26 aug. 2008

PNTCD, incotro?










Atat in presa cat si in blogosfera, in jurul PNTCD, apar tot felul de zvonuri si scandaluri. Ultimul e cel legat de magnatul clujean Arpad Paszkany, cel despre care se spune ca a asigurat finantarea aripii Sarbu, castigatoare la congres. Nu cunosc absolut deloc dedesubturile acestor scandaluri, dar cred ca acuzatiile aparute in Cancan, conform carora Traian Basescu si-a atins scopul deturnand PNTCD din drumul spre liberali, atragandu-l de partea sa, prin afaceristul Arpad Paszkany si prin Radu Sarbu, ar trebui lamurite. Asta in conditiile in care Teodor Melescanu a anuntat ieri oficial ca negocierile cu PNTCD sunt suspendate. Probabil Radu Sarbu e cel care ne poate lamuri exact.

12 comentarii:

Anonim spunea...

Sa fim seriosi, nu mai exista penetzecede demult. S-ar rasuci Maniu si Mihalache-n mormanturi sa-i vada pe astia.

Anonim spunea...

te oftici? LOL

Anonim spunea...

Din cate stiu Sarbu si Paszcany au fost in conflict in perioada in care Paszcany era membru PNTCD-Cluj.
Evolutia e interesanta, oricum e greu de crezut ca se vor apropia de PDL. Si cum spune o vorba ardeleneasca:"PNT-u' n'o murit, numa' un pic s'o hodinit"

Anonim spunea...

@Radovan

Sper :)

Marius Mina spunea...

Intoxicari de presa care nu urmaresc decat compromiterea PNTCd si favorizarea "infractorului" - marian Petre Milut.Si aseara la realitatea TV grupul de 'analisti" strategici, impreuna cu nelipsitul Emil Hurezeanu aruncau invective si acuze cu tona la adresa lui RADU SARBu pentru a-l compromite si odata cu el PNTCD.Hurezeanu nu numai ca a dezamagit prin prestatia lui de la intoatrcerea in tara dar s-a deovoalat ca un agent al puterii comuniste instertat in redactia EUROPEI LIBERE.Macar daca ar fi fost singurul.
Radu Sarbu nu are nicio intentie de colaborare cu PDL, mai ales ca el si basescu s-au aflat intr-un continuu razboi in perioada cand faceau parte din guvernul CDR.Ceea ce se incearca acum este topirea efectiva a PNTCD in PNL.Un act de "curtoazie" al lui tariceanu fata de cei care le-au intins o mana in '96 cand riscau sa ramana inca 4 ani in afara parlamentului si poate chiar sa impartaseasca soarta de azi a PNT ului.
Un gest rusinos din partea conducerii liberale care au negociat soarta unui brand istoric cu un agent al serviciilor secrete comuniste , Marian Petre Milut.PNTCD a supravietuit dictaturii bolsevice , daca nu a disparut pina astazi , nu va disparea nici de acum inainte.Romani din exil unde PNTCD are acum cel mai mai mare suport dintre toate partidele romanesti,inceput sa se implice in conservarea si salvarea partidului lui Maniu , Mihalache si Coposu.Pentru ca cei din tara s-au dovedit in marea lor majoritate incapabili si indolenti dar in schimb plini de "impresii artisitice".Am un mesaj pentru loazele bolsevice care isi doresc sau au impresia ca PNTCD a disparut:"Cine ridica sabia- de sabie va pieri"

Marius Mina spunea...

Pentru curiosi l-am contactat pe RADU SARBU si l-am intrebat care este pozitia lui vis a vis de speculatiile din presa referitoare la eventuala fuziune a PNTCD cu PDL.Mi-a raspuns ca este exclusa orice forma de fuziune a PNTCD cu vreun alt partid. Singura forma de colaborare ramane deschisa pentru noi alianta prelectorala cu unul dintre partidele apropiate centrului dreapta PNL sau la sugestia PPE , PDL.Daca PNL continua pe linia fuziune prin absorbtia PNTCD , conform protocolului semnat cu fostul presedinte Marian Milut , PNTCD exclude posibilitatea unei astfel de colaborari cu PNL care urmareste de fapt porpiriile interese cu pretul dessfiintarii PNTCD.Orice candidat pe listele PNL este membru PNL ,in niciun caz PNTCD.Decizia luata de fosta conducere PNTCD de a candidat in 30de colegii uninominale pe listele PNL ar fi condus la topirea PNTCD in PNL si desfiintarea de facto a acestuia.
Un act reprobabil incarcat de cea mai abjecta forma de prostitutie politica din partea conducerii PNL.

