11 aug. 2008

Una din intrebarile la care Cristian Neagoe nu a raspuns.















Desi a fost intrebat de catre Andrei Badin care este legatura lui cu grupul Zakuska, Cristian Neagoe a refuzat sa raspunda. Sau a omis. Reiau aici intrebarea lui Andrei trimisa pe mail lui Cristian:

3.Tot de pe internet (LiterNet de exemplu-dar si alte proiecte ICR) reiese ca ati avea demult o relatie cu grupul Zakuska, pe care acum il promovati. E adevarat? Nu este conflict de interese?

Multa lume se intreaba pe diverse bloguri ce avem cu Neagoe. Nimic. Doar sa precizeze relatia lui cu grupul Zakuska, de cand dateaza, si cum i-a promovat in detrimentul altora care au propus proiecte ICR-ului (asa cum reiese de pe site-ul institutului).
Asta e problema pe care evita sa o ia in discutie si pentru care acum va trebui sa raspunda in fata Senatului. Faptul ca unii dintre noi am ajuns sa gasim si altfel de materiale cu respectivul, a dat poate doar culoare scandalului (dar a si a intarit ipoteza ca Neagoe si cei din grupul Zakuska se cunosc demult). Problema ramane insa asta, si anume cea legata de favoritisme, relatii, pile, si de un conflict de interese, pe care se pare ca se pune surdina.

Mesajul care mi-a atras atentia asupra relatiei lui mai vechi cu grupul, si despre care am scris intr-o postare anterioara, este urmatorul:

"Noile media: vezi ce zice Ştefan. A se consulta şi Kinema Ikon. Ei ştiu mai bine. În ceea ce mă priveşte, îmi pun toţi banii pe Linda Barkasz, IRLO, Omar şi Ada Muşat. Nu neapărat pentru 2008. Long-term." Si a aparut aici, sub numele Cristian Neagoe, in decembrie 2007. (vezi si foto)

Update: Cristian Neagoe spunea... la 12 august 2008 15:03

42 de comentarii:

Anonim spunea...

Sunt contrariat de Basescu, pai acesta lua mereu atitudine (preseditne jucator), in cazul ICR tace, de ce?

na, ca postasi si la tine Karina

"presedinte al boborului!

Lilick Auftakt spunea...

@presedinte

Eu cred ca e mai bine sa taca. Iar tacerea lui, in cazul ICR, spune muuulte. Dar sa urmarim in continuare. Bulgarele se rostogoleste.

Anonim spunea...

@lilick

da, poate este mai bine asa (sa taca), asta vrea sa zica,i-a sunat si lu asta (base), ceasul...

"pre.bob"

Anonim spunea...

@pre.bob

Mai repede vrea sa insemne ca devine si el..presedinte al tuturor. (ca tine :))) )

Anonim spunea...

Iar cu bagabontu' ?! Nici o speranta sa va dea atentie impotentu' deoarece :
- sunteti kaghebiste
- mossaditze
- nostalgice
- inculte
s.a.m.d. Trist e ca nu aveti cum sa-i dati ce i-as da io stiind ca-i place...guess what ?! :)

Anonim spunea...

UPDATE
Doamne apara, mai sti multi d-astia? Ti-am scos linkul d-acolo ca speriai onor vizitatorii. Paranoie in stare pura, daca punem mana pe creierul aluia dupa ce expira, luam o avere la Oxford daca-l conservam bine...

Anonim spunea...

@moshCalifar

Ei cica vor sa se alieze sa ne distruga pe noi. Nicio sansa. Sunt ratati din start! :)
Ii sprijina si Coti, le face reclama (ezi azi..bleen), dar degeaba! :)

Anonim spunea...

Karina,
Acum am ajuns în zonă lol Scuze. Da, un mesaj al tău a intrat la spam. Mă duc să-l recuperez.
Ce-mi place cum l-ai pocnit pe Goe!!! :D Bravo!

Anonim spunea...

@all

h22-A3

Anonim spunea...

Karina,
Ai niste comentarii carora nu le-ai raspuns la Ioska pe blog :D Astia au innebunit de tot.

Anonim spunea...

Am încercat şi eu, abia acum, să ascult pe youtube conferinţa organizată de ICR pentru apărarea "poneiului roz"... Şi ce mi-au auzit urechile:

"Ce înseamnă graffiti? Ce înseamnă Street Art? ... înseamnă un loc în care te exprimi fără să mai ceri voie. Înseamnă un loc în care-ţi poţi impune propriile concepturi..."

Aşa se vorbeşte în "Ministerul Culturii Băseşti"!

Să mai zică cineva ceva rău de "succesurile" dinastiei Băsescu, dacă îndrăzneşte!

lmao & ultra lmao

Anonim spunea...

