7 mai 2010

7 mai: Ceaikovski si Paler

In mod normal, nu as fi evocat in aceeasi postare doua personalitati atat de puternice si de pasionale. Si totusi, ziua de 7 mai ma obliga sa le aduc, intr-un fel, impreuna. Ceaikovski si Paler. Pe primul, pentru cei 170 de ani care s-au scurs de la nastere, pe al doilea, pentru cei 3 ani care au trecut de la pasul catre cele vesnice.
Am ales Pezzo Capriccioso si ultimul editorial din Cotidianul al lui Paler, doua oaze de spirit si incantare pe care vi le ofer cu drag. (Am recitit insa cu tristete comentariile forumistilor portocalii, care nu s-au abtinut sa arunce cu noroi in Paler nici in ziua mortii lui, doar pentru ca in ultimii ani ai vietii le criticase idolul.)

3 comentarii:

Anonim spunea...

Am o idee. Sa propuna Ponta sau Antonescu un referendum sa vedem daca populatia aproba scaderile de salarii si pensii.

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Nu cred ca au dreptul. Sigur ca referendumul ar trece. :))

Hendrix spunea...

Moartea lui Paler a survenit in plina PSIHOZA in masa, cu 12 zile inaintea referendumului care urma sa-l demita pe ba-secu, trecand oarecum neobservata. Paler a fost unul dintre primii intelectuali care a vazut in ba-secu DEZASTRUL pe care il traim acum. A avut darul de a-l citi perfect pe ba-secu si securistii care il inconjurau. Acesta este si motivul pentru imensa URA revarsata impotriva lui de liota de securisti basescieni. Ii simt lipsa enorm, mai ales acum cand a reinceput o noua psihoza in masa, declansata cu sange rece ieri de ba-secu, adica Apocalipsa basesciana!