16 aug. 2008

Am intors armele! Sustin campania Pro-Neagoe!
















TEXTUL APEL





Rammstein-benzin
Asculta mai multe audio Muzica »


Andrei Badin
Alandra
Raluca

25 de comentarii:

Anonim spunea...

umm , poftim???

Lilick Auftakt spunea...

@vlad andrei

:)

aleks spunea...

lilick, nu pot sa nu-ti remarc inteligenta. Esti o prezenta vie in blogosfera, ti-am citit mai multe postari din august si unele chiar mi-au placut. Totusi, sunt oarecum dezamagit de linsajul public practicat.

Da, asa e, omul are niste pareri care-l situeaza (intentionat, cred eu) in pozitie marginala. Si? Asta e tot raspunsul? Un semn de "scuipati aici"?

Anonim spunea...

@aleksikrates - "linsaj public" aici, pe un blog privat, al unei persoane pur si simplu interesate de ce se intimpla in jur? Nici jurnalist, nici politician, nici functionar public...

Atunci ce sa mai spunem despre campaniile de linsaj mediatic impotriva lui x, y sau z, pornite si intretinute de Trustul "Realitatea" TV, "Cotidianul" si mai toate blogurile afiliate lui?

Sorin Ovidiu Vantu si "tonomatele" lui au dreptul la opinie si Lilick nu, numai pentru ca opinia ei este contrara opiniei lui SOV & Cie?

H.R.Patapievici are dreptul sa ne numeasca "patibulari" si cum ii vine la gura si nimeni nu are dreptul sa-l intrebe de ce cheltuie cum cheltuie banii primiti de la acei "patibulari"?

Dar, probabil, totul sta, ca de obicei, intr-o lozinca nespusa, dar intens aplicata: "Patibularii nostri sint mai presus de patibularii vostri!"

Ai avut vreodata ceva de spus impotriva campaniilor de linsaj mediatic duse de trustul de presa pomenit impotriva lui x, y, z? Nu prea as crede, din pacate...

Atunci, ce facem?! Ii ridicam in slavi pe cei agreati de trustul SOV, indiferent cit gresesc si dam de pamint cu toti ceilalti, numai pentru ca asa vrea Stapinul?

Uneori, linsajul mediatic e manifestarea spiritului civic... O fi... Alteori, orice critica sau intrebare incomoda reprezinta "lovituri sub centura", "dai in mine, dai in fabrici si uzine si seful suprem"...

Pina la urma, e greu - si complet neetic, de altfel - sa aplici "tehnologia NLP" la o intreaga societate! Se vor gasi mereu destui indivizi insuficient de "flexibili" si/sau labili pentru a se obtine pe ansamblu "starea mentala dorita" de un "stapin" sau altul. Chiar daca dispui de instrumentele adecvate.

Anonim spunea...

Asta cu liberalizarea drogurilor imi aminteste de o alta campanie draga romanului, aia cu liberalizarea prostitutiei, singurul "proiect" al unui "buldog" extrem de competent! :)

Oare ce-o mai face buldogul? Ca mult m-a mai amuzat morga lui de etern competent in toate cele... :)

Anonim spunea...

lilick

luati la "misto" propunerea, dar nu ne spuneti de ce este propunerea de luat la misto, f multe persoane sustin faptul ca este o propunere buna.

aleks spunea...

@lulutza,

Sa stii ca inteleg revolta fata de un anumit tip de literatura. La fel, inteleg si argumentele aduse in postari anterioare de lilick. Nu sunt de acord pe deplin cu ele, eu unul prefer sa-i las pe artisti sa se manifeste cum vor, dar inteleg cand cineva atinge un prag de saturatie.

Numai ca aici, in postarea asta, nu e niciun argument expus. E doar o stampila aplicata. Si ma intreb: de ce sa recurgem la astfel de metode cand ni se termina argumentele?

Si pe urma ne miram ca taberele devin atat de radicale...

Anonim spunea...

