7 aug. 2008

Cine "conduce" Institutul Cultural Roman? II


"Appropiate Art" dupa foto Ada Musat
















Ziua - 2.februarie.2005


-- "Un Minister al Culturii al presedintelui Romaniei"


Un grup de studenti de la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti fac demersuri pentru schimbarea Legii privind functionarea Institutului Cultural Roman, argumentand ca ingerinta politicului in sfera culturala este inadmisibila. Autorii demersului, Laurentiu Gheorghe, doctorand, Cristian Neagoe si Constantin Vica, studenti, i-au adresat in acest sens o scrisoare deschisa lui Horia-Roman Patapievici, noul director al Institutului (foto), invitandu-l sa li se alature in acest demers. Studentii propun ca desemnarea directorului ICR sa se faca in urma unui concurs deschis, prin prezentarea unor proiecte si a unei echipe, alaturi de o dezbatere publica.



Autorii acestei initiative sustin, intr-un comunicat trimis redactiei, ca atat Horia-Roman Patapievici, cat si Mona Musca, ministrul Culturii, au primit initiativa cu consideratie. Patapievici a precizat, insa, ca "neregulile legii incriminate nu se reglementeaza cu o simpla petitie a unor studenti, fiind necesara o dezbatere publica in acest sens".


Cititi articolul precedent pentru a face legaturi.

120 de comentarii:

Anonim spunea...

Adica in 2005, viitorul diplomatul Neagoe nu era de acord cu politizarea Institutului Cultural Roman...

Nu erau nici altii prea incintati:

"... presedintele tarii numeste 16 membri din 21, ceea ce inseamna 76%. Or, deciziile se iau cu 50% plus 1. In mod evident, presedintele Romaniei are un mare cuvant de spus in legatura cu functionarea institutului, arata Andrei Oisteanu, de la GDS. "Acest institut, asa cum se prezinta, este un Minister al Culturii al presedintelui Romaniei", observa, la randul sau, liberalul Radu F. Alexandru"... Eh, fost liberal... Dovada:

http://www.ziua.ro/display.php?data=2005-02-02&id=168544

... iar acum, ca a prins o felie consistenta de tort diplomatic, Neagoe este perfect fericit... Asta este, se pare ca Patapievici, sau cine l-o fi angajat acolo, i-a gasit "pretul corect"!

Bibliotecaru spunea...

Am să cred atacurile contra lui Patapievici în momentul în care cineva îmi va spune o acţiune a ICR înainte de venirea domniei sale pentru fiecare filială a ICR. Eu unul am auzit de ICR numai de la venirea lui Patapievici.

Lilick Auftakt spunea...

@Bibliotecaru

Ar fi culmea sa nu fi auzit acum. Inainte bugetul ICR era de 450.000 euro. Acum e de 13 milioane euro.

Anonim spunea...

Pe vremea lui Buzura, se numea parca Fundatia Culturala Romana si avea mult mai putine atributii. In nici un caz, "puterea" FCR nu se intindea asupra "centrelor culturale" din strainatate.

Lilick Auftakt spunea...

@anonim


Care e problema ta? Unde am scris eu ca ma deranjeaza ce a facut Neagoe? Nu ma deranjeaza. Eu alte lucruri reclamam dar e clar ca ai gresit blogurile. Ia-o la dreapta sau la stanga..nu stiu, treaba ta, dar misca-ti tastatura de aici.

Anonim spunea...

cati bani face neagoe!?!
:}:}:} deosebita intrebarea. tipic romaneasca.
eu de cand sunt, n-am fost intrebat cati bani fac, sau cat m-a costat tricoul, decat de romani. incerc sa inteleg curiozitatea asta legata de capra vecinului, fara vreo dumerire inca...

imi vine sa cred ca neagoe, isi sustine inca parerea, cea semnata in petitia respectiva... ar trebui intrebat! :}

ps nici poza asta nu-mi place s-o vad altundeva decat pe contul ei de flickr. cum am mai zis, imi da senzatia de 'cancaneala' ceea ce e cam jos...

Anonim spunea...

@durox

Cu cine te certi si ce vrei sa spui?
Aceasta poza, cum o vezi aici, nu e si nici nu a fost pe Flickr.

Petru Clej spunea...

O întrebare pe care nu știu dacă a pus-o cineva: de ce lipsesc din expoziția de la New York exponate în care să fie înfățișate și simboluri ale celei de-a trei religii Avrahamice?

De pildă f-word alături de profetul Mahomed.

Sunt cumva prea naiv?

Lilick Auftakt spunea...

@domnule Clej

Cred ca ar fi niste explicatii:
conform celor declarate de domnul Patapievici Islamul este o credinta tinara si viguroasa, nu ca celelalte. Am postat aici, acum ceva vreme, aceasta declaratie a dansului.
Apoi, ar mai fi o explicatie: unul din cei trei care expun se pare ca e islamic (Omar)

Petru Clej spunea...

Hai să nu ne mai ascundem după degete: și domnul Patapievici și toți expunătorii știau foarte bine ce s-ar fi întâmplat dacă îndrăzneau să trateze Islamul cum au tratat creștinismul și iudaismul. Au atâta instinct de conservare.

Lilick Auftakt spunea...

@Petru Clej

Aveti dreptate. Nu s-a facut nici cea mai mica aluzie la islamism.
As mai vrea sa subliniez ceva: domnul Patapievici a facut caz doar de svastica lipita de ponei si a spus ca asta nu incalca legislatia americana. Ascunde insa o alta lucrare care incalca legislatia americana: simbolul nazist SS lipit de un evreu ultraortodox.

Anonim spunea...

de unde ai fotografia? :}
si cine ti-a dat-o de unde o are? :}

genul asta de eschivare, prin raspunsuri si afirmatii injumatatite ma amuza pana la un punct... ca e flickr, unde am vazut si eu poza cu mai multe zile in urma -din cauza unui search pe google, sau ca e HI5, tot un drac este. cam eviti stimabila si tu subiectele, te ascunzi dupa amanunte si detalii, ce nu fac insa obiectul discutiei...

Lilick Auftakt spunea...

@durox

Am mai scris aici dar vad ca nu vrei sa intelegi. Fotografia a aparut pe TVR Cultural. Ok?

Lilick Auftakt spunea...

@durox

Putin mai putini nervi si mai multa atentie: in fotografia postata de mine nu e nicio trimitere sexuala. Mie din poza asta imi pare ca domnul Neagoe mananca. De ce te ataci atat? Ce legatura ai cu toti dezaxatii astia?

Lilick Auftakt spunea...

@durox

Hai sa fac si un promo pt tine:
"Tineti aproape! dezvaluirile din sanul ICR continua"
Scandalul nu s-a terminat. Din punctul meu de vedere e cam pe la mijloc. Cineva, nu dau nume, se da cu capul de pereti ca i-a fost manjita imaginea si vrea drept la replica la diverse televiziuni...:)))

ciprian muresan spunea...

ok, nu ai furat fotografia de pe flickr ci de la tvr cultural.

ciprian muresan spunea...

lilick, oricum imi cer scuze de iesirea mea de mai devreme. problema e insa urmatoarea: chiar nu intelegi ca e foarte iresponsabil sa faci jocul unui scandal de 2 lei promovat de badin. il cunosti personal pe neagoe? doar asa de curiozitate. sau e o victima aleasa la intamplare?

nu ii platesti numai tu salariul lui neagoe. si eu si durox contribuim. deci te rog nu vorbi in numele "contribuabilului"

Lilick Auftakt spunea...

