14 aug. 2008

Street Art la Gara de Nord (plus Update)


















































Credeti ca daca nu deseneaza falusuri, svastici, menore, evrei, icoane batjocorite, acesti tineri, artistii Asociatiei din Pod, au sanse sa fie promovati de ICR?


Update: ploaie de meteroriti surprinsa de Vlad Andrei (click pe poza de mai jos pentru a marii)


31 de comentarii:

Anonim spunea...

Te doare pe tine drept in ot de imaginea Romaniei, faci lobby-ul asta de 2 lei, doar doar iti pica ceva pe acolo, pe la ICR., Cat despre HRP, comunist , securist sau nu (baga la cap): ARE DREPTATE ! Romanii din ziua de astazi (cel putin) sunt niste gunoaie ! Clar este ca nu 100% din efectiv, dar aproape, ceea ce ii tot una. Si ipocrizia este, In conceptia mea, dovada clara de subhuman.

Anonim spunea...

Uite domne cele stie anonimu' vezi ? Parintii lui sunt niste gunoaie, intrebare simpla : ce e el ?

Lilick Auftakt spunea...

@mosh

Cui ii fac lobby? Copiilor astora de la Asociatia din Pod? Saracul anonim. Cred ca e "concurenta". Vreun vopsitor zugrav de langa gara! :)))))))

Anonim spunea...

ICR promoveaza o cu totul alta... stare de spirit, una de tip etern conflictual, gen "Noi impotriva celorlalti". Ce sa caute ICR intr-un proiect de "gindire pozitiva"?!

Proiectul MetroArt "I love Bucharest" este pe alta "lungime de unda" si starea de spirit pe care o raspindeste este cea a unei comunitati care capata constiinta de sine.

Cooperare intre cei ce pina mai ieri pareau de neimpacat. Eficient si durabil, in cele mai mici detalii. Se vede ca s-a pus in formula si niste savoir faire (know how) de... ceasornicar elvetian. Detalii mai jos:


"Bucharest metroART - Gara de Nord
Proiect I love Bucharest
Organizator: Asociaţia din Pod
Parteneri şi susţinători: METROREX, Fundaţia MORA, United Experts şi Swiss Cultural Programme in Romania, Alstom, UTI, L&D Construct, Rulez, Time Out, ProFM Dance, MTV, Business Magazin, Descoperă, Mediafax, port.ro.

În cadrul proiectului Bucharest metroART. Arta te priveşte!, care propune intervenţii artistice în spaţiul metroului pornind de la opinii ale bucureştenilor, 20 de artişti (pictori, sculptori, ceramişti, stencilişti, grafferi) lucrează în fiecare noapte pe peroanele staţiei de metrou Gara de Nord 1.

După ce reprezentanţii Metrorex au curăţat suprafeţele alese pentru intervenţie, artiştii le-au degresat şi au aplicat amorsa, pentru a asigura o mai bună aderenţă a culorilor, sprayurilor şi vopselelor alchidice.

Echipele de artişti folosesc la maxim intervalul de timp disponibil pentru lucru (23.00 – 4.45, în fiecare noapte)."

Anonim spunea...

Stati asa, ca "purtatorul de cuvint" anonim al ICR a facut o declaratie demna de luat in seama: aka o comunitate cit de cit armonioasa, care se gindeste la confortul, macar vizual, al cit mai multor oameni nu este decit o "ipocrizie"!

Comunitate = ipocrizie = subuman! Fucking interesting statement!

Anonim spunea...

Nu, din n- motive. Nu pot face dovada consumului de ketamina, nu-si potolesc setea cu "bauturi" exotice, si in mod sigur nu fac parte din cercul preferetatilor presedintelui ICR, H. R. Patapievici.
Numai unul e Cristian Neagoe sef de trib peste zakusti. ;)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza
@Raluca

Tocmai asta mi s-a parut interesant si pozitiv la copiii astia. Comunicau cu bucuresteanul. Doar pentru el creaza, nu? E arta strazii. Am citit in EVZ opinii de la cei care calatoresc cu metroul.
Nu e nimic hidos in ce fac ei. Nimic ofensator, pervers, scabros, meschin...Nu zic ca-mi place nemaipomenit. Dar nici nu ma socheaza vizual.

Lilick Auftakt spunea...

@Raluca,
@Lulutza

Sa-mi spuneti daca v-a placut piesa pe care am postat-o. Mi-am adus aminte de ea in discutia cu Ciprian (Art Basel). El imi pomenise compozitorul. :))

Anonim spunea...

Oricum, peretii aia de la metrou sau gara arata mult mai bine decit "natur" sau cu reclame timpite, iar spatiul a fost innobilat. Parca-i obliga pe mitocani sa se poarte ca niste domni si aceasta "ipocrizie" ii sufoca... :)

Anonim spunea...

@Lilick - despre Badinerie este vorba? Sigur ca imi place Corelli, dar tremur de frica sa nu fiu etichetata drept ipocrita, conformista, fosila sau cine mai stie cum... :)

Anonim spunea...

... mda, "comunitate" inca nu e cuvintul cel mai potrivit. Poate parteneriat (de tip win-win) se potriveste mai bine. Are cineva fiori reci pe sira spinarii cind aude de "parteneriat"? :)

Anonim spunea...

Si, daca ma uit mai bine la picturile de pe peretii aia, exista si o tema: "mijloace de transport de alaltaieri, ieri si azi"...