Dragă Lilick,

Am răspuns şi la această întrebare, cere-i mailul lui Andrei Bădin. I l-am trimis de mult, de pe 6 august. Sau vrei să ţi-l forwardez eu?

În locul tău m-aş întreba de ce Andrei Bădin ascunde faptul că i-am răspuns la toate întrebările. Nici măcar nu poate pretinde că n-a primit mailul meu, fiindcă în aceeaşi seară, câteva ore mai târziu, îmi dă un reply în care îmi spune că "nu mă hărţuieşte nimeni".

No shit!

Îmi dai voie să mă întreb ce fel de JURNALIST e acela care cu o zi mai târziu (7 august), în direct la televiziunea la care lucrează, pretinde că beau urină, că mă droghez, că fotografiile sunt ale mele şi-s puse de mine pe internet, ignorând toate răspunsurile mele?

Şi ce JURNALIST e acela care, lucrând ca Senior Editor la Antena 3, se citează pe sine însuşi ca sursă de netăgăduit a unei ştiri de scandal, inventată de la cap la coadă?

Nu e asta o manipulare ieftină, cusută cu aţă albă?

Şi totuşi, în ţara asta încă se poate să dai pe TV o minciună puturoasă şi să zici că-i ADEVĂR incontestabil. Încă se poate ca unii mai slabi de duh chiar s-o înghită. Eu sunt conştient că am trecut cu toţii printr-un accident istoric care ne-a anesteziat simţul critic (mă refer la jumătate de secol de comunism oribil), dar au trecut aproape 19 ani de atunci, 19 ani grei în care ar fi trebuit să învăţăm un pic gustul libertăţii.

Suntem în România anului 2008 şi în toate buletinele de Ştiri de la Antena 3 + în principalele emisiuni ale acestei televiziuni, La Ordinea Zilei şi Sinteza Zilei, eu beau pişat şi mă droghez.

Dacă aş avea puterea pe care ţi-o dă un mediu precum televiziunea şi aş spune despre tine la ştiri, Lilick, fără nici o probă reală, că mănânci rahat, tu ce ai face?

Te-ai simţi jignită sau te-ai duce să te speli pe dinţi?

Ştiu bine că nu eu sunt miza acestui scandal şi că cineva încearcă să producă un efect de domino, dar vă spun că nu vor reuşi câtă vreme nu au adevărul de partea lor.

Din fericire, acum trăim într-o ţară liberă. Cel puţin formal. Iar eu fac tot ce pot să o păstrez aşa. Măcar şi numai pentru a-mi proteja propria mea libertate, dacă nu şi pe a altora.

Căci, da, i se poate întâmpla oricui ce mi s-a întâmplat mie. Trăim înconjuraţi de internet, aşa că putem alege fie să ne retragem din societate, fie transparenţa totală. Eu am ales transparenţa.

De aceea m-am şi dus la emisiunea cu Gâdea şi Stan. Mi-era clar că ei sunt oameni de televiziune şi eu nu, că ei vor domina discuţia şi o vor conduce cum doresc, dar dacă nu m-aş fi dus de-abia atunci aş fi fost un învins.

Mulţumesc că mi-ai publicat acest comentariu.

Anonim spunea...

@cristian neagoe: nu am spus ca nu mi-ati raspuns la intrebari. am precizat si in prambulul postarii la care faceti referire si am citat fragmentul pe subiect.nu ati citit-o si va dati cu parerea in necunostinta de cauza. am si punctat raspunsul dvs la chestiunea ridicata in postare. celelalte raspunsuri ale dvs vor aparea in functie de cand voi aborda celelalte subiecte ridicate. punctul doi: ati spus aseara la emisiunea de la antena 3 ca va asumati textele scrise dar si fotografiile. atunci care e problema? sper ca va asumati si o anumita banda desenata, nu? si daca scrieti pe bloguri spuneti clar doamnelor si domnilor aceasta este un test de fictiune si nu mai faceti licitatie pe forum pentru pisul prietenei dvs. chiar va intreba cineva acolo daca e fictiune (am copia) si i-ati explicat respectivului ce mananca prietena dvs pentru astfel de performante. asa ca mai usor cu fictiunea. e usor sa o invoci cand iti convine.
nu va mai considerati o victima deoarece nu sunteti. daca ati fi stiut sa comunicati (chestie care intra in fisa dvs de post) nu ati fi ajuns aici.nu va mai explic ca nu este cazul. evident la icr nu aveti ce cauta. va sfatuiesc sa va scrieti textele. sunt unii care se impresioneaza cultural atunci cand citesc p... si m... de trei ori intr-o fraza. un mare gest de cultura, evident spuneti dvs. probleme de comportament, spun eu. de ce nu rescrieti pentru secolul 21 pisica in cizme? dar nu pe banii mei!

filadel spunea...