@ciprian muresan

In primul rand as vrea sa te intreb de e crezi tu ca badin face jocurile?
Pur si simplu el are un blog mai cunoscut, cu mult mai multi vizitatori.

ciprian muresan spunea...

inca o data imi cer scuze lilick , nu am vrut sa ma razbun pt executia mea dintr-o postare anterioara(
http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/08/un-artist-promovat-de-icr-gasiti.html) doar sa il apar pe neagoe.

dupa ce il ardem pe rug pe neagoe, promit ca ma predau si eu politiei pt plagiatul meu.

iti raspund ce jocuri face badin dupa ce ne lamuresti care e diferenta intre appropiation art si plagiat:))

daca nu stii nici tu, nici lulutza, check this(asta nu ca sa ma dezvinovatesc doamne fereste, dar sa nu las pe cineva sa moara prost):

http://en.wikipedia.org/wiki/Appropriation_art

si merci de postarea ta, am crezut ca nu ma mai prinde nimeni...

Lilick Auftakt spunea...

@ciprian

Suntem cu ochii pe tine. Stai linistit. Dar asta nu pentru appropiation art sau, hai sa-i spunem mai simplu plagiat (sic), ci pentru ca esti unul dintre cei care primesc fonduri de la ICR.
Da. Lulutza "se ocupa" de tine. :)
Oricum, ia-o si tu ca pe o reclama gratis pe care ti-o facem. Sper ca aprecizei. Acum avem si blogul tau. Te putem studia mai in profunzime. :)))
Acum, lasand gluma la o parte, apreciez spiritul tau.. si felul cum comunici. O mare difrenta intre tine si Neagoe. Sincer.

Anonim spunea...

@ciprian

Deci, avand in vedere faptul ca tu parte din banii cu care il plateti pe Neagoe ii scoti de la ICR..despre ce vorbim noi aici?
:)))

Anonim spunea...

lilick scuze a treia si ultima oara pt tonul meu "cumva" de sus care respira in mesajele mele(am incercat sa ma abtin, dar am cam fost dus de val). am crezut ca putem discuta, dar mi s-a cam facut greata. ma bucur ca va ocupati de mine, doar sa fiu atent sa nu-mi las plodu sa mearga la scoala singur...
lasand gluma,
cu icr sau fara icr neagoe e un tinar scriitor bun - macar el nu plagiaza(sic), pe cand badin e un banal ziarist de scandal.

iar expozitia cu patriarhu a fost co-finantata de prohelvetia. deci agenturile straine, cum ar zice probabil badin.

sincer si foarte serios, cred ca lulutza e mai inteligenta, dar putin prea entuziasta.

Anonim spunea...

@Ciprian Muresan - Ti se pare ca stau prea linistiti - juridic vorbind - practicantii acestei "appropriation art"?

Daca s-au lasat purtati pe valurile parodierii unor lucrari care nu mai cad sub incidenta legii copyright-ului sau ale interpretarii unor obiecte industriale banale, le-a fost bine, pina la urma. Daca nu - nu. Oricum, stai linistit, nu te torn eu la Cattelan, ca nu-mi sta in caracter turnatoria. Poate tot colegii tai de generatie.

Btw, iti dau o sugestie de nou proiect cultural pentru vreun ICR din strainatate: "Appropriation Art for Lazy Picassos". :)

Uite, renunt chiar sa-ti pun 1-2 intrebari "incomode". Pentru ca stiu dinainte raspunsurile.

Si niste explicatii, poti sa le ignori, de altfel. Habar nu aveam de persoana ta, pina nu ti-am vazut numele in programul Art Basel. Si m-am gindit: "Uite un artist tinar si talentat, care a razbit singur... Si ICR ii sprijina financiar pe niste neaveniti obraznici ca astia din NY, doar pentru ca sint prietenii fiului lui Benone Neagoe"...

Din curiozitate... mercantila pentru "arta tinara", ti-am cautat lucrarile... In ce ma priveste, ai devenit o mare dezamagire, indiferent cit de mult ti-o fi crescut cota cu toate finantarile astea de la ICR. Nu ca nu ar fi trebuit sa iei banii aia, pentru un "proiect" sau altul, dar... ceva mai multa etica nu strica in nici o profesie.

Oricum, chiar daca nu credeam ca ICR finanteaza si "proiectele comerciale", cum sint tirgurile de arta, sper ca ai avut vinzari substantiale.

Anonim spunea...

@cip

Pe Neagoe mai inta sa-l vedem FARA ICR. Pe Badin l-am vazut incepand cu Romania Libera in 90 cam pe la toate trusturile de presa sau ziare. Dar ce facem noi aici? Comparam mere cu pere?
Cea ce vreau eu sa-ti spun e ca asta nu e razboiul lui Badin, asa cum pate esti indreptatit sa crezi, ctindu-i blogul. El insa are un blog mult mai vizibil. Iti pot arata multe alte bloguri care s-au aliat spre a demasca mizeriile din ICR.

Anonim spunea...

@cip - valoarea literara a scrierilor lui CN poate fi apreciata doar in cercul lui restrins de prieteni. Nu ma pasioneaza asemenea "memorii".

Cit de "entuziast" crezi tu ca poti fi dupa 50 de ani? Poate doar ceva mai pragmatic, moral si didactic :)

Anonim spunea...

@cip - "Razboiul lui Badin"! hahaha! De parca nu are nimeni voie sa critice nimic din partea "sanatoasa" a culturii romanesti... Adica aia strict prezidentiala, sa punem cartile pe masa! Pe cuvintul meu ca acum incep sa cred ca ICR ala ascunde si lucruri mult mai urite decit cosmarurile prietenilor lui Neagoe!

Pata l-a luat acum in brate pe "Dai in mine, dai in fabrici si uzine", iar asta il face ridicol in ultimul hal.

Uiti ca a existat si "Razboiul lui Neagoe" impotriva lui Patapievici... Cine a cistigat? Neagoe, pentru ca a aplicat principiul "If you cannot beat them, join them".

Anonim spunea...

@Lilick - hai ca Cipi a plecat, nu vrea sa discute cu o baba ca mine... :) Pot sa ma intorc la comedia mea cu gay people? :) Nu mai dureaza mult si au trecut peste 24 de ore de cind ma chinui sa-l vad...

P.S. Scuze daca Neagoe asta nu e fiul lui Benone, ca, daca ar fi fost, asta micu' era acum sefulet prin TVR, probabil.

P.P.S. Sa ma anunti daca incepe al III-lea razboi... mondial. :(

ciprian muresan spunea...

nu am plecat , ma uitam la meciu' cu rapid...

doamna lulutza, ma scuzati ca v-am tutuit. la basel m-am dus pe banii mei(cred ca sotia mea a simtit pe propria-i piele). si am fost refuzati(eu si galeristii)de mai multi finantatori tocmai din motivul asta, ca e targ de arta, cu toate ca am fost la o sectiune speciala art statements, nu la partea comerciala unde se vand artisti francezi pe banda rulanta, printre care si brancuzi(sic!) si andre cadere.

dar sa credeti ca datorita icr-ului am ajuns la basel e cea mai mare naivitate... eu zic sa verificati procedurile prin care se aplica la art basel si sincer, daca va intreaba elvetienii de icr si de basarab neagoe...

intr-adevar am fost finantat de icr ny anul trecut unde am expus in spatiul lor. din pacate horvath nu a fost pe-acolo sa descopere vreo 10 mici copiii citind cu nerusinare din ionesco, alt artist care nu reprezinta romania, pur si simplu ca i s-a facut si lui greata.

detalii pe site-ul lor aici:
http://www.icrny.org/s74-2007-Ciprian_Muresan_s_Rhinoceros.html

bineinteles un alt "plagiat " dupa ionescu.

