9 mai 2010

Surprize, surprize... Se pare ca Marino nu a semnat niciun angajament cu Securitatea si nicio nota informativa


Citind Observatorul Cultural am dat de acest comentariu al lui Liviu Antonesei:

"Liviu Antonesei - Sambata, 8 Mai 2010, 23:01
Nu va grabiti cu acuzatiile. Gabriel Andreescu a cercetat toate dosarele Marino aflate la CNSAS. Isi va face in curind publice rezultatele cercetarilor. Ce pot eu spune acum e ca nu a gasit nici un angajament si nici un rind scris de Marino."


Pai parca Tismaneanu tocmai scrisese despre Marino ca... : "Să fi fost de fapt această platoşă ideologică alibiul, raţionalizarea răsucită de care avea nevoie omul de cultură Marino atunci cînd semna notele informative ca parte a pactului ce-l făcuse cu Diavolul încarnat?".

Are Tismaneanu alte dovezi? A citit alte dosare intr-o alta arhiva? Cred ca urmeaza surprize... :D Dar, pana una alta, va recomand sa cumparati si sa cititi "Viata unui om singur".

9 comentarii:

Doux Rêve spunea...

Bună dimineaţa!
"Pact cu Diavolul încarnat"?! Cine spune asta? Omul care dansează cu Lupul... de mare!
O duminică frumoasă!

Anonim spunea...

Poate il rugam pe Tismaneanu sa ne spuna unde sunt alte dosare. Cel al vajnicului ciripitor din Anvers ar fi interesant!

Lilick Auftakt spunea...

Buna dimineata, @Doux Reve

Da, nu intelege ca e compromis dpdv moral.

@Mii de vorbe

Ar fi foarte interesant sa scoata dintr-o eventuala arhiva paralela si alte dosare... Asteptam.

Hendrix spunea...

Am citit cu mult interes comentariile aparute in Observator. Toate condamna mizerabila actiune a mirelei corlatan, o binecunoscuta goarna portocalie! Am remarcat spusele lui Ovidiu Pecican:,,Discuţia despre eventuala dedublare a cărturarului ieşeano-clujean nu a debutat, de altfel, acum. Observator cultural a înregistrat, la vremea apariţiei epistolei lui Gabriel Liiceanu către Andrei Pleşu (nr. 231, iulie 2004), unde se formulau acuze la adresa celui despre care vorbim aici, mai multe reacţii ale unor intelectuali clujeni, printre care şi un scurt articol de-al meu, intitulat Zeii în zile toride. „Va fi fost sau nu Adrian Marino o lichea, un obedient şi un profitor al regimului?“, mă întrebam atunci. „Va veni timpul să o aflăm şi pe asta“. Reluarea, în 2010, prin vocea lui Mircea Dinescu, a afirmaţiilor nedemonstrate cu probe de Gabriel Liiceanu, transmiterea lor în presă prin Ioan T. Morar şi, acum, Mirela Corlăţan, este deranjantă, cu atît mai mult, cu cît mărturiile indubitabile întîrzie să apară.''
Acest fragment arata INDUBITABIL toata tarasenia. Arata cum Marino a fost acuzat fara probe de portocaliul liicheanu, un demn ,,aplaudac'' al securistului de la Anvers. Arata ca aceleasi acuzatii de tip securist sunt reluate acum de Dinescu, un vechi client al Manastirii Secu, implicat in asasinarea lui Marin Preda si ,,uciderea morala'' a poetului Cezar Ivanescu!!! Urmarea? Actiunea de infierare cu manie proletara a lui Marino a fost incredintata slugoilor portocalii pisu marar( adica it morar) si mirelei corlatan! Cercul s-a inchis! Cine este pisu marar? Un fost tovaras pana in 89, securist care acum il linge in coor pe ba-secu. Cine este corlatan? A fost pana sa fie ziarizda angajata SRI!!! Doar niste tampiti n-ar intelege ca toti cei care acum il acuza pe Marino sunt cu totii slugi ale Manastirii Secu. Atat de tare sa se fi speriat cei acuzati de Marino in cartea sa? Chiar si dupa ce a murit? ADEVARUL DOARE!!!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Da, de asta am si recomandat cartea de memorii a lui Marino. Se pare ca le e extrem de frica de ce a scris acolo. Cel putin, din reactia lor, se vede clar asta. Pana acum nu exista nicio dovada a turnatoriilor. Il cred pe Antonesei, il cred pe Andreescu. Omul putea sa dea informatiile acelea, povestind la o masa la carciuma, intre prieteni. De exemplu ca Eliade are de gand sa vina in Romania. Dar nu asta conteaza. Conteaza ca bratul cel lung al Securitatii se intinde si azi printre noi, prin indivizii pe care i-ai enumerat, plus altii... Tismaneanu are nerusinarea sa o citeze de zor pe Monica Lovinescu, referitor la ce a spus ea, si anume ca nu poti sa semnezi cu aceeasi mana si opere literare stralucite si note informative. (nu am citatul exact, dar asta e ideea.) Asa e. Dar ia sa vedem? Marino chiar a semnat ceva? Ca daca nu, Tismaneanu ar trebui acum scuipat pentru ce a facut, lovind fara dovezi intr-un om care nici nu poate sa se apere.