Marius Mina spunea...

Tensiuni în PNŢCD


Tensiuni în PNŢCD, partid istoric scindat în două tabere care au organizat duminică două reuniuni distincte, una la Sinaia, iar cealaltă la Bucureşti. Fostul preşedinte al FPS, Radu Sârbu, a fost ales la Congresul Extraordinar de la Bucureşti preşedinte al acestui partid în condiţiile în care actualul preşedinte, Marian Petre Miluţ, nu recunoaşte legalitatea congresului.
La Bucureşti s-a adunat duminică, în cadrul unui congres extraordinar, nucleul vechi al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat reprezentat de preşedintele de onoare al partidului, Ion Diaconescu, surorile fostului preşedinte Corneliu Coposu, fostul preşedinte al partidului, Gheorghe Ciuhandu, Radu Sârbu, Andrei Dimitriu, Ion Caramitru. Principala nemulţumire a acestora o reprezintă faptul că Marian Miluţ, care a deţinut funcţia de preşedinte, doreşte ca PNŢCD să nu participe la alegerile parlamentare sub sigla proprie, ci să adopte sigla PNL, iar candidaţii ţărănişti să participe pe listele liberalilor. Radu Sârbu susţine că în felul acesta PNŢCD va fi desfiinţat ca partid politic. De aceea, congresul de duminică a ales o nouă conducere şi a stabilit ca PNŢCD să participe la alegerile parlamentare într-o alianţă politică cu PNL sau PD-L sau, dacă acest lucru nu este posibil, să participe singur. Tot duminică, la Sinaia, Marian Miluţ a convocat o şedinţă a conducerii ţărăniste şi a decis excluderea lui Radu Sârbu din partid şi scoaterea lui Gheorghe Ciuhandu din conducerea centrală a partidului. (Andrei Şerban) ( Radio Romania Actualitati )

Anonim spunea...

@Marius

Fara PNL nu au nicio sansa. In aliata cu PNL poate ii votam si eu, si nu numai eu. Am auzit mai multe persoane ca ar face-o. Altfel...sa le fie de bine.

Anonim spunea...

De acord cu Lilick ca PNTCD n'are nici o sansa de unul singur. Indiferent ca la conducere e Milutz, Ciorbea, Diaconescu, Sarbu sau Constantinescu. Este regretabil, insa asta e realitatea.

Ce l'as ruga pe Marius Mina, in situatia in care mai intra in contact cu Radu Sarbu este sa'i transmita acestuia ca o declaratie cu privire la pozitia noii conduceri fata de Basescu si PDL este imperios necesara.

In conditiile celor doua poluri de dreapta, unul format din PNL+AP, iar celalalt din PDL+PNG sunt interesat sa stiu unde se plaseaza PNTCD prin vocea lui Radu Sarbu. Cred ca este f importanta o declaratie cat se poate de clara din care sa se desprinda ideea ca Basescu si PDL fraudeaza dreapta romaneasca si ca o alianta/ asociere/ colaborare cu acestia este imposibila in conditiile date.

In lipsa unei astfel de clarificari nu trebuie sa va mire cei de buna credinta care se gandesc ca Radu Sarbu este apropiat de Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Bogdan

Exact. Si eu vreau precizarile lui Radu Sarbu. Si apelez la Marius pt asta. Stiu ca ii va transmite.

Anonim spunea...

Oricum, prost moment pentru "clarificari ideologice" si-a ales PNTCD! Ce naiba au asteptat vreme de 8 ani Radu Sarbu, G. Ciuhandu, Ion Caramitru?!

Si din cite se vede, "grupul de la Cluj" al PNTCD e pregatit in orice moment sa preia tot ce se poate prelua din crestin-democratia romaneasca. "Spre gloria Lui!"

Anonim spunea...

@Marius - abia acum am citit postarile tale si inteleg ca Radu Sarbu nu este deloc nefavorabil unei aliante preelectorale cu PDL, daca este una "demna", fara "fuziune prin absorbtie", chiar de la inceput.

Parerea mea este ca, daca nu s-a putut face cu PD o alianta viabila, de tip... win-win as zice, pe vremea cind acest partid avea 5-8% in sondaje (2003-2004), acum acest lucru este pur si simplu exclus.

Mai degraba cred ca PD-L va avea in curind si o "latura crestin-democrata", dupa ce si-a descoperit "latura liberala", daca Radu Sarbu semneaza ceva cu PD-L, indiferent cine i-o recomanda asta.

In fine, de-om trai om vedea, dar chiar nu era momentul pentru asemenea neintelegeri interne. Parerea mea...