19 aug. 2008

Patapievici - Caderea in ridicol













Agax mi-a atras atentia asupra unui lucru pe care de altfel il remarcasem si eu. Intamplator am pus pe blog doua postari: cea despre Iosif Sava, cu un filmulet in care se exprima atat Dan Grigore cat si HRP cu privire la maestru, la putin timp dupa moartea acestuia, si cea in care Dan Grigore se exprima cu privire la celebra expozitie de la New York.

Ei bine, cum il vad cei doi intelectuali pe Iosif Sava:

Dan Grigore: “Acum mi-e foarte dor de el. Ma gandesc cu drag, cu nostalgie si cu mare regret”…

HRP: “Iosif Sava avea cateva trasaturi care il faceau usor dizgratios. Bunaoara, avea o voce de bas. De bas profund. Cand il ascultam la radioul meu Albatros si isi impunea basii lui, asa facea radioul meu Albatros: brrrrr (greu de reprodus). Era ceva ingrozitor. Ma scoatea din minti.”

In timp ce Dan Grigore isi exprima decent nostalgia si regretul, Patapievici e dezgustat de vocea dizgratioasa a lui Iosif Sava. Il scotea din minti. Asta gaseste el de cuviinta sa exprime dupa moartea muzicologului.


Acest dezgust insa ii dispare total impostorului si ipocritului HRP atunci cand e vorba de expozitia de la New York. Nu numai ca nu il scoate din minti, si nu i se pare ingrozitoare, ba chiar se mandreste cu ea. Asta in timp ce Dan Grigore, a carui valoare intelectuala nu poate fi contestata, observa urmatoarele:
"Personal, ceea ce am văzut şi ceea ce pare să fi fost această expoziţie nu pare să fie demn de o expoziţie care reprezintă o ţară"

Mai e ceva de demonstrat in ceea ce-l priveste pe HRP?

Protestele unor intelectuali ca Herta Muller, Dorin Tudoran, Liviu Cangeopol, Radu Portocala si multi altii, nume sonore, personalitati verticale, care isi arata separat (si chiar pe probleme usor diferite) neincrederea in capacitatea manageriala a lui Patapievici, sunt tratate marginal. Dan Grigore subliniaza ca expozitia de la New York nu poate reprezenta Romania. Pavel Susara face o analiza pertinenta din punct de vedere artistic. Cu toate astea, Patapievici acuza ca i se vrea capul, se ascunde acum in spatele unei jucarii roz de doi lei, opunand-o Antenei 3 (dusman de moarte al poneiului), invocand libertatea de expresie si minimizand astfel nivelul scandalului si al luarilor de pozitie.
Problema insa nu o reprezinta nici poneiul, nici Antena 3, ci cele reclamate de distinsii intelectuali, si de faptul ca HRP intr-un fel urineaza pe parerile lor, din moment ce deviaza sensul discutiilor in asa masura. Cu siguranta insa nu face decat sa se afunde si mai mult, ceea ce ma face sa ma indoiesc din ce in ce mai puternic de capacitatea intelectuala a lui. Chiar atat de legat sa fie de cascavalul ICR incat sa se ingroape in mocirla?
Domnule Patapievici, sunteti dizgratios si ridicol, acolo, in spatele poneiului.

Update: Cititi si la Simona Ionescu.

Update 2: Nu apare nicio informatie pe internet (CV sau Wikipedia) cum ca domnul Patapievici ar fi sustinut vreun doctorat. Cu toate astea, distinsul, a participat la o bursa care mentiona expres ca participantii trebuie sa aiba doctoratul.
"Eligible to apply are young researchers from the Czech Republic, Slovakia, Hungary, Poland, Romania, Bulgaria, and the Baltics (Estonia, Latvia, Lithuania) who work in the humanities or social sciences. Candidates should have completed their doctorate."
Din cate stiu e acum inscris la doctorat, cu teza: „Imaginarul filosofic al fizicii. Cazul Pierre Duhem”.
Dar nu bag mana in foc ca nu ar avea si alt doctorat pe care insa nu l-a mentionat nicaieri. Are cineva detalii despre asta?

Update 3: Recent a declarat ca cele scrise in Politice (carte publicata in 1996) nu-l mai reprezinta. Am putea sa-l credem daca in 2006, prin editura Humanitas, nu ar fi aparut editia a treia a cartii cu pricina. Detalii AICI.

66 de comentarii:

aleks spunea...

Aici se vede o diferenta foarte mare intre un artist exceptional, ca Dan Grigore, si un intelectual viu ca Patapievici.

Dan Grigore vorbeste in termeni de "reprezentarea tarii" pentru ca se stie cu locul asigurat in Panteon si cred ca viseaza la niste comemorari. Un intelectual viu, cu simt critic, si care stie relatia artei moderne cu statul si puterea, prefera sa refuze emfaza.

