5 mai 2010

Goarnele portocalii suna impotriva Guvernului

Ar face orice soldatii devotati ai presedintelui ca sa il scape pe acesta de raspundere, acum, cand din punct de vedere economic tara e la pamant. Poate ati citit deja acest articol de pe blogul lui Sever Voinescu.

Poate ati citit, de asemenea, in ultimele zile, declaratiile lui Preda, Lazaroiu, Udrea, pedelisti cu un statut special in partid. Iata ce spunea Udrea: "Înlocuitori se găsesc tot timpul. Cimitirul e plin de oameni de neînlocuit. Oricând pot veni oameni care pot face treabă mai bună" Sau: "Acum se face o evaluare a activităţii şi în funcţie de ce concluzii se vor trage după întâlnirea cu Fondul Monetar Internaţional, vedem unde nu se poate face reformă şi performanţă şi unde nu s-au dus banii în investiţii"

“Un guvern care nu mai are alte solutii decat cresterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are si alte solutii", comenteaza Sever Voinescu pe blog, adaugand ca Guvernul "se pregateste sa dea vina pe FMI" si nu pare dispus sa isi asume esecul in reformarea sistemului bugetar. "Guvernul reacţionează când sibilinic, când contradictoriu", mai spune Sever Voinescu. "Credem că un guvern care nu mai are alte soluţii decât creşterea taxelor trebuie schimbat cu altul care are şi alte soluţii. (...) Guvernarea se dovedeşte a fi din ce în ce mai grea. Poate că nu putem mai mult. Poate că nu putem mai bine. Poate că nimeni altcineva nu ar fi putut mai mult şi mai bine. Dar nu mai putem continua aşa. Nu ştiu dacă e ceasul al 11-lea sau al 12-lea, dar e ceasul schimbării", mai scrie Voinescu.

"Simt că se pregăteşte să dea vina pe FMI. Trebuie să o spun limpede: din discuţiile pe care le-am avut în ultimele zile cu mulţi dintre colegii mei de partid, o asemenea măsură NU are susţinători în PDL. Credem că o majorare de taxe acum ar ucide şi puţina viaţă care mai palpită în economia noastră privată", precizează deputatul Voinescu. "Traian Băsescu, respectând voinţa electoratului, a desemnat un guvern. Era de datoria acestui guvern să preia şi să înţeleagă atât încrederea cât şi lecţia. Ce a făcut Guvernul cu încrederea? Ce a făcut Guvernul cu lecţia?", mai scrie deputatul democrat-liberal.

Iar ca raspuns la aceste critici Boc si ai lui au dat fuga la Cotroceni, sa pupe repede mana suveranului. Detalii aici. Nici Vasile Blaga nu stie ce sa mai faca. Afirma ca sunt 4 variante de crestere a taxelor, dand de inteles ca Guvernul ar avea mai multe solutii, dar nu da nici un fel de detalii. Stirea aici.

P.S. - Astept si goarnele din presa sa-si faca datoria si sa sustina demersul de salvare a presedintelui.

23 de comentarii:

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Am impresia ca e doar teama de "Grecia"....(vezi acum live Antena 3)
Si nu e o gluma! :(

Lilick Auftakt spunea...

Costi vad. Si vad si asta: http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/6424-Opozitia-se-rascoala-Antonescu-si-Ponta-arunca-bomba-vor-anticipate.html

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Q.E.D.

Rational Idealist spunea...

Basescu nu cred ca mai poate pacali pe cineva. A incerca sa se distanteze de acest guvern - creatia lui personala si impus de el personal in dispretul ordinii democratice - e ca si cum ar incerca sa fuga de propria umbra.
http://rational-idealist.blogspot.com/2010/05/sfarsitul-basescianismului-ro.html

Doar Libertate spunea...

Lilick, am citit ştirea de pe agerpress recomandată de tine: ar fi ceva şi se cam impune chestia asta numai că nu ştiu dacă se va întîmpla asta.

Shadow spunea...

@Costi

Nu e doar o "teama" de Grecia a romanasilor din guvern cat e teama de grecia a intregii UE si a fmi. Deja de cateva zile se speculeaza grav pe euro si asta dupa interventiile agentiilor de rating(platite de cine trebuie) ca sa puna presiune pe spania (de 4 ori mai mare ca economie decat grecia si contributor cu 11% la PIB-ul UE).