confuzia dumneavoastra e mare :
ce e pe site-ul lor le evenimente nu neaparat e finantat de ei. exemplu: andreiana mihail la nada.
e doar un anunt, icr nu are nicio "implicatie", icr vrea doar sa imprastie informatia celor ca domnu horvath.(isi si fac imagine fara sa dea niciun ban, caci sunt multi care sunt confuzi ca dumneavoastra)

http://www.icrny.org/file_detail-145.html

ce ma doare e ca si dupa ce eu imi cer scuze ca am avut un ton putin mai, sa-i zicem "superior" ati putea sa imi explicati de ce nu v-a ajuns "plagiator " si a trebuit sa fiu numit si "ardelean". poate si neagoe e ardelean, va dati seama ce oroare.

insa, imi pare rau ca nu o sa aflati parerea lui cattelan.
poate... doar daca va cereti scuze fata de cristi neagoe (numai dumneavoastra, nu lilick, ca ei nu pot sa-i cer asa ceva...)

nu stiu despre ce "razboi a lui badin" eu nu am scris asa ceva, sper.

da! neagoe are in fata o cariera de scriitor, chiar asta e mai grav in ceea ce face badin, care din 90 incoace nu a invatat sa faca jurnalism, pt ca pur si simplu nu a inteles ce e jurnalismul.

noapte buna doamnelor! sunteti prea puternice pt mine, cine se poate lupta cu morile de vant!?

Anonim spunea...

Cine Dumnezeu e si Horvath asta pe care il pomenesti si tu si altii? Mie mi se pare un nebun. Ce treaba avem noi cu el? Dar vad ca obsedeaza, @ciprian

Anonim spunea...

@Lulutza

Ok. Dau un beep cand incepe razboiul. :))))

ciprian muresan spunea...

@lilick, te-am subestimat , nu imi mai cer scuze de data asta , sa nu crezi ca e un tic,
horvath e sursa lui badin!

Anonim spunea...

@ciprian

Eu credeam ca e Culian. Ca el are ziarul ala, parca..nu?

Anonim spunea...

@cip

Esti simpatic. Nu-ti mai cere scuze ca nu ai de ce. Imi cer eu daca te-am atacat.
Iar la faza cu "ardeleanul"..nu am scris eu, dar trebuie sa recunosc ca ceva "nationalism local", vorba Lulutzei, ma strabate si pe mine. :)))

ciprian muresan spunea...

lilick , pot sa te intreb ceva, off topic, ca vad ca nu va pot ajuta cu neagoe...si nu pot dormi.
john cage iti zice ceva? e o intrebare la care nu stiu raspunsul dinainte, ca si lulutza, deci ma intereseaza "pe bune".

Anonim spunea...

John Cage? :))) Hahah! Ok. Concertul pentru 4 undite si orchestra? De studiat. Valoare teoretica. Atat.

ciprian muresan spunea...

lilick, "daca te-am atacat" e funny, ce naiba e "plagiator"?
nici maica-mea ca si voi nu intelege ce e cu appropriation art-ul , ce o sa fac daca vede ce ati scris voi??::))) cand a vazut sfirsitul cincinalului nu a zis nimic ca stia ca teo da cu secu, plus ca e ardeleanca si aici sunt 3-4 religii prin zona si stie cum ortodoxii au furat bisericile greco catolice si vorba aia dumnez-o nu bate cu meteoritu'
glumesc, maica-mea e cool.

sincer sa fiu, daca lulutza a "aflat" prin mine de cattelan, sa stii ca am realizat ceva in viata asta(chiar daca eu personal am dezamagit-o). ca, cu appropriation art-ul e cam complicat normal cu totii avem limitele noastre, de exemplu eu niciodata nu am putut intelege cum 1+1 nu e egal cu 2 in baza 2, sau cam asa ceva(nu inteleg nici acum, deci poate fi eronat ce am scris)

ciprian muresan spunea...

ortodocsii, scuze, sper sa nu fiu luat la tir acum ca fag greseli ca-s din ardeal iarasi...

ciprian muresan spunea...

dar sa presupunem ca sunt surd, ce ar insemna bach pt mine? sau surzii nu au dreptul sa-si dea cu parerea despre muzica?

Anonim spunea...

@cip

Si noi facem greseli. Ma rog, eu. Lulutza nu prea, ca scrisul e zona ei de desfasurare profesionala. :)))
Dar pe bune..ce te tot iei si de Badin? Chiar a avu rezultate remarcabile ca jurnalist. Eu de el am auzit dn 90. De Neagoe acum, cu Zakustii. :)

Anonim spunea...

@cip - in tineretea mea, multi artisti plastici visau sa fie etern sponsorizati de societate. Unii reuseau sa se descurce binisor singuri, care cu o slujba de designer, care cu pictat icoane, facut tzoale prin FP etc.

Acum, sub inteleapta conducere a lui Patapievici, li s-a si realizat visul asta, macar partial, dupa gusturile lor. Prin faimoasele "proiecte", un termen pe care nu voi obosi sa-l pun in paranteze, pentru ca mi se pare, de cele mai multe ori, mult prea pompos.

Eu am fost intotdeauna mai realista, nu am primit pomana de la nimeni si m-am straduit sa ajut preponderent persoanele care apoi sint capabile sa se ajute singure.

Nu ma intereseaza ca exista oameni care s-ar extazia in fata unui exponat ca... fecalele lui Patapievici, prinse artistic intr-un glob sau cub din plexi sau rasina. Ba chiar, eventual, ar si plati oricit pe asemenea capodopera de "appropriation art" - pentru ca s-a mai facut, dar cu "produsele digestiei" altcuiva. :)

Dar ma ingrijoreaza foarte tare ca aud din ce in ce mai multe voci - tinere sau mai coapte - ca nici eu, nici Badin, nici Lilick, nici altii, nu au dreptul sa-si spuna parerea, nu au voie sa critice pe x sau y sau z. Si ce sa vezi, x sau y sau z au niste preferinte politice cit se poate de clare, pe care si le exhibeaza pe paginile ziarelor centrale, la TV.

Cui nu-i place sa fie criticat sau analizat nici macar pe bloguri private nu are decit sa ceara celor in drept sa dea o lege pentru abolirea blogurilor care li se par ostile lor si "conducerii superioare" sau ceva de genul asta. Multi viseaza la asa ceva...

Sa-mi cer scuze lui Neagoe pentru ca am spus ca-i un scriitor slab si un functionar al statului roman care asigura vacante in strainatate, pe bani publici, unor prieteni personali la fel de insignifianti ca si el? Mai bine il felicit pentru cum i-a manipulat in folos personal pe vulpoii aia mai batrini decit el! :) Si viceversa, ca si manipularea asta merge citeodata tur-retur...

Cred ca altii ar trebui sa-si ceara scuze si nu numai posesorilor de bloguri. Iar unul dintre acestia este Patapievici.

Si pentru ca m-ai cam provocat, as avea o intrebare despre "neimplicarea politicii in arta": in "metafora" aia a ta, cine crezi ca sint Rinocerii? Poti sa detaliezi un pic?

Anonim spunea...

@cip

Surzilor le-as recomada piesa "Tacet". Sa o asculte in liniste. :) Dupa care sa faca o analiza. Si sa scrie despre asta. :)))

Anonim spunea...

@Lilick - mie nu mi s-a parut deloc "nebun" Robert Horvath, din putinul care l-am citit. Poate la fel de "nebun" ca Paul Goma.

Dar e destul de banal sa faci "nebun" pe oricine nu-ti cinta-n struna.

Anonim spunea...

@lulutza: il stiu pe robert. e mai apucat. dar nu asta e chestiunea. ci daca ce a spus/scris e adevarat. si e.

Anonim spunea...

@Lilick - acum vad si eu ce problema a pus dl. Clej, cu Islamul, care nu trebuie cumva reflectat in arta, ca e de rau! Ce inseamna instinctul de supravietuire! :)

Anonim spunea...