@Badin
Linşajul cu mănuşi de catifea şi lanţuri de argint încrustate cu pietrele deontologiei rămîne linşaj. Notoriu. Sfîntul inchizitor ar roşi de invidie la cum reuşeşti să smulgi mărturisirile de la bietul om. Lumea zice că nu i-ai dat nici o şansă la cuvînt. L-ai lăsat inTAKT, ce să mai vorbim!

Eu zic să treceţi direct la subiectul principal de jupuit astăzi: H-R Patapievici.

Nu-i aşa că-i enervant că spiritul liber nu poate fi îngenunchiat?

Lilick iar n-am jignit pe nimeni ca să nu ricaneze iar raluca22 că scriu prost în timp ce ea vorbeşte murdar.

Anonim spunea...

@Andrei - fii mai ingaduitor cu Cristi, te rog! La urma urmei, ai uitat confesiunile sexuale ale sefului lui ierarhic de acum? Cele publicate in mai multe numere din "Plai cu boi"? Nu am putut niciodata citi mai mult de citeva rinduri, era o imagine prea... socanta!

@Cristi - ai vazut acum care sint riscurile literaturi de tip "jurnal", aia in care naratiunea este la persoana I. Este cu totul nerecomandabila, indiferent daca este 100% fictiune. Desi altii spun ca toata literatura este, in masura mai mare sau mai mica, strict biografica, iar imaginatia zburda doar in detalii si stil...

Stiu ca e un stil foarte la moda acum, ca e mai usor sa scrii la persoana intiia, dar... asa cum se prezinta acum in Romania, pare mai mult o literatura de tip OTV. :(

Keep a low profile o vreme, citeste multa literatura umoristica buna: Jerome K Jerome, Ilf & Petrov, chestii de genul asta. Si gindeste-te, cum era vorba intr-un banc vechi: Nu oricine te baga in rahat iti vrea raul si nu oricine te scoate din rahat iti vrea binele.

Anonim spunea...

@filadel: neagoe s-a autolinsat. spiritul liber de care vorbesti nu are nici o legatura cu realitatea. daca ati baga p... si a da m... de trei ori intr-o fraza e spirit liber eu ma impusc. mai ia o carte, mai citeste si intelege ca e o problema cu tine si cu neagoe. spiritul liber este cu totul altceva.ca d-aia e spirit si nu falus!

Anonim spunea...

Draga Cristi,

Iti pot spune ca daca ai fi comunicat asa de la inceput, ca azi, nu se intampla nimic.
Totusi trebuie sa intelegi ca erai intr-un conflict cu presa (chiar daca ziaristul nu se exprima decat pe propriul blog, propriul jurnal daca vrei). Se impunea un alt mod de abordare a problemei. Ai starnit reactii dure, fara sa vrei poate, de la primul comunicat. Masoara-ti vorbele. Si libertatea asta la care tot faci apel are niste reguli si niste limite. NU incalca libertatea si drepturile celuilalt. Si nu calca nici cu bocancii pe orgoliul lui. Fii TU cel intelept in raport cu presa.
Momentul in care scrisoarea ta a venit, era deja tardiv.
Am recitit-o si nu raspunde la toate intrebarile. Ar mai fi si subiectul Aoleu...
Si..a mai fost ceva la care eu am reactionat intr-o postare: seful tau. Si el..a starnit o reatievirulenta a bloggerilor. Si nu are varsta ta. Ar fi trebuit sa fie mai prudent. Nu se facea ca pentru cateva articole aparute pe cateva bloguri in legatura cu expozitia de la NY, sa-l faca pe Badin PENAL. Am considerat a fi asta o amenintare si un santaj deopotriva. La care Andrei Badin a reactionat ca atare.
Dar nu-ti pot imputa tie asta.
Tot ICR-ul are probleme de comunicare.
Nu-ti comentez acum textele, pozele... Nu ma intereseaza de fapt. Un singur lucru pot sa-ti spun: nu orice flegma pe o panza sau orice cuvant vulgar pe o coala de hartie reprezinta arta. Nu. Nu e nici macar avangardist. Ba mai degraba antic.
Pe mine m-a mirat relatia ta cu Zakuska pe care o aveai mai demult..si revista Aooleu despre care nici azi nu stiu in ce context a aparut si cine a plusat pentru ca ea sa apara. Dar probabil voi afla si asta.
Nu am inteles modul in care au fost selectate acele mazgaleli si caracterul lor ofensator. Tu le-ai selectat? Tie iti plac?
Ai ocazia sa raspunzi acum la aceste intrebari, daca nu ai facut-o exact in scrisoare. Pentru ca stii cum e: bulgarele se rostogoleste. Poate ar fi mai intelept sa opresti TU totul. Daca mai e posibil...(oarecum ma indoiesc)

Anonim spunea...