Sa traiasca domn' Neagoe! IO ma intreb doar asta... in viitoare revolutie, o sa fie destul pipi cu ketamina la robinet? Poate gadjica aia... fictionala... sa se pise atit?


:)))

Lilick Auftakt spunea...

@aleksikrates si analizeaza



De ce nu sustineti campania la modul serios? Eu chiar nu am NIMIC impotriva drogurilor. Fiecare poate sa o ia cum vrea.

@aleksikrates

Asa cum zice @lulutza zic si eu, si te intreb: a reactionat Patapievici sau vreun alt intelectual din jurul ICR la linasajele facute nu pe un blog, doua, trei, ci prin trusturi de presa, pana acum?
Tu ai reactionat? Nu tin minte.
Nu-ti dau prea multe exemple. Doar unul. Stii cat a durat campania anti "yes, of course" Cioroianu? Retine: "yes, of course". Nu droguri, pornografie, antisemitism...etc. Doar pe subiectul asta au tocat doua saptamani Cotidianul/Realitatea/bloguri afiliate.
E un semnal de alarma ca oricine poate fi linsat, de orice parte a baricadelor. Impotriva oricui se pot face campanii la fel de virulente.
Arata-mi tu cand a spus Patapievici: "Stop, e prea mult!" atunci cand s-au facut acele linsaje. Din contra, a dat si o mana de ajutor la ele. Si acum se plange. Mi-ar fi rusine...

aleks spunea...

lilick, uite ce scriam la patrasconiu mai demult:

eh, uite aici cotidianul.ro/index.php?id=57&brk=10784&cHash=3b6988daa1 ca nu a fost chiar asa de grav. Cioroianu vrea probabil sa faca pe relaxatul in diverse situatii si presa s-a pus pe capul lui.

Asta e … in privinta asta nu prea-mi fac probleme. Grav a fost cu documentul ala cu rep. Moldova. Asta din Spania nu cred ca va influenta negativ relatiile la nivel de state, ba din contra, s-ar putea sa fie amintita chiar ca o chestie amuzanta la nivel de persoane.


Asta apropo ca nu m-ai auzit reactionand. Nu o spun ca sa-ti scot ochii ci pur si simplu imi argumentez buna credinta. Atata cat ma tine, normal, desi e un pic ciudat sa trebuiasca sa raspund prezumtiei de vinovatie.

Ma rog, acum sper sa intelegi ca sunt sincer cand spun ca nu sunt deloc de-acord cu stilul "ba pe-a ma-tii". Adica, Vantu ... ma-ntelegi, atunci si noi cu parul! Care-i scopul?

Daca transformam orice argument intr-o disputa in termeni de putere nu facem decat sa ne arondam disputelor pentru putere. Si oameni ca Neagoe intra la victime colaterale.

Lilick Auftakt spunea...

@aleksikrates

Ok! Tu ai avut o reactie de bun simt atunci. Chiar nu vreau sa insist pe subiectul asta. Dadusem un exemplu minor fata de ce s-a practicat 3 ani in special la adresa liberalilor precum stii, ca, dupa un timp, sa se observe ca (ups) lovindu-se in liberali, pesedistii au avut vreme sa se refaca, sa-si refaca pozitiile, sa devina mai puternici. Asta daca e sa o luam strict politic si, in cazul asta, da, Cristi e o victima colaterala in campania asta.

Retine totusi ca acum, contra lui Patapievici sau a lui Cristi, eu chiar nu operez cu inventii. Ca de aici, de pe bloguri, lucrurile sunt inflorite in mass-media, chiar nu e treaba mea. Plus ca aici Cristi poate sa vina liber sa-si spuna pozitia. Daca chiar am gresit ceva poate sa ma corecteze. Nu i-am taiat/cenzurat nici macar un cuvat din cele scrise de el aici. Daca a avut dreptate i-am dat dreptate.
Daca unele lucruri scrise de el mi-au placut, am spus.

on-topic: Cristi niliteaza in favoarea consumului de droguri? Ok. Sa-si asume asta si sa nu mai zica ca nu se drogheaza. Ca totusi nu e nimeni atat de batut in cap sa-i creada minciunile spuse la tv. E ca si cum eu as minti ca nu fac politica in postarile de pe blogul asta, si m-as acoperi spunand ca tot ce am scris e fictiune.