@Andrei - citeste textul de aici "DOCUMENT: In Romania nu a fost Holocaust". Daca "investighezi" un pic, o sa vezi ca pe Horvath l-a suparat mult mai mult o alta "actiune culturala" a Corinei Suteu.

Anonim spunea...

Pardon, de pe site-ul lui Paul Goma:

http://paulgoma.free.fr/

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza


Poate o sa aiba Ciprian curajul asta. :)))
Iar zakustii..sunt "destepti". S-au ferit ca dracul de tamaie sa atace cat de putin Islamul.

Anonim spunea...

@cip - hahaha! Nu am aflat prin tine de Cattelan. Artele plastice sint un hobby al meu vechi. Stiu destul de multe despre arta moderna si cind l-am vazut pe popa ala al tau, am cazut pe ginduri, semana prea tare... In nici 2 minute am gasit si poza cealalta, ca asta era mult mai usor.

Totusi, un lucru nu-mi este clar nici acum: asta al tau este IPS Teoctist, cumva? Seamana mai mult cu IPS Daniel...

ciprian muresan spunea...

dar nu am zis ca nu puteti sa criticati, doamne fereste, doar ca ati violat viata privata a lui cristi neagoe, atat! asta nu mai e critica! nu v-a ajuns "critica" ca instrument , asta e problema!

exact, asa cum recomanzi surzilor piesa tacet si icr le recomanda amatorilor de street art pe irlo si restul trupei. e alt gen doamnelor, nu se pot compara merele cu perele(expresie foarte des folosita)
si dupa mine trebuiau duse si manele, sunt un produs romanesc, de ce sa ne ascundem? 80 la suta din romani asculta manele, ce ei nu cotizeaza?

mi se rupe de ce credeti despre "plagiatul" meu , l-am facut pe banii mei si ai prohelvetiei(asta suna misto!) imi asum raspunderea intelectual si chiar si religios (cattelan doarme linistit, ca vad ca sunteti ingrijorati).
ICR m-a co-finantat pt cu totul alt proiect, cu toate ca nu stiau ca eu, dejectie intelectuala, am plagiat la viata mea...

si lilick un sfat prietenos: sterge postarea cu goma, va depaseste. e vorba de istorie nu literatura, una e sa -i jignesti pe neagoe sau pe ardeleni ca mine care nu au somn, alta sa fii negationist.

http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_denial


http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-3849313-regizorul-florin-iepan-cred-trebuie-constientizam-romania-are-trecut-fascist.htm

ciprian muresan spunea...

lulutza, in 2004 daniel nici nu visa sa ajunga sef mare, stiu, intr-adevar prin umilul meu talent am reusit sa scot doar un cap cu barba(condamnabil, e drept). probabil tot din cauza ca sunt ardelean. cred ca craiovenii sunt cei mai tari la sculptura.

daca d-voastra stiati de cattelan, (un exercitiu de logica) chiar credeati ca sunt asa de tampit sa cred sa scap cu fatza curata la vernisaj in 2004, unde veneau toti artistii din cluj, cattelan era idolul a 90 la suta din ei. oare de ce am sarit cu capul inainte in prapastie?
(a venit si antena 1, haha, reporteritei locale i-a fost frica sa trimita materialul la bucuresti lasindu-ma sa inteleg ca aia is niste mercenari care cauta carne proaspata si dezinformeaza pt scandal(dovada ca exista si la antena reporteri responsabili- va dati seama tipei ii pasa de mine , nu dadea 2 bani pe scandalul care ar fi putut da rating), tipa si-a dat seama ca e un citat dupa cattelan din prima (hopa cuvintul cheie, "citat"! si sursa era specificata in citatul de presa, ce patetici!), nu asta era problema ei, problema era bataia din biserica cu luna, intre ortodocsi si greco-catolici, bataie cu pumni)


cred ca m-am facut de ras luindu-ma cu voi la hartza. dar chiar incerc sa va inteleg. pe d-l badin l-am ginit, vrea scandal. cum am mai zis, a mirosit sange proapat, tusti pe ea sa-si devoreze prada.

si cu islamul o iau ca pe o gluma proasta, foaaaaaaarte proasta.

pe durox era un link bun , desi e prea tarziu

http://www.iht.com/articles/2006/03/13/opinion/edzizek.php

Lilick Auftakt spunea...

@cip

Cu Islamul nu era gluma. Domnul Clej si-a pus aceasta intrebare, zic eu, justificata.

ciprian muresan spunea...

lulutza va multumesc. v-am ginit(imi place cum suna cuvantul) si pe dumneavoastra dupa mesajul "in tineretea mea..."
salvarea sufletului d-voastra se face by default.

ultima speranta e lilick, cred ca are puterea sa isi ceara scuze dupa ce a publicat poza, proprietate privata a prietenei lui neagoe, asta pt salvarea sufletului tau:)), tu nu cred ca intri in categoria "cei saraci cu duhul"

Anonim spunea...

Ma bucur ca m-ai "ginit" si pe mine si pe dl. Clej si pe Badin.

Sa "ginesti" bine in continuare si sa tropai cit mai lucrativ!

P.S. Nu-i asa ca "rinocerii" aia din metafora ta sint acesti eterni opozanti ai "cauzei sanatoase"?

ciprian muresan spunea...

am vazut ca mi-ai postat si pe badin interventia, eu am incercat mai demult dar nu mi-au intrat mesajele.

faza cu manelele e un pic cam din topor(exprimarea), desi poate am dreptate, ca nu exista artisti romi(nu se stie de ei) pt pur si simplu motiv ca sunt discriminati. dar daca se vrea comparatia(ca exemplu negativ) a street art-ului cu manele, in realitatea nu e decat invers.

Lilick Auftakt spunea...

@cip

Poza nu e identica cu cea postata de prietena lui Neagoe. Eu ma luat-o de pe un blog, si am modificat-o pe calculator. Sa verifici, te rog..E un fel de....appropriation art. :))))

Lilick Auftakt spunea...

@cip

Eu scrisesem asta cu manelele..si am zis sa postez si o parere autorzata. Sa nu te superi. :)

ciprian muresan spunea...

de clej nu imi pasa, in sensul ca e odios sa crezi ce crede el, ca daca te cheama omar esti vinovat. auzi , isi mai zici si omar, gata, la puscarie.

inclin sa cred ca lilick mai are sanse...

si dimpotriva, rinocerii sunt cei descrisi de ionesco adica se referea in particular la epidemia legionara care a cuprins intelectualitatea romana in '30. iar in general la totalitarism.

Ionesco tocmai din "cauze sanatoase" a fost dat afara din postul de la facultate si s-a carat repede din tzara. daca v-ar auzi acum s-ar intoarce in mormant...
"cauza sanatoasa", eu zic sa aveti grija cu cuvinte mari. mai era un pictor care vorbea de 'cauze sanatoase", si nu picta zvastici:

http://images.google.com/images?q=hitler%20paintings&ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi

merci lui durox pt link.

in numele "cauzei sanatoase" s-au facut cele mai mari crime , asa ca s-o lasam balta cu morala de 2 lei.
cristi are o prietena fotografa, are 20 si ceva de ani, normal sa aiba prietena(mi se pare foarte"sanatos"), ce voiati sa faca in cort, sa se roage?
incredibil , in sec 21 incriminam un baiat de douazeci si ceva de ani ca a facut poze intr-un cort cu prietena-sa(la bustul gol si limba scoasa, haha si bunica-mea cred ca rade de voi) si mai scrie literatura picanta? si e un amarat de functionar la icr, care isi stoarce toata ziua creierii pe "banii publici" sa scrie comunicate de presa... cita incompatibilitate!

foarte tare, asta ati vrea, arsi pe rug! cu individul care isi zice omar cu tot... cred ca incercati un fel de placere sadica, probabil mai tare decat sa bei pipi, si totul in numele "cauzei sanatoase".

ps. si cea mai tare e poza din masina in care isi pune capul obosit pe capul celuilalt, asta dovedeste clar ca tipul e incompatibil cu icr-ul, e dovada esentiala, asta trebuie marita 50 pe 70 si dusa la tribunal. si ardeti-i repede textele, neaparat!

miine badin o sa vina cu unu, probabil fiul cuiva, pe care l-a fotografiat cu tigara in gura in veceu si o sa ne ingrozim toti, ce scandal o sa iasa! oau, atata decadentza nu suporta doamnele iubitoare de arta contemporana "sanatoasa"...

ciprian muresan spunea...

sa stii lilick ca ai progresat in logica cu appropriation-ul. daca vrei citeste si postproductie de nicolas bourriaud.