... of, "literaturii", nu am recitit, dar nu stiu cum mi-a scapat asa ceva. Sper ca-i singura greseala, ca mi-e rusine sa mai recitesc :(

Anonim spunea...

@Lulutza

Stai linstita. Si mie mi-au scapat.:)

Anonim spunea...

@Lulutza

In legatura cu fictiunile literare: nu e chiar asa. Sau poate ma corectezi tu?...In tot ce am citit, autorul impregna personajului care se exprima la pers I o personalitate proprie. NU existau dubii. Din textele lui Cristi nu reiese ca naratorul e un personaj fictiv. Ba, vazand poze cu el si cu prietenii lui, mai mult imi dadea impresia ca intre el si personaj nu e nici cea mai mica diferenta. Poate ca nu a avut tehnica necesara sa o faca? Care crezi tu ca e explicatia?

Anonim spunea...

@cristian neagoe

Am observat ca esti as si in jurnalism. Polivalent, ce mai!

Si daca tot te paste pericolul de a primi un Pullitzer(desigur, dupa ce vei fi primit deja premiul Nobel pentru Literatura) m-am gandit sa te intreb, daca si articolul asta din Cancan http://www.cancan.ro/2008-08-13/A-petrecut-noaptea-cu-sefa-sa.html este tot o " manipulare ieftină, cusută cu aţă albă" ?!!

Anonim spunea...

@Cristian Neagoe
In sfarsit o reactie din partea ta.Nu inteleg de ce nu ai facut-o pana acum, mai ales ca esti specialist in comunicare. In locul dialogului direct, ai preferat sa restrictionezi accesul pe blogul "aglomerarispontane". Ne-ai fi putut raspunde acolo, direct si personal. Ai acceptat tacit sa te "apere" tot felul de indivizi, care nu au facut altceva decat sa jigneasca in numele tau.

Anonim spunea...

dar lilick, e simplu - dacă vrei să afli despre zacuska senzual şi despre aooleu, nu trebuie decât să întrebi.

andrei bădin m-a întrebat şi i-am răspuns. chiar dacă am făcut-o în gol. poate că răspunsurile mele nu l-au mulţumit. nu îi erau de folos împotriva mea.

dar tu şi raluca22 şi alandra (scuze dacă am omis pe cineva), voi nu întrebaţi, voi faceţi "dezvăluiri senzaţionale" pe blogurile voastre, care sunt, în fapt, lucruri calomnioase născute poate din lipsă de informare. în orice caz, scrieţi ca şi când aţi avea de-a face cu duşmani care trebuie distruşi. iar asta nu cred că-i cea mai bună abordare.

e atât de uşor să-ţi inventezi inamici. şi atât de dăunător.

dincolo de toate, mă bucur că vă interesează lucrurile astea şi vă admir pentru capacitatea voastră de a aduna informaţii şi de a le pune cap la cap. e multă nevoie de oameni care să facă treaba asta, şi voi o faceţi bine. just with the wrong attitude.

înainte de a acuza şi de a insulta, e poate de dorit să le oferiţi prezumţia de nevinovăţie şi să le cereţi punctul de vedere şi celor pe care îi târâţi în noroi. cine ştie, poate veţi descoperi că acolo unde unii văd demoni se află de fapt oameni ok, care pot justifica tot ce vă pare dubios.

îţi copiez aici răspunsul pe care i l-am dat lui bădin cu privire la zacuska senzual:

"Zacuska Senzual este o grupare artistica informala, un fel de retea de artisti care din cand in cand colaboreaza intre ei sau cu alti artisti. Zacuska Senzual a fost un mod amuzant de a denumi aceste colaborari. nu exista nici un conflict de interese, doarece nu privilegiez la nivel profesional pe nici unul dintre artistii cu care lucrez."

aş mai adăuga, pentru a clarifica lucrurile, că zacuska senzual e mai degrabă o atitudine, decât o grupare în sensul de organizaţie structurată. nu există nici un fel de structură, nu există lideri şi nici membership formal. oricine poate face parte din zacuska senzual. totul depinde de atitudine.

