elvis ăla e penibil. M-aş bucura pentru ea dacă l-ar lăsa cu ochii în soare. Nu ar avea decât de câştigat. Poate greşesc, dar e genul de bărbat(!)care nu reuşeşte nimic în viaţă fară o nevastă care să-l tragă după ea.

Petru Clej spunea...

Adriana Săftoiu are un amant. So what? Cine este fără de prihană în presă să pună mână primul pe bolovan.

Lilick Auftakt spunea...

@Petru Clej

Asta nu ar fi nimic. In ziua de azi ar putea sa aiba si trei amanti..Si, vorba Alandrei, Elvis nu prea i se potrivste.
Dar se prefigureaza ceva interesant de tot pe terenul de joc intre Basescu si Patriciu.:)Asta e important.

Anonim spunea...

Ideea nu-i ca are un amant...ci ca s-a aflat de amant...si nu oricine, ci unul foarte cunoscut. Chiar si cu dezmintire, primul impact ramane si pare doar o pregatire pentru ceva mult mai important

Anonim spunea...

Lupta nu se va mai duce pe terenul coruptiei. Fortele se vor masura in numar de amanti si amante. Nu conteaza orientarea sexuala. Amanti sa fie :)

Petru Clej spunea...

Scuzați-mă, poate că nu înțeleg eu trăind la Londra, unde există o presă tabloidă pe lângă care cea din România este ca una de școală primară, dar nu mi se pare ceva extraordinar că o fostă purtătoare de cuvânt a președintelui să aibă un amant.

Repet întrebarea, pe care mi-o pun de fiecare dată ca jurnalist: what's the story?

Anonim spunea...

@Petru Clej,

Povestea pare a fi nu vestea ca are un amant ci eventualul santaj sau mai curand posibilul scop al povestii, acela de a'i permite Adrianei Saftoiu sa ne relateze poate cateva chestii din budoarul lui Basel.

In acelasi timp in Romania, tara ortodoxa, mai conservatoare din mult puncte de vedere decat Marea Britanie, imaginea cuiva care are un amant cat timp este casatorit nu face parte chiar din normalitate, fiind un plauzibil motiv de santaj.

Petru Clej spunea...

Zău, chiar așa de multă "moralitate" e în România ortodoxă și conservatoare? E cumva adulterul un lucru așa de rar. Sau mai degrabă e vorba de ipocrizie?

Anonim spunea...

@Petru Clej,
la Londra se da Povestea cu amantul si atunci e Subiect. La noi se da Stirea cu amantul si atunci e Publicitate sau Marketing politic.

Anonim spunea...

Domnule Clej cineva care a stat ani multi in anturajul presedintelui cunoscand multe secrete din budoarul lui il ameninta voalat

Petru Clej spunea...

Atât Băsescu cât și Adriana Săftoiu sunt trecători. Eu mă refeream la atitudinea față de adulter și folosirea sa într-o campanie electorală - ca principiu.

Și Bill Clinton a trecut prin afaceri de acest gen, iar atitudinea publicului american a fost testată.

La fel în Franța care are un președinte cu o viață personală care ar scandaliza, nu-i așa, în România.

Din ce în ce mai mult astfel de chestiuni sunt nesocotite de marele public, ceea ce ar trebui să se întâmple și în ipocrita Românie, unde oamenii se comportă la fel ca pretutindeni, dar se pretind a fi mai buni.

Anonim spunea...

@petru clej,
perfect de acord cu ultima observatie. Fatarnicia e o "calitate" ce ne caracterizeaza. N-avem puterea insa sa o recunoastem. Si, la urma urmai, cui i-ar folosi?!

Petru Clej spunea...

Cred că e un început care se impune. Revin la provincialism. Românii nu vor depăși mediocritatea, mai ales din viața politică, dacă nu vor înceta să se raproteze exclusiv la ei înșiși.

Îl auzeam zilele trecute pe Stolojan - candidat la funcția de prim ministru - vorbind despre proiectele electorale ale partidului lui pentru tineret.