Iti promit @aleksikrates ca la toate intrebarile pe care le-ai avut sau le mai ai iti voi raspunde in final, pe o postare in care voi povesti totul pas cu pas. Zilele urmatoare poate...
Dar deocamdata sa dam o sansa drogurilor :) Cu Cristi!

Anonim spunea...

Greşit, nu mă "revoltă" nici un "tip de literatură", nici de artă... Fiecare "produs" cultural cu nişa lui de consumatori... Dar să plătească produse de nişă exact ăia care sînt consumatori de aşa ceva...

Nu au decît să se manifeste artiştii şi scriitorii ăştia cum vor, dar pe banii lor sau ai sponsorilor privaţi. Chiar şi pe ai mei, dacă binevoiesc să fac o comandă pentru mîzgălirea casei vreunui duşman! :)

La fel în ce priveşte liberalizarea sau legalizarea drogurilor şi prostituţiei: sînt nişte "proiecte sociale" tot de nişă, adică derizorii şi stupide. Care ar aduce şi mai multă libertate şi confort unor categorii sociale minuscule şi neinteresante, ba încă şi imorale. În detrimentul altor proiecte şi categorii sociale mult mai importante...

Prin prezentarea unor produse artistice îndoielnice, cu conţinut extrem de ostil şi batjocoritor la adresa multora, ca fiind culmea libertăţii de expresie şi talentului instituţionalizat, HRP aruncă în derizoriu munca oricărui artist ignorat sau respins de ICR-ul lui. Amestecă valorile, bulibăşeşte criteriile şi-i face pe unii muuult mai "egali" decît alţii...

Şi zău aşa, mai lasă placa aia cu "argumentele" şi "radicalizarea" că m-am cam plictisit, de cînd tot aud pe post de "argumente" - de la "cel mai înalt nivel" şi pînă pe forumurile Cotidianului - numai insulte, ultimatumuri şi ameninţări apocaliptice la orice afirmaţie echilibrată şi de bun simţ.

Pînă la urmă, cum a rămas? Eu şi Lilick avem sau nu avem dreptul la opinie pe aici? Sau trebuie să le cerem iertare artiştilor ICR şi lui HRP că le-am creat un oarecare disconfort pe cînd păpau veseli şi ferice banii boborului? Nu au decît să ocolească acest loc ostil, dacă nu le plac decît osanalele! Oricum, după conţinutul "capodoperelor" din expoziţia de la NY, nu mi s-au părut a fi deloc excesiv de simţitori, sensibili, empatici...

Iar în ce-l priveşte pe Cristian Neagoe, "complicitatea" intimă cu şefa ierarhică directă mi s-a părut cu totul... neprofesională. Şi-mi dă şi mai mult de gîndit asupra criteriilor de angajare şi promovare din ICR.

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Daca vorbim de linsaje, de ce sa nu ne referim si la cele la nivel de comentatori/bloggeri cum suntem noi?
Si daca ne referim la Cotidianul, din nou, linsajele la adresa ta sau a Lodei, facute cu spijinul ziaristilor, cu ce au fost mai putin odioase?
@aleksikrates poate stie.

Anonim spunea...

@Lilick - imi pare rau, nu pot sa te sustin in campania de liberalizare si/sau legalizare a drogurilor si prostitutiei! Pur si simplu mi se par niste timpenii sinistre!

Daca va reusesc "legalizarile" astea, miine poimiine o sa inceapa unii sa faca demonstratii ca trebuie liberalizate si/sau legalizate incestul, violul, pedofilia... Ce, nu are toata toata toata lumea dreptul la faimoasa "libertate de expresie"?