Iar Iosif Sava era un tip emfatic

De altfel sunt si niste emisiuni Sava-Patapievici pe youtube. Merita sa le vedeti pentru felul in care Patapievici stie sa pastreze discutia in termenii proprii, oarecum in ciuda lui Sava.

Mihai spunea...

Ma lasati cu "intelectualul" vostru de la ICR? Nu are de unde sa cada. Viermii inelati sunt fiinte superioare.

agaX spunea...

aleksikrates,
cred ca e foarte reusita comparatia Dan Grigore - HR Patapievici pe care ai facut-o.

din pacate, mie mi se pare ca e din alt film. "dezgustul" fata de vocea de "bas", vibratia radioului, nu mi se par indicii ale "rascoalei" anti-emfaza a distinsului presedinte ICR? ca sa nu mai zic despre magnitudinea componentei de "intelectual viu" de care cineva trebuie sa dea dovada pentru a le enumera drept exemple "dizgratioase".

Apropo de HR Patapievici, n-ar strica un ragaz meditativ asupra unei semnificatii "secundare" a termenului emfaza (DEX): "folosire abuzivă sau deplasată a tonului declamator si a stilului elevat"

Anonim spunea...

Dle "Alexicrates" va rog sa traduceti ce ati scris intrucat suna cam criptic...cine era "intelectualul viu cu simt critic" "antiemfatic"-oare Patapievici sa fie?Ma cam indoiesc..intrucat papitoiul acela cu aere de filfizon seamana perfect cu un personaj de tipul"Clevetici ultrademagogul"

aleks spunea...

@agax,

eu m-am uitat la filmuletul postat de lilick si nu vad nicaieri vreun dezgust al lui Patapievici. In rasul lui vad chiar simpatia fata de Sava.

Treaba e spusa ca o amintire menita sa-l faca mai viu pe Sava, si asta e dovedit de faptul ca Patapievici continua cu aprecierea "jovialitatii indiferente la culoarea politica" a aceluiasi.

E doar o strategie de discurs prin care un defect minor este mentionat spre a sublinia prin contrast calitatile reale si consistente ale celui caracterizat. Aceeasi tehnica o foloseste si Liiceanu in filmulet.

aleks spunea...

PS si Caramitru procedeaza la fel cand aduce vorba de scrisul incalcit si ilizibil al lui Sava

agaX spunea...

aleksikrates,
in comentariul meu cuvintul "dezgust" era in ghilimele, ca si acum; nu vad nici eu dezgust in ceea ce spune patapievici.

ceea ce am scris eu anterior incerca sa combata legatura pe care tu ai facut-o cu atitudinea non(anti?!)emfatica a lui Patapievici, eu nevazind nici o legatura.

iata, daca e sa "comparam" pozitiile celor 4:

nu cred ca avem nici o contradictie in ceea ce intelegem de la Dan Grigore.

nu cred ca "tehnica" folosita de liiceanu e aceeasi cu patapievici; cred ca liiceanu pur si simplu scoate in evidenta (fara echivoc) paradoxul care a fost Iosif Sava, caruia natura "nu i-a dat", dar el, intelectualul Sava "si-a luat", pentru ca era deosebit, in "inaltul" inteles al cuvintului.

mie, Caramitru mi-a spus ca Sava i-a fost drag si ca, pina si in scris, era deosebit (fara echivoc, din nou).

patapievici mie mi-a spus ca avea avea voce de bas dizgratioasa (printre atele) si punct. sigur, zimbetul, ca zimbetul ... e interpretabil. de exemplu, eu l-am interpretat ca fiind al cuiva care se vede pe sine-insusi superior. eu asa mi-as da parerea despre cineva pe care il stimez (nimic de zis), dar caruia i-am fost conducator de doctorat.

starea asta "naturala" prin care unii se (auto)plaseaza in "liga mare" in orice situatie, mie imi da de gindit.

sint subiectiv? evident, cine nu este?

aleks spunea...

@agax,

spuneam ca Patapievici refuza emfaza si argumentul este ca a preferat sa-l descrie pe Sava ca pe un om si nu ca pe o efigie.

In ce priveste "voce ... si punct" daca vedeti filmuletul oferit de lilick pana spre sfarsit, observati ca remarca respectiva este luata dintr-un context predominant pozitiv oferit de Patapievici.

Anonim spunea...

Incep din ce in ce mai mult sa cred ca HRP incepe sa semene cu intelectualul de tip nou... comunist! Om al muncii... inginer care citeste carti puse la indemina de clasa muncitoare calauzita de partid! Am senzatia ca degeaba a citit...

Sa nu mai etichetez atacul la o caracteristica fizica a unui om...

Anonim spunea...