Lilick Auftakt spunea...

Uite cu ce a mai venit badin:

http://www.badin.ro/2008/08/exclusiv-zakusca-lui-patapievici.html

Lilick Auftakt spunea...

@cip

O sa citesc. Merci. :)Sper sa ramanem in contact. Dar de ce zici de dnul Clej asa? E justificat sa se intrebe una-alta.
Luni pun si eu o postare sa demontez niste minciuni de Gaga ale lui Patapievici, de la conferinta de presa. :)
Orice link de la tine e bine-venit.
Merci ca imi dai sanse. Hihi. Culmea, dar si eu iti dau. De asta ne intelegem probabil. :)

ciprian muresan spunea...

nu ma intereseaza patapievici, nu il cunosc, nu l-am citit, chiar daca a facut gafe la conferinta de presa nu ma intereseaza (parerea mea e ca el nu are de ce sa se scuze pt expozitie, caci nu e nimic de scuzat. politia a zis "alarma falsa", criticii au zis: ok!)

icr nu e singura institutie de stat care m-a sprijinit. si pe timpul lui iliescu am avut finantari de la stat(cred)

cat despre pozele cu cristi sper ca ai prins pozitia mea(de neclintit).

Lilick Auftakt spunea...

@ciprian

Dar pe Cristi il cunosti personal, sau e doar o solidaritate de breasla? Ma rog, nu consider ca faci parte din aceeasi breasla cu el, dar...sa zicem..

Lilick Auftakt spunea...

@cip

Pai asta a si gresit. Ca nu trebuia sa se scuze. Si stii tu cum e cu scuzele si acuzele. Acum, daca nu a stiut sa gestioneze, bulgarele se rostogoleste.
La urma urmei pe mine nu ma intereseaza Cristi. Eu nu l-am criticat pe postari pentru pozele din cort.
Lasa ca o sa mai vorbin noi poate...Sa-ti zic care a fost firul evenimentelor si de ce s-a ajuns aici.

ciprian muresan spunea...

da, l-am cunoscut la icr cand am fost acolo.

Lilick Auftakt spunea...

BTW-frumos foc Vladutul! Sa-ti traisca! :)

Petru Clej spunea...

"de clej nu imi pasa, in sensul ca e odios sa crezi ce crede el, ca daca te cheama omar esti vinovat. auzi , isi mai zici si omar, gata, la puscarie."

Stimata Lilick, acest indvid Ciprian Mureșan este cam stupid, dacă poate scrie așa ceva. Rar am văzut o asemenea stupiditate. Probabil că omul, spre deosebire de "artistul" al cărui nume nu l-am reținut, n-a auzit de Salman Rushdie sau de caricaturile profetului dintr-o revistă daneză și ce efect au avut.

Mai deunăzi unul se declara revoltat pe un alt forum că aș fi zis că asasinarea lui Iorga de către legionari ar fi fost justificată.

Așa și cu acest Ciprian Mureșan care nu prea știe despre ce vorbește.

Petru Clej spunea...

Trebuie să completez la mesajul precedent că după ce și-a dat seama că altcineva spusese mârșăvia respectivă, omul și-a cerut scuze.

Mai e timp și pentru acest Ciprian Mureșan să facă acest gest de elementar bun simț.

Anonim spunea...

@domnule Clej

Ei, eu cred ca @ciprian isi pune ochelari de cal cand abordeaza problema, pe principiu: "nu am vazut, nu stiu, nu ma intereseaza, e o aberatie"
Din cei 3 mazgalici stradali, niciunul nu e ortodox sau evreu:
ILRO e baptist, Linda catolica, Omar islamic. Asa ca de asta nu au facut decat desene care jignesc evreii sau ortodocsii.
Cei care spun ca asta e o aberatie, sa contraargumenteze solid.

Petru Clej spunea...

Aici nu e vorba de religia celor care au măzgălit ci de faptul că nu erau atât de dobitoci să nu își imagineze ce se întâmpla dacă măzgălelile lor includeau și Islamul.

Despre asta era vorba, dar acest Ciprian Mureșan nu a înțeles deoarece nu cred că urmărește politica internațională.

Anonim spunea...

@domnule Clej

Ei, curajul lor nu merge chiar atat de departe.

Petru Clej spunea...

Și chiar dacă curajul lor mergea mai departe, sunt convins că realismul politic al ICR New York și Patapievici ar fi temperat acest curaj și măzgăleala respectivă n-ar fi văzut lumina zilei.

ciprian muresan spunea...

@ clej sunteti foarte subtil.

ciprian muresan spunea...

http://atelier.liternet.ro/articol/6382/Bogdan-Ghiu/Pe-cind-secera-si-ciocanul-pe-un-fund-de-porc-pusculita.html

asta e pt lilick, clej, nu te chinui sa il citesti , urmareste continuare politica internationala.

ciprian muresan spunea...

http://agenda.liternet.ro/articol/7446/Calin-Andrei-Mihailescu/Scrisoare-deschisa-in-sprijinul-Institutului-Cultural-Roman-din-New-York.html

Anonim spunea...

@ clej, marea ta deductie e ca patapievici stie cat de "periculos e islamul" , ai zis-o de vreo 3 ori. si ce e cu asta?!

am aflat ca stii si de la rushdie, de ziaristii danezi si ca de theo van gogh ai uitat.

ciprian muresan e cam stupid - dar de o stupiditate rar intalnita de d-l clej chiar si urmarind atata politica internationala- ca nu a observat cat de perspicace e d-l clej care si-a dat seama ca patapievici stie cat de periculos e islamul si de aia nu se joaca...
a uitat sa spuna ca stie si ca nu trebuie sa bage degetele in priza. stie probabil si ca nu trebuie sa trecem strada pe rosu.
iar ciprian muresan a afirmat ca nu il intereseaza ca, clej stie ca tipii pe care ii cheama omar is periculosi din cauza ca el urmareste politica internationala cu intensitate, adica pe el il intereseaza lucruri mai importante decat "omul" neagoe caruia i-a fost violata viata personala.

d-le clej, aici nu e vorba ca eu sunt cam stupid sau
"de faptul că nu erau atât de dobitoci să nu își imagineze ce se întâmpla dacă măzgălelile lor includeau și Islamul." asa ca nu mai da cu mucii in fasole aiurea si mai e timp sa revii(printr-o elementara logica) la subiect: te intreb si raspunde ca "om" si ca "reporter cu un elementar bun simt": e corect ce a facut badin cu pozele prietenei lui neagoe. si sper ca raspunsul tau sa nu fie iarasi : islamul e periculos, iar patapievici stie asta! ca oricat de rara ar fi stupiditatea mea mi-am dat seama ca esti tare ca ai descoperit asta. imi cer scuze , pana nu expira timpul si fratilor aplaudati-l pe d-l clej, pt ca merita!

Petru Clej spunea...