Sper sa nu te superi pe mine ca sint prea incuiata si ostila noului si progresului... "Argumentele" mele sint subliminale, de data asta! :)

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza
OK! :) Te inteleg. :)

Anonim spunea...

@Lilick - ei, bravo, mor de ris! "Linsaj" la adresa mea? Cam mult spus... M-a banat unul sau altul ca prea ma insultau forumistii agreati de SOV si eu ma incapatinam sa am un "comportament exemplar" si doar ii luam peste picior pe injuriosi...

Cred ca singura insulta pe care am postat-o pe acolo a fost la adresa cuiva care ma facea indirect in toate felurile si-mi strica si ortografia - asta direct! Asa, mai pe ocolite, fara sa numesc persoana, am spus intr-un tirziu, ca ma cam plictiseste "baba agramata si artagoasa" cu 1001 de nick-uri! :)

Sa nu-mi spui ca respectiva/respectivul nu o merita cu virf si indesat! Recunosc, m-am simtit bine citeva minute, dupa ce am postat asta... Imediat m-a taiat deontologul, numai "baba" avea voie sa bombane permanent si sa ne numeasca "limbrici", "jivine" etc etc etc

Am si uitat de ea! O mai trai hodoroaga aia dezgustatoare?

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Nu numai ca traieste, dar e vedeta. II sunt preluate ideile..Ei..ce stii tu? :)

Anonim spunea...

Asadar, ca sa simplificam, Cioroianu a fost silit sa-si dea demisia pentru nimica toata, hai sa zic pentru niste mici stingacii, repetate pina la saturatie si amplificate in fel si chip de trustul SOV si nu numai.

Chiuariu ala a fost silit sa-si dea demisia nici macar pentru stingacii, ci pentru prea multa hotarire si siguranta la un "tinar mafiot obraznic" ca el.

Pe ambii ii detesta "stim noi cine" - fara "argumente" viabile si valabile, ca el are voie orice, ura lui "stim noi cine" a fost prinsa din zbor de "partea sanatoasa a presei" (Liiceanu a inventat sintagma asta, nu eu), linsajul mediatic a durat ceva vreme si a dus la ce a dorit "stim noi cine"!

Pacat ca linsajul mediatic la comanda suprema nu este inclus in Codul penal! Unii macar s-ar fi imbogatit pe spinarea lui SOV, dupa ce le-a cam fost distrusa cariera...

De ce oare "stim noi cine" nu spune acum nici pis sa-si apere protejatul? In special dupa ce protejatul cu pricina s-a falit ca tinta nu ar fi el personal, ci "stim noi cine"...

Mai ales ca "stim noi cine" este destul de obisnuit sa dea sentinte categorice, in virtutea suprematiei si imunitatii libertatii lui personale de expresie : "x nu fura, y nu a furat, z nu fura..." Cutarel e competent, cutarica e fidela, restul sint doar "tineri mafioti obraznici", "imbecili", "mincinosi ordinari" etc etc etc...

Vaaai, am uitat, "stiu eu cine" nu-i sustine public decit pe cei inrolati oficial in "partidul de suflet". Poate tacerea lui de acum este doar o... invitatie electorala! :)

Anonim spunea...

bai nene m-ati omorat cu banii vostri si bugetul statului... va mananca neagoe si zacusca senzual din buzunar...nu vedeti hotiile ca la drumul mare care se petrec pe langa voi... nu vedeti cum dispar bani de la buget pentru proiecte fantoma, nu vedeti cum care mai de care isi trage partea prin borduri, pasaje, marmura pe peretii pasajelor, tepuse cu cartofi in varf, filme proaste cu bugete imense, autostrazi care nu se mai termina de construit, etc, etc, etc... si mai sunteti si pudici frate...o tara plina de hoti, spagari, corupti, dar crestini frate... ii tot dati cu biserica aia ortodoxa...prin asta va scoateti....cat despre arta...n-aveti nici o idee... cand vine vorba despre asta sunteti intr-un mare offside...si asta va frustreaza... si ati gasit acuma vinovatii pentru toate nenorocirile voastre...neagoe si icr.
badin e un mare labagiu
iar in rest numai muie

Anonim spunea...