Nu merita sa ne batem capul cu domnul Patapievici, ca e un tip greu de priceput. Frazele lui exced puterii noastre de intelegere, asa cum de altfel ii place sa se creada.Iosif Sava era un intelectual rasat, mustind de cultura, insa stia sa ne transmita mesajele Eului sau intr-un mod atat de limpede incat il intelegeau si cei cu mai putina scoala. Era un adevarat formator de oameni. Am avut onoarea sa particip o data la emisiunea lui Iosif Sava. Il invitase pe Ion Cristoiu cu cei cinci redactori sefi ajuncti - Gica Voicu, Mirel Curea, Dan Andronic, Eugenia Cristea si eu. Ne-a pus sa povestim cum fabricam cel mai citit ziar din acei ani, Evenimentul zilei. Era, cred, 1995 si vindeam 500.000 de exemplare. Domnul Sava ne-a "plimbat" prin toate temele pe care si le propusese, ne-a stros ca pe lamai, iar noua orele petrecute in studioul tv ni s-au parut minute incantatoare. Asa, cu vocea aceea de bas ragusit!

Anonim spunea...

:) sa ma dau singur in git: Am avut o satisfactie mai "aparte" (mai mirlaneasca) ca la un concert organizat de fundatia domnului Ratiu eu am avut locuri iar domnul Sava a avut un scaun pus pe scarile dintre locurile Ateneului!

Am doar scuza ca eram tinar...

agaX spunea...

aleksikrates,
daca consideri de valoare oarecare observatia domnului Patapievici relativ la buna dispozitie permanenta a domnului Sava, dublata de remarca lui despre capacitatea lui Sava (se pare, atit de greu de inteles) de a nu se lasa influentat de culoarea politica a celor cu care dialoga, da, trebuie sa recunosc ca Patapievici a oferit un "context predominant pozitiv".

cum am mai zis, asa cum l-ar "oferi" cuiva un fost mentor, de exemplu.

... da, e baiat bun, le cam bea, dar a fost si bolnav ..." - om, nu efigie, ca bine zici :)

agaX spunea...

aleksikrates,

hai sa-ti spun ce mi-a amintit mie "contextul predominant pozitiv" din interventia domnului Patapievici.

poate ai remarcat in acel video ca, spre deosebire de ceilalti, Patapievici termina fiecare idee vorbind, in fapt, despre el insusi: EL asculta, radioul LUI albatros, il scotea PE EL din minti, EL INSUSI l-a acuzat de oportunism.

n-as "merge" la chestii de genul inflated self-esteem, narcisism etc ... nu ma pricep si, mai mult ca sigur, sampling-ul nu e suficient pentru nici un fel de aprecieri de genul asta.

dar, abordarea asta mi-a trezit in amintire (culmea coincidentei, avind in vedere recentele "framintari" cu zvastici, ponei si evrei) imaginea lui David si psalmurile lui, in care, vorbind despre el insusi, il propovaduia, in fapt, pe Messiah, oricare ar fi el, I guess.

ce ti-e si cu oamenii astia de cultura pura ... oare mai coboara ei vreodata, macar asa, temporar, si printre noi astia, "usor dizgratiosi"? sau poate ca ei lucreaza cu noi, prostimea, prin "unelte" de genul voluptosului consumator de urina imbogatita cu substante bioactive; greu de zis.

Anonim spunea...

Ei na..."ridicol", " hazna " se intituleaza ,sister.

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar

Am vrut sa fiu fina. :) Doar scriu despre un tip care isi expune dezgustul din varful buzelor.

@all
Am pus Update.

Mihai spunea...

@ lilick Maestrul Iosif Sava era inconfundabil. De aceea el exista! Exista si dupa moarte. Altii sunt doar cadavre. Si isi exprima. Nu stiu ce, dar isi exprima.

Anonim spunea...

UPDATE : Refuz sa mai citesc despre asta si daca ma rogi cu mijloace neconventionale. Da-l in icereul meu.

aleks spunea...

@agax,

eee, da, Patapievici asumandu-si pozitia de mentor al lui Sava ...mda, intr-adevar! sare in ochi!

subiectiv, subiectiv ... dar pana cand?

Cat despre ultima postare a dvs, asa e, Patapievici e un tip cu orgoliul bine conturat. La fel ca multi altii, de altfel, dar are si ceva in spate care face sa-si fi castigat dreptul la orgoliul asta! Iar criticile aduse de un anumit segment al societatii romanesti lui Sava (mai ales dupa ce l-a invitat pe Iliescu in emisiune) sunt bine cunoscute si trebuiau mentionate de cineva. Dupa cum am spus: om, nu efigie

Cat despre ultimele remarci ale dvs. ma abtin sa le comentez, nu fac cinste nimanui!

Lilick Auftakt spunea...