Domnule Mureșan, sunteți fie prost, fie de rea credință (fie amândouă) - unde am spus "islamul e periculos" în mesajul meu?

ciprian muresan spunea...

okok, m-am luat dus de val. din felul cum ati interpretat ca sunt "mizgaleli" si eu deduc fie ca sunteti de rea credinta fie ca mai simplu(inclin spre varianta asta) nu va pricepeti(doar la politica internationala). insa va repet intrebarea: e corect cum procedeaza badin prin publicarea fotografiilor? va puteti concentra pe acest subiect, fara sa va simtiti atacat?

Lilick Auftakt spunea...

@cip

Pot sa te intreb si eu ce treaba are domnul Clej cu Andrei pe cazul asta, al publicarii fotografiilor?

ciprian muresan spunea...

d-le clej rectific , m-am "lasat" dus de val.

ciprian muresan spunea...

voiam parerea lui. atat. nu ma intereseaza parerea lui despre arta, am inteles ca nu se pricepe.
si mi se pare neelocventa concluzia lui despre gradul de indobitocire a lui Patapievici si a celorlalti: "Aici nu e vorba de religia celor care au măzgălit ci de faptul că nu erau atât de dobitoci să nu își imagineze ce se întâmpla dacă măzgălelile lor includeau și Islamul."

ok, au instinct de conservare, toata lumea il are, chiar si salman rushdie care nu iese prea mult prin oras, de unde tragem o concluzie ca nu e chiar asa de dobitoc nici el.

ciprian muresan spunea...

lilick, evident nu are nicio treaba cu publicarea fotografiilor , dar poate sa isi spuna parerea, nu? nu il poate nimeni obliga, doar
daca vrea, normal.
hai pa, ma duc la job.

Lilick Auftakt spunea...

Pa, @ciprian.

Anonim spunea...

Domnule Mureșan, recunosc în mod deschis că nu sunt un expert în artă modernă, ceea ce nu mă poate împiedica nimeni să-mi dau cu părerea despre aceste exponate ca fiind niște măzgăleli care ofensează în mod gratuit.

Nu vizitez blogul lui Andrei Bădin, dar am avut un articol în revista ACUM, http://www.romanialibera.com/articole/articol.php?step=articol&id=7845 de unde am aflat detaliile.

Iar dacă măzgălitorii s-au decis să-i ofenseze pe creștini și pe evrei, atunci, în numele atât de invocatei libertăți de creație, nu înțeleg de ce nu i-au ofensat și pe musulmani.

Răspunsul pentru oricine, evident nu și pentru ignorantul în politică internațională Ciprian Mureșan este că nu și-au permis pentru că știau că reacția din partea musulmanilor din întreaga lume ar fi fost vehementă.

De altfel, prestigioasa editură americană random House a amânat pe motive similare publicarea cărții cărții și Sherry Jones "The Jewel of Medina".

Aceste consderente sunt mult mai importante decât ce poze publică Andrei Bădin pe blogul și veșnica și imbecila discuție despre alinierea unuia sau a altuia pentru sau împotriva lui Băsescu, pentru care am criticat deschis aici chiar pe participanții la blog.

Ce înțelege domnul Ciprian Mureșan din toată asta?

Că eu spun că "islamul e periculos".

Domnule Mureșan, e dreptul meu să spun că picturile respective sunt "măzgăleli" și nu e o chestiune de rea credință, ci de apreciere subiectivă.

Afirmația dumneavoastră cu privira la ceea ce aș fi spus eu despre Islam este însă una calomnioasă, pentru care vă cer imperativ să vă cereți scuze.

ciprian muresan spunea...

dar v-am mai cerut scuze odata, scuze, d-le clej! scuze, ca m-am enervat si am batut campii(nu asa de mult ca lilick sau lulutza) si imi pare rau doar ca nu e asa importanta persoana lui neagoe.

aveti dreptul sa va simtiti lezat ca ortodox sau evreu, desi eu nu sunt lezat ca ortodox si nici din punct de vedere artistic. poate nu sunt asa sensibil, dar dupa cum zicea si zizek in linkul de mai jos, pe care vi-l recomand:
http://www.iht.com/articles/2006/03/13/opinion/edzizek.php

"Either we treat the other in a patronizing way and avoid hurting him in order not to ruin his illusions, or we adopt the relativist stance of multiple "regimes of truth," disqualifying as violent imposition any clear insistence on truth."

lui lulutza ii recomandam cartea http://blackdogonline.com/all-books/blasphemy.html

e greu sa vi-o cer sa cititi, dar acolo exact despre asta e discutia.

ciprian muresan spunea...

lilick , scuze si tie, am fost ironic cateodata cu tine, dar revin la discutia cu surzii: Eu, ca om surd am incredere in specialisti cand imi zic ca Bach e arta. Nu ma apuc sa strig in gura mare ca banii mei se duc dracului pe festivalul Enescu. Invata sa "vezi" si sa intelegi ce e cu street art-ul.
wagner se mai studiaza in scoli?

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/anti-semitism/Wagner.html

Lilick Auftakt spunea...

@ciprian

Dar tu stii macar ce am reclamat eu pe blogul asta in legatura cu Neagoe?
Hai sa-ti fac o recapitulare:
Am reclamat faptul ca el a publicat intr-o revista, acum un an, urmatorul mesaj: "Noile media: vezi ce zice Ştefan. A se consulta şi Kinema Ikon. Ei ştiu mai bine. În ceea ce mă priveşte, îmi pun toţi banii pe Linda Barkasz, IRLO, Omar şi Ada Muşat. Nu neapărat pentru 2008. Long-term."
Mai exact aici:

http://agenda.liternet.ro/articol/6105/Cristian-Neagoe/Spre-o-meteorologie-culturala-Trenduri-culturale-si-nu-numai-in-2008-II.html

Tu te pierzi in detalii rau, @ciprian (in ce zodie esti?). Amesteci lucrurile..Te-am lasat pana acum dar hai sa ne concentram.
Eu am publicat cele de mai sus pe blogul meu si de aici mai multa lume a inceput sa verifice cine e acest Neagoe care are atata influenta ca poate sa impuna proiectul unor prieteni la acest nivel.
Si astfel au fost gasite si pozele, si tot. Din intamplare. Incercand sa gasim cine e acest Neagoe care are atata influenta in ICR.
Nu faptul ca el o rade pe prietena lui e important. Ci ceea ce am reclamat eu: RELATIILE, PILELE si felul cum se promoveaza niste artisti prin ICR.
Acum ai inteles? Ce parere ai despre asta?

Lilick Auftakt spunea...

@ciprian

Am facut postare cu precizari pentru tine si nu numai:
http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/08/una-din-intrebarile-la-care-cristian.html

Daca vrei, posteaza aici, mai sus..

Petru Clej spunea...

Domnule Mureșan, dar chiar nu pricepeți nimic. Eu n-am zic că sunt ofensat personal.

Eu am spus că sunt niște măzgăleli care pot fi considerate ofensatoare, și am criticat dubla măsură, adică se ofensează potențial creștinii și evreii, iar nu musulmanii.