Dacă eram alegător de rând treceam pe alt canal după 30 de secunde, dar fiind jurnalist am încercat să-l ascult, dar i-am pierdut șirul după câteva minute.

Și înaintea ca cineva de pe acest forum să remarce că e vorba despre un partizan al lui Băsescu, am să mă grăbesc să adaug că nici în tabăra adversarilor lui Băsescu situația nu e briliantă.

Clasa politică și ziariștii din România sunt printre cele mai necompetitive categorii profesionale în raport cu țările mai dezvoltate din Uniunea Europeană. O știu din proprie experiență și mă includ și pe mine aici.

Anonim spunea...

Io zic ca acuma liberalii, ca sa sa resbune, sa'l prinza si tonomatele lor pe Pelvis cu unu.

agaX spunea...

din tot ce se scrie pe aici, ideea nevoii de schimbare masiva de generatie in politica pare a cistiga teren.

apropo de domnul Stolojan, eu nu cred ca e surprinzator ce scrie domnul Clej, Stolojan deseori vorbeste fara sa spuna mare lucru ... cum zice domnul Clej, nici cu adversarii politici nu ne mindrim prea des.

ceea ce mi se pare insa mai dureros, este ca PDL, partidul care este cel mai vocal pentru "schimbarea" societatii din temelii si eradicarea relelor, isi propune punerea in aplicare a acestor deziderate sub bagheta unui maestru creat tot de anturajul lui "mai animalule", ca si celalalt anticomunist feroce.

Anonim spunea...

Oare tot din strategia de guerilla face parte si zvonul ca Adriana Saftoiu nu va mai candida pentru PNL, nemultumita de "taxa de campanie"?

http://www.cancan.ro/2008-08-30/Adriana-Saftoiu-nu-mai-candideaza-pentru-PNL.html

Btw, sotii Saftoiu erau "jurnalisti" la Agerpress-Rompress, agentia de stiri care preia si traduce fluxul de stiri din strainatate si viceversa, nu emite opinii decit, eventual... prin omisiunea din fluxul asta nobil a anumitor persoane & partide.

De aici au intrat direct in anturajul unui anumit ministru al transporturilor, s-au inrolat oficial in PD-Petre Roman - era obligatoriu pentru oricine lucra pentru un PD-ist "de frunte", chiar si ajuns in niste "structuri de stat" si cariera politica a fost astfel pusa pe un traseu previzibil - social-democratia moderna! Sau oricare alt traseu binevoia seful partidului sa ia, spre binele partidului...

Romanii nu au standarde morale mai ridicate de... nivelul marii, decit... conjunctural, cind este vorba de adversarii politici. Iar o mica birfa prin tabloide despre politicieni ii poate face pe acestia "vedete nutzionale", in lipsa de program politic & social, viziune, inteligenta, decenta...

Cine naiba mai auzise de "jurista" Elena Udrea pina sa fie surprinsa de niste fotografi de tabloid, la o masa de restaurant, in miez de noapte, en tete a tete cu cel care abia ajunsese presedintele tarii? De atunci si restaurantul a devenit "vedeta", nu numai cei doi "porumbei" politici! :)

Face fiecare ce poate pentru a-si plasmui o "durabila si sustenabila" cariera in politica romaneasca sau europeana, de cind cu UE... Sa fie la ei! Eu una ii "cumpar" in functie de inteligenta - exclus smecheria, nu de notorietate tip... Simona Senzual!

Anonim spunea...

@Lulutza

Eu m-as bucura sa nu mai candideze piaza rea infiltrata la liberali din partea PNL. Treaba cu "amantii" chiar nu ma intereseaza. Absolut deloc. Toate "stirile" astea care apar in legatura cu ea fac parte din tot felul de strategii care de care mai odioase. Sa se duca sa candideze din partea PD-L.
Nu as vota-o sub nicio forma. Mai bine il votez pe Avramescu decat pe asta. Macar ala are un umor involuntar. :)