@aleksikrates

Uiti ceva: Da, Sava era un tip de stanga. Mai tii minte insa in anii 90 vreo alta emisiune care sa gazduiasca saptamanal persoanlitati ca Liiceanu, Rebengiuc, Patapievici...etc? Nu si pentru asta te uitai (daca te uitai) la emisiune? Mai aveau ei loc in alte emisiuni la TVR? Si daca da, cat de greu?

Despre Patapievici nu stiu cat despre orgoliu ar trebui sa vorbim cat despre frustrare. Realizarea lui a venit tarziu.

Anonim spunea...

@aleksikrates - ceea ce refuza Patapievici nu este "emfaza", ci empatia cu interlocutorii sau auditoriul, pe care o manifesta din plin Iosif Sava.

Empatie de care el nu este capabil, cum nu este capabila de empatie cu "les domestiques" vreo madama parvenita.

As putea chiar sa spun ca Patapievici nu practica decit o empatie de cumetrie, in falset continuu. Lucru care nu poate sa ajute cind te crezi un lider, formator de opinie sau o constiinta a neamului. Dimpotriva...

Lilick Auftakt spunea...

@all

Am mai pus doua update-uri pentru care va cer la toti parerea.

agaX spunea...

aleksikrates,
ultimile mele remarci (care consideri ca nu-mi fac cinste) se refera la Cristian Neagoe, o mica pupila (nu stiu daca dizgratioasa in ceva) a sefului ICR; continutul textului e preluat direct din operele tinarului scriitor.

aleks spunea...

@agax,

nici imbracata asa aluzia nu va face cinste, mai ales datorita gandirii liniare dovedite de un om care pretinde ca este cadru universitar. Si eu daca m-as uita la cine va intra in casa sau in departamentul in care lucrati as putea sa va transfer in carca diverse lucruri pe care doar le tolerati.

@lilick,

pai chiar intre postatorii unui anumit blog, n-o sa zic care, cineva spune ca a fost indrumatorul de doctorat al lui Patapievici. Ai mailul. Spune-ne si noua ce ai aflat!

Bibliotecaru spunea...

Prin 2000 ştiam că Patapievici face un doctorat la Facultatea de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti. Poate o fi renunţat.

Oare Patapievici a spus numai chestia cu vocea despre Iosif Sava în acea alocuţiune, ori poate presa sau altcineva o fi scos "esenţialul" şi restul s-a pierdut?

Anonim spunea...

@aleksikrates

Nu stiu despre ce vorbesti. Mai da-mi amanunte sa-mi remintesc. Esti sigur ca eu am citit acel blog de care spui?

@Bibliotecaru

Pe net apare ca in prezent e doctorand. Ma rog, nu vreau sa fiu rea sa fac acum o comparatie intre el si Nutzi.
Filmuletul il ai. Poate a spus mai multe lucruri, cine stie. Oricum, nu-ti imagina ca filmul e faut de vreun dusman al lui Patapievici, ca e vechi. Uita-te la el si analizeaza si tu.

agaX spunea...

aleksikrates,
patapievici reprezinta puterea in momentul de fata, e sef la ICR. eu am incercat sa ma manifest ca un intelectual viu, care refuza emfaza, atit de inutile; plus eforturi de a pastra discutia in termeni proprii.

e surprinzator ca brusc nu mai recunosti tehnica, mai ales tinind cont de contextul eminamente pozitiv in care a fost aplicata.

probabil ai vrut sa caracterizezi gindirea mea ca algoritmica, iar interpretarea liniara. in cazul acesta, relativ la interpretare, s-ar putea sa ai dreptate ("gindirea" mea nu ai cum sa o cunosti).

aleks spunea...

@lilick,

scuze, m-am inselat

@agax

@va multumesc pentru dreptatea pe care mi-o dati, la fel si pentru efortul de a pastra discutia in termenii dvs.

agaX spunea...

lilick,
HR Patapievici pare sa fi fost un fellow din generatia 2005/2006 a acelei burse.

la acea vreme nu cred ca obtinuse totlul de doctor, dupa cum se poate vedea in CV-ul de la link-ul asta:
http://www.roembus.org/embassynews/2006/03mar_Romanian_Studies_Conference/CV%20Horia%20Roman%20Patapievici.htm

dar, in textul pe care l-ai prezentat in update, scrie la un moment dat: "...should have completed..."

chiar daca majoritatea ar interpreta necesitatea titlului de doctor la un asemenea text, in sensul literal, formularea asta nu creeaza un requirement de a avea PhD.

dealtfel, mai degraba instituie o regula (dar nu o lege); acest tip de exprimare e foarte popular, de pilda in cazul universitatilor americane si conditiile impuse de ei relativ la testele de limba; folosesc formularea "should ..." pentru ca, intr-un caz mai special, pot organiza o intilnire a comisiei de admitere si aproba un prospective student care nu si-a dat testul de limba deloc.

sper ca m-am facut inteles.

agaX spunea...

aleksikrates,
picatura de sarcasm a fost receptionata :)

sint sigur ca stii faptul ca eu (cred ca nici tu) nu sint aici sa impart dreptate, imi spun pur si simplu parerea, dupa capacitatile mele de interpretare si exprimare si in concordanta cu gindirea de care sint capabil.