borcanul de zacuskă pe care ţi-l trimite mama de departe şi pe care îl goleşti cu poftă în timp ce creezi un mix de muzică electronică sau lucrezi la un scenariu de bandă desenată, sau desenezi pe pereţi mi se pare reprezentativ pentru o generaţie care e încă foarte legată de "tradiţional", dar pe care îl reciclează în forme noi, un pic neobişnuite plaiului mioritic (după cum mi s-a vădit cu tot mai multă forţă în ultima lună). din ciocnirea asta ia naştere un nou tip de creativitate care, da, dacă vreţi, are un specific românesc autentic, dar care refuză să mai fie cuminte, defazat şi rupt de lume. cred că artiştii români pot să rupă pe scena internaţională nu-şi ignoră contextul.

zacuska are propria ei senzualitate. go local!

pentru a lămuri legătura mea cu aooleu, voi cita tot din mailul adresat pe 6 august lui andrei bădin. până face el "dezvăluirile şocante" mă plictisesc:

In timpul liber creez scenarii de benzi desenate, printre altele, iar
prietena mea le deseneaza. Cum ADA este apreciata printre creatorii tineri de "comix", a fost invitata sa contribuie la diferite reviste si ziare, printre care si recent aparutul Aooleu. Mi-a cerut acordul sa publice unele dintre BD-urile realizate impreuna si i l-am oferit. Nu incasez niciun fel
de recompensa din aceasta colaborare, iar faptul ca ICR sustine financiar realizarea a 6 numere din aceasta revista este independent de eforturile mele profesionale de la New York. Am citit ceva legat de un radio newyorkez care ar fi in spatele revistei si pe care l-as conduce eu. Nu am legatura cu niciun radio din New York.

pentru mai multe detalii, te rog întreabă-i pe cei de la aooleu despre revistă. nu e proiectul meu şi nu cred că îţi pot răspunde mai bine decât ei. adresa de mail este crew@aooleu.ro şi au şi un site: www.aooleu.ro

succes cu investigaţiile.

agaX spunea...

Cristian Neagoe si filadel,

pentru niste poze in care apareau "jumatate goi" si postate pe internet, doi sportivi (luptatori) ale unei universitati din Nebraska au fost dati afara din echipa, ieri, August 12, 2008.

sa inteleg ca cei 19 ani de libertate in urma gulagului comunist prin care noi am trecut, nu i-a prea ajutat nici pe americani?

Cristian Neagoe, ai mare dreptate cind te raportezi la "spiritul liber", la ideea de a nu fi "infrint" etc. Insa, nu uita, obligatiile "decentei minimale" (expresia e fortata, te rog insa sa retii sensul ei, doar, metaforic vorbind) tu ti- leai asumat singur, prin acceptarea pozitiei de functionar public (asta ai zis tu ca esti); functia asta vine si cu obligatii, ce phoola mea, mah (aici am incercat sa te parafrazez din activitatea ta de scriitor cu spirit liber).

Anonim spunea...

agax,

înţeleg punctul tău de vedere, dar eu nu sunt de acord nici cu eliminarea oamenilor ălora din echipa de luptători, câtă vreme luptă bine.

nebraska e un stat republican cu o morală puritană şi puternice atitudini conservatoare. nu cred că te-ai simţi foarte liber dacă ai trăi acolo. din perspectiva asta, să ştii că românia e mult mai deschisă şi mai flexibilă.

Anonim spunea...

alandra,

nu am comentat direct pe blog până acum fiindcă voi nu discutaţi cu mine, ci cu o reprezentare a mea pe care v-aţi fabricat-o şi pe care o demonizaţi.

câtă vreme "I'm the bad guy" şi mare parte dintre comentariile în favoarea mea sau a ICR pe care le-am citit până acum sunt concediate rapid cu câte un "du-te şi bea pişat", ce sens are să mă bag?

imediat ce am simţit că se poate purta un dialog ok, în care părţile îşi acordă un minim respect reciproc, am răspuns.

oricum, tot cred că e de datoria celui care acuză să-l întrebe pe acuzat: "bă, prostule, tu ce ai de zis în privinţa asta?".

şi e de întrebat asta în privat, înainte de a face publice acuzaţiile sau calomniile.

oricine poate găsi mailul meu pe site-ul instituţiei pentru care lucrez. au fost zeci de oameni care mi-au scris, dar din partea voastră nu am primit întrebări.

aşadar, la ce să răspund?

agaX spunea...

Cristian,
scuza-ma ca insist pe aspectul "decentei minime".

noi doi (tu si cu mine) nu avem pareri diferite in ceea ce priveste nevoia de exprimare libera. ceea ce ne desparte pe noi este intelegerea faptului ca acceptarea unei pozitii asa-numite "publica" vine si cu obligatii, iar cind zici obligatie, nu ai cum sa nu intuiesti automat ideea de constringere.

iata, in exemplul celor 2 luptatori, ei au fost dati afara din echipa pentru ca li s-a retras bursa, care le permitea sa urmeze scoala. nu au decit sa isi suporte cheltuielile din fonduri private si sa-i "dea bataie" in continuare (nu cred ca e cazul sa ne "luptam" in exemple, as gasi cu usurinta exemple similare in California sau New York).