Pasami-te ca fmi-ul i-a prins si cu "minciuna" pe boculet si ai lui ca nu se "inchide balanta" cum trebuie, lipsesc niste banuti, cam multi.

Garcia Muerte spunea...

Lilick, daca ideile noastre sunt convergente in proportie de 80%, in cea ce priveste pozitia ta in legatura cu demersul public al lui Sever Voinescu nu sunt de acord. Nu sunt un admirator al lui Voinescu, martor imi este propriul blog unde am avut doar cuvinte critice la adresa tipului de intelectual angajat reprezentat de acesta.

Insa, in acest moment, PNL - ul are stringenta nevoie de spargerea monolitului politic numit PD-L. Orice factor aleatoriu introdus in ecuatia aceasta este binevenit. Orice pozitie centrifuga vizavi de ortodoximul pedist este de salutat indiferent de la cine vine.

Trebuiesc incurajate vocile din partidul stolo-boc. Sincer, eu nu speram in ianuarie, dupa prezidentiale, ca aceste voci se vor auzi atat de curand. In acest moment PD-L sta pe un butoi de pulbere. Trebuiesc amorsate cat mai multe detonatoare.

Inducerea unei stari de angoasa in randurile activistilor PDL este de bun augur. Inainte de acest moment pedistii aveau un singur reper:pozitia partidului. Si au fost puternici. Acum apare voci distonante fata de discursul oficial.

Eu zic sa ne bucuram si sa incurajam aceste voci.

Cu consideratie

GM

Lilick Auftakt spunea...

Poate dam o mana de ajutor daca va fi nevoie.

Lilick Auftakt spunea...

@Garcia Muerte

Eu as incuraja vocile anti-basescu din partid. Celelalte nu conteaza.

Hendrix spunea...

Absolut jenibila postarea lui Cotoi, care a ajuns un fel de ,,om de bine'' al basescienilor, la fel ca si celalalt ,,revolutionar'' cristi preda. Bleahh!!! Ideea centrala a diareei verbale de care s-a lasat cuprins Cotoi a fost una singura: toti sunt de vina, DOAR BA-SECU NU!!! O spune textual:,,Cred că responsabilitatea politică pentru ceea ce suferă România acum aparține tuturor: PDL, PSD, PNL, UDMR. '' N-a spus o vorbulitza despre cel mai vinovat de dezastrul economic, politic si social de acum: securistul de la Anvers, idolul in fata caruia se inchina Cotoi!
Acest jeg portocaliu care a aratat ca este un om de 2 lei in perioada in care scria ode pline de mult tupeu oranj la Coti atinge aici culmea nesimtirii:,,PDL este partidul de dreapta care crede în economia de piață și care ajută economia privată. PDL nu este partidul bugetului de stat.'' Ha ha ha ha ha ha ha(hahait basescian)!!! Pedeleprele partid de dreapta!!! Partidul care ajuta economia privata!!! INCREDIBIL cat magatupeu are oranjgutanul asta care raspunde la numele de Cotoi.
@Garcia Muerte Ai un blog bun, scrii bine si iti respect opiniile. Cred ca esti intr-o imensa eroare atunci cand te autoamagesti in privinta lui Cotoi, vazand in el un rasculat impotriva ,,ordinii'' portocalii. Tin sa te asigur ca acest Cotoi a fost, este si va fi pe mai departe un fervent sustinator basescian. Mai tii minte ce guitza acest nemernic acum vreo 2 luni? BASESCIANISMUL, ca doctrina a portocaliilor!!! Amice, wake up!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Sigur. Lazaroiu, Preda, Voinescu.. sunt cei mai periculosi indivizi. Si mai sunt cativa. Nici nu merita sa discutam prea mult. Sunt cei mai mari dusmani ai PNL.

Hendrix spunea...