Anonim spunea...

Ridicol? Nici mie nu-mi place vocea lui Iosif sava, desi i-am inregistrat cam toate emisiunile radiofonice si Seratele televizate din ultimii lui 2 ani. care-i contradictia? Daca omului nu-i place vocea inseamna ca nu apreciaza valoarea? Eroare de logica. Nu uitati ca Patapievici a fost la Serata si a spus ce trebuia spus si acolo. E ridicol sa te bazezi pe asemenea afirmatii ca sa demonstrezi ceva. Ce? Ca daca are o voce prea grava inseamna ca trebuie sa minti ca-ti place?

Anonim spunea...

@anonim


Nu. Dar poti sa gasesti alte cuvinte cu care sa comemorezi un prieten. Daca iti moare un prieten nu cred ca te apuci, tu personal, sa-i enumeri "caracteristicile dizgratioase" cand esti flmat.

Anonim spunea...

E simplu. Cum il stim pe Iosif Sava? Ce anume il caracterizeaza in primul rand? Vocea. Era o referire normala, mai mult decat necesara. faptul ca e "afectiva", nu-nseamna deloc ca e si "negativa".Nu vad nicio contradictie. Ba chiar e o parere subiectiva, de apreciat. PLus ca, sigur, e scoasa din context afirmatia si...

Anonim spunea...

Nu e scoasa din niciun context.

Anonim spunea...

Ai dreptate cu vocea. Tin minte ca fetita mea avea atunci 4 ani si se speria teribil cand il auzea la televizor. Nu se leaga una cu alta. Vocea lui Sava nu era tocmai "calda", dar asta nu presupune neaparat ca l/ar nega.Din contra, exista chiar doua emisiuni in care Patapievici raspunde foarte afectiv moderatorului. Si nu stiu cati din cei care acum "se lauda" cu Sava chiar il apreciau atunci...

Anonim spunea...

Mancati cacat. Ce-ati venit aici sa-l periati pe patapipievici? Mars la mina cu voi, retardatilor urinofili!

Anonim spunea...

@anonim

Cand era in viata ii raspundea foarte "afectiv", asa cum zici. Insa in filmarea despre care spun eu, acele cuvinte spre evocarea lui Sava au fost cele mai "frumoase" exprimate de Patapievici.

Anonim spunea...

Mda, foooarte interesant!
O mică precizare: Herta Muller nu a contestat niciodată capacitatea managerială a lui Patapievici. Mai mult, in ultima ei scrisoare deschisă se desparte clar de şleahta de isterici care au pornit scandalul ICR.
Problema Hertei Muller e problema lustraţiei, in nici un caz Patapievici sau ICR. Dar mă bucur că prezinţi incă odată realitatea aşa cum ţi se scoală ţie.

pseudologiaphantastyca spunea...

http://fabiananton.blogspot.com/2008/08/poneiul-nazist-al-lui-cristi-neagoe-un.html

Lilick Auftakt spunea...

@urdumheit

Si eu ma delimitez de "sleahta de isterici". De fapt in aceasta sleahta este un singur personaj: Horvath in opozitie cu alti isterici: zakustii lui Cristi. Un mascarici contestand alti mascarici. In rest, toti contestatarii, nu sunt deloc isterici. Si problema nu e poneiul roz. Te roade asta, nu?
Stiu foarte bine care e problema Hertei Muller si ce ii reproseaza ea lui Patapievici.

Anonim spunea...

@urdumheit - Adica ce sustii tu aici? Ca prostii si netalentatii nu trebuie niciodata "lustrati" de societate, ci incurajati (financiar) etern?! Bineinteles, cu conditia sa aiba orientarea politica "sanatoasa", aka democrat-liberala de suflet, aia atit de ridicata in slavi si de Patapievici... :)

Iti atrag atentia ca termenul acesta - "sanatos" - nu-mi apartine, ci este o gaselnita cam nevricoasa a lui Liiceanu, un fel de antonim al altei sintagme care a facut cariera in (alta) epoca - "o anumita parte"...

Asa ca - sa detaliez, poate nu ai priceput: "sanatos" ar fi orice/oricine nu critica, ci dimpotriva - lauda, pe preferatii unora, iar "o anumita parte", "nesanatoasa" (a presei, ziaristilor etc) ar fi partea aia care vede pete-n soarele vostru politic... :)

Altfel, iti doresc sa traiesti atit de mult incit sa apuci sa ne vezi pe noi - aceasta "parte nesanatoasa" a electoratului roman, laudind prostia, lenea, lipsa de talent, tupeul, spiritul de gasca...

