4 mai 2010

Clubul Bloggerilor Liberali - a treia intalnire.


Am participat astazi la Clubul Bloggerilor Liberali, unde am avut onoarea sa il avem invitat pe Varujan Vosganian. Temele abordate au fost in cea mai mare parte din domeniul economic, insa fostul ministru al Economiei si Finantelor s-a referit si la rolul blogurilor si al acestui tip de comunicare, care devine pe zi ce trece extrem de importanta. Vice-presedintele PNL ne-a prezentat, de altfel, si cateva persoane din conducerea Comisiei de IT & C a PNL. Din punct de vedere politic am selectat in graba o declaratie, care sunt sigura ca va intereseaza. Se refera la o posibila participare la guvernare a PNL:

"Trebuie deja sa judecam in termenii guvernarii post-Boc. (…)E greu de presupus ca il va tine Basescu pe Boc premier pana la alegeri. (…) Intr-adevar, este un moment in care se poate previziona o posibila participare la guvernare (nota: a PNL). Problema e ca o astfel de participare la guvernare nu se poate face decat cu garantii foarte solide, pornind de la persoana primului ministru. Persoana primului ministru trebuie sa fie o persoana de tip Tariceanu. De aici pornim. O persoana la care sa fii sigur ca nu se lasa in niciun chip cumparata. Tariceanu a dat o mare sansa democratiei romanesti prin modul in care s-a opus, prin toate mijloacele constitutionale, abuzului de putere." - a spus Varujan Vosganian.

De asemenea, referindu-se la o declaratie pe care a facut-o zilele trecute, legata de faptul ca "ne-am intors in urma cu 20 de ani", si intrebat fiind de unul dintre bloggeri daca "cercul s-a inchis", Varujan Vosganian a spus ca nu, nu suntem in acelasi punct: "Acum e cu mult mai rau. Pe atunci exista macar speranta."

P.S. - Urmatoarea intalnire va fi luni, ora 18:00. O sa revin cu detalii despre locul de desfasurare si despre invitati.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Tare Crin in seara asta! Sper sa nu il dea afara din partid.

Lilick Auftakt spunea...

@Chrystyan

Ha??? De ce sa il dea?

Anonim spunea...

@Lilick
A fost dur, corect si sincer cand a criticat regimul Basescu-Boc-si altii.
Dar si PNL-istii vor sa traiasca.

Lilick Auftakt spunea...

A fost foarte bine. Excelent :)
http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/antonescu-noi-toti-romanii-platim-acum-realegerea-lui-basescu-1013498

Anonim spunea...

Pai vezi, eu asa i-as vrea pe PNL-isti, chiar si pe PSD-isti pe stanga.

Bibliotecaru spunea...

Faină poza

Uşă+ieşire+săgeata care indică spre dreapta... :D

Subliminal, ca să zic aşa... :)

Deceneu spunea...

Imi pare rau de Vosganian, am avut o parere mai buna, dar constat ca-i demagog.

1. O participare la guvernare trebuie sa se faca in jurul unei majoritati parlamentarecare sa sustina masuri agreeate si credibile, nu doar in jurul unui premier independent de Cotroceni.

2. Masurile propuse de Vosganian si de Patriciu sunt superficiale, globale, masuri de stimulare uniforma a consumului. Desi consumul a fost stimulat prin introducerea cotei unice, el nu a dus la stimularea afacerilor, si a fost canalizat si acaparat de marile lanturi de magazine si de bancile straine.

3. Romania are nevoie de masuri care sa stimuleze micile afaceri din agricultura si prelucrarea produselor agricole, din turism, din industria usoara.
Viziunea lui Ilie Serbanescu este mult mai ancorata in realitate, desi irita toate partidele politice, inclusiv pe liberali.

Am avut un schimb de replici cu V Vosganian pe blog, unde i-am reposat ca PNL nu are solutii, si ca simpla stimulare a consumului si lasarea pietei sa se autoregleze, este o atitudine ca a proprietarului de teren care asteapta sa vada ce-i mai puternica, cultura sau buruienile.

