3 aug. 2008

Un artist promovat de ICR - Gasiti asemanarile




























Prima lucrare e a unui tanar artist roman promovat de catre ICR, Ciprian Muresan, cea de-a doua a lui Maurizio Cattelan, artist plastic italian.

(Multumesc @Lulutza)

PS- Lucrarea lui Maurizio e facuta in 1999, pe vremea cand Ciprian avea 22 de ani. Ciprian a "creat" mai tarziu, in 2004. Asta ca sa nu zica cumva ca italianul l-a plagiat pe el. :)

34 de comentarii:

Anonim spunea...

Nu exista "deosebiri", decit, eventual de... political incorrectness! La italian - inca nu-i spun numele, "cadavrul" este Papa Ioan Paul, la "al nostru" - asasinatul este, probabil, patriarhul Iostinian (RIP). Sau Daniel? Hmmmm....

In plus, italianul cu pricina este recunoscut international, are cota lui ridicata de "etern rebel" si experimentator, iar al nostru este un fel de rebel de conjunctura... Chiar daca intens mediatizat si sponsorizat...

Ar mai fi o diferenta importanta: in primul caz, al italianului, "obiectul crimei" este un meteorit, iar in al doilea o bucata de zid... Halal creativitate la "artistul" nostru, schimba doar "arma alba"!

Actele "hartistice" romanesti promovate de ICR incep sa semene in mod aiuristic cu alegatiile de la Radio Erevan: nu-i catolic, ci protestant, nu a fost meteorit, ci a fost zidarie... :(

Anonim spunea...

...scuze, Iustinian... In plus, creatia italianului dateaza din 1999, cu o alta varianta in 2000, iar al nostru si-a expus capodopera intr-o galerie din Cluj, in anul 2004.

Ceea ce dovedeste ca romanasul nostru stie sa-si soarba creativitatea si sa-si gaseasca sursele de inspiratie in "lupta politica" de pe internet... O fi bine, n-o fi bine... Sa-l judece istoria artei si colegii lui artisti!

Eu imi iau miinile de pe el, ca inainte de a-i descoperi magaria era cit pe-aci sa-l laud... Pentru ca ar fi penetrat la Art Basel, prin forte proprii, fara ajutor de la ICR... Unde ne sint brancusii, frate? Ca de pigmei din astia m-am cam saturat...

Anonim spunea...

@Lilick - nu trebuia sa le dai numele, as fi vrut sa-i scriu eu un e-mail italianului, ca sa-l incit!... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Da. Am deconspirat numele. Asta e. :)))
Dar am ras de ce ai scris mai sus...cu zidul. Bucatile alea de tencuiala sunt pentru impresia artistica, ti-ai dat seama. Trebuie sa socheze. :))))

Anonim spunea...

Erata: Ciprian "Plagiatorian" Muresan avea 22 de ani in 1999.

Apel: Kicsi Cipi, macar cere-ti scuze de la italianul ala si de la altii pe care i-ai mai imitat, "spre gloria lui"! :wink: Ca nu cred eu ca ai facut-o de amorul artei...

Noi "succesuri" in arta angajata politic!

Anonim spunea...

Asta cu "spre gloria lui" era un salut pentru Bogdan, poate trece si el pe aici... :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

:) Mi-am dat seama :)))

Anonim spunea...

Mai rele sinteti! Nika nu stiti... avea saracul opera in piznita la ai lui! O facuse la 17 ani si un pic.. CInd saracul a suferit ca i-a decedat un unchi! Italianul ala a venit ca mafiotul la noi in tara si a vazut opera... :)))))))))))))

Anonim spunea...

Bine @Paul! :)))

Italianul a nimerit tocmai in pivnita la ai lui. Hihihi!

Anonim spunea...

Dilema mare! Sa formam o comisie specializata, care sa delibereze 1-2-3-10-100 de ani, apoi sa pronunte decizia, in spirit european!

Si totusi, rectific - ca m-am uitat mai bine - si la Cluj tot despre un meteorit a fost vorba, doar ca a trecut prin acoperis, de aici "dramoleta" sau "metafora" cu bucatile de tencuiala... hmmm...

P.S. Pregatesc si eu o expozitie sa i-o prezint ca "proiect" itinerant lui Patapievici & Cie! Vreau sa fac o calatorie in jurul pamintului pe banii ICR! Va dau un indiciu: toata expozitia de... arta monumentala va incapea intr-un Samsonite! Acum ma documentez sa vad daca nu a avut cineva aceleasi idei inaintea mea si CAUT SPONSORI pentru livrarea de consumabile! Lansez un nou curent artistic: Arta angajata din orice avem la indemina! :)

Anonim spunea...

Pe ăştia promovaţi de ICR îi chinuie rău talentul ! ha ha ha râd cu lacrimi aici...bucata de tencuială a căzut unde nu trebuia. Nu le-o fi ruşine ? Doamne iartă-mă ... piei satana :))))

Anonim spunea...

@Lulutza

Te sustinem! :))) Sa ne prezinti din cand in cand proiectul. Daca vrei. Desi, cred ca ti-e frica sa nu ti-l fure cineva (hihi)... Te-as intelege.



@Alandra

Te alaturi? IRLO nu are facultate de profil asa ca, daca ala e artist, artist e oricine. Dati drumul la creatii! ICR - pazea ca venim!!!!!

