25 aug. 2008

Happy End cu PD-L si Mona

Asaaa. S-a mai terminat o telenovela regizata si montata cap-coada de PD-L si trustul Realitatea TV. A tinut, exact ca si alte telenovele montate de acestia in tandem, aproximativ o saptamana. O saptamana in care pe trustul Realitatea TV (si doar aici) a fost o isterie generala legata de o eventuala revenire a Monei Musca si de candidatura sa. Ziaristi, comentatori, analisti, politicieni PD-L, care mai de care, s-au dat o saptamana cu fundurile de pamant: "Ce ne facem?" "PD-L-ul e pe cale sa se murdareasca?" "E bine sau nu sa reintre Mona Musca in politica?". Dezbateri aprinse, domnule. Forumurile si blogurile trustului duduiau. Problema de viata si de moarte. Totul terminandu-se, asa cum anticipam in discutiile cu niste prieteni, intr-un tablou final, in stanga cu lideri PD-L aparand onoarea partidului cu pretul vietii, si in dreapta cu doamna Mona cu capul plecat, continuandu-si demna "penitenta nemeritata"(acuzand isteria colectiva iscata de numele ei, dar neaparand din primul moment sa o innabuse, facand declaratiile necesare, asa cum era cel mai simplu si cel mai normal). Un zbucium, oameni buni. Un fel de Ana lui Manole jertfita pe altarul constructiei PD-L. Nu a lipsit din telenovela tensiunea, dramatismul si suspansul. Nu a lipsit de altfel niciun ingredient necesar. Iar totul s-a terminat cu happy end: cu o Mona mai curata si mai integra acuzand sistemul, cu un PD-L unde pura Elena face ordine, cu niste votanti care au respirat usurati ca nu trebuie sa-si calce pe inimi votand compromisul in toamna, si cu un "intrus" aratat cu degetul: Pinalti. El si numai el de vina pentru tot scandalului creat, pe cale de a fi "executat". Dar pana si el spasit, aseara, in emisiunea lui Robert Turcescu - care il intreba la ce ar trebui sa se astepte din partea PD-L dupa tot ce a facut - declarand filosofico-smerit (ceea ce m-a facut sa rad de mi-au dat lacrimile): "Cu-o moarte toti suntem datori!"





Update: De pe bloguri...

Elena Udrea despre Mona Musca
25 August, 2008 (11:57) | Telegrafic | de Cristian Pătrăşconiu
Sursa: Gindul, 25 august 2008.

Citate:

1. “Totul a fost o strategie, Mona Muscă a aruncat o nadă să vadă cum ne comportăm. Dacă era de bine şi mulţimile ieşeau în stradă să îi ceară să candideze, revenea în glorie. Dacă nu, avea posibilitatea de a ieşi cu eleganţă şi a spune că nu intenţionează să candideze din partea PD-L”

2. “Foarte mulţi cetăţeni şi-au pierdut încrederea în politică din cauza lipsei de sinceritate a doamnei Muscă, să dai vina pe alţii pentru nesinceritatea ta mi se pare lipsit de onestitate”


Ceea ce spune Elena Udrea este foarte corect. In politica tactica se numeste "balon de incercare". Doamna Musca a aruncat un balon de incercare. Daca nu isi dorea sa faca asta, nu mai exista "scandalul MM", deoarece Pinalti nici macar nu mai ajungea sa anunte candidatura acesteia.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Trustul eolian daca-si inchipuie ca la ora cursei de formula 1 simultana cu ceremonia de inchidere de la Beijing sta careva sa asculte prostiile lu' Patrasconiu in analizele lui aiuritoare ,e de rau. Inseamna ca sunt complet rupti de Realitate. Despre Mona numai de bine, discursul ei a sunat cam asa"Nu ma mai intorc in cacat , ca musca il miros de cand m-am nascut"

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar

Ca-l miroase nu-i nimic. Dar sa vezi cum il mananca si ce pofticioasa e.

Anonim spunea...

Musca face victime :)

Anonim spunea...

Aoleu, mor de ris! Chiar asa a spus Pinalti: "Cu-o moarte toti suntem datori"??? Dar expresia fetei ce spunea? Nu-mi dau seama, Pinalti asta chiar are umor sau ii este foarte frica si cerseste indurare?

Oricum lol, ca personajul asta stirneste risul, chiar si cind ar juca intr-o drama, tragedie...

P.S. Zmeus nu mai are de gind sa lacrimeze fariseic sau i-a invatat pe altii partitura?

Anonim spunea...

@Lulutza

Chiar asa a spus, cuvintel cu cuvintel. Fata nu i-am vazut-o ca nu s-a deplasat sa vina in studio la Bucuresti. Turci vorbea cu el la telefon. A ras si el cand a auzit. Pinalti nu glumea (umorul era involuntar). Avea aerul spasit al lui Postelnicu. :))