Si sa nu indraznesti sa insinuezi cu placa aia veche si dogita ca oricine indrazneste sa-i critice pe x, y, z i-ar lauda implicit pe a, b, c, ca ma supar foc si nu o sa mai fiu chiar asa de ingaduitoare ca pina acum! :(

Capisci?!

Lilick Auftakt spunea...

Merci, Fabian! Si eu am cautat pe net. Eram sigura ca e un plagiat (apppropiation art- hahahhaaha) ca sceleratii aia nu sunt capabili de originalitate. Bravo! :)

Anonim spunea...

dacă ştii aşa de bine care sunt obiecţiile Hertei Muller referitor la ICR si Patapievici, atunci sunt sigur că ai să fii atât de drăguţă încât să-mi arăţi şi mie unde mai exact se îndoieşte Muller de calitatile manageriale ale luia Pata.
In eventualitatea foarte probabilă în care nu găseşti locul cu pricina, nu ar fi bine să corectezi enormitatea pe care-ai scris-o cu bună ştiinţă?
Adicătelea, tu ştiai de la bun inceput că Herta Muller nu s-a indoit niciodata de banii, managementul etc de la ICR şi singura iei problemă e cu Antohi et Co, dar te-ai gândit tu că dă bine....cand vine vorba de argumente concrete, voi ăştia carele nu luaţi tranchilizantele şi anxioliticele la timp vă faceţi că plouă...
@lulalutza
esti prea inteligenta pentru mine. iti recunosc superioritatea covarsitoare. chiar sunt oarecum invidios!

Anonim spunea...

ca să te scutesc de efort:
"Prin protestul meu n-am pus niciodată sub semnul întrebării ICR. Patapievici mi-a stârnit supărarea. Dar Păunescu şi acoliţii săi îmi stârnesc dispreţul. Apariţia lui Păunescu împotriva ICR ca 'gardian al culturii', ca preşedinte al comisiei de cultură a Senatului, dacă se ia în considerare roul său din timpul dictaturii, este ca şi când ar fi pus un piroman cunoscut ca director al serviciului de pompieri. Nu mai găsesc cuvinte pentru grotescul acestei deraieri din Senatul român"

Discreditarea Institutului Cultural Român (ICR) şi a lui Horia Roman Patapievici amintesc de tehnicile Securităţii, iar investigaţia condusă de Adrian Păunescu este o monstruozitate.

"Pentru mine, Păunescu este imaginea falimentului moral, prostituţia personificată din timpul dictaturii. Cineva ca el ar trebui să tacă cel puţin 50 de ani după căderea ei. El este responsabil ca nimeni altul pentru dezastrul moral şi cultural din epoca Ceauşescu"

Deci explica-mi si mie de unde ai scos faza cu Herta Muller?

Lilick Auftakt spunea...

@urdumheit

ICR a implicat pentru sustinerea prelegerilor tocmai doi fosti informatori ai securitatii. Pentru asta a protestat Herta Muller. E chiar mai grav decat am scris eu. Nu tine DOAR de management, ci si de o politica a ICR care promoveaza personalitati dubioase.
De la management la promovare e cale lunga in opinia ta?

Lilick Auftakt spunea...

"Patapievici mi-a stârnit supărarea. Dar Păunescu şi acoliţii săi îmi stârnesc dispreţul."

Asta am scris si eu aici intr-o postare.

Lilick Auftakt spunea...

@urdumheit


Mai exact, ca sa nu cauti nici tu, eu am scris asta intr-o postare mai veche:

"Nu ii vrem capul lui Patapievici ca sa puneti voi in loc un Razvan Teodorescu sau un Adrian Paunescu, adica personaje cu mult mai odioase. Sub obladuirea unor pesedisti sau peremisti, ICR-ul n-ar mai avea nici macar transparenta asta firava, care ne-a dat ocazia sa-i cercetam maruntaiele bolnave. Prin urmare, eu personal, nu voi semna nicio petitie de demitere a lui Horia Roman Patapievici. Atacul de care ne acuza presedintele ICR a fost un SEMNAL DE ALARMA!"

Sper sa-ti fie destul de clar acum.

Anonim spunea...

hai că ţi-o iei bre...e aşa de greu să recunoşti că ai greşit?
ai scris negru pe alb: Herta Muller îşi arată neincrederea in capacitatea managerială a lui Patapievici.
Te rog să-mi arăţi unde spune H.M. asta. Nu o faci. Vii cu aberaţii in schimb.
Lustraţia nu ţine de management, stimabilă donşoară. Lustraţia ţine de etică şi morală şi legislaţie; probleme pe care germanii de altfel le.au rezolvat simplu si rapid inca din hăt anii 90.
ICR nu are nicio politică de a promova personalităţi dubioase, aşa cum te exprimi mata. Sunt 98.5 la suta sigur ca n.ai pus in viata ta mana pe o pagina scrisa de Antohi. Altfel ai fi stiut că un om ce discută liber cu un individ de genul lui Paul Ricoeur poate fi mincinos, informator, jigodie etc insa in niciun caz o personalitate intelectuală dubioasă.
Mai clar: din moment ce legislatia romana e vidă in acest domeniu, al lustratiei, din moment ce partea germană i-a cerut Antohi et Co, care sunt dovezile cu care iti sprijini afirmatia ca ICR duce o politica de promovare a personalitatilor dubioase?

