13 mai 2010

Spania - masuri de austeritate

Am citit AICI despre masurile de austeritate pe care Guvernul spaniol s-a decis sa le aplice pentru reducerea cheltuielilor statului. Si, surpriza, cele mai drastice masuri au fost impuse Ministerului Dezvoltarii, adica cel care, la noi, este condus de ministrul preferat al presedintelui: Elena Udrea. 11 miliarde de euro! Si asta in masura in care nu sunt oprite din derulare proiecte de infrastructura ajunse intr-o faza de implementare avansata, cum ar fi linia de cale ferata de mare viteza Madrid-Valencia, programata sa devina operaţionala in cursul acestui an.

Alte masuri :
- Reducerea cu 5%, in medie, a salariilor personalului din sectorul public. Reducere proportionala cu veniturile.
- Reducerea cu 15% a salariilor guvernantilor. (Parlamentul sau Justitia sunt libere sa se alature acestor reduceri, fara insa a fi obligate)
- Inghetarea salariilor pentru 2011.
- Schimbarea calculului punctului de pensie, fara a afecta pensia minima de care beneficiaza 30% dintre pensionari. Masura valabila doar pentru 2011.
- Inasprirea conditiilor pentru pensionarea anticipata, adica inainte de 65 de ani. (De exemplu, la o varsta de pensionare de 61 de ani, trebuie sa ai minim 6 ani lucrati in aceeasi firma si sa fi cotizat 30 de ani la fondul de pensii)
- Dispare prima de 2500 euro pentru nou-nascuti. Insa nu se modifica nimic la indemnizatia de maternitate sau la alocatia lunara a copiilor.
- Reducerea cheltuielilor pentru medicamente. Medicamentele se vor vinde numai in dozele prescrise. Bolnavii nu vor mai fi obligati sa cumpere medicamente in plus.
- Reducerea cu 600 de milioane euro a donatiilor pentru proiectele de dezvoltare in tarile din lumea a treia.
- Noi masuri fiscale, dar numai in urma consultarilor cu partidele, consultari pentru care executivul si-a anuntat o deplina receptivitate.

Ce parere aveti? Parca e o diferenta fata de amputarea cu toporul pe care a dictat-o Traian Basescu, fara sa se atinga cumva de bugetul Elenei Udrea, de investitiile ei dubioase, la suprapret si neprioritare. Nu am citit despre vreo pomana pe care ministrul spaniol al dezvoltarii ar face-o pensionarilor, donandu-si ipocrit salariul. Oare n-au si ei amante cu Vuittoane? Sau Rachitelele lor...

11 comentarii:

Starea NATIUNII spunea...

Spaniolii ai taiat unul dintre capetele balaurului.
La noi, conducatorii au pus coifuri pe capetele balaurului.

EPISTOLEpentruZEUS spunea...

ba au si spaniolii. au vuitoane, au rachitele, dar, din fericire pentru ei, nu au un zeus.

Daniel Mălăelea spunea...

O diferenta uriasa este faptul ca Zapatero nu este Boc.

Matilda spunea...

Vai, Lilick, ai comis o crimă !
De lezmajestate, pe româneşte. Blonda este intangibilă. Vreau să spun că nu oricine poate s-o atingă...

Crăciun Florin spunea...

Bună intervenția ta Lilick. Vorba lui Dan, spaniolii nu au un „Zeus”. Că altfel ... o pățeau.

Doar Libertate spunea...

Buna Lilick

Iti dau adresa de ude poti lua codul bannerului

http://www.flashvortex.com/download.php?generatorId=438

Multumesc frumos

Stevie the LightningRod spunea...

Zoe Petre: “Asa Guvern nu a avut Romania de cand e Romanie. Parca este o gaina decapitata care se zbate de colo-colo. Sigur ca alegerile anticipate sunt o solutie deoarece, sincer, mai rau de atat chiar nu se poate. Cabinetul Boc este cel mai incompetent Guvern pe care l-am avut vreodata. Eu maine m-as duce sa votez doar sa scap. Stiti, am criticat cat am putut guvernarea PSD. Nu eram de acord cu optica dar, oamenii aia, chiar stiau ce fac. Acum, este un dezastru total. Pacat ca maniera de declansare a alegerilor anticipate este prea indelungata si complexa”

Bibliotecaru spunea...

Păi da, dar ei sunt dezvoltaţi, nu prea mai au nevoie de dezvoltare... :D

Rasputin spunea...

BERCEANU ȘI VIDEANU VOR SĂ LEGALIZEZE CONTRABANDA CU SUBSTANȚE RADIOACTIVE. AURUL DE LA ROȘIA MONTANĂ ESTE PRAF ÎN OCHI.



Motivul pentru care Berceanu şi Videanu au făcut deja jocurile Gold Corporation şi ale lui Mark Rich la Roşia Montană (şi pentru care Radu Berceanu a primit, ca de obicei, o sumă impresionantă de euro, drept şpagă) ne-a fost recent dezvăluit de o echipă de ofiţeri activi din SRI, care atrag atenţia asupra faptului că miza NU este aurul. „La Roşia Montană sunt sute de mii de tone de URANIU pur". De 20 de ani, minereul radioactiv este traficat de aici, în cantităţi mici, iar zbaterea celor doi ministeriabili pentru ca GC să pună gheara pe zăcămintele de la Roşia Montană ar avea ca punct final legalizarea contrabandei cu uraniu, sub umbrela exploatării aurului. Menționăm că în anii 2008-2009 mai mulţi membrii ai grupării teroriste Farc din Columbia – arestaţi de către autorităţile SUA – au declarat că au cumpărat, din exploatarea de la Roşia Montană, prin interpuşi (în fapt o reţea de traficanţi controlată, aşa cum afirmă Serviciile Secrete române, de către Radu Berceanu), o mare cantitate de uraniu pur.

Anonim spunea...

Spania e regat!
Să spun mai multe?!

Jpost.ID spunea...

Situatia e mult mai grava decît rezulta la prima vedere. Daca Spania, odata cu prabusirea pietei imobiliare, nu se mai poate astepta la crestere economica decît peste ani de investitii în tehnologie si cercetare, România ar fi trebuit nu numai sa fi iesit din criza, dar sa fi avut o crestere economica însemnata.

Am sa dau un exemplu, cel al constructiei de autostrazi, cu implicatii în dezvoltarea turismului, comertului si industriei, prin atragerea companiilor multinationale. Sa n-ai autostrazi e ca si cum ti-ai taia venele, nu de tot, dar mai scurte. Asta a facut guvernarea actuala, a preferat sa jefuiasca în liniste o tara paralizata. Maculatura unor Aligica, Stoica, Preda, Voinescu are menirea de-a însela oameni de bun simt dar lipsiti de o experienta liberala autentica.