Bibliotecaru spunea...

:)
Un cover cu accent dâmboviţean.

Anonim spunea...

@Lilick

Bravo Kari, bravo Lulutza!

Subscriu la cele spuse de Alandra. Piei Satana!
Astia nu mai au nicio rusine!

agaX spunea...

Hai ca sinteti exagerate acum!
Operele nu seamana deloc. Si puteti fi sigure ca si patapievici e de parerea mea, iar el se pricepe, ca e fizician.

Anonim spunea...

@agax

Ma faci sa mooor de ras. :)))

Anonim spunea...

Auziti si la @bibliotecarul: cover! Hahahaha! :)

Anonim spunea...

Si ca sa vedeti ca Maurizio Cattelan nu-i un fitecine, uitati-va si voi cit banet ia pe o piesa:

http://www.thecityreview.com/f04ccon1.html

Presupun ca nici ardeleanul nost' nu se pretaluieste prea ieftin, dupa atitea succesuri internationale!

Anonim spunea...

Ei, si ce mare scofala daca-i fizician si patafizician? Parca eu nu am fost olimpica la mate si laureata la concursuri de pictura si acum abia de mai speluiesc rogvaiv...

Mai bine votati aici pe autodidactul Maurizio Cattelan, ca sa-i facem in necaz protejatului patapievicilor:

http://www.tenbestartists.com/

Anonim spunea...

De-a lungul timpului nici faptul ca au fost pusi "pe 2 coloane" nu i-a deranjat pe unii din "intelighentia" romaneasca. Pe gagiul asta nu cred sa-l doara pe undeva de chestia asta. Sincer nu le mai faceti reclama, e pacat.

Anonim spunea...

@MoshCalifar

Merita! :) Ne reprezinta la Art Basel

Mihai spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Lilick Auftakt spunea...

@mihai

Seamana putin pantofii...:))

Anonim spunea...

ce scirbos sa imiti pe altii.

agaX spunea...

lulutza,
m-am mai uitat, m-am mai gindit, m-am mai socotit si am ajuns la o concluzie finala:
nu e plagiat, e o traducere :)

Anonim spunea...

@agax

Te-ai gandit de ieri... Hihihihihi!!!!

Anonim spunea...

@agax - corect! si inca una creativa, constructiva, simtitoare, mai penetranta decit originalul!

E mai bine asa? :wink:

Anonim spunea...

... si fir-ar sa fie, am uitat sa spun cum se numesc creatiile cu pricina! Mai bine mai tirziu decit niciodata...

Deci (hihi), a lui Ciprian se numeste, exhaustiv: "The End of the Five-Year Plan", 2004, sculpture (woks, whear, plastic material, plaster)"

Iar a lui Maurizio: "La Nona ora" 1999, Polyester resin, natural hairs, accessories, stone, moquette / Résine polyester, cheveux naturels, accessoires, pierre, moquette (sculpture Daniel Druet)". S-a vindut cu 3 milioane dolari, trebuia sa spun si asta, in lumea noastra mercantila...

agaX spunea...

pai, io zic ca tipu' merita promovat, atunci ... iti dai seama, daca are idei identice cu un artist de asemenea calibru?
pai, io cred ca tablou' asta ii mai tare decit inventarea stiloului, iar insulina-i Mizil(hic!)

Anonim spunea...

lulutza, nu comentez nimic, imi place ca te intereseaza arta, e un inceput bun, doar sa-mi zici si mie cand ii scrii italianului ce-ti raspunde.
pana una alta citeste cartea asta, sau macar rasfoiesti-o la carturesti la pagina 24. imi datorezi asta, macar ca ati postat fotografia fara acceptul meu :))(si nici a lui cattelan.)

http://blackdogonline.com/art/blasphemy.html

Anonim spunea...

uff, lulutza & Co, daca nu va pricepeti, nu va bagati ca pina acum ati ratat cu brio ideea lucrarii. Iar daca cumva ati studiat artele sau sinteti in domeniu e grav tare; da, Ciprian Muresan foloseste o lucrare-cliseu a artei contemporane pentru a muta discutia in societatea romaneasca dominata inca puternic de biserica ortodoxa, el importa un scandal pe care-l ajusteaza societatii in care traim, schimba personajul si relanseaza discutia - atita cit a fost - in ograda noastra.
Iar voi sinteti niste prostanaci care googleiti nume de oameni finantati la un moment dat de ICR caci acum e momentul, nu?

Anonim spunea...

PARAFRÁZĂ s. f. 1. explicaţie mai largă şi într-o formulare personală a unui text dat. 2. imitaţie (în versuri) a unui text, amplificată faţă de original. ♢ (peior.) comentariu verbios şi difuz. 3. compoziţie muzicală, prelucrare cu caracter liber, de pură virtuozitate, a unei teme luate din altă operă. (< fr. paraphrase, lat., gr. paraphrasis)

http://dexonline.ro/search.php?cuv=citat

Anonim spunea...

@cip

Sper ca i-ai raspuns pozitiv domnului Clej la propunerea pe care ti-a facut-o pe articolul pe care am comentat acum cateva zile.:)

Anonim spunea...

“Good artists copy, great artists steal.” - Pablo Picasso