Anonim spunea...

@urdumheit


Antohi e un impostor. Nu mai e nimic de demosntrat vis-a-vis de asta. Si promovarea lui e imorala. E mai grav daca nu tine de management,crede-ma.

Anonim spunea...

Unde am scris eu ca e dpdv intelectual dubios Antohi?

Anonim spunea...

Imi sprijin afirmatiile pe baza articolelor aparute in presa straina (FTD de exemplu) care pomenesc de amenintari cu moartea la adresa presedintei Forumului roman pentru Berlin si Brandenburg care a protestat imotriva lui Antohi si Hoisie.
Cine crezi ca ar fi amenintat-o?

Oricum, nu-mi spui tu ce sa scriu si ce nu pe blogul meu, asta sa-ti fie clar. Ca daca nu scriam management, scriam politica. Si daca nu scriam politca, scriam talibanisn de gasca care se manifesta, dupa cum vezi, pana la amenintari fizice.

Anonim spunea...

m.am lamurit. esti o vacă proastă grămadă.

Lilick Auftakt spunea...

@urdumheit

Tu ti-ai aratat adevarata fata. Esti un domn. :) Ma bucur ca am obtinut asta de la tine. :))))

Lilick Auftakt spunea...

Sa nu-ti stergi postarea ca sa vada toi cei care citesc aici. Oricum, am salvat-o eu. :))) Te-ai enervat rau, nu? Hihihi!

Lilick Auftakt spunea...

Am auzit ca la altii intri direct in spam. Eu te las si chiar te mai invit sa postezi, ca sa dai masura inteligentei tale. :)))

Anonim spunea...

Se indoieste cineva ca laudele desantate ale lui Liiceanu & Cie la adresa unei nulitati agresive de colaborator secu' ("presedinte pentru alte coordonate istorice" etc etc etc - mi-e si lehamite sa le mai amintesc) nu sint tot prostitutie?! O prostitutie cu nimic mai "demna", mai "altruista", mai "patriotica" decit a predecesorilor fata de "creatorul epocii de aur"! Ca tot pe bani, dregatorii si avantaje materiale este...

"Cu iaurt, cu placintele, te facusi vornic, misele!" Macar stii de unde este citatul asta?

Cit despre fraza ta urmatoare, plina de "buna crestere portocalie": "cand vine vorba de argumente concrete, voi ăştia carele nu luaţi tranchilizantele şi anxioliticele la timp vă faceţi că plouă..." nu pot sa-ti spun decit atit: Pasaricule, nu ai decit sa-ti muti cuibul si insultele portocalii la 'shkoiu, coana Nutzi sau oriunde "echilibrul" tau belicos si "argumentat" vor fi mult mai apreciate decit aici! Presto!

Chiar m-am plictisit de tot felul de turnatori si securisti sadea, basca prostovani, simpatizanti ai partidului "maestrului" lor Magureanu, care urla ca sint persecutati!

Vedeti-va naibii in continuare de "lustratia prin absorbtie" si impacati-va cu gindul ca Basea al vostru si odraslele lui o sa pacaleasca din ce in ce mai putina lume, pentru tot mai putina vreme, indiferent cit de genial si bine intentionat o sa-i tot soptiti ca ar fi el si tot clanul lui ubuesc!

Adio si ai grija sa nu trintesti usa dupa tine, ca ma superi si mai rau! Calatorie sprincenata si enohrme succesuri in viata!

Anonim spunea...

masura inteligentei mele nu este in niciun caz cuantificata de imbecilitatea ta. cu oamenii cu care poti purta un dialog vorbesti intr.un fel. cu vacile celulitice intr.un altul.
tu si cu echipa ta de investigatoare aprige si neinfricate ocupă.te in continuare de tampenii si de felicitări imbecile si reciproaaace.
la ce postare te referi? nu-mi sterg niciodată înscrisurile, iar spre deosebire de alte vaci, am onestitatea recunoaşterii greşelilor.
vaco.

Anonim spunea...

oailei oaleu! luluţo da infocată-mi ieşti. vezi, nu te mai sforţa atâta că faci scurtcircuit şi nu se mai uită bărbaţii după tine...asta vrea să spună că îmi dau seama că toţi bărbaţii iti apreciază intelighenţa, tuuuuu fată tuu...

Anonim spunea...