Hendrix spunea...

@Lilick Chiar nu ma intereseaza ce afirma o canalie de talia lui tischmenitzki, intelegi? Vorbele acestei jigodii securist-comuniste, care ii face intens felatii lui ba-secu nu merita a fi luate in seama. Un jeg portocaliu care n-a urmarit decat sa uzurpe scaunul lui Marius Oprea, care chiar a facut ceva acolo in memoria victimelor regimului comunist. Un ticalos care dupa ce in 2004 scria mizerabil o carte de memorii a lui ilici(!?!?!?) s-a preschimbat peste noapte in slugoiul lui ba-secu. Un specimen fara caracter, capabil doar vorbeasca discutii despre comunism si sa pozeze in anticounist. Exact ca si idolul sau securist ba-secu!
Toti cei incriminati de cartea lui Marino sunt fosti si ACTUALI colaboratori ai securistilor. El nu a vrut sa starneasca valuri in timpul vietii lui, a avut decenta sa lase 5 ANI de la moartea lui pana la aparitia cartii. Este o OGLINDA a latrinei in care s-au balacarit securistii din lumea literara de pana in 89. Si chiar mai apoi, cartea avand cuprinse memorii pana in 1999. Cu totul intamplator, mare parte din cei acuzati de Marino sunt acum FANATICI ai securistului de la Anvers. Intamplare? Nicidecum, extrem de explicabil!

Lilick Auftakt spunea...

Da, de aceea e atat de explicabil acest atac veninos.

transildania spunea...

Mi s-a parut suspect atunci cand evz a pornit "scandalul", fara nici o dovada. De atunci am remarcat cum au rostogolit bolovanul multiplicatorii de propaganda seculturala, pana in ultimele colturi ale tari, de ex in publicatii clujene. Nu m-ar mira sa nu existe nici o dovada. Si nu mi-ar schimba nici cu mult parerea despre Marino daca ar exista o dovada. Simplul fapt ca o armata de propagandisti s-a inhaitat sa atace o persoana post-mortem arata ca acea persoana a deranjat pe cineva, a rostit adevaruri suparatoare.

Din ce am inteles eu din opera lui Marino eu cred ca are dreptate in critica sa culturala, chiar filosofica.

Lilick Auftakt spunea...

Da, @Transildania

Si tocmai pentru ca se intelege clar ca a deranjat, sa dam o mana de ajutor sa deranjeze si mai tare. Eu as face chiar si un concurs si as da aceasta carte cadou. Dar inca nu am o idee. Sa vedem... :)