28 aug. 2008

Neagoe recunoaste - e veriga slaba !


Interviu Stiletto.ro

Cristian Neagoe recunoaste ca s-a expus pe net. Insista chiar sa se prezinte ca veriga slaba in acest scandal. "Eram si sunt o veriga slaba, spune el". Corect! El este o veriga slaba a ICR-ului. Una dintre ele. Un tip care nu are ce cauta acolo. Prin urmare, fiind o veriga slaba, ar trebui urgent demis.
Mai spune filozofand Neagoe ca el a fost folosit pentru "că Patapievici trebuie să cadă şi deci şi preşedintele României, Băsescu"
In niciun caz. Doar veriga slaba trebuie scoasa din lant. Degeaba incearca intr-un fel mizerabil sa deturneze sensurile si sa-i traga dupa el si pe Patapievici si pe Basescu. Patapievici trebuie sa se descotoroseasca de cel care l-a bagat in scandal cu tot cu zakustile de ghetto pe care le-a promovat.


Nu am vazut, de cand a inceput scandalul, in afara de cronica lui Pavel Susara, o alta cronica autorizata. Nu am auzit ca cineva sa fi analizat din punct de vedere artistic expozitia in sine. Exponatele. Ba, mai mult, mi s-a parut ca toata lumea s-a ferit ca dracu' de tamaie sa o faca. Era ca si cum ai pune un critic muzical sa analizeze o manea. Parerea generala a fost: "O expozitie discutabila din punct de vedere artistic". Iar singura intrebare adanc filosofica pe care a starnit-o a fost celebra: "Can a fart be art?"

Ma intreb si eu: de ce trebuie veriga slaba a ICR-ului sa reprezinte Romania la New York?

21 de comentarii:

Anonim spunea...

"Momentul perfect sa continuam"...

E clar ca rahatul va domni in continuare acolo!

:((

Parerea lui io... Hic!

Anonim spunea...

Mossaditzo, hai, recunoaşte că ai vrut să-l dai jos pe Băsescu :))))
Penibil individ.

Anonim spunea...

ce tupeu, cu atat mai sinistru cu cat neagoe e asa de tanar, si-l deghizeaza de minune sub o anume inocenta nonsalanta. Ce jesus christ syndrome, sa se erijeze in aparatorul presedintelui, daca cade el, cade si base, ce de "dai in mine, dai in tine, dai in cultura romana.." complet incongruent cu un tip care se pretinde "deschis" si care "se construieste pe net". Mai are si matu' gros sa-i acuze pe cei care pretind, daca nu competenta, macar putina buna cuviinta, ca ar fi din "alte vremuri"... da, pe vremurile acelea macar se citea si se facea scoala. Daca asa arata si vorbeste un absolvent de filozofie, atunci mai bine manele, sunt mai cinstite.

Anonim spunea...

Iar cu limbricu' bre ?!? Sa mor daca inteleg ce pretentii aveti de la bagabontul asta , tac-su cum a facut cariera ? , ia bagati un "remember", Asta a vazut in familie, asta face si el.

Lilick Auftakt spunea...