Nu pricepeți că e o chestiune POLITICĂ?

ciprian muresan spunea...

lilick esti varza.(permite-mi sa-ti spun asta)
d-le clej, in afara ca v-am interpretat mesajul gresit, si ca v-am bagat o propozitie in gura, fapt pt care mi-am cerut scuze, eu(dar oare ce conteaza parerea mea,eu sunt de o stupiditate rara) zic ca exagerati, patapievici(nu el personal, angajatii ICR) au dat mana libera artistilor in cauza(SI AICI E MARELE castig al ICRului de azi, ca nu a incercat sa ii cenzureze- chiar daca ati imaginat ca cenzura ar fost aplicata daca cineva ar fi desenat "f-word alături de profetul Mahomed" desi nu aveti de unde sa stiti)
Nu e o dovada de iresponsabilitate a ICRului. daca politia sustinea pctul de vedere al lui horvath, ar fi fost alta problema acum, atunci intelegeam.
dar politia NYC a considerat ca e alarma falsa(eu si altii ca sunt multi prosti, cred la fel), atunci (imi place ca ati nuantat)
"potential" ofensatoare devine zero. pot fi considerate ofensatoare de cei in cauza, dar nu au fost.

dar intelegeti si dumneavoastr ca dupa ce nu a mers treaba cu demascarea "blasfemiei"(si cu sexul) s-a ajuns la googalitul dupa angajatii icr, la postarea pozelor in bustul gol ... si asa am ajuns la discutia asta fara sens.

ma bucur insa ca va pricepeti la politica, altii nu sunt asa de norocosi ca d-voastra.

iar lilick, PILELE SI RELATIILE trebuiesc demonstrate altfel
"
În ceea ce mă priveşte, îmi pun toţi banii pe Linda Barkasz, IRLO, Omar şi Ada Muşat. Nu neapărat pentru 2008. Long-term."

demonstreaza doar ca cristi ii apreciaza ca artisti pe cei 3-4. atat. ca si pozele la bustul gol nu il incrimineaza cu nimic. plus ca e un detaliu cu care iti pierzi timpul.
d-le clej daca nu descopeream ca am gresit in cazul d-voastra, nu mai ramaneam pe blogul asta. am mai ramas doar sa imi cer scuze(prost dar cu remuscari).
dar, doar de curiozitate, fraza asta e MAREA dovada ca Cristi le-a pus pile respectivilor artisti?

ciprian muresan spunea...

dar, doar de curiozitate, fraza asta e MAREA dovada ca Cristi le-a pus pile respectivilor artisti?

e o intrebare pt d-l clej ...

Anonim spunea...

@cip

Asta o sa demonstreze organele de ancheta. De cand avea el relatii, cum a intervenit, cum i-a favorizat. Eu atat am avut de semnalat. (Plus insemnul nazist SS pe umarul unui evreu ultraortodox pe mazgaleala zakustilor).
Daca te uiti bine, nici macar nu i-am pus poza lui Neagoe decat atat cat sa i se vada fata. Un artist plastic trebuia s remarce asta. Nu ma intereseaza scandalurile sexuale.
Si te rog sa nu-ti mai permiti sa ii ataci aici pe prietenii mei. Aici nu e...zakuska. :)))

ciprian muresan spunea...

oare cine dracu a inceput cu jignirile(vezi mesajul despre mine, ala cu un artist promovat de icr...)?
daca organele de ancheta demonstreaza cum a demonstrat lulutza ca l-am plagiat pe cattelan, atunci e clar.

"Si te rog sa nu-ti mai permiti sa ii ataci aici pe prietenii mei."
nu intelegi ca mi-am cerut scuze fata de clej. imi cer si verbal la telefon si in scris cum vrea dinsul.

e ultima data cand iti raspund , dar nu din cauza ca refuz dialogul, tu refuzi. nu ai decat sa demonstrezi si ce pile au avut la icr mungiu, perjovschi si restul artistilor promovati de icr(si eu ,dar nu ma pun pe lista linga perjovschi, ca eu sunt modest din fire) ia programul lor la rand.

Anonim spunea...

@Cip

Ok. Perjovschi? Hahahaha! Mai vorbim de el. E pe lista.
Si cu tine imi place sa vb chiar daca ma mai jignesti din cand in cand. Dar iti ceri si scuze. Des. :))

ciprian muresan spunea...

mda asa e
"Perjovschi? Hahahaha!"

perjovshi a avut pile la moma, mungiu la cannes etc. toate puse de basarab neagoe.
pacat ca neagoe nu traia pe vremea lui brancusi ca sa puna o pila sa ii accepte statul roman lucrarile lasate prin testament in 50. dar erau alte vremuri atunci, vremuri la care din inconstienta unor oameni ca lilick vom ajunge si noi sa le traim...

d-le clej, sa nu-mi ziceti ca ati ratat expozitia lui perjovschi de la tate?

http://www.tate.org.uk/modern/exhibitions/danperjovschi/default.shtm

ciprian muresan spunea...

http://flickr.com/photos/geespot/1314071200/in/pool-danperjovschi

ciprian muresan spunea...

http://flickr.com/photos/estherase/287741075/in/pool-danperjovschi

ciprian muresan spunea...

si dedicatie pt clej, aici va dau dreptate, e vorba de politica

http://flickr.com/photos/sararichards/143668186/in/pool-danperjovschi

Anonim spunea...

@cip

Il cunosc mai bine pe Perjovschi decat tine.
Daca ai stii cati prieteni pictori, sculptori etc am ...:)
Mai avem doua postari si fac si eu recordul de 100.
Mai scrie ceva, te rog :)

Anonim spunea...

@cip

Vad ca nu vrei sa mai postezi acum..Of..Sa te uiti diseara la tv sa-l vezi pe Neagoe. :)))

Anonim spunea...

Bingo?

Anonim spunea...

Uraa!!! Merci @Lulutza! Noroc cu @cip! :)))

ciprian muresan spunea...

asta e chiar ultimul mesaj, ca nu ma rabd sa nu ajungi la 100, dar eu nici nu am nevoie sa il cunosc pe perjovschi, ma uit la ce face si-mi ajunge, ce daca ai o gramada de pictori si sculptori. asta nu inseamna ca intelegi. imi pare rau ca prietenii tai pictori si sculptori nu primesc granturi icr, nu neg ca ar exista pictori si sculptori prosti.(nu zic ca prietenii tai sunt sculptori si pictori prosti, dar inteleg sa existe frustrari si cel mai usor e sa dai vina pe pile si relatii...
bravo ca il cunosti bine pe perjo, sa fii fericita ca ai avut ocazia , altii nu o au.

Anonim spunea...

@cip

Cum sa nu obtina? Uite chiar aici pe blog (la tema precedenta) e amicul Iorga. Tot artist (tatal lui de asemenea pictor). Nu dau detalii, ca se supara. :)

Petru Clej spunea...

Domnule Ciprian Mureșan, nu știu dacă ați observat, eu îmi cântăresc foarte bine vorbele și nu mă bag acolo unde nu mă pricep. Eu am vorbit doar de aspectul politic al problemei.

Dacă nu înțelegeți că pentru unii evrei, mai ales supraviețuitori ai Holocaustului sau urmași ai lor astfel de măzăgăleli sunt profund jignitoare, nu am ce vă face.

Iar despre reprezentarea sau mai degrabă nereprezentarea Profetului Mahomed în acest context e clar: evreii și creștinii n-o să devasteze sediul ICR din New York, pe când musulmanii vă asigur că ar fi făcut-o și dacă n-ar fi făcut-o acolo ar fi asediat niște Ambasade ale României în lumea musulmană.

Documentați-vă și vedeți ce a pățit Danemarca (statul, nu revista particulară care a publicat caricaturile). Probabil însă că aceste chestiuni politice vă depășesc.

În același timp, vreau să-i spun moderatoarei acestui forum și poate citește și Andrei Bădin, apelarea la Robert Horbath este inacceptabilă.

În calitatea sa de negaționist al Holocaustului, dat afară de la ICR New York unde a făcut scandal la o conferință unde participa generalul istoric Mihai Ionescu, vicepreședintele Comisiei Wiesel, credibilitatea sa este ZERO.

După ce negi rolul regimului Antonescu în Holocaust nu mai ai dreptul să te scandalizezi cu privire la anstisemitism în artă (fie ea și o măsgăleală pe cheltuiala contribuabilului din România).

ciprian muresan spunea...