Parerea mea: TREBUIE sa intelegem, unul cite unul, ca fiecare endeavour la care ne inhamam vine si cu responsabilitati, iar in cazul unei functii publice (finantata din fonduri publice), parerea mea ferma este ca trebuie sa iti cureti imaginea de obscenitati, chiar daca tu le numesti arta si chiar daca arta e; se spunea cind eu eram copil ca nu poti fi "si cu mindra si cu draga".

un alt aspect:
pe de o parte, tu pari a considera (si am vazut in alte postari ca si apropiatii tai la fel) ca andrei badin a intrat prin "efractie" in viata ta personala;
pe de alta parte insa, afirmi cu tarie de cite ori ai ocazia, ca spiritul fiecaruia, libertatea de exprimare, miscare, astea sint cistigurile reale ale noii societati si ca trebuie sa le imbratisam fara rezerve.

deci, andrei badin are voie sa guste libertatea asta (chiar asa cum o intelegi tu) cistigata acum 19 ani, mai degraba prin eforturile lui decit prin ale tale (daca e la o adica)?
sau poate ca nu?
poate ca andrei badin, fiind un JURNALIST, trebuie tras de mineca insistent si sa i se ceara imperativ raspunsul la intrebarea: CE FEL DE JURNALISM ESTE ASTA?

uite, eu cred ca andrei badin are obligatia, venita cu meseria pe care si-a ales-o, sa raspunda la aceasta intrebare. de fapt, dupa cum vad eu, andrei badin chiar face asta. mai mult, cred ca are obligatia sa respecte regulile jurnalismului.

dar cred in acelasi timp ca si tu, care te-ai "inhamat" la o munca in serviciul publicului larg, sa respecti rigorile functiei pe care o ocupi ... nu ca m-as da in vint dupa functia ta, sau ca as crede ca cine stie ce avantaje ai de la ea, nu ma intelege gresit, te rog.

agaX spunea...

Cristian, in comentariul anterior, cind am scris "obscenitati", am vrut sa ma refer la sensul lor larg, al "general public".

Anonim spunea...

@agax: cum adica ce fel de jurnalism? ca persoana publica dl. neagoe ar fi trebuit sa stie ca probabil candva un jurnalist se va interesa de soarta lui.de vreme ce si-a postat pozele public si-a asumat ca cineva sa le gaseasca. prostia cu drepturi de autor nu tine.
@cristian neagoe: nu va mai plangeti ca nu este cazul. cand am publicat primele postari despre expozitia de la new york v-ati permis folosindu-va de ICR sa dati un comunicat in care m-ati calommniat. ati transmis acuzatii mincinoase la adresa mea culegand de pe internet doua murdarii la adresa mea. prima: ca l-as fi calomniat pe ovidiu grecea. fals. dezvaluirile mele au dus la schimbarea lui din functia de consul la sydney. a doua: ati folosit un comunicat al misa care ma acuza ca as fi scris nu stiu ce neadevar. dosarul pe baza caruia am scris despre misa este astazi actul de acuzare la adresa gruparii. cat despre idioteniile lui it morar nu mai vorbesc.cine seamana vant seamana furtuna, domnule neagoe. eu am dat numai lucruri confirmabile despre dvs. am lucrat, cum se spune, cu materialul clientului. nu am plecat urechea la zvonurile care circula despre dvs deoarece ma bazez doar pe fapte. iar faptele spun ca nu aveti nici o legatura cu functia pe care ati pus mana in conditii foarte neclare. nu va mai comportati ca un pusti care din teribilism a spart un geam si acum plange ca nu a vrut. ati primit exact ce ati cautat.

Anonim spunea...

@cristian neagoe: si o alta minciuna scrisa de dvs in acel mesaj. spuneati ca nu s-ar fi sesizat antidefaimation league...Jonathan Vick de la Liga Antidefaimare a precizat ieri ca pus cap la cap toate documentele
cap la cap si le-a trimis la Departamentul International care se ocupa cu ambasadele si consulatele tarilor straine, care au un statut special in relatia cu Liga. A precizat ca ICRNY va fi "monitorizat indeaproape". asa ca cine minte? daca nu il aveti va dau tlf dlui vick sa va informati de la sursa:
Antidemaimation League * (212) 885-7970 * Jonathan Vick

Lilick Auftakt spunea...

