15 mai 2010

Zoe Petre: Un text excelent despre goarnele portocalii


"Fundamentalismul sado-maso"

"De cînd ne-a anunțat dl. Băsescu că ne amputează ba un trimestru de salariu, ba o șesime de pensie, urmăresc cu mare atenție comentariile mai mult sau mai puțin anonime ale apologeților săi, și constat cu stupoare că aproape niciunul dintre ei nu a amuțit. Dimpotrivă, parcă sînt mai volubili ca oricînd, explicîndu-ne, doct, ca tot felul de chestii sînt nesustenabile, că bugetarii, cum zice și dl. președinte, ar trebui stîrpiți, iar pensionarii - aici citez cu mare grijă de la dna Tatoiu - sînt în proporție de 60% niște hoți, Mai mult, 100% își merită soarta fiindcă l-au votat pe Iliescu. Doamnă, calmați-vă, ăia cu Iliescu sînt oale și ulcele, ăștia sînt votanții lui Băsescu!

Dincolo de micile inadvertențe de acest fel, rămîn încă și mai uimită decît pînă mai ieri de fidelitatea nestrămutată cu care acești autori de ode pentru Băse își află inspirația în chiar inițiativele catatrofale ale idolului lor. Că l-au lăudat odinioară pentru anticomunism, uitîndu-i cu grație biografia, pe apă și pe uscat; că l-au iubit pentru lupta contra corupției, făcîndu-se că nu știu nici cum e cu flota, nici cum e cu casele (cînd deosebirea față de Năstase patru case e doar că Năstase le cumpăra și Băsescu le vindea altora); cînd l-au pupat că i-a făcut de tîmpiți și le-a spus verde în față că preferă chelnerii și tinichigii, că rîde de ei mînzește ignorîndu-le opera, în vreme ce ei îl adoră exact pentru umilințele la care îi supune - și atîtea altele, am încercat de-a lungul acestor mult prea mulți ani să înțeleg, chiar dacă nimic nu m-a putut opri de la dezaproba constant și cît am putut de sonor. Dar să aflu acum cît e de salutar că dl. Băsescu "reformează" sistemul luînd pîinea de la gura bătrînilor, ca să nu ia banii datorați pentru asigurările sociale și de sănătate de clienții săi preferați, mă lasă pur și simplu cu gura căscată.

De 18 luni tot aud că va fi reformată administrația centrală și locală. Cînd a anunțat dl' Boc în ianuarie 2009 că va reduce personalul bugetar pe loc, imediat, am spus împreună cu alții că nu e bine așa, că ar trebui să se gîndească întîi de trei ori și pe urmă să taie odată. Nu s-a întîmplat nici una, nici cealaltă - doar fondurile de cercetare au dispărut și normele profesorilor au crescut, că așa cred subinginerii, că profesorii stau degeaba. Acum, aplaudacii vin și ne spun că dacă taie 15% din pensii înseamnă că reformează instituțiile statului: de la STS de ce nu taie nimic?
Asemeni dr. Mincu, care ne explica pe vremuri că mîncăm prea mult, aceste babe băsesciene de ambe sexe, excitate de cinismul afișat al prea iubitului conducător, ne explică ce bine și ce frumos e să instituie curbe permanente de sacrificiu. Le doresc, cum îi ura lui Ceaușescu pe vremuri unul dintre copii mei, să-și facă un județ, ei cu Băsescu, cu Boc și cu Funeriu, cu EBA și cu toate neamurile lor, iar pe noi să ne lase să mai trăim măcar nițel înainte de a muri."


10 comentarii:

Anonim spunea...

Lilick, dar e foarte simplu!

Pleaca Basescu... Ce face Lazaroiu? Ce face Preda? Stanomir? Carp?

Saraca Tatoiu...

La ei e vorba de supravietuire! O sa vezi si gesturi chiar mai disperate din partea lor. Oamenii astia, s-au obisnuit sa manance fecale si cred ca nici de asa ceva nu vor mai avea parte!

codeus spunea...

Ipocrizia la unii nu are nici o limita. mi-e pur si simplu scarba ca aceste...entitati se numesc oameni ca si mine

jurnalderomania spunea...

Lilick, eu am observat altceva. Daca anonimii platiti la postare sa laude carmaciul suprem mentin ritmul, ca nu-i bine sa-si piarda painea pe vremuri de criza, in schimb goarnele portocalii inregimentate (Morar, Coiu, Volodea, bleen, Ungureanu etc... etc... aici intra si politicienii pedelisti detinatori de bloguri) bat campii pe subiecte fara nici o tangenta cu politica sau economia, ori tac de parca nimic nu s-ar fi intamplat in ultimele zile. Nu-i suspectez ca le e rusine de atitudinea lor anterioara, ci mai degraba ca le este frica de furia poporului. Sau poate si-au transferat activitatea in subsolurile articolelor din presa, unde pot ridica ode fara frica de a-si lua bataie pe strada. Intrati pe orice blog portocaliu de vedeti cate opinii gasiti despre criza si masurile luate de prostovanii pedelisti.

Deceneu spunea...

D-na Zoe Petre ar putea sa suplineasca golul lasat de O Paler la A3 la emisiune a lui Gadea, emisiune care a devenit forate slaba.
Ar castiga si A3 in audienta si opozitia, si cetatenii.

neinfectat de ipocrizie spunea...

Apropos de goarne, ai vazut ca asa cum anticipam goarna tapalaga a inceput sa dea vina pe bloggeri? :-)

Lilick Auftakt spunea...

@Neinfectat de ipocrizie

Da, stiu ca imi spui asta demult. :) Da-ne si un link. :)

Pro Atitudine - 20xSchindler spunea...

Citisem articolul pe blog-ul d-nei Zoe Petre si tocmai apreciam verva de care da dovada. Daca mai multi intelectuali de calibrul d/-ei ar iesi in fata poate ca s-ar mai clatina din blocul portocaliu. Si chiar ne-ar lasa in pace...

A spunea...

Uneori, judecînd prin prisma fermității și argumentația discursului, am senzația că dna Petre reprezintă singura opoziție, adevărată, consecventă și neobosită, din România. De luat exemplu de către PNL și de PSD.

Lilick Auftakt spunea...

Cineva imi spunea ieri, vazand si citind acest articol: "O iubesc pe dna Petre!". Adevarul e ca astfel de texte ne dau mult curaj si multa speranta.

Vania spunea...

O explicaţie trebuie să existe şi-n cazul apologeţilor derbedeului. Probabil, sifilisul are efecte devastatoare...