Trebuie luate masuri de stimulare in microeconomie, si descurajate prin taxe si impozitele ivestitile in produsele de lux, in snobism.

Tot acolo am mai scris ca "Exista riscul ca PD, observand ca situatia se degradeaza, sa-si doreasca sa se distanteze de guvernare, propunand un premier independent dar loial Presedintelui si sa retraga greii din PD de la guvernare, ca sa nu plateasca efectele politicii din 2009.
Asa cum scriam mai sus, efectele au inertie, si ele se vor manifesta cu maxima amploare in 2011.
Recomandarea mea este sa nu acceptati o alianta la guvernare fara premier PNL, si nici o alianta cu PSD-ul, pentru ca "tirul" Presedintelui ar fi necrutator.
Puteti sa sustineti din opozitie un guvern minoritar PD-L."


Retractez sugestia de a participa la guvernare cu un premier liberal, si o sustin pe cea de la punctul 1.
PNL-ul nu are sustinere parlamentara sa conduca un guvern si nu are solutii dedicate micilor intreprinzatori.
Vorba lui Serbanescu economia nu va porni cu stimulente, pentru ca "nu mai are ce sa porneasca".
In Romania statul trebuie sa sutina financiar investitile in afaceri.

Doar Libertate spunea...

Lilick, nu se poate să faceţi şi voi mai multe poze? :)

Ştiu că ce discutaţi acolo este mai important, dar şi pozele îşi au rostul lor :)

theodora0303 spunea...

Intalnirea a fost foarte interesanta.
Intodeauna il ascult cu placere pe domnul Varujan Vosganian.
Va multumesc pentru invitatie!

Lilick Auftakt spunea...

@Petrisor


Exista la fiecare sedinta un fotograf care face sute de poze. (cea de aici e facuta de mine). Dar de ce sunt asa importante? Eu le voiam ca sa fac un album pentru grup.

Lilick Auftakt spunea...

@Bibliotecaru


Hahahaha! Ce le vezi...

@Deceneu

In primul rand eu nu as fi de acord ca PNL sa expuna ACUM toate solutiile lor. De ce sa faca asta daca nu sunt la guvernare? Basescu trebuie lasat sa se dea cu capul de toti peretii. Crede-ma, e aproape. Ieri, cu Varujan, s-a discutat mult pe teme economice, cam trei sferturi din timp. Dar nu am scris despre asta pe blog. De ce sa le dam gratis solutii pedelistilor? Punctele expuse de tine nu sunt respinde de PNL.

@Theodora

Multumim de participare si te asteptam de fiecare data. :)

Silvy spunea...

Eu n-am apucat sa va multumesc pentru invitatie! Insa, dupa cum probabil se vede si din lipsa de pe blogul meu, timpul meu e cat se poate de limitat.

Ma bucur cand ajung acasa si apuc sa vad update-urile voastre. Din pacate, pentru putina vreme, v-a trebui sa ma multumesc cu atat.

Lilick Auftakt spunea...

Draga Silvy, te asteptam. :)

Nea Costache spunea...

Sarut mana! Am gasit intamplator un filmulet ce circula pe youtube. Ce zic liberalii despre acest onorabil senator? Nu-i fac de ras?
http://www.youtube.com/watch?v=YucnMXlekOk&feature=player_embedded
Eu unul, sunt indignat!
O seara frumoasa!

Lilick Auftakt spunea...

@Nea Costache, am pretentii de la tine. Nu cred ca faci parte din masa usor de manipulat de catre portocalii cu tema "parlamentarii sunt de vina". Omul se uita la un filmulet primit pe mail. Nu era absolut nimic porno. Era vorba de o gluma. "Masajul tailandez versus masajul american." Un film din puzderia care circula pe net. De asta si radea.