@Cristi


Uite, am gasit undeva, pe un blog, ceva scris de tine. Te referai la libertatea bloggerilor, a blogurilor. Imi ceri o atitudine jurnalistica? Imi ceri sa vin eu sa te intreb? Zilele trecute am fost atacata pe un blog (agax stie. si nu numai el). Ce am facut? Am reactionat eu prima si m-am dus si am clarificat situatia.
Ce s-a intamplat? Subiectul a fost inchis.
Pe mine chiar nu ma intereseaza ce faci tu cu pipi sau daca te droghezi. Dar mi se pare ciudat sa aduci argumentul fictiunii atunci cand te delimitezi de cele spuse intr-un text, care porneste din imaginatia ta pana la urma, nu a altuia, text in subsolul caruia "personajul" IESE din povestire si comunica cu cititorii, online, la modul cel mai putin fictiv cu putinta. Cineva chiar te numeste acolo "Cristi".
Mie imi place ca tu ai atata imaginatie. Da-mi voie sa am si eu imaginatie si sa scriu pe aici tot ce-mi trece prin cap.
Glumesc. Evident ca nu voi face chiar asa. Dar vezi ce simplu e sa-mi lpesc si eu dreptul liber de a face fictiune pe marginea unui subiect?
La urma urmei eu am folosit un singur personaj, pe tine. Tu in textul despre batrani, de exemplu, ai injurat ("M..e bah!")un grup deloc restrans.

In legatura cu relatia ta cu cei care se autonumesc Zakuska sau cu Aooleu m-ai lamurit 70%. O sa vorbesc si cu alte persoane.

Iar in ceea ce-l priveste pe seful tau (spui ca tu nu esti decat o piesa de domino si el e cel vizat) poate o sa inteleaga ca atunci cand actioneaza de pe un cotidian ca EVZ, si face un ziarist penal, nu actioneaza deloc deontologic. Iar acolo chiar nu mai e un blog. El trebuie sa se supuna acestor reguli jurnalistice.

Anonim spunea...

Cristian,

Pe blogurile noastre au fost sterse doar mesajele obscene. Nu am insultat niciodata. Nu s-au sters comentariile cu opinii diferite de ale noastre pe fondul problemei.
In presa si pe bloguri s-au publicat materiale care au comentat expozitia de la New York sau textele si fotografiile tale; realitati si nu inventii ale noastre. Ne-am spus punctul de vedere si am asteptat replica ta. Ce am primit? Insulte grosolane de la anonimi...

Anonim spunea...

"From: Bogdan Gavrila
Sent: Tuesday, August 12, 2008 4:51 PM
To: bogdan.gavrila[@]antena1.ro
Subject: Notificari oficiale - incalcarea drepturilor de autor

Dragi colegi din online,

Incepand de astazi, trustul media Intact nu va mai tolera preluarea continutului video pe alte site-uri decat in baza unor acorduri stricte si convenite in prealabil.

In acest moment dorim sa ne cunoastem si sa legam o relatie amiabila prin care sa rezolvam problemele legate de drepturile de autor.

Pe aceasta cale va informez ca spre dumneavoastra au fost trimise prin posta notificari din partea avocatilor trustului Intact si ca va stau la dispozitie pentru orice tip de clarificari.

Va pot spune ca in acest moment ne dorim de la dumneavoastra urmatoarele:

1. - stabilirea unui dialog constructiv si a unui parteneriat de lunga durata in vederea combaterii prirateriei online;
2. - renuntarea la preluarea streamingului live Antena1, Antena2, Antena3, Antena International, EuforiaTv si GSPTV;
3. - stergerea in totalitate sau redirectarea paginilor respective spre site-urile oficiale ale trustului;
4. - stergetrea elementelor grafice ale trustului Intact (logo-uri, cartoane, etc);
5. - stergerea continutului video produs de trustul Intact (ex: Mircea Badea, Observator, etc);
6. - acces la datele de trafic ale site-urilor dumneavoastra;
7. - acces la informatiile privind utilizatorii inregistrati care au vazut aceste materiale;
8. - acces la informatiile privind utilizatorii inregistrati care au incarcat aceste materiale;
9. - acces la informatiile privind castigurile din publicitatea online pe site-urile dumneavoastra;
10. - ajutorul in identificarea piratilor (persoane fizice) care folosesc platforme peer-2-peer pentru streaming;
11. - asumarea un cod de etica prin care drepturile de autor sa fie respectate pe Internetul romanesc;

Datorita faptului ca suntem colegi, dorim sa rezolvam aceste chestiuni intr-o maniera discreta si nu dorim sa ajungem sa apelam la autoritati. Va amintesc faptul ca programele tv sunt protejate de legea drepturilor de autor si intra sub sanctiunea dispozitiilor de natura penala prevazute de Legea nr. 8 / 1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe.