Ar fi trebuit sa participe la "parteneriat" si Ministerul Transporturilor, ca i se face un fel de publicitate subtila... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Nu. Ziceam de piesa postat cu o tema inainte

Anonim spunea...

A lui Chilian? P-aia nu am chef s-o comentez acum, are prea mult NLP in ea, ca si mai vechile "Termopane"...

Vreau s-o mai ascult cind oi fi mai relaxata decit acum, ca sa inteleg mai clar ce fel de "stare de spirit" (nutzionala?) urmareste sa obtina... :wink:

Anonim spunea...

Pentru NLP, vezi si ce am scris la Roxania... Vad ca degeaba tot bat eu de ceva vreme apa in piua cu "starea de spirit"! :(

Anonim spunea...

@Lulutza

Piesa din tema precedenta: Dedicatie muzicala

Anonim spunea...

John Cage? L-am apreciat enoooohrm! Un vizionar!

Anonim spunea...

@Lulutza

Daca mai gasesc pe net o sa mai pun si alte viziuni ale altor compozitori. :)

Anonim spunea...

Doamnelor,

1. N-am facut referire nici la expozitie, nici la ce urmarete HRP in tot ceea ce face. Doar am afirmat ca aprecierile lor asupra romanilor, in general, mi se par corecte.
Poporul roman este denaturat social si cred ca si genetic. Majoitatea zdrobitoare a romanilor din ziua de astazi sunt demni de dispret. Condamnabili si penibili .
Faptul ca nu sunteti de acord cu mine, numai si numai din spirit gregar, nu va da dreptul sa-mi atribuiti cuvinte nerostite (Lulutza). Fiind, cel putin incorecte, nu faceti decat sa-mi dati dreptate. Si asta ma incanta.

Anonim spunea...

@anonim

Cu siguranta Patapievici are dreptate in ceea ce-i priveste pe multi. E si cazul tau. Cei care se exprima in maniera "baga la cap" nu au ce cauta nici macar pe bloguri, dar'mite in spatiul public liberi. Stiu, vei injura. Daca nu aici pe alte teme. Sau alta data.
Intelege insa, te rog: ipocrizia lui Patapievici se loveste puternic de teoriile pe care le propaga atunci cand propriile reactii nu sunt decat umori pestilentiale (vezi articolul lui de azi la adresa CTP sa zicem)

Petru Clej spunea...

Am o întrebare către lașul anonim: când vorbiți de majoritatea covârșitoare a românilor vă includeți printre ei?

Anonim spunea...

@anonim - adevarat, nu ai facut decit un fel de insinuari foarte categorice: "ipocrizia este... dovada clara de subhuman". Eu am dedus ca faci aluzii la "comunitatea" sau "parteneriatul" cu pricina, adica un altfel de Street Art.

Nu te refereai la tema postata de "stapina blogului" si legatura temei cu... obiectul de activitate al ICR?

Presupun ca pretioasa ta persoana nu este inclusa in procentul "gunoaielor" romanesti... Da-ne si noua niste nume de "negunoaie", ceva concret, sa-ti intelegem mai bine afirmatiile si sa iesi definitiv din aluzii si insinuari.

Anonim spunea...

Si, daca e sa ma refer la afirmatiile lui Patapievici despre concetatenii lui, ele suna cam ca ale unui medic, care, din diverse motive, isi detesta pacientul, adica asa:

- Ba, idiotul dracului, acum ti-ai gasit sa te imbolnavesti, cind ma pregatesc sa plec in concediu?! De-aia am invatat eu atitia ani? Ca sa-mi amin concediul pentru unul de teapa ta, care nu stie cind sa traga sa moara?! Nici daca m-ai lasa mostenitor nu m-as osteni sa te consult! Ce ai tu? Trei surcele si doi paduchi! Nu vezi ce fata
de bidon turtit ai? Mi-e scirba de tine, ca mirosi a moarte, a batrinete, a urina si fecale de sarantoc! Uite, te externez, sa mori dracului acasa, nu aici, sa-mi strici mie procentele de supravietuire pe cap de pacient! 'r-ati ai dracu' de patibulari, cu pretentiile voastre sa traiti mai mult de 40 de ani!*

*Aceasta a fost o fictiune si nici un medic nu a spus vreodata asa ceva unui pacient, doar ca multi au gindit-o, insa au fost prea "ipocriti" sa dea glas gindurilor. Exista ceva care s-ar putea numi "ipocrizie sociala" si care ne face sa traim in orase, nu fiecare vagauna lui...

Anonim spunea...

uiii eu inapoi. imi place ca tot la copii de la icr ati ramas . nu avazut nimeni multe stele cazatoare we asta?

Lilick Auftakt spunea...

@vlad andrei


Tu ai vazut? :)

Anonim spunea...

as vrea sa pun ceva link dar m-ar deconspira si nu e frumos :D

Anonim spunea...

ok ok fie , traiasca imageshack! http://img390.imageshack.us/my.php?image=vladxxxeg7.jpg

meteor trail :)

Anonim spunea...

@vlad andrei - a fost ploaie de stele in weekend-ul asta si eu am scapat evenimentul? :(

Am vazut o singura data asa ceva si a fost incredibil!

Anonim spunea...

spre dimineata dara asta si foarte multi meteori in toate directiile provocau un pic de agitatie ...oricum cam ploua pe la patru dimineata :)

Anonim spunea...

Sa vina zacusca lui cristinel sa invete... ca poate la urmatorul aranjament de excursie si distractie fac si ei ceva cit de cit cu cap si inima!

Anonim spunea...

Am pus Update cu poza lui Andrei. :)