@All

Pe domnul de mai sus cu spume la gura va rog sa il scuzati ca nu stie pe ce lume e. e un "hartist" neinteles. :))
@oedip

Eu militez pentru dreptul nostru fundamental (sic) de a promova arta underground si liberalizarea drogurilor sustinuti direct de institutiile statului. Ca doar de asta sunem underground, ce falusul nostru... Si de aia suntem asa de sinceri..(daca o sa intelegi ceva)

Anonim spunea...

. mesaj pentru cine sustine liberalizarea drogurilor, adica a drumului cel mai chinuitor spre moarte

.............................

. dar de ce sa liberalizezi ceva ce are atita forta sa existe?

Anonim spunea...

citata din mesajul Lilickai....ce falusul nostru... adica...ce p.la....noatra?

De cind ai tu asa ceva Lilicko?

Anonim spunea...

@viorica iovan

"luminito", ce tot behai pe aici? canta-ti aria in alta parte..

Anonim spunea...

@ anonim

Anonim spunea...

@viorica iovan

"luminito", ce tot behai pe aici? canta-ti aria in alta parte..

19 august 2008 05:01

................................

. cind intri intr-un W.C. risti sa te murdaresti de excrementele altora

. duhoarea extraordinara pe care o emana acest mesaj arata limpede ca am intrat intr-un W.C. si evident nu voi mai face greseala sa mai nimeresc pe aici

Anonim spunea...

Go Cristi, go! Jos cu comunistii si SIE/SRI-istii lui Voiculescu si shleahta lor de comunisti infecti ce ne fura Romania! Rusine de 1000 de ori comunistilor care in loc sa taca din gura pentru ce ne-au facut pana acum 20 de ani inca mai au tupeul si nesimtirea sa atace tinerii artisti adevarati romani!!!
Ce penibil, comunistii astia nu mai mor odata? Alo, relicvele, cand va pensionati si dispareti o data, nu va ajunge ca ne-ati furat in secolul trecut?
Domnul Robert Horhath (nume unguresc nu?) ce cautati la 70 de ani pe internet sa va dati cu parerea dupa ce ne-ati supt sangele pe vremea comunistilor? Acum 20 de ani cantati osanale impuscatului si acum s-a trezit deontologul din Dumneavoastra? Ce moralitate reprezentati in fata acestor tineri artisti de prima clasa dumneavoastra comunist? Ce bonitate aveti in fata tinerilor sub 25 de ani?
Sa va raspundem noi noua generatie: NICI UNA, sunteti o relicva de trista amintire care pute inca pielea si carnea putrezita de vremurile urate, lasati-ne in pace!

Imi aduc aminte ca pe vremea lui Ceausescu la fel se facea cand vroia sa fie denigrat cineva, ca este “SATANIST” sau sectant, sunt cuvinte de trista amintire pentru mine mic copil fiind atunci, imi vine sa va scuip in obraz ca mai mult nu meritati.

Cat despre genul artei lui Cristi, va aduc aminte noua ordine mondiala, fascismul corporatiilor transnationale, manipularea lumii de masoni, incalzirea globala, iminenta criza a resurselor naturale, disparitia florei si faunei, suprapopularea planetei, amenintarea nucleara, astea sunt problemele noastre, nu desenele animate amuzante vesele si copilaresti ale unor FOARTE TINERI artisti care NU SUNT COMUNISTI sau relicve de trista aminti ca dumneavoastra, domnule Robert Horhath, neam de lepre ce sunteti ca asa educatie penibila aveti de la jigodiile care v-au invatat sa spuneti rostirea romaneasca in asa jenanta conjunctura