"iar spre deosebire de alte vaci, am onestitatea recunoaşterii greşelilor."

Nu trebuia sa te faci singur vaca, amaratule :)))))))))

Anonim spunea...

vacile râd? fucking strange...credeam că dau lapte doar....oricum dacă ai nevoie de un muls, spune-mi, nu te ruşina.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Omul sta de peste 8 ore si jumatate pe acest blog dupa cum imi arata blogpatrolul. Iti imaginezi ce obsedat e? :)

ricky tin tin spunea...

te conversezi cu prietena ta cea bună?
Halt! acu ie momentu in care vă felicitaţi reciproc pentru inca o investigaţie reuşită!
pîsî: luluţul nu poa să-şi imagineze, că n-are de unde atâta neuron

Anonim spunea...

Pentru cei care vor sa stie cine e "intelectualul" Urdumheit:

urdumheit
pandorul@hotmail.com | 85.204.157.187

sa-ti bag pula pe giti muisto ce esti! hai ca o fie buna zeama de pula. hai sa traiesti bine scroafo!hah!hah!
From Milionarul rosu al FSN: IOAN T. MORAR. +UPDATE, 2008/08/22 at 8:39 PM

(asta a scris pe un alt blog)

Daca o sa cautati IP pe internet o sa vedeti cu cine aveti de-a face si pe cate alte bloguri a mai fost banat. Eu nu a facut-o ca sa vedeti doar cine ia apararea unora ca Patapievici si Neagoe. Daca mai trebuia demonstrat.
Uneori, totusi, este...

Anonim spunea...

uaileu văleu ce-mi faci pizdick, mă desconspiraţionezi tulai domne m-am ruşinat tăt.
in altă ordine de idei, desi mailuuuul si ip.ul (tu ai o genă recesivă de detectivă. particulară, bineinteles)sunt indeed ale mele, textul nu ma caracterizează, de obicei injuraturile sudalmico-birjăreşti fiindu-mi mult mai elaborate şi gramaticeşte destul de curate. văd doo situatii posibile:ori eram beat rangă ori drogat.
In aceeasi ordine de idei, iti dai seama ca ieşti penibilă ca un floc de cangur retardat?
Cu lepre imunde de genul vostru, al pizdelor insipide, există o singură solutie finală: MUIA PRELUNGĂ ŞI ZGOMOTOASĂ, executată în ritm rapid de un număr cât mai mare de negri. Totuşi, nici lobotomia nu e o solutie de evitat.
Paaaaa iubire! Şi nu uita: MUIA e salvarea ta. Iti va lubrifia sinapsele si decongestiona creerul tău minuscul.

Anonim spunea...

Unde şi cu cine or fi făcut şcoala exemplare de genul ăsta? La FSB Web Brigades? Cu agentul suprem purtînd numele de cod "Profesorul", în orice caz... "m..e" şi "ţigancă împuţită" par acum adiere de primăvară faţă de langajul artisticăresc al patafizicianului şef şi urinofililor lui...

Uite cum învăţăceii îşi depăşesc mentorii, dar nu încetează să-i aduleze!

Anonim spunea...

Pe un forum rusesc, unde pe post de... "Solutii, nu discutii" impotriva celor care puneau la indoiala democratia putiniana era lobotomia:

"For example, a certain “woman from intelligent circles” in the U.S. announces:

“Lord, if they prescribed Nastenka a lobotomy, I’d hand the doctor a scalpel myself – a dull one, like Nastya. But, well, if we’re limited to an electroshock, then let me pull the lever! I won’t pull it long, maybe just twice!... Little Anastasia would fall over red-bellied, maybe just fall in front of a train, herself of course, like in that book.”

Three years later, on a different political forum, a certain anonymous member of the Brigade tells a different woman who was writing about the victims of the Gulags: “Well what a little pile… How would you, little Veronica, like a lobotomy? If you haven’t already received one, of course.” It would appear this “joke” is typical across forums for the Brigade, as are many of their tricks."

Intregul articol:

http://lrtranslations.blogspot.com/2007/02/commissars-of-internet.html


Si totusi, trebuie sa constat ca FSB-istii lor sint ceva mai manierati si delicati in limbaj ca... ai nostri! Niste domnisoare de pension! :)

Anonim spunea...

BAAA URDUHAIT ASTA DAR ESTI VARZA BAA DUTE BA LA MUNCA NU MAI INJURA PA BLOGURILE LA OAMENI PANARAMO CE ESTI ARE DREPTATE BAA LUMEA CU PATAPEVICI ALA CA E NEBUN LA CAP SI SA DA CULT SI EL E NAZIST CU ZVAZTICI DALEA LA EXPOSITI TE BAGI TU SA INJURI CA DACA TE INJUR IO ACUM SA VEZI CUM O SA FACI CA BOALA PA TINE. HUUUUO!!!!