Amintindu-va ca, in prezent, impacarea partilor NU mai inlatura raspunderea penala, asteptam sa va asumati chestiunile anterior mentionate si sa ma contactati in vederea remedierii situatiei.

Site-urile vizate de acest prim val de notificari sunt: Gecotv/ro, InGuraPresei/Net, Mufa-tv/ro, Federalro, Trilulilu/ro, 220ro, Ziare/com, Vedeta/ro, Acasa/ro, Hotnews/ro, Neogen/ro, Peteava/ro, Videospace/ro, Filebox/ro, Videohub/ro, Zbenga/ro, Phg/ro, Rol/ro, Iolmessenger/ro, Tve/ro, Ido/ro, Cool-tv/net, Tv-sport-online/net, Microbist/org, Ustream/tv, Tvonline24/net, Vanelus/com, Radiourionline/com.

Cu prietenie,

Bogdan Gavrila" - VIA ZOSO

Iote ca antena stie ceva despre legea dreptului de autor - dar numai cand ea este furata. Doar ca nu a fost data in judecata (si nu inteleg de ce, orice avocat incepator ar castiga procesul) pana acum.

Anonim spunea...

@anonim: ce pui si ce comentezi nu are nici o legatura cu ceea ce vrei sa demonstrezi.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

@anonimule

Tu iti dai seama cat aberezi? Ia citeste cu cateva teme dupa asta. NU vezi ca Neagoe si-a construit deliberat o personalitate pe internet pentru a fi cunoscut? El a ofeit si pozele. Le-a selectat inca pe cele pe care a dorit sa-i reflecte cel mai bine personalitatea construita in nline.
Badin a facut asa ceva? Cred ca nu are decat vreo doua-trei poze pe tot netul iar in alea apare decent.
Aberezi infiorator. Neagoe nu-si doreste sa dea in judecata pe cineva dupa ceea ce a facut deliberat. Numai daca nu e super-ipocrit si in cazul asta nu mai poate avea nici cea mai mica intelegere din partea cuiva.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Lilick Auftakt spunea...

@anonim


Aici polemicile merg numai pana la ironii. Daca ai de gand sa injuri, du-te pe blogul domnului Neagoe. Acolo se practica asa ceva. Daca vrea el, sa dea in judecata pe cine vrea. Tu nu mai ai ce cauta aici.

sfwd spunea...

am intrat pe site-ul Antidefamation league si am cautat vreo referire la icr/patapipevici/neagoe (chiar si basescu)... cautarile mi-au dat 0 (zero) raspunsuri

Am gasit in schimb astea:

http://www.adl.org/PresRele/ASInt_13/2486_13.htm

"Calling his claim that the Holocaust was not unique to the Jews of Europe, "deeply troubling," the Anti-Defamation League (ADL) today asked Romanian President Ion Iliescu to publicly renounce his comments and "take steps toward an honest reckoning" of what happened to the Jewish people during the Holocaust."

http://www.adl.org/PresRele/ASInt_13/4442_13.htm

"New York, NY, October 13, 2004 … The Anti-Defamation League (ADL) today commended the Romanian government for commemorating its first Holocaust Memorial Day and expressed appreciation to Romanian President Ion Iliescu for his address to a joint session of parliament, reversing nearly 60 years of governmental denial and admitting Romanian involvement in the Holocaust."

http://www.adl.org/PresRele/HolNa_52/4270_52.htm

"In a letter to Prime Minister Adrian Nastase, Abraham H. Foxman, ADL National Director, said:

We are deeply troubled by the statement issued by the Romanian Ministry of Public Information that there was no Holocaust within the borders of Romania between 1940 and 1945."

deci, din ce vad eu, poneiul roz nu pare a fi o problema pentru everi. iliescu, vadim si nastase, da...

Anonim spunea...

@mihai.g

Daca era pe site, scria toata presa. Nu astepta cineva sa cauti tu. Vicki a spus asa: ca a pus toate documentele cap la cap si le-a trimis la Departamentul International care se ocupa cu ambasadele si consulatele tarilor straine, care au un statut special in relatia cu Liga.
Deci ..rabdare.

sfwd spunea...

Aha... deci pana nu apare un comunicat oficial din partea respectivei ligi, putem presupune ca n-au nicio problema cu icr.

by the way... expozitia a tinut vreo 2 saptamani. s-a incheiat azi. eu zic ca daca ar fi avut vreo problema, spuneau ceva pana acum

Anonim spunea...

Expozitia a tinut doua luni. Cei de la Antidefamation league, sediul din New York, au primit plangerea acum doua saptamani.
Pe mine nu prea ma intereseaza Antidefamation league, nu am scris nimic de respectiva asociatie, dar o sa te tin la curent cand mai apare ceva nou.