Ca de obicei, Cristi persista pe cateva idei fixe. Una dintre ele ar fi ca "artistii" nu au fost intelesi. Desigur, sunt probabil cativa manelisti, boschetari si baieti de cartier care sa ii fi inteles. Sa le fi inteles "revolta", "manifestul". Dar cei care ii inteleg reprezinta un segment nereprezentativ, atat din punct de vedere cantitativ cat, mai ales, calitativ. Sau cumva ne reprezinta "arta" de ghetto? Ce aflam insa din interviu de la Cristian Neagoe? Ca Neagoe e din Pantelimon. Insista sa o spuna! Este poate o revelatie sa aflam asta si nu ca Pantelimonul ar fi neaparat cunoscut cu precadere drept un cartier rau famat. Dar daca enunti insa ca provii dintr-o zona cu conotatii de getto si tot ceea ce implica asta, inseamna ca deliberat te asociezi unui grup. Este deci o declaratie manifest. Daca cineva e din Ferentari, ne gandim imediat ca este rrom. Omul face involuntar aceste asocieri. Nu ma indoiesc ca isi are si Ferentariul "artistii" lui. Ne reprezinta? Daca Neagoe spune ca este din Pantelimon deja asta se asociaza cu golanimea din jurul blocurilor, droguri, prostitutie, sex, limbaj obscen. Neagoe ne spune clar deci sa nu avem dubii asupra “educatiei” lui. Filosofia lui este “filozofia” baietilor smecheri de cartier. De altfel, insistenta cu care cere legalizarea drogurilor usoare, pe mine m-a convins demult ca el e un "baiat de baiat" care "se construieste pe net". Subliniaza apoi ca ACUM este la New York. Ne spune ca “uite deci de unde am plecat si unde am ajuns”. In consecinta ar fi o idee sa mutam si ICR-ul undeva in Harlem, sau cartierele rau famate din New York, astfel incat ICR-ul sa-i creeze lui Neagoe conditii optime de PR. Nu stiu cat reprezinta Neagoe generatia lui, dar cu siguranta re-PR-ezinta cu brio “Degeneratia” lui.

Cristian Neagoe mai spune in acel interviu ca a fost folosit in acel scadal. Cum ar veni e o simpla victima. Veriga slaba. Prin asta incearca sa le inchida gura tuturor celor care au o opinie diferita atunci cand apreciaza calitatea artistica a expozitiei? Toti trebuie sa o privim ca el, de "dupa blocuri"?

Lilick Auftakt spunea...

@alandra

Hahahah! Da. Intr-o zi ma plictiseam si am zis si eu asa: ce ar fi sa-l dau jos pe Basescu? Intre timp insa m-am razgandit. Cred ca o sa-l dau jos pe Bush. :)))
Acum, serios vorbind. Are un tupeu inimaginabil cocalarul asta de Neagoe cand se pune pe aceeasi treapta cu presedintele Romaniei.

Anonim spunea...

Hahahaha, hai ca mi-ai placut : "sa mutam ICR-ul undeva in Harlem", hahaha Pai se pisa ( ca are placeri pe tema asta) golanelul asta pe el la primul colt de strada cand o da ochii cu da brudders cu atomaticu'-n spate, lmao
ps
Care Pantilimon bre , ma lasi ? Nu l-ar lasa astia p-aici nici sa care tzucale...

Anonim spunea...

@Lilick - eu am vrut de la bun inceput sa-l dau jos pe George W...

"Are un tupeu inimaginabil cocalarul asta de Neagoe cand se pune pe aceeasi treapta cu presedintele Romaniei."...

Pai, daca prezidentul asta "de tip nou", prin tot ce face si spune, comunica subliminal ca in ranita oricarui cocalar sau pitipoance se afla bastonul de prezident! Ce altceva pot face bietii "printisori & printese", decit sa se viseze "El"?!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Da. Dar cel putin Base nu e prost sa isi asocieze in vreo luare de pozitie numele cu pitziponcul asta si cu zakuska lui, in ciuda incercarilor disperate ale "baiatului de baiat", si a inca catorva smecheri, de a-l folosi ca scut intr-o lupta imaginara. Daca "atentatul" la Neagoe ar fi fost un atentat la pozitia lui Basescu, presedintele ar fi fost primul, asa cum il stim, care lua atitudine. Dar nu e asa. Nici macar marinarul nu s-ar pozitiona vreo data in favoarea unuia ca asta. Ceea ce evident il scoare din sarite pe drogat. :)

Anonim spunea...

Da, este foarte trist ca avem de-a face cu astfel de surogate patrunse clandestin in spatiul cultural romanesc. Ma intreb, daca situatia ramane neschimbata in continuare, oare unde se va ajunge? Probabil vom deveni toti o natiune de "artisti" care, invocand libertatea deplina de "creatie", vor umple tara de excremente in numele "Artei".
In ce-l priveste pe domnul PR de la ICR, priviti putin aici si veti vedea singuri ce antecedente are de prin anii '98-'99: http://www.youtube.com/watch?v=_BM9PV2cyxk

Lilick Auftakt spunea...