Domnule Clej, din cauza confuziei(am citit printre randuri,oboseala, nu stiu) si grabei sa ii raspund lulutzei si lilickai am gresit fata de d-voastra. Oricand recunosc asta.

Stiu ca va mai retin acum aiurea,
Eu sunt cel care v-am zis primul ca inteleg ca se pot simti jigniti si evreii si ortodocsii de insemnele respective. Dar nicio o organizatie se pare ca nu s-a sesizat (cel putin pana acum), doar acest horvath, care cum ziceti, nu are niciun drept.
Va zic si de ce nu s-a sesizat nimeni, simplu - si am citit pe un blog alaltaieri cam aceeasi parere. daca un actor joaca rolul unui nazist, de exemplu orice film clasic despre al doilea razboi, in film ca sa fie recunoscut poarta casca cu zvastica nu? aduce el o ofensa? el joaca un rol, reprezinta raul, poate fi acuzat actorul de ceva?

Fata aia a pictat (cum a putut, si eu zic ca conteaza mai putin valoarea artistica, ci politic)zvastica ca un semn al raului, nu se inchina poneiului , dimpotriva denunta raul care exista in forme mici si roz(cum ar fi picturile lui Hitler)(si v-am recomandat cartea aia cu blasfemia nu ca sa par destept) ci ca acolo se trateaza problema exact cum v-ar place d-voastra , din punct de vedere politic. daca ii apar pe artistii respectivi(eu incercam pe neagoe) nu inseamna ca nu inteleg ce inseamna potentialul ofensator...
dimpotriva ca o simpla informatie, nu a fost ICR-ul care m-a invitat la NY anul trecut ci o curatoare americanca, care ea a cerut sprijinul ICR-eului. Lucrarea pe care am aratat-o acolo este o montare a piesei Rinocerii lui Ionesco, in care el chiar fascimul il denunta! curatoarea insasi fiind de origine evreica.
plus ca de 2 ori am avertizat-o pe lilick si lulutza sa nu o ia pe ulei cu paul goma.

imi pare rau ca ati ajuns la concluzia total eronata ca

"Dacă nu înțelegeți că pentru unii evrei, mai ales supraviețuitori ai Holocaustului sau urmași ai lor astfel de măzăgăleli sunt profund jignitoare, nu am ce vă face."

e dimpotriva...

ciprian muresan spunea...

si ca o ultima concluzie: ram katzir artist israelian in expozitia lui din ierusalim
http://www.ramkatzir.com/installations/your_coloring_book/ycb_jerusalem.html#

are o carte de colorat plina de imagini naziste. ce vrea sa spuna, ca sub forma unor obiecte "nevinovate" se ascund adevarate crime.
frumosul nu inseamna bine intotdeauna. se invata in liceu la estetica.

publicul a colorat cartea constient refulandu-se, au zgariat-o mazgalit-o etc.
Eu cred ca in niciun caz fata cu poneiul nu e pronazista. si arta prezentata la icr(in expozitia de fata) nu e antisemita.
as fi fost primul care as fi denuntat arta antisemita.

in ceea ce priveste "mazgaleala" e o intreaga istorie a artei sec 20 care justifica mizgalitul. mai mult warhol si polock au pictat cu urina, si fara pensula, acum lilick o sa zica "hahahaha pollock si warhol" dar asta e .

sincer, imi pare rau de confuzie inca o data...

Anonim spunea...

@petru clej: eu nu am facut apel la robert horvath decat o singura data cand a chemat politia la icr. si i-am dat dreptul sa spuna de ce. atat. el e evreu si intr-adevar mai nervos de felul lui.si oricum nu el e problema. eu nu am avut materialele de la el.

ciprian muresan spunea...

si in cazul danemarcei aveti dreptate, doar ca (cred ca)aici nu sunt similare cazurile. cazul regizorului theo van gogh(zic regizor ca sa nu inceapa sa citeasca lulutza despre fratele lui vincent van gogh) e si mai relevant...

Petru Clej spunea...

Domnule Mureșan, ne-am lămurit.

Domnule Bădin, faptul că Horvath este evreu e total irelevant, faptul că i-a scris Regelui Mihai o scrisoare deschisă, cerându-i să intervină în favoarea lui Antonescu în chestiunea Holocaustului este de o josnicie fără egal, mult mai gravă decât orice măzgăleală apărută la New York față de care el protestează.

Iar faptul că era în conflict cu ICR New York înaintea acestui scandal îi afectează și mai mult credibilitatea, până către ZERO.

Anonim spunea...

@Domnule Clej

Eu sincer nici nu stiam cine e Horvath pana acum foarte putina vreme. Am vazut recitind la Andrei pe blog, ca l-a pomenit doar in episodul cu politia. Dar el, Horvath, a chemat-o. Cred ca Andrei a dat asta ca stire, iar Horvath facea sbiectul stirii. Atat. In rest, cazul nu are nicio legatura cu acest nervos Horvath despre care ma si mir ca il cunoasteti toti atat de bine.

Anonim spunea...

@petru clej: de acord. dar eu nu am folosit informatii de la el. apare la mine o singura data in poveste cand a chemat politia. atat.

Petru Clej spunea...

Stimată Lilick,

Un om care scrie o astfel de scrisoare http://neamul-romanesc.com/opinii-si-atitudini/robert-horvath-%E2%80%9Eromanii-criminali-sau-eroi%E2%80%9C/ nu poate avea niciun fel de credibilitate. De altfel, sunt convins că a chemat poliția ca să se răzbune pentru faptul că a fost data afară de la ICR New York.

Orice jurnalist serios nu poate să omită acest detaliu de background, deoarece îl pune pe Robert Horvath sub suspiciunea de "ulterior motives".

Lilick Auftakt spunea...

@Petru Clej

Deci episodul cu politia nu trebuia sa fie reflectat de jurnalisti?

Lilick Auftakt spunea...

Totusi nu inteleg de ce e acest Horvath atat de important. Eu nici macar nu i-am pomenit numele pe cest blog. Exista o parere unanima observ: P Clej, C. Marinescu si A. Badin in legatura cu Horvath, exprimata mai sus. Deci? Despre ce vorbim? Pe mine nu ma interesaza personajul. Din punctul meu de vedere e total insignifiant.

Petru Clej spunea...

Personajul nu e insignifiant deoarece el a chemat poliția și a făcut-o din răzbunare pe ICR, dat fiind contenciosul său din trecut cu această instituție. Asta trebuie menționat în mod explicit și faptul că e un impostor, pentru obiectivitate.

Lilick Auftakt spunea...

@Domnule Clej

Am inteles. Aveti dreptate cu Horvath.

Probabil personajul face orice ca sa se afirme, sa iasa in evidenta. Din acest punct de vedere cred ca o sa-l pun, din punctul meu de vedere, in aceeasi oala cu Neagoe, un alt exibitionist. Primul o face sub masca "patriotului", al doilea o face sub masca "artistului".

Petru Clej spunea...

Îi ofer șansa domnului Ciprian Mureșan să scrie un articol, argumentat și într-un stil civilizat, pentru revista ACUM www.acum.tv, în care să apere expoziția de la ICR New York.

Dacă sunteți de acord, trimiteți-mi un text pe adresa petru.clej@btinternet.com.

Anonim spunea...

http://en.wikipedia.org/wiki/Piss_Christ

Anonim spunea...

http://www.supliment.polirom.ro/category.aspx?item=192&cat=13&highlight=adriana%20gheorghe

idbog spunea...

benone neagoe are o casa de nebuni, permanent certuri si scandaluri la usa, daca te duci la usa la el nevastasa sare la bataie, RUSINOS http://www.youtube.com/watch?v=IL0Z86jZlEs