@Lilick De acord cu tine cand ii numesti ,,cei mai periculosi indivizi'' pe lazaroiu, cotoi si cristi preda. Eu unul i-as numi PERVERSI. Pentru simplul motiv ca pozeaza in apologeti ai principiilor, ai ,,reformelor'' bla-bla-bla, dar in realitate sunt cei mai acerbi basescieni. Cand ii aud am aceeasi senzatie ca si cand ai auzi un proxenet vorbind despre virtuti, despre morala. Ca si cum ai auzi o curva penala vorbind despre iubire si sentimente. Sunt PERVERSI POLITIC, in fapt niste mutanti. Adica exact materialul uman de care are nevoie ACUM ba-secu.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Gand la gand. Vezxi ca am postat ceva acum si am scris ceva similar in final.

Garcia Muerte spunea...

Pot sa fie si porci guitatori, atat timp cat se vorbeste pe mai multe voci in PDL, acest lucru trebuie incurajat. Wake up! Basescu nu este partid. Peste patru ani - sau poate mai repede - Romania va iesi din zodia lui. Clanul Basesacu - cu toate ramificatiile lui pe orizontala si verticala - se poate perpetua doar prin intermediul PDL. Aici trebuie lovit. In baza.

Cand v-ati aruncat ultima data un ochi pe blogosfera portocalie? Oamenii aceia sunt pe cale de asi pierde busola.

De-ar mai exista inca patruzeci de insi precum Voinescu, soarta partidului ar fi pecetluita. Numai ca aceste persoane trebuiesc incurajate pentru asi face auzita vocea.

Dar poate ma insel si pragmatismul meu este de neinteles. Mai vorbim pe tema asta, sunt sigur ca vom trai vremuri interesante.

O seara buna.

Lilick Auftakt spunea...

@Garcia Muerte

Seara buna si tie. Dar blogosfera portocalie sa stii ca nu exista decat unita de dragul lui Basescu, nu de dragul PD-L. Ea asa s-a si format, din solidaritate pro-basescu. PD-L fara Basescu e zero... sau hai, are procentele pe care le avea inainte: 5-7%.

Hendrix spunea...

@Garcia Muerte Am vrut sa-ti raspund in genul in care ti-a raspuns @Lilick. Ma mira doar faptul ca un tip cu inteligenta ta nu-si da seama ca acest Cotoi este 100% de partea lui ba-secu!
Stii ceva? Cand o sa-mi arati o singura pedelepra care sa-l CRITICE PE BA-SECU o sa-l sustin si eu!!! Abia atunci va deveni aplicabila ideea ta, aceea de a-i sustine pe ,,rasculati''. Deocamdata ei nu exista, d-aia iti spuneam ,,wake up!'' N-am vrut sa te supar, doar sa-ti arat unde gresesti, atat!

Lilick Auftakt spunea...

Da, si eu il voi sustine pe primul care spune un cuvant rau despre Basescu. Pentru ca Basescu e de fapt PD-L.

Hendrix spunea...

@Lilick Stii cand va aparea prima pedelepra care il va critica pe ba-secu? Avand in vedere ca esti superodihnita dupa vacanta la Europa, sper sa-mi dai un raspuns corect.

Anonim spunea...

Sub nici o forma NICI O COLABORARE CU PDL!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Ma gandesc eu la niste variante... dar nu prea stiu la ce te gandesti tu. Hai, te rog, spune-mi.

Hendrix spunea...

@Lilick Te rog eu, gandeste-te, stiu ca poti! Element de ajutor: vezi ce au patit de-alde ceasca si ilici, ca sa ma refer doar la mioritici...

transildania spunea...

Goarnele lui Basescu nu fac decat sa incerce o noua diversiune. Incearca practic sa arunce vina pe anumiti ministrii sau pe Boc, ca sa-l disculpe pe Basescu. Insa aici nu mai exista nici o scuza, pentru ca tot guvernul asa cum arata el a fost girat de Basescu, si a fost votat de oameni ca Voinescu. Daca ar avea acum un partener la guvernare (fie liberalii sau pesedisti), acum in locul acestei operete ar orchestra alta asemanatoare, si ar da vina pe partenerul de guvernare.

Marcela spunea...

Nu stiu ce se mai zice de Lazaroiu si de previziunile lui, dar cert este ca putem iesi din criza cu un impozit de pana in 40% si cu TVA de 24%.