@nea goe

care era rolul lui in realizarea acelei stupiditati audio-video?

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar

Tu si cu Paul stiti mai bine care e treaba in Pantelimon. :)
Daca mai auziti vreun "baiat de baiat" de pe acolo, atunci cand il salta politia, ca asta e un atentat la pozitia presedintelui, sa ma anuntati, pt ca Neagoe se poate sa fie un precedent. :)))

Anonim spunea...

"Prin urmare, fiind o veriga slaba, ar trebui urgent demis."

Uau, ce logica... feminina..

Anonim spunea...

@Nea Goe
asta este foarte tare. chiar ma intrebam in perioada aia, cand se difuza clipul la PRO TV (parca), cui i-o fi traznit asa ceva prin minte. a fost necesar sa apara scandalul asta cu ICR pentru a ma "lumina" si eu nitel. :)

Anonim spunea...

O mica corectie... eu locuiesc in Pantelimon... dar nu is de aici! :)

Anonim spunea...

Base se disociaza "subliminal" de oricine ar putea sa-i strice "imaginea" de mare si vajnic luptator impotriva coruptiei, sistemului ticalosit, cumetriilor politice. Desi este autorul principal si al coruptiei, si al sistemului ticalosit, si al cumetriilor politice, oricit ar incerca acum sa-l curete "pupacii"... Are individul antrenament de pe vremea cind il tragea in piept pe Ceasca, mai ceva decit Stefanescu-Bachus, nimic de zis...

Petru Clej spunea...

Stimată Lilick, cine este acest oligofren care semnează cu curaj "anonim" și se manifestă cu un misoginism pitecantropic?

Anonim spunea...

Iata ca pitecantropii rupestrii se desfasoara scosi din grotele underground-ului. Gradina Zoo s-a mutat ieri la Green Hours.Printre zorzoane de pus in urechi, burice si carice sau alte piercing-uri prin locuri nebanuite (asta e ok la urma urmei pentru degeneratia masochistilor si fachirilor autoflagelatori), doua panouri mari erau mazgalite de artistii lu'zakusca. Am stat sa vad procesul creatiei "work in progress". M-am convins ca hartistii sunt chinuiti de tenebre inspiratii de moment si nu au nicio coeziune sau scop. Mintea lor e vraiste si creerii muci. Macar dadaistii aveau o atitudine artistica. Iata ca cangrena se impute si agresarea vizuala se augumenteaza. Urmeaza manelele la Atheneu! Frumoasa cultura romanesca!

Anonim spunea...

@urmuz
Stai linistit ca nu e prima manifestare de acest gen. Acum vreo doua saptamani in urma, in aceeasi locatie (Green Hours), a mai avut loc un spectacol de gen intitulat "Reprezint Romania".
http://www.youtube.com/watch?v=tRX6MZgfxVg
Oare respectivii detineau copyright pentru textele preluate de pe bloguri?

Anonim spunea...

Copyright de pe bloguri? E o gluma, poate, cum glume faceti si voi pe-aici. Are careva un dosar de presa cu faptele? A citit careva ineptiile din New York Magazin, porcaria care a predat stirea? Ei, domnilor si domnitelor, nu va suparati, scrie acolo clar in cine trebuie dat. Baiatul asta a picat (si din vina lui, e problema sa) la mijloc. Niste jurnalisti de prin Antene s-au trezit facand asocieri. Asa s-a tras in Patapievici si asa s-a ajuns la Base. Nu evitati cronologia si mergeti pe firul evenimentelor. Daca sunteti onesti. Nu am de ce sa-i iau apararea, dar vad ca romanasii mei se umfla fara sa aiba habar de realitate. Apropo, onorata gazda, muzician, ai! Imi vine sa rad cu lacrimi.Ne cunoastem bine...

Anonim spunea...

@anonim

Ei, bineinteles ca nu exista copyright pentru postarile pe bloguri. Cred ca facea si Ana Maria misto..Oricum, stupide manifestari... Din punctul meu de vedere se aseamana mult cu Cantarea Romaniei fazele pe liceu. :)